Datums kiezen

San Juan de Gaztelugatxe
Tours

Tours
18 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

San Juan de Gaztelugatxe Tours: onze aanbevelingen

Bilbao: Rondleiding San Sebastián & S. Juan de Gaztelugatxe

1. Bilbao: Rondleiding San Sebastián & S. Juan de Gaztelugatxe

Verken Baskenland met een rondleiding die begint in San Sebastian rond de oude stad om de kerk van San Vicente en de basiliek van Santa María del Coro te zien. Stap terug in de tijd terwijl u meer te weten komt over de lokale geschiedenis en belangrijke bezienswaardigheden bezoekt, zoals de Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa en het stadhuis. Geniet van de sfeer van San Sebastián tijdens een wandeling over Plaza Mayor en Plaza de la Constitución. Aankomst in de haven, een van de belangrijkste plaatsen in de omgeving. Kom meer te weten over de branden die een groot deel van de stad hebben verwoest. Zet je camera klaar voor foto's van La Concha Bay. Loop rond het stadhuis, een van de mooiste gebouwen in de stad, tot je aankomt in de Ensanche de San Sebastián. Bezoek de longen van de stad, Plaza Gipuzkoa en Plaza Okendo, groene ruimtes die worden omringd door de rivier de Urumea. Nadat de rondleiding is afgelopen, heb je wat vrije tijd om enkele van de typische pintxos of kleine schotels te verkennen of te kopen. De tour eindigt in San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat alleen toegankelijk is via een voetpad. Ga op een panoramische tour door het gebied en ontdek de dromerige kliffen van het gebied die te zien waren in de HBO-serie Game of Thrones.

Vanuit Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika en Mundaka Groepstour

2. Vanuit Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika en Mundaka Groepstour

Geniet van het beste van de regio Bizkaia. Allereerst maken we de wandeling naar de hermitage van San Juan de Gaztelugatxe, 241 treden van rots, zee en wind die ons zullen meenemen om te genieten van spectaculaire uitzichten. Nadat we zijn teruggekeerd naar het beginpunt en een welverdiende rust hebben genomen, gaan we naar het charmante vissersdorp Mundaka, op de westelijke oever van de riviermonding van de Urdaibai, waar we kunnen zien hoe de moderniteit van de surfers zich vermengt met de traditie van de vissers. in een villa met een unieke aantrekkingskracht. Tot slot nemen we een diepe duik in het hart van de Baskische geschiedenis door een bezoek te brengen aan de legendarische Gernika boom en het tragische bombardement van het dorp tijdens de Spaanse burgeroorlog. Picasso's Gernika portret zal onderweg worden bezocht. Route bij benadering: 9:00 Vertrek uit Bilbao 9:45 Aankomst op de route van San Juan de Gaztelugatxe en wandeling naar de hermitage 11:30 Vertrek uit het gebied en aankomst in Mundaka. Wandeling met gids door de stad (pier, kerk, uitkijkpunt van de Urdaibai riviermonding). Een stop van 20 minuten wordt voorzien in een lokaal restaurant (eten is niet inbegrepen in de prijs van de tour) 1:00 Rondleiding door het dorp Gernika 3:00 Afzetten in Bilbao

Vanuit Bilbao: Rondleiding door Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

3. Vanuit Bilbao: Rondleiding door Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

Vertrek uit Bilbao en directe transfer naar San Juan de Gaztelugatxe, waar we twee vrije uren hebben om de tocht over de stenen brug met 241 treden naar de top te maken. Gaztelugatxe was een van de plaatsen waar Game of Thrones werd opgenomen, dus als we de brug oversteken lijkt het alsof we naar Dragonstone klimmen. Vervolgens laten we Gaztelugatxe achter ons om het Biscayaanse stadje Bermeo te bezoeken, een prachtig vissersdorp met een diepgewortelde zeevarende traditie, waar we een wandeltocht zullen maken. Onze laatste stop is Gernika, het Baskische stadje dat zijn naam dankt aan het beroemde schilderij van Pablo Picasso, waar we een bezoek brengen aan de Assembleehal, een van de weinige gebouwen die de bombardementen tijdens de burgeroorlog hebben overleefd, en de beroemde Boom van Gernika, een symbool van de Baskische samenleving.

Vanuit Bilbao: Baskische Kust Tour

4. Vanuit Bilbao: Baskische Kust Tour

Volg de rivierweg van Bilbao naar de kust en bewonder de oude industriegebieden die Bilbao ooit aandreven. Je bezoekt de Transportbrug van Bizkaia, de oudste brug van dit type ter wereld, nog steeds actief en een geliefd icoon bij de plaatselijke bevolking. Daarna zie je de wijk Neguri en zijn oude herenhuizen die eigendom waren van rijke industriële managers voordat je naar het binnenland van de provincie gaat. Bewonder de traditionele lokale huizen en boerderijstructuren en ontdek het imposante oude kasteel van Butron. Kom aan bij het kustdorp Bakio, een populaire zomervakantiebestemming onder de Baskische bevolking, voordat je de mooie en wilde kustweg volgt om aan te komen bij San Juan de Gaztelugatxe. Van deze plek wordt gezegd dat het een van de mooiste locaties langs de Baskische kust is. Het is een indrukwekkend eilandje met een hermitage op de top en het is verbonden met het vasteland door middel van een lange stenen trap. Vervolgens ga je verder naar de vissersplaats Bermeo. Hier stop je om de haven te bezoeken. Later ga je naar Gernika, waar je onderweg de prachtige uitzichten van het Urdaibai Biosfeerreservaat ziet, dat door UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. In Gernika bezoek je de Baskische heilige boom en de assemblagehal voordat je terugkeert naar Bilbao.

Vanuit Bilbao: Vizcaya brug, Gaztelugatxe, Bermeo & Gernika

5. Vanuit Bilbao: Vizcaya brug, Gaztelugatxe, Bermeo & Gernika

Ontdek een aantal spannende en historische locaties aan de Baskische kust tijdens deze tour van een halve dag. We reizen langs de rivier van Bilbao, ontdekken het interessante industriële verleden van de stad en eenmaal aangekomen bij het kustgebied stoppen we bij de Transporterbrug van Biskaje, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. We zullen de brug van onderaf zien (geen toegang). Uiteindelijk komen we aan bij de Biosfeer van Urdaibai en zien we het uitzicht op San Juan de Gaztelugatxe vanaf het uitkijkpunt vanuit de verte, een opnamelocatie van de beroemde tv-serie "Game of Thrones" (let op: er is geen trekkingroute inbegrepen naar de kluizenaar van Gaztelugatxe). Later stoppen we in Bermeo, een belangrijk Baskisch vissersdorp en nemen we een lekkere pauze met een proeverij van een kwaliteitspintxo. Tot slot stoppen we in Gernika, waar we een bezoek brengen aan het interessante gebied met het Vergaderhuis en de Boom van Gernika.

Vanuit Bilbao: Halve of hele dag Game of Thrones tour met gids

6. Vanuit Bilbao: Halve of hele dag Game of Thrones tour met gids

Duik in de echte Game of Thrones-ervaring tijdens een tour langs de ongelooflijke filmlocaties van seizoen 7. Treed in de voetsporen van Tyrion, Daenerys, en Jon Snow en verken ongelooflijke landschappen. Eerst loop je over het strand van King's Landing, gefilmd bij het strand Muriola in Barrika. Verken de locate waar Davos, Tyrion, en Gendry moesten vluchten van de Gold Cloaks. Bezoek daarna middeleeuws-achtig kasteel Butron. Maak foto's met mantels en zwaarden en voel je een Heer of Dame van Winterfell. Vervolg je rondleiding met een bezoek aan Dragonstone Fortress, bij San Juan de Gaztelugatxe in Bermeo. Beklim de 241 treden net als Daenerys, en waan je een ware Khaleesi. Pauzeer voor de lunch in Bermeo, waar je kunt genieten van pintxos, tapas, en een lokale witte wijn genaamt txakoli. Tot slot, 1 laatste pauze bij Dragonstone Beach, waar Denaerys als eerste liep toen ze eindelijk thuis kwam. Het strand Itzurun in Zumaia is 60 miljoen jaar oud, en de perfecte keus voor Dragonstone.

Vanuit San Sebastian: rondleiding Gaztelugatxe en Guggenheim Museum

7. Vanuit San Sebastian: rondleiding Gaztelugatxe en Guggenheim Museum

Ontdek Biskaje, de Baskische regio rond Bilbao, tijdens een dagexcursie vanuit San Sebastian. Word verliefd op het charmante 10e-eeuwse fort van San Juan de Gaztelugatxe en beklim de 241 trappen om de top te bereiken. Verken het wereldberoemde Guggenheim Museum met inbegrepen tickets. Vertrek vanuit San Sebastian nadat je bent opgehaald bij je hotel. Kom aan in San Juan de Gaztelugatxe en bevind je in Dragonstone, aangezien het zevende seizoen van Game of Thrones hier is opgenomen. Begeef je op een steile klim en word beloond met een fascinerend uitzicht op de natuur. Nadat je bent bijgekomen van het steile pad, ga je naar Bilbao, de financiële hoofdstad van Baskenland. Krijg een glimp van de architectonische en traditionele schoonheden van deze prachtige stad, inclusief het Guggenheim Museum. Stap het iconische museum binnen en ontdek de tentoonstelling voordat je terugkeert naar San Sebastian.

Vanuit San Sebastian: dagtrip Guggenheim en Baskische kust

8. Vanuit San Sebastian: dagtrip Guggenheim en Baskische kust

Een dagtocht in een busje over binnenwegen van de Baskische kust, een bezoek aan een historische stad en unieke natuurlijke landschappen, eindigend in de meest kosmopolitische stad van Baskenland. De weg heeft bochten (een paar) maar er zullen genoeg stops zijn om de zeelucht in te ademen en de horizon te aanschouwen. De Franse filosoof Jean-Jacques Rousseau schreef: “Gernika is de gelukkigste stad ter wereld. Hun zaken worden geregeld door een raad van boeren die onder een eik bijeenkomt en altijd de eerlijkste beslissingen neemt ”. En hier gaan we, naar de stad die in 1937 door nazi-vliegtuigen werd gebombardeerd en die een van de bekendste schilderijen ter wereld inspireerde, Picasso's muurschildering "Guernica". We bezoeken de stad en natuurlijk de boom waaronder de (naar we hopen) "eerlijkere beslissingen" worden genomen. Onthoud deze naam: ‘Urdaibai’ en probeer het goed uit te spreken (het is niet makkelijk, we weten het) want je vergeet het niet. Urdaibai, uitgeroepen tot biosfeerreservaat door Unesco, is een groot estuarium waar bergen, rivieren, de zee en grote stukken zand samenkomen. Afhankelijk van het getij en het tijdstip van de dag kan het landschap (en de tientallen vogels die het bewonen) radicaal anders zijn. We stoppen ook bij Mundaka, een hotspot op 's werelds 'surfaris'-routes: het strand heeft een van de meest (misschien wel de meest) perfecte golven ter wereld, met een linkse pauze. Sommigen noemen het "Dragonstone", maar de naam is San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat met de grond is verbonden door een rij van 241 trappen en bekroond door een hermitage. Gaztelugatxe werd ultraberoemd nadat hij in de Games Of Thrones-serie verscheen, vermomd als Dragonstone: hoewel het 'kasteel' een cgi-effect is, is al het andere (duizelingwekkende kliffen, scherpe rotsen, zwermen vogels, het geluid van de zee ...) dat ook razend echt. De inwoners van Bilbao hebben altijd beweerd dat hun stad de hoofdstad van de wereld was. Toen het Guggenheim-museum in 1997 werd geopend, kwam die profetie uit en werd het gebouw een architectonisch fenomeen waarvan de invloed is overgeslagen naar de rest van de stad. De inwoners van Bilbao zeggen dat het museum eigenlijk het "hondenhok" van Puppy is, het iconische standbeeld dat je verwelkomt bij de ingang (Baskische ironische modus aan). We leren het gebouw en de belangrijkste hedendaagse kunstwerken kennen.

Bilbao: San Juan de Gaztelugatxe en Txakoli wijndagtrip

9. Bilbao: San Juan de Gaztelugatxe en Txakoli wijndagtrip

Maak kennis met de geologie en wijnstijl van het Baskisch met een begeleide dagtour die de zintuigen versteld doet staan. Geniet van het adembenemende landschap van San Juan de Gaztelugatxe tijdens je tour door een Txakoloi-wijnmakerij gecombineerd met 3 wijnproeverijen, hapjes en een heerlijke lunch. Vertrek vanuit Bilbao en betreed een van de meest indrukwekkende bestemmingen in Baskenland, net binnen het UNESCO-biosfeerreservaat Urdaibai. Bewonder de prachtige stranden en de kustomgeving, verveeld met witte kliffen. Zoek jezelf op bij een lokale familiewijnmakerij, dicht bij dit beschermde natuurgebied. Bezoek de hermitage van San Juan Bautista en beklim 241 treden naar de top van het uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht en doe een wens vanaf de bovenkant van de bel. Geniet van een rondleiding door het biosfeerreservaat Urdaibai (een UNESCO-werelderfgoedlocatie) op weg naar de Txakoli-wijnmakerijen. Txakoli-wijn is een lokale favoriet, met de favoriete witte wijn onder Basken en Baskische zeelieden. Na het drinken zoals de matrozen doen, schuift u aan voor een speciale lunch met regionale hapjes en pintxos, aangevuld met regionale wijnen. Bespreek de cultuur en geschiedenis van de wijn die u drinkt en ontspan echt in de omgeving.

Bilbao: Txakoli, Gaztelugatxe, & Urdaibai met wijnproeverij

10. Bilbao: Txakoli, Gaztelugatxe, & Urdaibai met wijnproeverij

Vertrek uit Bilbao voor een bezoek aan de ongelooflijke kust van Biskaje. Onze eerste stop is Mundaka, een prachtig vissersstadje, waar we genieten van een wandeltour met gids. Later gaan we naar Ekoetxea, een milieucentrum. Daarna vervolgen we onze route door het Urdaibai Biosphere Reserve om aan te komen in San Juan de Gaztelugatxe, een ongelooflijk eilandje met een hermitage op de top, beroemd als een van de filmlocaties van Games of Thrones, waar we het prachtige uitzicht vanaf een uitkijkpunt zullen ontdekken. Tot slot zullen we genieten van een bezichtiging met gids in een lokale wijnmakerij, waar we alles leren over Txakoli, de beroemde Baskische witte wijn, en de beste wijn zullen proeven voordat we in de middag terugkeren naar Bilbao.

Biskaje

Biskaje

Veelgestelde vragen over San Juan de Gaztelugatxe-Tours

Welke andere activiteiten dan San Juan de Gaztelugatxe-Tours zijn de moeite waard in Biskaje?

Andere onmisbare dingen om te doen in Biskaje:

Andere activiteiten in San Juan de Gaztelugatxe

Wil je alle activiteiten in San Juan de Gaztelugatxe bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Juan de Gaztelugatxe

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 38 beoordelingen

Het was een geweldige rit. De gids was super voorbereid, vriendelijk en sprak vaak zelfs in het Italiaans om ons uitleg te geven. Jammer dat we Gaztelugatxe niet konden bezoeken vanwege bouwwerkzaamheden (waar we sowieso al twee dagen eerder voor gewaarschuwd waren). Aanbevolen tour om meerdere steden op één dag te kunnen bezoeken.

Superleuke tour! Genoeg tijd voor alle activiteiten en gids Estefan was heel enthousiast. Door werkzaamheden was het niet mogelijk om Gatzelutgatxe van dichtbij te bezoeken, maar daardoor hadden we meer tijd voor andere activiteiten. Dat was heel goed opgelost dus! Zeker een aanrader!

We konden de hoogtepunten van de Baskische kust efficiënt en op tijd bezoeken en we hadden een zeer grondige gids, waardoor het een zeer bevredigende tour was.