Datums kiezen

San Juan de Gaztelugatxe

San Juan de Gaztelugatxe: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Bermeo: Baskenlandcruise naar San Juan de Gaztelugatxe

1. Bermeo: Baskenlandcruise naar San Juan de Gaztelugatxe

Bootroute van 1 uur om dichter bij de meest bezochte natuurlijke enclave in Baskenland, San Juan de Gaztelugatxe, te komen. Route: Bermeo-Cabo Matxitxako-Peñon de Akatz-Gaztelugatxe-Bermeo Emblematische en magische ruimte waar u van kunt genieten tijdens een rondleiding die de vissershaven van Bermeo verlaat, waar u, zodra de activiteit is voltooid, de voortreffelijke keuken wilt proeven in een van de vele etablissementen die zich naast de opstapplaats bevinden Soms maken de weersomstandigheden het onmogelijk om de route per boot uit te voeren. In dit geval wordt zo snel mogelijk een annuleringsbericht verzonden en wordt het betaalde bedrag terugbetaald.

Bilbao: rondleiding door San Sebastián en S. Juan de Gaztelugatxe

2. Bilbao: rondleiding door San Sebastián en S. Juan de Gaztelugatxe

Verken Baskenland met een rondleiding die begint in San Sebastian rond de oude stad om de kerk van San Vicente en de basiliek van Santa María del Coro te zien. Stap terug in de tijd terwijl u meer te weten komt over de lokale geschiedenis en belangrijke bezienswaardigheden bezoekt, zoals de Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa en het stadhuis. Geniet van de sfeer van San Sebastián tijdens een wandeling over Plaza Mayor en Plaza de la Constitución. Aankomst in de haven, een van de belangrijkste plaatsen in de omgeving. Kom meer te weten over de branden die een groot deel van de stad hebben verwoest. Zet je camera klaar voor foto's van La Concha Bay. Loop rond het stadhuis, een van de mooiste gebouwen in de stad, tot je aankomt in de Ensanche de San Sebastián. Bezoek de longen van de stad, Plaza Gipuzkoa en Plaza Okendo, groene ruimtes die worden omringd door de rivier de Urumea. Nadat de rondleiding is afgelopen, heb je wat vrije tijd om enkele van de typische pintxos of kleine schotels te verkennen of te kopen. De tour eindigt in San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat alleen toegankelijk is via een voetpad. Ga op een panoramische tour door het gebied en ontdek de dromerige kliffen van het gebied die te zien waren in de HBO-serie Game of Thrones.

Vanuit Bilbao: groepsreis Gaztelugatxe, Gernika en Mundaka

3. Vanuit Bilbao: groepsreis Gaztelugatxe, Gernika en Mundaka

De monding van de rivier de Urdaibai heeft vele bezienswaardigheden die u kunt bezoeken op korte afstand van Bilbao. De kluis van Gaztelugatxe, die de set was voor Dragonstone in de Game of Thrones-serie, is een goed startpunt. Terwijl u daar bent, kunt u genieten van het uitzicht op zee in tegenstelling tot de torenhoge nabijgelegen berg. Neem de tijd en beklim de 241 trappen die je naar de top van Gaztelugatxe brengen, waar je volgens de traditie drie keer kunt aanbellen. Daarna kunt u in de kustplaats Mundaka uit de eerste hand zien hoe oude visserstradities nog steeds in stand worden gehouden. Je reist vervolgens van Mundaka naar Gernika, waar landelijke en agrarische tradities worden gemengd met hun gevarieerde geschiedenis. Gernika is een belangrijke referentiestad in de Baskische geschiedenis, de thuisbasis van de oude boom waar de middeleeuwse koningen van Spanje zwoeren de lokale wetten te respecteren. Hier vonden ook de Duitse bombardementen plaats tijdens de Spaanse Burgeroorlog, waarbij een groot deel van de stad werd verwoest. Aan het einde van uw ervaring brengt uw chauffeur u terug naar Bilbao.

Vanuit Bilbao: tour naar Gaztelugatxe en Gernika

4. Vanuit Bilbao: tour naar Gaztelugatxe en Gernika

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Bilbao en duik de natuur in op deze tocht naar het verbazingwekkende rotseilandje Gaztelugatxe, gelegen aan de kust van Bizkaia, op slechts 35 kilometer van het stadscentrum van Bilbao. Je arriveert bij het uitkijkpunt en krijgt 2 uur vrije tijd om de omgeving zelfstandig te verkennen. Gebruik de tijd om bijvoorbeeld naar de 10e-eeuwse hermitage van San Juan de Gaztelugatxe te gaan, waar je driemaal de bel van de kapel kunt aanraken en een wens mag doen. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Golf van Biskaje voordat je naar Bermeo reist voor een ​​wandeling te maken door dit charmante vissersdorpje. Je vervolgt de tocht naar het historische stadje Gernika, de locatie van een van de eerste luchtbombardementen door Nazi-Duitsland. Bezoek het Casa de Juntas (vergaderhuis) met de beroemde Boom van Guernica die de traditionele vrijheid van het volk symboliseert.

Vanuit Bilbao: tour door Baskenland

5. Vanuit Bilbao: tour door Baskenland

Volg de weg langs de rivier van Bilbao richting de kust en bewonder de oude industriegebieden die eens de spil van Bilbao waren. Je bezoekt de zweefbrug van Biskaje, de oudste brug van dit type ter wereld en nog steeds in gebruik en alom geliefd bij de lokale bevolking. Daarna bezoek je de wijk Neguri, met zijn oude herenhuizen die aan rijke industriële managers toebehoren, waarna je de provincie binnentrekt. Bewonder de traditionele lokale huizen en boerderijen, en ontdek het indrukwekkende oude kasteel van Butron. Aangekomen bij het kustplaatsje Bakio, dat een populaire zomerbestemming onder veel Baskische mensen is, vervolg je de reis langs de prachtige en wilde weg langs de kust en ga je naar de tweede stop, San Juan de Gaztelugatxe.  Er wordt wel gezegd dat dit één van de mooiste locaties langs de Baskische kust is. Het is in feite een gigantische rots, met op de top het oude kerkje van San Juan, die via een lange stenen trap, met het vaste land verbonden is. Vervolgens ga je naar het vissersdorp Bermeo. Hier kun je de smalle steegjes, de kerk van Juradera, de toren van Ercilla, de oude haven, het stadhuis en andere bezienswaardigheden bekijken. Geniet van vrije tijd voor de lunch en de gids zal een selectie van lokale restaurants aanbevelen. Daarna maak je een stop bij Mundaka, een prachtige plek met een geweldig uitzicht over de Urdaibai-biosfeer. Dit is een Werelderfgoedlocatie van UNESCO. Daarna bezoek je het dorp Guernica om de Baskische heilige boom te bewonderen en het oude gerechtshuis Casa de Juntas te zien. Ten slotte keer je rond 14:00 uur weer terug naar Bilbao.

Vanuit Bilbao: Vizcaya-brug, Gaztelugatxe, Bermeo & Gernika

6. Vanuit Bilbao: Vizcaya-brug, Gaztelugatxe, Bermeo & Gernika

Ontdek een aantal spannende en historische locaties aan de Baskische kust tijdens deze tour van een halve dag. We reizen langs de rivier van Bilbao, ontdekken het interessante industriële verleden van de stad en eenmaal aangekomen bij het kustgebied stoppen we bij de Transporterbrug van Biskaje, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. We zullen de brug van onderaf zien (geen toegang). Uiteindelijk komen we aan bij de Biosfeer van Urdaibai en zien we het uitzicht op San Juan de Gaztelugatxe vanaf het uitkijkpunt vanuit de verte, een opnamelocatie van de beroemde tv-serie "Game of Thrones" (let op: er is geen trekkingroute inbegrepen naar de kluizenaar van Gaztelugatxe). Later stoppen we in Bermeo, een belangrijk Baskisch vissersdorp en nemen we een lekkere pauze met een proeverij van een kwaliteitspintxo. Tot slot stoppen we in Gernika, waar we een bezoek brengen aan het interessante gebied met het Vergaderhuis en de Boom van Gernika.

Vanuit Bilbao: Game of Thrones-tour van hele of halve dag

7. Vanuit Bilbao: Game of Thrones-tour van hele of halve dag

Duik in de echte Game of Thrones-ervaring tijdens een tour langs de ongelooflijke filmlocaties van seizoen 7. Treed in de voetsporen van Tyrion, Daenerys, en Jon Snow en verken ongelooflijke landschappen. Eerst loop je over het strand van King's Landing, gefilmd bij het strand Muriola in Barrika. Verken de locate waar Davos, Tyrion, en Gendry moesten vluchten van de Gold Cloaks. Bezoek daarna middeleeuws-achtig kasteel Butron. Maak foto's met mantels en zwaarden en voel je een Heer of Dame van Winterfell. Vervolg je rondleiding met een bezoek aan Dragonstone Fortress, bij San Juan de Gaztelugatxe in Bermeo. Beklim de 241 treden net als Daenerys, en waan je een ware Khaleesi. Pauzeer voor de lunch in Bermeo, waar je kunt genieten van pintxos, tapas, en een lokale witte wijn genaamt txakoli. Tot slot, 1 laatste pauze bij Dragonstone Beach, waar Denaerys als eerste liep toen ze eindelijk thuis kwam. Het strand Itzurun in Zumaia is 60 miljoen jaar oud, en de perfecte keus voor Dragonstone.

Vanuit San Sebastian: rondleiding Gaztelugatxe en Guggenheim Museum

8. Vanuit San Sebastian: rondleiding Gaztelugatxe en Guggenheim Museum

Ontdek Biskaje, de Baskische regio rond Bilbao, tijdens een dagexcursie vanuit San Sebastian. Word verliefd op het charmante 10e-eeuwse fort van San Juan de Gaztelugatxe en beklim de 241 trappen om de top te bereiken. Verken het wereldberoemde Guggenheim Museum met inbegrepen tickets. Vertrek vanuit San Sebastian nadat je bent opgehaald bij je hotel. Kom aan in San Juan de Gaztelugatxe en bevind je in Dragonstone, aangezien het zevende seizoen van Game of Thrones hier is opgenomen. Begeef je op een steile klim en word beloond met een fascinerend uitzicht op de natuur. Nadat je bent bijgekomen van het steile pad, ga je naar Bilbao, de financiële hoofdstad van Baskenland. Krijg een glimp van de architectonische en traditionele schoonheden van deze prachtige stad, inclusief het Guggenheim Museum. Stap het iconische museum binnen en ontdek de tentoonstelling voordat je terugkeert naar San Sebastian.

Bilbao: San Juan de Gaztelugatxe en Txakoli wijndagtrip

9. Bilbao: San Juan de Gaztelugatxe en Txakoli wijndagtrip

Maak kennis met de geologie en wijnstijl van het Baskisch met een begeleide dagtour die de zintuigen versteld doet staan. Geniet van het adembenemende landschap van San Juan de Gaztelugatxe tijdens je tour door een Txakoloi-wijnmakerij gecombineerd met 3 wijnproeverijen, hapjes en een heerlijke lunch. Vertrek vanuit Bilbao en betreed een van de meest indrukwekkende bestemmingen in Baskenland, net binnen het UNESCO-biosfeerreservaat Urdaibai. Bewonder de prachtige stranden en de kustomgeving, verveeld met witte kliffen. Zoek jezelf op bij een lokale familiewijnmakerij, dicht bij dit beschermde natuurgebied. Bezoek de hermitage van San Juan Bautista en beklim 241 treden naar de top van het uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht en doe een wens vanaf de bovenkant van de bel. Geniet van een rondleiding door het biosfeerreservaat Urdaibai (een UNESCO-werelderfgoedlocatie) op weg naar de Txakoli-wijnmakerijen. Txakoli-wijn is een lokale favoriet, met de favoriete witte wijn onder Basken en Baskische zeelieden. Na het drinken zoals de matrozen doen, schuift u aan voor een speciale lunch met regionale hapjes en pintxos, aangevuld met regionale wijnen. Bespreek de cultuur en geschiedenis van de wijn die u drinkt en ontspan echt in de omgeving.

Vanuit San Sebastian: dagtrip Guggenheim en Baskische kust

10. Vanuit San Sebastian: dagtrip Guggenheim en Baskische kust

Een dagtocht in een busje over binnenwegen van de Baskische kust, een bezoek aan een historische stad en unieke natuurlijke landschappen, eindigend in de meest kosmopolitische stad van Baskenland. De weg heeft bochten (een paar) maar er zullen genoeg stops zijn om de zeelucht in te ademen en de horizon te aanschouwen. De Franse filosoof Jean-Jacques Rousseau schreef: “Gernika is de gelukkigste stad ter wereld. Hun zaken worden geregeld door een raad van boeren die onder een eik bijeenkomt en altijd de eerlijkste beslissingen neemt ”. En hier gaan we, naar de stad die in 1937 door nazi-vliegtuigen werd gebombardeerd en die een van de bekendste schilderijen ter wereld inspireerde, Picasso's muurschildering "Guernica". We bezoeken de stad en natuurlijk de boom waaronder de (naar we hopen) "eerlijkere beslissingen" worden genomen. Onthoud deze naam: ‘Urdaibai’ en probeer het goed uit te spreken (het is niet makkelijk, we weten het) want je vergeet het niet. Urdaibai, uitgeroepen tot biosfeerreservaat door Unesco, is een groot estuarium waar bergen, rivieren, de zee en grote stukken zand samenkomen. Afhankelijk van het getij en het tijdstip van de dag kan het landschap (en de tientallen vogels die het bewonen) radicaal anders zijn. We stoppen ook bij Mundaka, een hotspot op 's werelds 'surfaris'-routes: het strand heeft een van de meest (misschien wel de meest) perfecte golven ter wereld, met een linkse pauze. Sommigen noemen het "Dragonstone", maar de naam is San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat met de grond is verbonden door een rij van 241 trappen en bekroond door een hermitage. Gaztelugatxe werd ultraberoemd nadat hij in de Games Of Thrones-serie verscheen, vermomd als Dragonstone: hoewel het 'kasteel' een cgi-effect is, is al het andere (duizelingwekkende kliffen, scherpe rotsen, zwermen vogels, het geluid van de zee ...) dat ook razend echt. De inwoners van Bilbao hebben altijd beweerd dat hun stad de hoofdstad van de wereld was. Toen het Guggenheim-museum in 1997 werd geopend, kwam die profetie uit en werd het gebouw een architectonisch fenomeen waarvan de invloed is overgeslagen naar de rest van de stad. De inwoners van Bilbao zeggen dat het museum eigenlijk het "hondenhok" van Puppy is, het iconische standbeeld dat je verwelkomt bij de ingang (Baskische ironische modus aan). We leren het gebouw en de belangrijkste hedendaagse kunstwerken kennen.

Beschikbare activiteiten

13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in San Juan de Gaztelugatxe

Wil je alle activiteiten in San Juan de Gaztelugatxe bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Juan de Gaztelugatxe

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 448 beoordelingen

Dit was zo'n coole ervaring en ik ben zo blij dat ik heb deelgenomen aan deze excursie. De gids, Stephan, was erg vriendelijk en deelde een schat aan kennis. Ik raad aan om goede, comfortabele wandelschoenen te dragen en water mee te nemen! Het was een beetje meer fysiek uitdagend dan ik had aangenomen, maar zeer de moeite waard!

Wederom een fantastische excursie met de chauffeur / gids Josh. Spreekt Engels en Spaans. Eerste stop bij Puente Vizkaije. Vervolgens naar Gaztelugatxe met een schitterend uitzicht. Vervolgens naar Bermeo met een heerlijke pinxto om vervolgens met een schitterende wandeling in Gernika af te sluiten

So beautiful! Worth the climb. Very nice and knowledgeable guide Stefan gave us a lot of interesting information about Basque history, culture and language.

Gatzelugatxe is echt de moeite. Wel een stevige klim terug.

Bijzondere ervaring. Hele klim maar de moeite waard