San Juan de Gaztelugatxe

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

San Juan de Gaztelugatxe: topattracties in de buurt

San Juan de Gaztelugatxe: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Bilbao: Dagtrip San Sebastián en San Juan de Gaztelugatxe

Bilbao: Dagtrip San Sebastián en San Juan de Gaztelugatxe

Verken Baskenland met een rondleiding die begint in San Sebastian rond de oude stad om de kerk van San Vicente en de basiliek van Santa María del Coro te zien. Stap terug in de tijd terwijl u meer te weten komt over de lokale geschiedenis en belangrijke bezienswaardigheden bezoekt, zoals de Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa en het stadhuis. Geniet van de sfeer van San Sebastián tijdens een wandeling over Plaza Mayor en Plaza de la Constitución. Aankomst in de haven, een van de belangrijkste plaatsen in de omgeving. Kom meer te weten over de branden die een groot deel van de stad hebben verwoest. Zet je camera klaar voor foto's van La Concha Bay. Loop rond het stadhuis, een van de mooiste gebouwen in de stad, tot je aankomt in de Ensanche de San Sebastián. Bezoek de longen van de stad, Plaza Gipuzkoa en Plaza Okendo, groene ruimtes die worden omringd door de rivier de Urumea. Nadat de rondleiding is afgelopen, heb je wat vrije tijd om enkele van de typische pintxos of kleine schotels te verkennen of te kopen. De tour eindigt in San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat alleen toegankelijk is via een voetpad. Ga op een panoramische tour door het gebied en ontdek de dromerige kliffen van het gebied die te zien waren in de HBO-serie Game of Thrones.

Vanuit Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika en Mundaka Groepstour

Vanuit Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika en Mundaka Groepstour

Geniet van het beste van de regio Bizkaia. Allereerst maken we de wandeling naar de hermitage van San Juan de Gaztelugatxe, 241 treden van rots, zee en wind die ons zullen meenemen om te genieten van spectaculaire uitzichten. Nadat we zijn teruggekeerd naar het beginpunt en een welverdiende rust hebben genomen, gaan we naar het charmante vissersdorp Mundaka, op de westelijke oever van de riviermonding van de Urdaibai, waar we kunnen zien hoe de moderniteit van de surfers zich vermengt met de traditie van de vissers. in een villa met een unieke aantrekkingskracht. Tot slot nemen we een diepe duik in het hart van de Baskische geschiedenis door een bezoek te brengen aan de legendarische Gernika boom en het tragische bombardement van het dorp tijdens de Spaanse burgeroorlog. Picasso's Gernika portret zal onderweg worden bezocht. Route bij benadering: 9:00 Vertrek uit Bilbao 9:45 Aankomst op de route van San Juan de Gaztelugatxe en wandeling naar de hermitage 11:30 Vertrek uit het gebied en aankomst in Mundaka. Wandeling met gids door de stad (pier, kerk, uitkijkpunt van de Urdaibai riviermonding). Een stop van 20 minuten wordt voorzien in een lokaal restaurant (eten is niet inbegrepen in de prijs van de tour) 1:00 Rondleiding door het dorp Gernika 3:00 Afzetten in Bilbao

Vanuit Bilbao: Dagtrip Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

Vanuit Bilbao: Dagtrip Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

We gaan naar het gebied van Urdaibai Biosphere Reserve. Hier zullen we genieten van een prachtige wandelroute om de geheimen van San Juan de Gaztelugatxe te ontdekken, het toneel van de beroemde televisieserie "Game of Thrones". We raden je aan om comfortabele kleding, wandelschoenen en een fles water mee te nemen. In Bermeo, een typisch vissersdorpje, stoppen we en hebben we vrije tijd voor de lunch. Onze gids zal je verschillende lokale mogelijkheden aanbevelen. Tot slot bezoeken we in Gernika het gebied van de Casa de Juntas en de beroemde Boom van Gernika.

Vanuit Bilbao: Rondleiding door Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

Vanuit Bilbao: Rondleiding door Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

Vertrek uit Bilbao en directe transfer naar San Juan de Gaztelugatxe, waar we twee vrije uren hebben om de tocht over de stenen brug met 241 treden naar de top te maken. Gaztelugatxe was een van de plaatsen waar Game of Thrones werd opgenomen, dus als we de brug oversteken lijkt het alsof we naar Dragonstone klimmen. Vervolgens laten we Gaztelugatxe achter ons om het Biscayaanse stadje Bermeo te bezoeken, een prachtig vissersdorp met een diepgewortelde zeevarende traditie, waar we een wandeltocht zullen maken. Onze laatste stop is Gernika, het Baskische stadje dat zijn naam dankt aan het beroemde schilderij van Pablo Picasso, waar we een bezoek brengen aan de Assembleehal, een van de weinige gebouwen die de bombardementen tijdens de burgeroorlog hebben overleefd, en de beroemde Boom van Gernika, een symbool van de Baskische samenleving.

Vanuit Bilbao: Baskische Kust Tour

Vanuit Bilbao: Baskische Kust Tour

Volg de rivierweg van Bilbao naar de kust en bewonder de oude industriegebieden die Bilbao ooit aandreven. Je bezoekt de Transportbrug van Bizkaia, de oudste brug van dit type ter wereld, nog steeds actief en een geliefd icoon bij de plaatselijke bevolking. Daarna zie je de wijk Neguri en zijn oude herenhuizen die eigendom waren van rijke industriële managers voordat je naar het binnenland van de provincie gaat. Bewonder de traditionele lokale huizen en boerderijstructuren en ontdek het imposante oude kasteel van Butron. Kom aan bij het kustdorp Bakio, een populaire zomervakantiebestemming onder de Baskische bevolking, voordat je de mooie en wilde kustweg volgt om aan te komen bij San Juan de Gaztelugatxe. Van deze plek wordt gezegd dat het een van de mooiste locaties langs de Baskische kust is. Het is een indrukwekkend eilandje met een hermitage op de top en het is verbonden met het vasteland door middel van een lange stenen trap. Vervolgens ga je verder naar de vissersplaats Bermeo. Hier stop je om de haven te bezoeken. Later ga je naar Gernika, waar je onderweg de prachtige uitzichten van het Urdaibai Biosfeerreservaat ziet, dat door UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. In Gernika bezoek je de Baskische heilige boom en de assemblagehal voordat je terugkeert naar Bilbao.

Vanuit Bilbao: Vizcaya brug, Gaztelugatxe, Bermeo & Gernika

Vanuit Bilbao: Vizcaya brug, Gaztelugatxe, Bermeo & Gernika

Ontdek een aantal spannende en historische locaties aan de Baskische kust tijdens deze tour van een halve dag. We reizen langs de rivier van Bilbao, ontdekken het interessante industriële verleden van de stad en eenmaal aangekomen bij het kustgebied stoppen we bij de Transporterbrug van Biskaje, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. We zullen de brug van onderaf zien (geen toegang). Uiteindelijk komen we aan bij de Biosfeer van Urdaibai en zien we het uitzicht op San Juan de Gaztelugatxe vanaf het uitkijkpunt vanuit de verte, een opnamelocatie van de beroemde tv-serie "Game of Thrones" (let op: er is geen trekkingroute inbegrepen naar de kluizenaar van Gaztelugatxe). Later stoppen we in Bermeo, een belangrijk Baskisch vissersdorp en nemen we een lekkere pauze met een proeverij van een kwaliteitspintxo. Tot slot stoppen we in Gernika, waar we een bezoek brengen aan het interessante gebied met het Vergaderhuis en de Boom van Gernika.

Vanuit San Sebastian: rondleiding Gaztelugatxe en Guggenheim Museum

Vanuit San Sebastian: rondleiding Gaztelugatxe en Guggenheim Museum

Ontdek Biskaje, de Baskische regio rond Bilbao, tijdens een dagexcursie vanuit San Sebastian. Word verliefd op het charmante 10e-eeuwse fort van San Juan de Gaztelugatxe en beklim de 241 trappen om de top te bereiken. Verken het wereldberoemde Guggenheim Museum met inbegrepen tickets. Vertrek vanuit San Sebastian nadat je bent opgehaald bij je hotel. Kom aan in San Juan de Gaztelugatxe en bevind je in Dragonstone, aangezien het zevende seizoen van Game of Thrones hier is opgenomen. Begeef je op een steile klim en word beloond met een fascinerend uitzicht op de natuur. Nadat je bent bijgekomen van het steile pad, ga je naar Bilbao, de financiële hoofdstad van Baskenland. Krijg een glimp van de architectonische en traditionele schoonheden van deze prachtige stad, inclusief het Guggenheim Museum. Stap het iconische museum binnen en ontdek de tentoonstelling voordat je terugkeert naar San Sebastian.

San Juan de Gaztelutxe, wandeling langs de Baskische kust

San Juan de Gaztelutxe, wandeling langs de Baskische kust

Dit gebied zit vol prachtige landschappen, geweldige cultuur, voortreffelijke gastronomie en adembenemende geschiedenis. Deze populaire plek is veel meer dan een filmset en ik wil de grote natuurlijke rijkdom introduceren en bijdragen aan het behoud van de plek. Ontdek de populairste plek rond Bilbao op een andere manier! De manier waarop we werken maakt het bijzonder. Vermijd de drukte en sluit je aan bij onze vriendengroep. We gaan niet met meer dan acht mensen, waardoor elke ervaring uniek en persoonlijk is. Ik zal dan gids zijn en de kwaliteit van elke rondleiding garanderen. Eigenlijk is dit een speciale plek voor mij, omdat mijn ouders in deze kapel zijn getrouwd. Eenmaal aangekomen in het gebied van San Juan de Gaztelugatxe gaan we, als het weer het toelaat, naar een geheim uitkijkpunt dat verscholen ligt tussen de vegetatie. Daar krijg je een idee van de wandeling. Daarna wandelen we 90 minuten naar de top van het eiland. Onderweg leg ik uit hoe belangrijk deze plek is voor de lokale bevolking. Je zult het ecologische belang van deze omgeving ontdekken en plant- en diersoorten zien die je misschien nog nooit hebt gezien!

Halve dag naar Bermeo, Gaztelugatxe en Guernica met boottocht

Halve dag naar Bermeo, Gaztelugatxe en Guernica met boottocht

We ontmoeten elkaar bij de Puppy, het iconische bloemensculptuur en mascotte van het Guggenheim Museum in Bilbao, om op weg te gaan naar Bermeo, de eerste stop van onze excursie. Na ongeveer een uur rijden komen we aan bij dit vissersdorp, dat is uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoedlocatie. We maken een korte stop en gaan dan naar de haven om aan boord te gaan van de boot. Tijdens deze tocht zullen we geografische kenmerken tegenkomen, zoals Kaap Matxitxako of de Akatz rots, die ons een indrukwekkend panoramisch uitzicht zullen geven. De gids zal ons alle details over de vegetatie vertellen terwijl we van deze ervaring genieten. We zullen het ook hebben over de lamia's, de mythologische wezens die in de diepte leven. Vanaf onze boot kunnen we ook San Juan de Gaztelugatxe bewonderen, het beroemde decor dat voorkomt in de serie Game of Thrones. Deze enclave is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties aan de Baskische kust. Op de top van dit rotsachtige eilandje staat een 10e-eeuwse hermitage, een tempel in middeleeuwse stijl die je kunt bereiken door 241 treden te beklimmen die in de rots zijn uitgehouwen. Als we klaar zijn met onze maritieme tour, gaan we naar de stad Guernica. Hier zullen we genieten van een rondleiding om de belangrijkste toeristische attracties te ontdekken, zoals het Parque de los Pueblos of de kerk van Santa María. We hebben ook vrije tijd om rond te wandelen in deze historische stad. We kunnen van de gelegenheid gebruik maken om cadeautjes te kopen, het Vredesmuseum te bezoeken, de natuurlijke omgeving te bewonderen of de pintxos (tapas) van de heerlijke gastronomie te proeven. Verken de charmantste dorpjes van Baskenland tijdens deze excursie naar Bermeo, Gaztelugatxe en Guernica met boottocht inbegrepen. Boek nu je plaatsen!

Vanuit San Sebastian: dagtrip Guggenheim en Baskische kust

Vanuit San Sebastian: dagtrip Guggenheim en Baskische kust

Een dagtocht in een busje over binnenwegen van de Baskische kust, een bezoek aan een historische stad en unieke natuurlijke landschappen, eindigend in de meest kosmopolitische stad van Baskenland. De weg heeft bochten (een paar) maar er zullen genoeg stops zijn om de zeelucht in te ademen en de horizon te aanschouwen. De Franse filosoof Jean-Jacques Rousseau schreef: “Gernika is de gelukkigste stad ter wereld. Hun zaken worden geregeld door een raad van boeren die onder een eik bijeenkomt en altijd de eerlijkste beslissingen neemt ”. En hier gaan we, naar de stad die in 1937 door nazi-vliegtuigen werd gebombardeerd en die een van de bekendste schilderijen ter wereld inspireerde, Picasso's muurschildering "Guernica". We bezoeken de stad en natuurlijk de boom waaronder de (naar we hopen) "eerlijkere beslissingen" worden genomen. Onthoud deze naam: ‘Urdaibai’ en probeer het goed uit te spreken (het is niet makkelijk, we weten het) want je vergeet het niet. Urdaibai, uitgeroepen tot biosfeerreservaat door Unesco, is een groot estuarium waar bergen, rivieren, de zee en grote stukken zand samenkomen. Afhankelijk van het getij en het tijdstip van de dag kan het landschap (en de tientallen vogels die het bewonen) radicaal anders zijn. We stoppen ook bij Mundaka, een hotspot op 's werelds 'surfaris'-routes: het strand heeft een van de meest (misschien wel de meest) perfecte golven ter wereld, met een linkse pauze. Sommigen noemen het "Dragonstone", maar de naam is San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat met de grond is verbonden door een rij van 241 trappen en bekroond door een hermitage. Gaztelugatxe werd ultraberoemd nadat hij in de Games Of Thrones-serie verscheen, vermomd als Dragonstone: hoewel het 'kasteel' een cgi-effect is, is al het andere (duizelingwekkende kliffen, scherpe rotsen, zwermen vogels, het geluid van de zee ...) dat ook razend echt. De inwoners van Bilbao hebben altijd beweerd dat hun stad de hoofdstad van de wereld was. Toen het Guggenheim-museum in 1997 werd geopend, kwam die profetie uit en werd het gebouw een architectonisch fenomeen waarvan de invloed is overgeslagen naar de rest van de stad. De inwoners van Bilbao zeggen dat het museum eigenlijk het "hondenhok" van Puppy is, het iconische standbeeld dat je verwelkomt bij de ingang (Baskische ironische modus aan). We leren het gebouw en de belangrijkste hedendaagse kunstwerken kennen.

San Juan de Gaztelugatxe: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Bilbao: Dagtrip San Sebastián en San Juan de Gaztelugatxe

Bilbao: Dagtrip San Sebastián en San Juan de Gaztelugatxe

Verken Baskenland met een rondleiding die begint in San Sebastian rond de oude stad om de kerk van San Vicente en de basiliek van Santa María del Coro te zien. Stap terug in de tijd terwijl u meer te weten komt over de lokale geschiedenis en belangrijke bezienswaardigheden bezoekt, zoals de Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa en het stadhuis. Geniet van de sfeer van San Sebastián tijdens een wandeling over Plaza Mayor en Plaza de la Constitución. Aankomst in de haven, een van de belangrijkste plaatsen in de omgeving. Kom meer te weten over de branden die een groot deel van de stad hebben verwoest. Zet je camera klaar voor foto's van La Concha Bay. Loop rond het stadhuis, een van de mooiste gebouwen in de stad, tot je aankomt in de Ensanche de San Sebastián. Bezoek de longen van de stad, Plaza Gipuzkoa en Plaza Okendo, groene ruimtes die worden omringd door de rivier de Urumea. Nadat de rondleiding is afgelopen, heb je wat vrije tijd om enkele van de typische pintxos of kleine schotels te verkennen of te kopen. De tour eindigt in San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat alleen toegankelijk is via een voetpad. Ga op een panoramische tour door het gebied en ontdek de dromerige kliffen van het gebied die te zien waren in de HBO-serie Game of Thrones.

Vanuit Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika en Mundaka Groepstour

Vanuit Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika en Mundaka Groepstour

Geniet van het beste van de regio Bizkaia. Allereerst maken we de wandeling naar de hermitage van San Juan de Gaztelugatxe, 241 treden van rots, zee en wind die ons zullen meenemen om te genieten van spectaculaire uitzichten. Nadat we zijn teruggekeerd naar het beginpunt en een welverdiende rust hebben genomen, gaan we naar het charmante vissersdorp Mundaka, op de westelijke oever van de riviermonding van de Urdaibai, waar we kunnen zien hoe de moderniteit van de surfers zich vermengt met de traditie van de vissers. in een villa met een unieke aantrekkingskracht. Tot slot nemen we een diepe duik in het hart van de Baskische geschiedenis door een bezoek te brengen aan de legendarische Gernika boom en het tragische bombardement van het dorp tijdens de Spaanse burgeroorlog. Picasso's Gernika portret zal onderweg worden bezocht. Route bij benadering: 9:00 Vertrek uit Bilbao 9:45 Aankomst op de route van San Juan de Gaztelugatxe en wandeling naar de hermitage 11:30 Vertrek uit het gebied en aankomst in Mundaka. Wandeling met gids door de stad (pier, kerk, uitkijkpunt van de Urdaibai riviermonding). Een stop van 20 minuten wordt voorzien in een lokaal restaurant (eten is niet inbegrepen in de prijs van de tour) 1:00 Rondleiding door het dorp Gernika 3:00 Afzetten in Bilbao

Vanuit Bilbao: Dagtrip Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

Vanuit Bilbao: Dagtrip Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

We gaan naar het gebied van Urdaibai Biosphere Reserve. Hier zullen we genieten van een prachtige wandelroute om de geheimen van San Juan de Gaztelugatxe te ontdekken, het toneel van de beroemde televisieserie "Game of Thrones". We raden je aan om comfortabele kleding, wandelschoenen en een fles water mee te nemen. In Bermeo, een typisch vissersdorpje, stoppen we en hebben we vrije tijd voor de lunch. Onze gids zal je verschillende lokale mogelijkheden aanbevelen. Tot slot bezoeken we in Gernika het gebied van de Casa de Juntas en de beroemde Boom van Gernika.

Vanuit Bilbao: Rondleiding door Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

Vanuit Bilbao: Rondleiding door Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

Vertrek uit Bilbao en directe transfer naar San Juan de Gaztelugatxe, waar we twee vrije uren hebben om de tocht over de stenen brug met 241 treden naar de top te maken. Gaztelugatxe was een van de plaatsen waar Game of Thrones werd opgenomen, dus als we de brug oversteken lijkt het alsof we naar Dragonstone klimmen. Vervolgens laten we Gaztelugatxe achter ons om het Biscayaanse stadje Bermeo te bezoeken, een prachtig vissersdorp met een diepgewortelde zeevarende traditie, waar we een wandeltocht zullen maken. Onze laatste stop is Gernika, het Baskische stadje dat zijn naam dankt aan het beroemde schilderij van Pablo Picasso, waar we een bezoek brengen aan de Assembleehal, een van de weinige gebouwen die de bombardementen tijdens de burgeroorlog hebben overleefd, en de beroemde Boom van Gernika, een symbool van de Baskische samenleving.

Vanuit Bilbao: Baskische Kust Tour

Vanuit Bilbao: Baskische Kust Tour

Volg de rivierweg van Bilbao naar de kust en bewonder de oude industriegebieden die Bilbao ooit aandreven. Je bezoekt de Transportbrug van Bizkaia, de oudste brug van dit type ter wereld, nog steeds actief en een geliefd icoon bij de plaatselijke bevolking. Daarna zie je de wijk Neguri en zijn oude herenhuizen die eigendom waren van rijke industriële managers voordat je naar het binnenland van de provincie gaat. Bewonder de traditionele lokale huizen en boerderijstructuren en ontdek het imposante oude kasteel van Butron. Kom aan bij het kustdorp Bakio, een populaire zomervakantiebestemming onder de Baskische bevolking, voordat je de mooie en wilde kustweg volgt om aan te komen bij San Juan de Gaztelugatxe. Van deze plek wordt gezegd dat het een van de mooiste locaties langs de Baskische kust is. Het is een indrukwekkend eilandje met een hermitage op de top en het is verbonden met het vasteland door middel van een lange stenen trap. Vervolgens ga je verder naar de vissersplaats Bermeo. Hier stop je om de haven te bezoeken. Later ga je naar Gernika, waar je onderweg de prachtige uitzichten van het Urdaibai Biosfeerreservaat ziet, dat door UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. In Gernika bezoek je de Baskische heilige boom en de assemblagehal voordat je terugkeert naar Bilbao.

Vanuit Bilbao: Vizcaya brug, Gaztelugatxe, Bermeo & Gernika

Vanuit Bilbao: Vizcaya brug, Gaztelugatxe, Bermeo & Gernika

Ontdek een aantal spannende en historische locaties aan de Baskische kust tijdens deze tour van een halve dag. We reizen langs de rivier van Bilbao, ontdekken het interessante industriële verleden van de stad en eenmaal aangekomen bij het kustgebied stoppen we bij de Transporterbrug van Biskaje, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. We zullen de brug van onderaf zien (geen toegang). Uiteindelijk komen we aan bij de Biosfeer van Urdaibai en zien we het uitzicht op San Juan de Gaztelugatxe vanaf het uitkijkpunt vanuit de verte, een opnamelocatie van de beroemde tv-serie "Game of Thrones" (let op: er is geen trekkingroute inbegrepen naar de kluizenaar van Gaztelugatxe). Later stoppen we in Bermeo, een belangrijk Baskisch vissersdorp en nemen we een lekkere pauze met een proeverij van een kwaliteitspintxo. Tot slot stoppen we in Gernika, waar we een bezoek brengen aan het interessante gebied met het Vergaderhuis en de Boom van Gernika.

Vanuit San Sebastian: rondleiding Gaztelugatxe en Guggenheim Museum

Vanuit San Sebastian: rondleiding Gaztelugatxe en Guggenheim Museum

Ontdek Biskaje, de Baskische regio rond Bilbao, tijdens een dagexcursie vanuit San Sebastian. Word verliefd op het charmante 10e-eeuwse fort van San Juan de Gaztelugatxe en beklim de 241 trappen om de top te bereiken. Verken het wereldberoemde Guggenheim Museum met inbegrepen tickets. Vertrek vanuit San Sebastian nadat je bent opgehaald bij je hotel. Kom aan in San Juan de Gaztelugatxe en bevind je in Dragonstone, aangezien het zevende seizoen van Game of Thrones hier is opgenomen. Begeef je op een steile klim en word beloond met een fascinerend uitzicht op de natuur. Nadat je bent bijgekomen van het steile pad, ga je naar Bilbao, de financiële hoofdstad van Baskenland. Krijg een glimp van de architectonische en traditionele schoonheden van deze prachtige stad, inclusief het Guggenheim Museum. Stap het iconische museum binnen en ontdek de tentoonstelling voordat je terugkeert naar San Sebastian.

San Juan de Gaztelutxe, wandeling langs de Baskische kust

San Juan de Gaztelutxe, wandeling langs de Baskische kust

Dit gebied zit vol prachtige landschappen, geweldige cultuur, voortreffelijke gastronomie en adembenemende geschiedenis. Deze populaire plek is veel meer dan een filmset en ik wil de grote natuurlijke rijkdom introduceren en bijdragen aan het behoud van de plek. Ontdek de populairste plek rond Bilbao op een andere manier! De manier waarop we werken maakt het bijzonder. Vermijd de drukte en sluit je aan bij onze vriendengroep. We gaan niet met meer dan acht mensen, waardoor elke ervaring uniek en persoonlijk is. Ik zal dan gids zijn en de kwaliteit van elke rondleiding garanderen. Eigenlijk is dit een speciale plek voor mij, omdat mijn ouders in deze kapel zijn getrouwd. Eenmaal aangekomen in het gebied van San Juan de Gaztelugatxe gaan we, als het weer het toelaat, naar een geheim uitkijkpunt dat verscholen ligt tussen de vegetatie. Daar krijg je een idee van de wandeling. Daarna wandelen we 90 minuten naar de top van het eiland. Onderweg leg ik uit hoe belangrijk deze plek is voor de lokale bevolking. Je zult het ecologische belang van deze omgeving ontdekken en plant- en diersoorten zien die je misschien nog nooit hebt gezien!

Halve dag naar Bermeo, Gaztelugatxe en Guernica met boottocht

Halve dag naar Bermeo, Gaztelugatxe en Guernica met boottocht

We ontmoeten elkaar bij de Puppy, het iconische bloemensculptuur en mascotte van het Guggenheim Museum in Bilbao, om op weg te gaan naar Bermeo, de eerste stop van onze excursie. Na ongeveer een uur rijden komen we aan bij dit vissersdorp, dat is uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoedlocatie. We maken een korte stop en gaan dan naar de haven om aan boord te gaan van de boot. Tijdens deze tocht zullen we geografische kenmerken tegenkomen, zoals Kaap Matxitxako of de Akatz rots, die ons een indrukwekkend panoramisch uitzicht zullen geven. De gids zal ons alle details over de vegetatie vertellen terwijl we van deze ervaring genieten. We zullen het ook hebben over de lamia's, de mythologische wezens die in de diepte leven. Vanaf onze boot kunnen we ook San Juan de Gaztelugatxe bewonderen, het beroemde decor dat voorkomt in de serie Game of Thrones. Deze enclave is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties aan de Baskische kust. Op de top van dit rotsachtige eilandje staat een 10e-eeuwse hermitage, een tempel in middeleeuwse stijl die je kunt bereiken door 241 treden te beklimmen die in de rots zijn uitgehouwen. Als we klaar zijn met onze maritieme tour, gaan we naar de stad Guernica. Hier zullen we genieten van een rondleiding om de belangrijkste toeristische attracties te ontdekken, zoals het Parque de los Pueblos of de kerk van Santa María. We hebben ook vrije tijd om rond te wandelen in deze historische stad. We kunnen van de gelegenheid gebruik maken om cadeautjes te kopen, het Vredesmuseum te bezoeken, de natuurlijke omgeving te bewonderen of de pintxos (tapas) van de heerlijke gastronomie te proeven. Verken de charmantste dorpjes van Baskenland tijdens deze excursie naar Bermeo, Gaztelugatxe en Guernica met boottocht inbegrepen. Boek nu je plaatsen!

Vanuit San Sebastian: dagtrip Guggenheim en Baskische kust

Vanuit San Sebastian: dagtrip Guggenheim en Baskische kust

Een dagtocht in een busje over binnenwegen van de Baskische kust, een bezoek aan een historische stad en unieke natuurlijke landschappen, eindigend in de meest kosmopolitische stad van Baskenland. De weg heeft bochten (een paar) maar er zullen genoeg stops zijn om de zeelucht in te ademen en de horizon te aanschouwen. De Franse filosoof Jean-Jacques Rousseau schreef: “Gernika is de gelukkigste stad ter wereld. Hun zaken worden geregeld door een raad van boeren die onder een eik bijeenkomt en altijd de eerlijkste beslissingen neemt ”. En hier gaan we, naar de stad die in 1937 door nazi-vliegtuigen werd gebombardeerd en die een van de bekendste schilderijen ter wereld inspireerde, Picasso's muurschildering "Guernica". We bezoeken de stad en natuurlijk de boom waaronder de (naar we hopen) "eerlijkere beslissingen" worden genomen. Onthoud deze naam: ‘Urdaibai’ en probeer het goed uit te spreken (het is niet makkelijk, we weten het) want je vergeet het niet. Urdaibai, uitgeroepen tot biosfeerreservaat door Unesco, is een groot estuarium waar bergen, rivieren, de zee en grote stukken zand samenkomen. Afhankelijk van het getij en het tijdstip van de dag kan het landschap (en de tientallen vogels die het bewonen) radicaal anders zijn. We stoppen ook bij Mundaka, een hotspot op 's werelds 'surfaris'-routes: het strand heeft een van de meest (misschien wel de meest) perfecte golven ter wereld, met een linkse pauze. Sommigen noemen het "Dragonstone", maar de naam is San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat met de grond is verbonden door een rij van 241 trappen en bekroond door een hermitage. Gaztelugatxe werd ultraberoemd nadat hij in de Games Of Thrones-serie verscheen, vermomd als Dragonstone: hoewel het 'kasteel' een cgi-effect is, is al het andere (duizelingwekkende kliffen, scherpe rotsen, zwermen vogels, het geluid van de zee ...) dat ook razend echt. De inwoners van Bilbao hebben altijd beweerd dat hun stad de hoofdstad van de wereld was. Toen het Guggenheim-museum in 1997 werd geopend, kwam die profetie uit en werd het gebouw een architectonisch fenomeen waarvan de invloed is overgeslagen naar de rest van de stad. De inwoners van Bilbao zeggen dat het museum eigenlijk het "hondenhok" van Puppy is, het iconische standbeeld dat je verwelkomt bij de ingang (Baskische ironische modus aan). We leren het gebouw en de belangrijkste hedendaagse kunstwerken kennen.

Topattracties in Biskaje

Activiteiten in San Juan de Gaztelugatxe

Rondleidingen in Spanje

Wat te doen in Spanje

Andere activiteiten in San Juan de Gaztelugatxe

Wil je alle activiteiten in San Juan de Gaztelugatxe bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Juan de Gaztelugatxe

Gemiddelde beoordeling

4.3
(448 beoordelingen)

Geweldige ervaring! Ik heb echt genoten van de reis en heb zelfs een aantal geweldige mensen ontmoet. Alle bezochte plaatsen zijn niet alleen adembenemend, maar gaven ons ook een kijkje in de Baskische geschiedenis. Gaztelugatxe blijft mijn favoriet, ook al was het moeilijk om al die trappen te lopen. Het lokale eten en drinken bij Bermeo was de kers op de taart !! Totaal ontspannen na Gaztelugatxe 'eindeloze' stappen haha Onze gids Pascu was erg vriendelijk en informatief. Hij hield onze aandacht vast terwijl hij de Picasso Guernica-muurschildering beschreef. Nu weten we meer over de Baskische cultuur en hebben we zelfs enkele Baskische woorden geleerd die we hebben geleerd terwijl we naar onze bestemming gingen. Eskerik asko (bedankt)!! :) 10/10 zou iedereen deze reis aanbevelen.

Wij hadden deze tour geboekt en het bleek uiteindelijk dat wij als enige die dag geboekt hadden. Kregen daardoor een privé chauffeur genaamd Pascu. Een hele aardige man die alles goed en geduldig uitlegde in het Engels. Bracht ons ook nog op enkele andere plekken extra voor ons. Een hele mooie en interessante tour. Zeker de moeite waard.

ik was de enige Engels sprekende tourist, de rest was allemaal Spaans. de gids was zo ontzettend aardig door alles, nadat hij eea in het Spaans had verteld,in het Engels te vertalen. dit deed hij door even naar mijn stoel te lopen en mij bij te praten. een echte prive gids dus!

Geweldig. De gids was erg goed, hij legde elke plaats, de geschiedenis en belangrijke aspecten in detail uit, altijd in twee talen (Engels en Spaans). Bermeo, Mundaca en vooral Guernica zijn prachtige kustplaatsen met prachtige landschappen, eten en rondleidingen. Ik raad aan.

gids Stephan was geweldig. Veel kennis en informatie en sprak zijn talen!