De populairste activiteiten van San Juan La Laguna

Meer van Atitlan: Dagtocht per boot met deskundige gids

1. Meer van Atitlan: Dagtocht per boot met deskundige gids

Vaar over het meer van Atitlan en bezoek de dorpen van San Juan La Laguna tijdens deze gedeelde sightseeingtour van een hele dag. Het meer van Atitlan, omringd door 3 vulkanen op de zuidelijke flank, is het diepste meer van Midden-Amerika. Vertrekkend vanuit Panajachel, bij de toegangspoort tot het meer, neemt je privégids je mee op een schilderachtige gedeelde boottocht voordat je enkele lokale textielgemeenschappen en de Maya-dorpen van San Juan La Laguna gaat verkennen. Krijg een fantastisch uitzicht op de vulkanen Atitlan, Toliman en San Pedro, terwijl je zelf ervaart waarom het gebied zo'n Mekka werd voor beatniks en Boheemse schrijvers zoals Aldous Huxley. Vang de geur van koffieplantages op en probeer dan wat versgemalen koffie. Hier kun je jezelf onderdompelen in de relaxte sfeer van de Tz'utujil Maya's en de lawaaierige wijzerplaat van het moderne leven op nul zetten.

Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

2. Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

Dit is een echte onderdompeling in de Maya-cultuur en je zult de levensstijl van de Maya-bevolking zien. Zie hoe oude technologie wordt gebruikt voor de textielproductie terwijl je drie Maya-dorpen rond het meer van Atitlan bezoekt. Het vertrek is vanuit Antigua, met een rit van 2,5 uur naar Panajachel (Lake Atitlán). Bezoek vervolgens San Juan la Laguna, San Pedro en Santiago Atitlan en keer aan het einde terug naar Panajachel. Dit is een rondvaart rond het meer van Atitlan, en er is een stop van een uur in elke stad. Bewonder het kleurrijke stadje San Juan. Bezoek de attracties in de hoofdstraten, zoals galerieën en vrouwenhokken, en wees getuige van een demonstratie van chocolade- en koffieproductie. Verken vervolgens San Pedro. Een klein stadje bevolkt door Maya Tzutujil. Ontdek de interessante bezienswaardigheden en leer er meer over de lokale cultuur. Maak ten slotte een stop in Santiago Atitlán, waar u een bezoek kunt brengen aan een godheid die wordt vereerd door de lokale bevolking en bezoekers. De marktdag is erg kleurrijk en u kunt een bezoek brengen aan de parochiekerk Santiago Apóstol, gebouwd in de koloniale tijd in renaissancestijl.

Lake Atitlan Tour Volledige dag vanuit Antigua

3. Lake Atitlan Tour Volledige dag vanuit Antigua

Neem de weg naar de westelijke hooglanden, de thuisbasis van schilderachtige en kleurrijke bergdorpjes, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse bevolking van Guatemala. Dit is de regio waar de meeste reizigers die Guatemala kennen aan denken als ze dagdromen over een reis naar dit prachtige land. Bij aankomst in Panajachel neemt u een openbare boot om het meer van Atitlan over te steken en San Juan La Laguna te bezoeken. Geniet van de levendige kleuren en lokale smaak van dit dorp. Santiago is de meest populaire nederzetting aan het meer buiten Panajachel, en veel atitecos (zoals de mensen worden genoemd) houden vast aan een traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl. Vrouwen weven en dragen huipiles (tunieken) geborduurd met schitterend gekleurde vogels en bloemen, en de cofradías-stad handhaaft de ceremonies en rituelen van de traditie, de syncretische tradities en gebruiken van het Maya-katholicisme. Er is hier ook een grote kunst- en handwerkscène. Terug naar Panajachel. In Panajachel neem je een heerlijke lunch (NIET INBEGREPEN) Verken het dorp Panajachel, een precolumbiaanse stad van Kakchiquel-oorsprong, gevestigd naast de rivier met dezelfde naam en aan de oever van het meer van Atitlán. De stad was getuige van de laatste strijd tussen de Spanjaarden en hun Kakchiquel-bondgenoten tegen de Tzujiles en het was ook een vestigingsplaats voor de Franciscaanse missionarissen die in de buurt een klooster stichtten. In de middag wordt u teruggebracht naar Antigua Guatemala.

Vanuit Guatemala-Stad: Lake Atitlan & San Juan Village Tour

4. Vanuit Guatemala-Stad: Lake Atitlan & San Juan Village Tour

Je tour begint als je wordt opgehaald bij je hotel in Guatemala-Stad. Van daaruit rijd je naar de westelijke hooglanden, de thuisbasis van schilderachtige en kleurrijke bergdorpjes, meren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse bevolking van Guatemala. Bij aankomst in Panajachel neemt u een openbare boot om het meer van Atitlan over te steken en San Juan La Laguna te bezoeken. In San Juan La Laguna. Geniet van de levendige kleuren en lokale smaak van dit dorp. Nadat je het dorp hebt verkend en de lokale cultuur hebt ervaren, neem je de boot terug naar Panajachel. In Panajachel heb je tijd om te lunchen (op eigen kosten). Verken vervolgens Panajachel, een precolumbiaanse stad van oorsprong uit Kakchiquel. De stad was getuige van de laatste strijd tussen de Spanjaarden en hun Kakchiquel-bondgenoten tegen de Tzutujiles, en het was ook een vestigingsplaats voor Franciscaanse missionarissen die in de buurt een klooster stichtten. In de middag wordt u per privévoertuig teruggebracht naar Guatemala-Stad.

Verken San Juan - een hele dag cultureel delen

5. Verken San Juan - een hele dag cultureel delen

Je hebt een hele dag om San Juan, het "Zwitserse dorp" van het meer van Atitlan te verkennen. Je zult ongeveer 5 uur besteden aan een begeleide wandeling waar je leert over de unieke veranderingen die dit Tzutujile Maya-dorp hebben getransformeerd in een modelgemeenschap. Bezoek kunstgalerijen, weefcoöperaties voor vrouwen, een medicinale en geneeskrachtige plantentuin beheerd door de comedrones (vroedvrouwen), een koffietour en confradia-heiligdommen. Je zult verschillende families ontmoeten, met hen praten over hoe hun leven is veranderd door ervaringstoerisme. Geniet van een lunch met lokale recepten uit dit gebied. (Lunch niet inbegrepen in de tourprijs). Verschillende beroemde schilders komen uit San Juan en we bezoeken hun galerijen om ze aan het werk te zien. Het dorp heeft meer dan 40 openbare muurschilderingen die belangrijke elementen van de Maya-cultuur, de Maya-kalender en het telsysteem uitbeelden. Je gids legt de betekenis achter elke muurschildering uit; inclusief het Maya-scheppingsverhaal, ceremonie, telsysteem en de ontwikkeling van de wiskunde en de 5000 jaar oude kalender. Bij Women Weavers en Nuestra Artesania zijn er demonstraties die laten zien hoe de prachtige stoffen worden gemaakt; van het oogsten van het katoen tot het spinnen tot garen, het verven van het garen en vervolgens het creëren van unieke stoffen met het rugbandweefgetouw. Het Qomaneel-centrum is een geneeskrachtige en geneeskrachtige kruidentuin die wordt beheerd door de vroedvrouwen van San Juan. Je wordt door de tuin geleid en krijgt voorbeelden van elke plant, samen met een beschrijving van de genezende krachten. Alle natuurlijke zeep, thee en shampoo worden op het terrein gemaakt. Lees meer over het confradia-systeem en hoe het helpt om de tradities, zowel katholiek als Maya, in stand te houden. Deze tour geeft de bezoeker een klein beetje van alles wat Guatemala te bieden heeft.

Gemeenschappen Lake Atitlan Tour & Maya Home Stay

6. Gemeenschappen Lake Atitlan Tour & Maya Home Stay

01 - Geniet van een dag vol avontuurlijke activiteiten op en rond het meer van Atitlan in de schaduw van de vulkanen Atitlan, Toliman en San Pedro. Een lokale gids zal je ontmoeten in het hotel in Panajachel. om 09:00 uur Vanaf hier, landschap Gedeelde boot naar San Juan La Laguna, stop voor leuke lokale Maya's Mensen met handwerktalenten, daarna San Pedro La Laguna en Santiago Atitlan, je zult eerst de authentieke cultuur van de Maya-beschaving ervaren hand, 02 - Na een boottocht ontmoet een lokale chauffeur je om 17:00 uur voor het hostel in Panajachel om 10 minuten te rijden Met de auto naar San Jorge La Laguna als origineel Maya-dorp om de authentieke culturen te ontdekken, geweldige kans om interactie met de Maya-familie te ervaren . proef het heerlijke eten van de moeder, slaap in mooie kamers in de familie.

Vanuit Antigua: Boottocht rond het Atitlan meer, hele dag

7. Vanuit Antigua: Boottocht rond het Atitlan meer, hele dag

Nadat je bent opgehaald door je lokale chauffeur uit Antigua, ga je op weg naar Panajachel Lake Atitlan en maak je een boottocht over het vredige water. Luister terwijl je tweetalige gids feiten deelt over het leven in de Guatemalteekse Hooglanden en bezoek de dorpen Santiago Atitlan en San Juan La Laguna. Na al deze ervaringen keer je terug naar Panajachel om in het busje te stappen en terug te keren naar Antigua. Leer meer over de lokale Mayacultuur in deze traditionele gemeenschappen en over de voordelen die de textiel- en koffieteelt opleveren voor deze vredige regio van Guatemala. Geniet in San Juan La Laguna van een typische lunch in een plaatselijk restaurant. Bewonder daarna het uitzicht op de 3 majestueuze vulkanen in de buurt: Atitlan, Toliman en San Pedro.

Andere activiteiten in San Juan La Laguna

Wil je alle activiteiten in San Juan La Laguna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.