Datums kiezen

San Juan de Gaztelugatxe

San Juan de Gaztelugatxe: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Bilbao: rondleiding door San Sebastián en S. Juan de Gaztelugatxe

1. Bilbao: rondleiding door San Sebastián en S. Juan de Gaztelugatxe

Verken Baskenland met een rondleiding die begint in San Sebastian rond de oude stad om de kerk van San Vicente en de basiliek van Santa María del Coro te zien. Stap terug in de tijd terwijl u meer te weten komt over de lokale geschiedenis en belangrijke bezienswaardigheden bezoekt, zoals de Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa en het stadhuis. Geniet van de sfeer van San Sebastián tijdens een wandeling over Plaza Mayor en Plaza de la Constitución. Aankomst in de haven, een van de belangrijkste plaatsen in de omgeving. Kom meer te weten over de branden die een groot deel van de stad hebben verwoest. Zet je camera klaar voor foto's van La Concha Bay. Loop rond het stadhuis, een van de mooiste gebouwen in de stad, tot je aankomt in de Ensanche de San Sebastián. Bezoek de longen van de stad, Plaza Gipuzkoa en Plaza Okendo, groene ruimtes die worden omringd door de rivier de Urumea. Nadat de rondleiding is afgelopen, heb je wat vrije tijd om enkele van de typische pintxos of kleine schotels te verkennen of te kopen. De tour eindigt in San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat alleen toegankelijk is via een voetpad. Ga op een panoramische tour door het gebied en ontdek de dromerige kliffen van het gebied die te zien waren in de HBO-serie Game of Thrones.

Vanuit Bilbao: groepsreis Gaztelugatxe, Gernika en Mundaka

2. Vanuit Bilbao: groepsreis Gaztelugatxe, Gernika en Mundaka

De monding van de rivier de Urdaibai heeft vele bezienswaardigheden die u kunt bezoeken op korte afstand van Bilbao. De kluis van Gaztelugatxe, die de set was voor Dragonstone in de Game of Thrones-serie, is een goed startpunt. Terwijl u daar bent, kunt u genieten van het uitzicht op zee in tegenstelling tot de torenhoge nabijgelegen berg. Neem de tijd en beklim de 241 trappen die je naar de top van Gaztelugatxe brengen, waar je volgens de traditie drie keer kunt aanbellen. Daarna kunt u in de kustplaats Mundaka uit de eerste hand zien hoe oude visserstradities nog steeds in stand worden gehouden. Je reist vervolgens van Mundaka naar Gernika, waar landelijke en agrarische tradities worden gemengd met hun gevarieerde geschiedenis. Gernika is een belangrijke referentiestad in de Baskische geschiedenis, de thuisbasis van de oude boom waar de middeleeuwse koningen van Spanje zwoeren de lokale wetten te respecteren. Hier vonden ook de Duitse bombardementen plaats tijdens de Spaanse Burgeroorlog, waarbij een groot deel van de stad werd verwoest. Aan het einde van uw ervaring brengt uw chauffeur u terug naar Bilbao.

Vanuit Bilbao: Rondleiding door Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

3. Vanuit Bilbao: Rondleiding door Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

Vertrek uit Bilbao en directe transfer naar San Juan de Gaztelugatxe, waar we twee vrije uren hebben om de tocht over de stenen brug met 241 treden naar de top te maken. Gaztelugatxe was een van de plaatsen waar Game of Thrones werd opgenomen, dus als we de brug oversteken lijkt het alsof we naar Dragonstone klimmen. Vervolgens laten we Gaztelugatxe achter ons om het Biscayaanse stadje Bermeo te bezoeken, een prachtig vissersdorp met een diepgewortelde zeevarende traditie, waar we een wandeltocht zullen maken. Onze laatste stop is Gernika, het Baskische stadje dat zijn naam dankt aan het beroemde schilderij van Pablo Picasso, waar we een bezoek brengen aan de Assembleehal, een van de weinige gebouwen die de bombardementen tijdens de burgeroorlog hebben overleefd, en de beroemde Boom van Gernika, een symbool van de Baskische samenleving.

Vanuit Bilbao: Baskische Kust Tour

4. Vanuit Bilbao: Baskische Kust Tour

Volg de rivierweg van Bilbao naar de kust en bewonder de oude industriegebieden die Bilbao ooit aandreven. Je bezoekt de Transportbrug van Bizkaia, de oudste brug van dit type ter wereld, nog steeds actief en een geliefd icoon bij de plaatselijke bevolking. Daarna zie je de wijk Neguri en zijn oude herenhuizen die eigendom waren van rijke industriële managers voordat je naar het binnenland van de provincie gaat. Bewonder de traditionele lokale huizen en boerderijstructuren en ontdek het imposante oude kasteel van Butron. Kom aan bij het kustdorp Bakio, een populaire zomervakantiebestemming onder de Baskische bevolking, voordat je de mooie en wilde kustweg volgt om aan te komen bij San Juan de Gaztelugatxe. Van deze plek wordt gezegd dat het een van de mooiste locaties langs de Baskische kust is. Het is een indrukwekkend eilandje met een hermitage op de top en het is verbonden met het vasteland door middel van een lange stenen trap. Vervolgens ga je verder naar de vissersplaats Bermeo. Hier stop je om de haven te bezoeken. Later ga je naar Gernika, waar je onderweg de prachtige uitzichten van het Urdaibai Biosfeerreservaat ziet, dat door UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. In Gernika bezoek je de Baskische heilige boom en de assemblagehal voordat je terugkeert naar Bilbao.

Vanuit Bilbao: Vizcaya-brug, Gaztelugatxe, Bermeo & Gernika

5. Vanuit Bilbao: Vizcaya-brug, Gaztelugatxe, Bermeo & Gernika

Ontdek een aantal spannende en historische locaties aan de Baskische kust tijdens deze tour van een halve dag. We reizen langs de rivier van Bilbao, ontdekken het interessante industriële verleden van de stad en eenmaal aangekomen bij het kustgebied stoppen we bij de Transporterbrug van Biskaje, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. We zullen de brug van onderaf zien (geen toegang). Uiteindelijk komen we aan bij de Biosfeer van Urdaibai en zien we het uitzicht op San Juan de Gaztelugatxe vanaf het uitkijkpunt vanuit de verte, een opnamelocatie van de beroemde tv-serie "Game of Thrones" (let op: er is geen trekkingroute inbegrepen naar de kluizenaar van Gaztelugatxe). Later stoppen we in Bermeo, een belangrijk Baskisch vissersdorp en nemen we een lekkere pauze met een proeverij van een kwaliteitspintxo. Tot slot stoppen we in Gernika, waar we een bezoek brengen aan het interessante gebied met het Vergaderhuis en de Boom van Gernika.

Vanuit Bilbao: Game of Thrones-tour van hele of halve dag

6. Vanuit Bilbao: Game of Thrones-tour van hele of halve dag

Duik in de echte Game of Thrones-ervaring tijdens een tour langs de ongelooflijke filmlocaties van seizoen 7. Treed in de voetsporen van Tyrion, Daenerys, en Jon Snow en verken ongelooflijke landschappen. Eerst loop je over het strand van King's Landing, gefilmd bij het strand Muriola in Barrika. Verken de locate waar Davos, Tyrion, en Gendry moesten vluchten van de Gold Cloaks. Bezoek daarna middeleeuws-achtig kasteel Butron. Maak foto's met mantels en zwaarden en voel je een Heer of Dame van Winterfell. Vervolg je rondleiding met een bezoek aan Dragonstone Fortress, bij San Juan de Gaztelugatxe in Bermeo. Beklim de 241 treden net als Daenerys, en waan je een ware Khaleesi. Pauzeer voor de lunch in Bermeo, waar je kunt genieten van pintxos, tapas, en een lokale witte wijn genaamt txakoli. Tot slot, 1 laatste pauze bij Dragonstone Beach, waar Denaerys als eerste liep toen ze eindelijk thuis kwam. Het strand Itzurun in Zumaia is 60 miljoen jaar oud, en de perfecte keus voor Dragonstone.

Vanuit San Sebastian: rondleiding Gaztelugatxe en Guggenheim Museum

7. Vanuit San Sebastian: rondleiding Gaztelugatxe en Guggenheim Museum

Ontdek Biskaje, de Baskische regio rond Bilbao, tijdens een dagexcursie vanuit San Sebastian. Word verliefd op het charmante 10e-eeuwse fort van San Juan de Gaztelugatxe en beklim de 241 trappen om de top te bereiken. Verken het wereldberoemde Guggenheim Museum met inbegrepen tickets. Vertrek vanuit San Sebastian nadat je bent opgehaald bij je hotel. Kom aan in San Juan de Gaztelugatxe en bevind je in Dragonstone, aangezien het zevende seizoen van Game of Thrones hier is opgenomen. Begeef je op een steile klim en word beloond met een fascinerend uitzicht op de natuur. Nadat je bent bijgekomen van het steile pad, ga je naar Bilbao, de financiële hoofdstad van Baskenland. Krijg een glimp van de architectonische en traditionele schoonheden van deze prachtige stad, inclusief het Guggenheim Museum. Stap het iconische museum binnen en ontdek de tentoonstelling voordat je terugkeert naar San Sebastian.

Vanuit San Sebastian: dagtrip Guggenheim en Baskische kust

8. Vanuit San Sebastian: dagtrip Guggenheim en Baskische kust

Een dagtocht in een busje over binnenwegen van de Baskische kust, een bezoek aan een historische stad en unieke natuurlijke landschappen, eindigend in de meest kosmopolitische stad van Baskenland. De weg heeft bochten (een paar) maar er zullen genoeg stops zijn om de zeelucht in te ademen en de horizon te aanschouwen. De Franse filosoof Jean-Jacques Rousseau schreef: “Gernika is de gelukkigste stad ter wereld. Hun zaken worden geregeld door een raad van boeren die onder een eik bijeenkomt en altijd de eerlijkste beslissingen neemt ”. En hier gaan we, naar de stad die in 1937 door nazi-vliegtuigen werd gebombardeerd en die een van de bekendste schilderijen ter wereld inspireerde, Picasso's muurschildering "Guernica". We bezoeken de stad en natuurlijk de boom waaronder de (naar we hopen) "eerlijkere beslissingen" worden genomen. Onthoud deze naam: ‘Urdaibai’ en probeer het goed uit te spreken (het is niet makkelijk, we weten het) want je vergeet het niet. Urdaibai, uitgeroepen tot biosfeerreservaat door Unesco, is een groot estuarium waar bergen, rivieren, de zee en grote stukken zand samenkomen. Afhankelijk van het getij en het tijdstip van de dag kan het landschap (en de tientallen vogels die het bewonen) radicaal anders zijn. We stoppen ook bij Mundaka, een hotspot op 's werelds 'surfaris'-routes: het strand heeft een van de meest (misschien wel de meest) perfecte golven ter wereld, met een linkse pauze. Sommigen noemen het "Dragonstone", maar de naam is San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat met de grond is verbonden door een rij van 241 trappen en bekroond door een hermitage. Gaztelugatxe werd ultraberoemd nadat hij in de Games Of Thrones-serie verscheen, vermomd als Dragonstone: hoewel het 'kasteel' een cgi-effect is, is al het andere (duizelingwekkende kliffen, scherpe rotsen, zwermen vogels, het geluid van de zee ...) dat ook razend echt. De inwoners van Bilbao hebben altijd beweerd dat hun stad de hoofdstad van de wereld was. Toen het Guggenheim-museum in 1997 werd geopend, kwam die profetie uit en werd het gebouw een architectonisch fenomeen waarvan de invloed is overgeslagen naar de rest van de stad. De inwoners van Bilbao zeggen dat het museum eigenlijk het "hondenhok" van Puppy is, het iconische standbeeld dat je verwelkomt bij de ingang (Baskische ironische modus aan). We leren het gebouw en de belangrijkste hedendaagse kunstwerken kennen.

Bilbao: Txakoli, Gaztelugatxe, & Urdaibai met wijnproeverij

9. Bilbao: Txakoli, Gaztelugatxe, & Urdaibai met wijnproeverij

Vertrek uit Bilbao voor een bezoek aan de ongelooflijke kust van Biskaje. Onze eerste stop is San Juan de Gaztelugatxe, een ongelooflijk eilandje met een hermitage op de top, beroemd als een van de opnamelocaties van Games of Thrones, waar we het prachtige uitzicht vanaf een uitkijkpunt zullen ontdekken. Daarna vervolgen we onze route door het Urdaibai Biosphere Reserve om aan te komen in Mundaka, een prachtig vissersplaatsje, waar we een rondleiding te voet krijgen. Later gaan we naar Ekoetxea, een milieucentrum en tot slot zullen we genieten van een rondleiding in een lokale wijnmakerij, waar we alles te weten komen over Txakoli, de beroemde Baskische witte wijn, en zullen we de beste wijn en lokale producten proeven voordat we 's middags terugkeren naar Bilbao.

Baskenland: Game of Thrones privé sightseeingtour

10. Baskenland: Game of Thrones privé sightseeingtour

Maak een privétour door Baskenland met een Engelssprekende gids en zie hoe het bekroonde Game of Thrones tot leven komt. Verken de vaste locaties, opmerkelijke stranden en buitengewone landschappen waar Jon Snow, Tyrion Lannister en Daenerys Targaryen werden gefilmd tijdens het maken van seizoen 7. Je gids vertrekt vanuit San Sebastian en rijdt langs de indrukwekkende kustweg van Zarautz naar Zumaia. Je zult dit waarschijnlijk kennen als Dragonstone Beach, waar Daenerys Targaryen in de beroemde scène terugkeert naar Westeros met haar leger. Na nog een rit door het spectaculaire Baskenland, is de volgende stop Gaztelugatxe: Dragonstone Castle. Het is een lange wandeling van 45 minuten om bij het eiland te komen, maar als je wilt, kun je foto's maken vanaf het schilderachtige uitzicht. De laatste stop van de tour is in Barrika, waar je 2 spectaculaire stranden zult bezoeken waar scènes uit King's Landing werden gefilmd. Je eindigt de tour met het gevoel dat je de glorie en het spektakel van Westeros zelf hebt gezien.

Beschikbare activiteiten

13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in San Juan de Gaztelugatxe

Wil je alle activiteiten in San Juan de Gaztelugatxe bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Juan de Gaztelugatxe

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 448 beoordelingen

Dit was zo'n coole ervaring en ik ben zo blij dat ik heb deelgenomen aan deze excursie. De gids, Stephan, was erg vriendelijk en deelde een schat aan kennis. Ik raad aan om goede, comfortabele wandelschoenen te dragen en water mee te nemen! Het was een beetje meer fysiek uitdagend dan ik had aangenomen, maar zeer de moeite waard!

Super leuke tour van een halve dag, waarin je mooie plekjes te zien krijgt. De brug in Gexto, maar ook Guernica en Bermeo zijn erg mooi. Onze Gids Stephan was erg leuk. Legt veel op een leuke manier uit ook over de geschiedenis de regio.

So beautiful! Worth the climb. Very nice and knowledgeable guide Stefan gave us a lot of interesting information about Basque history, culture and language.

Gatzelugatxe is echt de moeite. Wel een stevige klim terug.

Bijzondere ervaring. Hele klim maar de moeite waard