Kies data

San Juan de Gaztelugatxe

San Juan de Gaztelugatxe: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Bilbao: S. Juan de Gaztelugatxe Getaria & San Sebastián Tour

1. Bilbao: S. Juan de Gaztelugatxe Getaria & San Sebastián Tour

Vertrek vanuit Bilbao naar San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat alleen toegankelijk is via een voetpad. Maak een panoramische rondleiding door het gebied en leer de dromerige kliffen van het gebied kennen, een onderdeel van de HBO-hitserie Game of Thrones. Ga verder naar de stad Getaria in Guipuzco, waar we zullen genieten van een rondleiding door de historische wijk, en waar we de traditionele vissershaven, de kerk van San Salvador en het monument ter ere van Juan Sebastián Elcano, een zeeman die de wereld en dat hij in dit kleine stadje is geboren. Neem een moment om te eten in een van de vele restaurants van Getaria. Geniet van de gastronomie van het grillen van lokale vis en zeevruchten. Vanaf hier vertrek je naar San Sebastián voor een rondleiding door de stad. Bekijk de kerk van San Vicente en de basiliek van Santa María del Coro voordat je terugkeert naar Bilbao.

Vanuit Bilbao: tour naar Gaztelugatxe en Gernika

2. Vanuit Bilbao: tour naar Gaztelugatxe en Gernika

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Bilbao en duik de natuur in op deze tocht naar het verbazingwekkende rotseilandje Gaztelugatxe, gelegen aan de kust van Bizkaia, op slechts 35 kilometer van het stadscentrum van Bilbao. Je arriveert bij het uitkijkpunt en krijgt 2 uur vrije tijd om de omgeving zelfstandig te verkennen. Gebruik de tijd om bijvoorbeeld naar de 10e-eeuwse hermitage van San Juan de Gaztelugatxe te gaan, waar je driemaal de bel van de kapel kunt aanraken en een wens mag doen. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Golf van Biskaje voordat je naar Bermeo reist voor een ​​wandeling te maken door dit charmante vissersdorpje. Je vervolgt de tocht naar het historische stadje Gernika, de locatie van een van de eerste luchtbombardementen door Nazi-Duitsland. Bezoek het Casa de Juntas (vergaderhuis) met de beroemde Boom van Guernica die de traditionele vrijheid van het volk symboliseert.

Vanuit Bilbao: tour door het Baskenland

3. Vanuit Bilbao: tour door het Baskenland

Volg de weg langs de rivier van Bilbao richting de kust en bewonder de oude industriegebieden die eens de spil van Bilbao waren. Je bezoekt de zweefbrug van Biskaje, welke de oudste brug van dit type ter wereld is en nog steeds wordt gebruikt en alom geliefd is bij de lokale bevolking. Daarna bezoek je de wijk Neguri, met zijn oude herenhuizen die aan rijke industriële managers toebehoren, waarna je de provincie binnentrekt. Bewonder de traditionele lokale huizen en boerderijgebouwen en ontdek het indrukwekkende oude kasteel van Butron. Na te zijn aangekomen in het kustplaatsje Bakio, dat in de zomer voor veel Basken een populaire vakantiebestemming is, volg je de prachtige en ruige kustweg die je uiteindelijk naar je tweede halte in San Juan de Gaztelugatxe leidt. Men beweert dat dit één van de mooiste locaties langs de Baskische kust is. Het is in feite een gigantische rots met op de top het oude kerkje van San Juan en die, via een lange stenen trap, met het vaste land verbonden is. Daarna reis je door naar het vissersdorpje Bermeo. Hier heb je de gelegenheid om de smalle steegjes, de kerk van Juradera, de toren van Ercilla, de oude haven, het stadhuis en andere bezienswaardigheden te bekijken. Je krijgt daar tijd voor jezelf om te lunchen in één van de lokale restaurantjes die door je gids worden aanbevolen. Even later pauzeer je in Mundaka, een prachtige locatie met een geweldig uitzicht over de biosfeer van Urdaibai, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarna bezoek je het dorpje Guernica om de Baskische heilige boom te bewonderen en het oude gerechtshuis Casa de Juntas te zien. Uiteindelijk ben je rond 14:00 uur weer terug in Bilbao.

Vanuit Bilbao: Game of Thrones-tour van hele of halve dag

4. Vanuit Bilbao: Game of Thrones-tour van hele of halve dag

Duik in de echte Game of Thrones-ervaring tijdens een tour langs de ongelooflijke filmlocaties van seizoen 7. Treed in de voetsporen van Tyrion, Daenerys, en Jon Snow en verken ongelooflijke landschappen. Eerst loop je over het strand van King's Landing, gefilmd bij het strand Muriola in Barrika. Verken de locate waar Davos, Tyrion, en Gendry moesten vluchten van de Gold Cloaks. Bezoek daarna middeleeuws-achtig kasteel Butron. Maak foto's met mantels en zwaarden en voel je een Heer of Dame van Winterfell. Vervolg je rondleiding met een bezoek aan Dragonstone Fortress, bij San Juan de Gaztelugatxe in Bermeo. Beklim de 241 treden net als Daenerys, en waan je een ware Khaleesi. Pauzeer voor de lunch in Bermeo, waar je kunt genieten van pintxos, tapas, en een lokale witte wijn genaamt txakoli. Tot slot, 1 laatste pauze bij Dragonstone Beach, waar Denaerys als eerste liep toen ze eindelijk thuis kwam. Het strand Itzurun in Zumaia is 60 miljoen jaar oud, en de perfecte keus voor Dragonstone.

Van Bilbao: Vizcaya-brug, Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

5. Van Bilbao: Vizcaya-brug, Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

Verlaat Bilbao en ontdek andere spannende en historische locaties aan de Baskische kust tijdens deze dagtour. Bekijk de Vizcaya-brug, de historische stad Gernika, bezoek een traditioneel vissersdorp en geniet van een proeverij van lokale producten. Reis langs de rivier van Bilbao en ontdek het interessante industriële verleden van de stad, en eenmaal aan de kust, stop om de Vizcaya-brug te zien, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ga langs het majestueuze kasteel van Butron en kom uiteindelijk aan bij de biosfeer van Urdaibai. Bewonder het prachtige uitzicht vanaf het uitkijkpunt en ontdek de geheimen van San Juan de Gaztelugatxe, een filmlocatie van de beroemde tv-serie "Game of Thrones". Maak nog een stop in Bermeo, een typisch vissersdorpje, en stop voor een wandeltocht om te genieten van de charmante sfeer. Neem deel aan een proeverij van lokale gerechten, waarbij een proefje pintxo is inbegrepen. Bereik de laatste stop in Gernika en breng een bezoek aan het interessante Assembly House en de beroemde Tree of Gernika.

Van San Sebastián: Getaria, Bilbao en Gaztelugatxe Tour

6. Van San Sebastián: Getaria, Bilbao en Gaztelugatxe Tour

Vertrek vanuit San Sebastian naar de stad Getaria in Guipuzcoan, waar we zullen genieten van een rondleiding door de historische wijk, en waar we de traditionele vissershaven, de kerk van San Salvador of het prachtige strand kunnen bewonderen. Ga verder naar Bilbao, waar we, voordat we uit de bus stappen, kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over de stad, waarbij we kunnen genieten van een bevoorrecht uitzicht op enkele van de belangrijkste plaatsen van de Baskische hoofdstad. Hier hebben we tijd om te eten en nog een klein bezoek aan de hoofdstad te brengen. Het Arriaga-theater, de wijk Arenal, de kerk van San Anton of de Ribera-markt zijn enkele van de bezienswaardigheden die u niet mag missen in Bilbao. Voor de lunch hebben we de informatie van onze gids, die ons niet alleen zal vertellen over de beste plekken om te eten in Bilbao, maar ook over alle opties en prijzen die in de stad te vinden zijn. Onze laatste stop van de dag is ook een van de meest bijzondere plekken in Baskenland, San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat alleen toegankelijk is via een voetpad. Maak een panoramische rondleiding door het gebied en leer de dromerige kliffen van het gebied kennen, een kenmerk van de HBO-hitserie Game of Thrones.

Bilbao: kleine groep Gaztelugatxe, Gernika en Bermeo Tour

7. Bilbao: kleine groep Gaztelugatxe, Gernika en Bermeo Tour

De monding van de rivier de Urdaibai heeft vele attracties waarvan u kunt genieten op een korte reis vanuit Bilbao. De hermitage van Gaztelugatxe, de set voor Dragonstone in de Game of Thrones-serie, is een goed startpunt. Terwijl u daar bent, kunt u genieten van het uitzicht op zee in tegenstelling tot de torenhoge nabijgelegen berg. Neem de tijd en beklim de 241 trappen die je naar de top van Gaztelugatxe brengen, waar je volgens de traditie drie keer kunt bellen. Daarna kunt u in de kustplaats Bermeo uit de eerste hand zien hoe oude visserijtradities vandaag de dag nog steeds in stand worden gehouden. Vervolgens reis je van Bermeo naar Gernika, waar landelijke en agrarische tradities worden vermengd met hun gevarieerde geschiedenis. Gernika is een belangrijke referentiestad in de Baskische geschiedenis, de thuisbasis van de oude boom waar de middeleeuwse koningen van Spanje zwoeren de lokale wetten te respecteren. Het is ook waar de Duitse bombardementen plaatsvonden tijdens de Spaanse Burgeroorlog, waarbij een groot deel van de stad werd verwoest. Aan het einde van uw ervaring brengt uw chauffeur u terug naar Bilbao.

Tour Bilbao, Guggenheim en San Juan de Gaztelugatxe

8. Tour Bilbao, Guggenheim en San Juan de Gaztelugatxe

De provincie Vizcaya heeft honderden charmante plaatsen, maar het is moeilijk om er een te vinden die San Juan de Gaztelugatxe, gelegen tussen Bermeo en Bakio, overschrijdt. Je ontdekt de geschiedenis van de Hermitage van Gaztelugatxe tijdens het beklimmen van de 241 trappen die ernaar leiden en maakt kennis met Bilbao, het oude gedeelte en de oevers van de Nervión, voordat je eindelijk het Guggenheim Museum bezoekt. Geniet onderweg van een pintxo- maaltijd in combinatie met Rioja-wijnen en ontspan op de kleine groepsrondleiding met onze deskundige gids die u de schatten van de geografie van Vizcaya laat zien. route: Vertrek om 9:00 uur Aankomst om 10.30 uur naar Gaztelugatxe en vertrek om 12: 00-12: 30 uur Van 13.00 tot 15.30 uur ga je naar Bilbao. Je hebt de kans om pintxos te eten voor, tijdens of na dit bezoek (4 pintxos en 4 wijnen) Bezoek Guggenheim van 15:30 tot 17:00 uur. 18:00: aankomst in San Sebastián

Bilbao: San Juan de Gaztelugatxe en Txakoli Wine Day Trip

9. Bilbao: San Juan de Gaztelugatxe en Txakoli Wine Day Trip

Als u van geologie en wijn houdt, zult u versteld staan van het adembenemende landschap in het Baskische gebied, met name in San Juan de Gaztelugatxe, dat op slechts 30 kilometer van Bilbao ligt. Het is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende bestemmingen in Baskenland, gelegen in het UNSCO Urdaibai Biosphere Reserve en met een prachtige kustomgeving met witte kliffen en prachtige stranden. De verbazingwekkende Baskische Txakoli DOP-wijnhuizen bevinden zich dicht bij dit beschermde natuurgebied, daarom moet u een familiewijnmakerij bezoeken om deze onvergetelijke ervaring te voltooien. Je bezoekt de hermitage van San Juan Bautista en beklimt 241 treden om te worden beloond met een fantastisch uitzicht vanaf de top! Doe een wens vanaf de bovenkant van de bel en geniet van de prachtige bezienswaardigheden. We nemen je mee op een rondleiding door het Urdaibai Biosphere Reserve (een UNESCO-werelderfgoed) op weg naar de verbazingwekkende Txakoli-wijnhuizen. Je bezoekt een familiewijnmakerij op een toplocatie in de natuurlijke regio van Biskaje, dat ook een UNESCO-biosfeerreservaat is. Txakoli-wijn is een lokale favoriet. De witte wijn bij uitstek onder Basken en Baskische zeilers. De lunch zal bestaan uit regionale hapjes en pintxos, aangevuld met regionale wijnen. Houd er rekening mee dat de trappen naar de hermitage nu worden gerenoveerd, dus de toegang tot de kapel kan beperkt zijn!

Baskenland: Game of Thrones privé sightseeingtour

10. Baskenland: Game of Thrones privé sightseeingtour

Maak een privétour door Baskenland met een Engelssprekende gids en zie hoe het bekroonde Game of Thrones tot leven komt. Verken de vaste locaties, opmerkelijke stranden en buitengewone landschappen waar Jon Snow, Tyrion Lannister en Daenerys Targaryen werden gefilmd tijdens het maken van seizoen 7. Je gids vertrekt vanuit San Sebastian en rijdt langs de indrukwekkende kustweg van Zarautz naar Zumaia. Je zult dit waarschijnlijk kennen als Dragonstone Beach, waar Daenerys Targaryen in de beroemde scène terugkeert naar Westeros met haar leger. Na nog een rit door het spectaculaire Baskenland, is de volgende stop Gaztelugatxe: Dragonstone Castle. Het is een lange wandeling van 45 minuten om bij het eiland te komen, maar als je wilt, kun je foto's maken vanaf het schilderachtige uitzicht. De laatste stop van de tour is in Barrika, waar je 2 spectaculaire stranden zult bezoeken waar scènes uit King's Landing werden gefilmd. Je eindigt de tour met het gevoel dat je de glorie en het spektakel van Westeros zelf hebt gezien.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap San Juan de Gaztelugatxe

Wil je alle activiteiten in San Juan de Gaztelugatxe ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Juan de Gaztelugatxe

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 337 beoordelingen

Het is een makkelijke manier om de kust te verkennen. De gids kent de interessante plekken. Je hoeft je dus vooraf niet te verdiepen in vervoer of bezienswaardigheden. Laat je gewoon verrassen. Het oppikken bij hotel uitstekend geregeld. De gids sprak goed Engels en was geschikt voor dit werk.

Super leuke tour van een halve dag, waarin je mooie plekjes te zien krijgt. De brug in Gexto, maar ook Guernica en Bermeo zijn erg mooi. Onze Gids Stephan was erg leuk. Legt veel op een leuke manier uit ook over de geschiedenis de regio.

De tour is geweldig geweest. In korte tijd kun je veel toffe plekken zien die je zonder koken nooit zou bereiken!!! Dank aan de gids voor zijn goede uitleg en zijn vriendelijkheid !!!!

So beautiful! Worth the climb. Very nice and knowledgeable guide Stefan gave us a lot of interesting information about Basque history, culture and language.

Middels deze tour een mooi beeld gekregen van een aantal dorpen, bezienswaardigheden en historie langs de kust en in omgeving Bilbao.