Ontdek het beste van
San Marcoplein

Ga lekker terrashangen in een van de vele cafés met uitzicht op de San-Marcobasiliek en het Dogepaleis.

Alle activiteiten

270 activiteiten gevonden
Sorteren op:

San Marcoplein: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: Gondeltocht op het Canal Grande met commentaar van de app

Venetië: Gondeltocht op het Canal Grande met commentaar van de app

Voel de essentie van Venetië terwijl je verborgen en pittoreske waterwegen bij het Canal Grande verkent met een gondelvaart. Luister naar in-app commentaar om meer te leren over de stad terwijl je de bezienswaardigheden bewondert. Begin je activiteit met een ontmoeting met de gastheer, die je wat wetenswaardigheden uitlegt over de geschiedenis van gondels en gondeliers. Krijg gratis toegang tot een app met commentaar op je route in de gondel. Terwijl je geniet van de schoonheid van het Canal Grande, bewonder je de prachtige paleizen zoals het Peggy Guggenheim Collection Paleis, het Gritti Paleis, de Salute Kerk, de Punta della Dogana. Ontdek het wereldberoemde La Fenice Theater en het Mozart Huis langs de romantische en verborgen waterwegen. Geniet aan het einde van je rit van een adembenemend uitzicht op het San Marcobekken met het eiland San Giorgio. Beleef tot slot een rit in een unieke virtuele realiteit terwijl je door de eeuwen heen bij zonsondergang over het rustige water van het Canal Grande glijdt, en ontdek vervolgens het vakmanschap en de geheimen achter de iconische boot van Venetië met een kijkje van dichtbij op een doorsneden model.

Venetië: boottocht naar Burano, Torcello & Murano met glasblazen

Venetië: boottocht naar Burano, Torcello & Murano met glasblazen

Ontdek enkele van de beroemdste eilanden van de Lagune van Venetië tijdens deze boottocht van een hele dag. Reis met je gids door de lagune van Venetië op een panoramisch schip en geniet van de eilanden Murano, Burano en Torcello. Begin uw dag vol avontuur door aan boord te gaan van een comfortabele panoramische boot terwijl u vertrekt vanuit St. Mark's. Leer onderweg meer over de eilanden van uw gastheer. Geniet ongeveer 30 minuten van de bezienswaardigheden van deze oude stad totdat je je eerste bestemming, Murano, bereikt. Geniet van een glasblaasdemonstratie met een glasmeester, vergezeld van een historische uitleg van het ambacht. Kom langs in de souvenirwinkel van de glasfabriek en geniet van een exclusieve korting van 10% op uw aankopen. Je geplande tijd in Murano omvat ook vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Laat Murano achter je en reis naar het nabijgelegen eiland Burano. Wees getuige van de schilderachtige en kleurrijke huizen die verspreid over het eiland te vinden zijn en observeer de kantmakers aan het werk. Maak kennis met hun zeldzame vaardigheden, die wereldwijd als een van de beste worden beschouwd. Stop voor een hapje tijdens je verblijf in Burano en proef enkele van de lokale biscotti die afkomstig zijn uit het eiland. Reis naar je laatste stop, Torcello. Geniet van een bezoek van 1 uur aan het eiland en bezoek historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Santa Maria Assunta, de troon van Attila, de Duivelsbrug en de klokkentoren. Beëindig je avontuur met een reis van 1 uur terug naar Venetië en geniet van de adembenemende sfeer van de Venetiaanse lagune.

Venetië: Grand Canal per gondel met livecommentaar

Venetië: Grand Canal per gondel met livecommentaar

Verken de kanalen van Venetië aan boord van een gondel. Geniet van live commentaar van je gids terwijl je gondelier je meeneemt door smalle straatjes en langs het Canal Grande. Leer meer over de paleizen, kerken en bezienswaardigheden van de stad. Hoor over lokale verhalen en de geschiedenis van de gondel en gondeliers. Bewonder tijdens je tocht het Mozarthuis en kom langs het prachtige theater La Fenice en het kanaal "De le Ostreghe". Vervolg je weg naar het belangrijkste kanaal van Venetië, het Canal Grande. Vervolg je weg naar de Salute Kerk, de Peggy Guggenheim Collectie en enkele van de prachtige Venetiaanse paleizen die langs het kanaal liggen, zoals Ca' Dolfin, Ca' Loredan, Grimani Paleis en vele andere. Je ziet ook Punta de la Dogana en het San Marcobekken voordat je terugkeert naar Campo San Moisè. Beleef ten slotte een ritje in een unieke virtuele realiteit terwijl je door de eeuwen heen over het rustige water van het Canal Grande glijdt bij zonsondergang, en ontdek dan het vakmanschap en de geheimen achter de iconische boot van Venetië met een kijkje van dichtbij op een doorsneden model.

Venetië: Basiliek van San Marco Ticket, AudioGuide, Galerij van de Werf

Venetië: Basiliek van San Marco Ticket, AudioGuide, Galerij van de Werf

Bespaar tijd tijdens je bezoek aan Venetië met een voorrangsticket voor de populaire Basiliek van San Marco. Bewonder de honderden gouden mozaïeken in de Basiliek en leer meer over de byzantijnse kunst binnenin met je audiogids. Download je audiogids op je mobiele apparaat en ga naar de Basiliek van San Marco om aan je rondleiding te beginnen. Passeer de lange rijen en zet je koptelefoon op. Verken de vijf koepels en een reeks kunstwerken. Luister naar legendes en verhalen over deze kerk die al bijna 1000 jaar bestaat. Wees getuige van het oogverblindende effect van de 43.000 vierkante meter mozaïeken in de kerk. Bekijk het prachtige marmeren inlegwerk op de vloeren. Geniet van de sfeer in het gebouw dat het San Marcoplein domineert. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring in de Yard of Venice Gallery. Met de VR headset op, verdwijnt de tijd en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort!

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: boottransfer van/naar de luchthaven Marco Polo met 3 routes

Venetië: boottransfer van/naar de luchthaven Marco Polo met 3 routes

Omarm de tijdloze traditie van reizen over het water, net zoals de Venetianen dat al eeuwenlang doen. Neem afscheid van de files en omarm de betoverende vergezichten van de Lagune van Venetië terwijl u zich een weg baant van Marco Polo Airport naar de levendige kern van Venetië. Om uw reis te beginnen, wisselt u uw voucher in bij het reisbureau van de activiteitaanbieder om uw ticket te ontvangen. Het aangegeven ontmoetingspunt is het dichtstbijzijnde kantoor bij de pier. Voordat u aan boord van de boot gaat, moet u het ticket valideren met behulp van de stempelmachines of om hulp vragen aan een bemanningslid. Verken de stad in je eigen tempo. Nadat u de allure van de bezienswaardigheden van Venetië heeft ontdekt, kunt u ontspannen in de wetenschap dat u maximaal 30 dagen de tijd heeft om uw retourticket te activeren. Geniet van de charme van Murano en Lido, ervaar het prachtige centrum van Venetië en bezoek met gemak de bruisende cruiseterminal. Afhankelijk van de gekozen optie is uw ticket geldig voor onderstaande lijnen. Ga allemaal in de richting van of vertrek vanaf de luchthaven Marco Polo en stop bij enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië: Blauwe lijn: Luchthaven Marco Polo - Murano Museum - Murano Colonna - Fondamente Nove - Ziekenhuis - Bassins - Lido Santa Maria Elisabetta - Arsenale - San Zaccaria Jolanda - Piazza San Marco Giardinetti - Zattere - Giudecca Hotel Hilton Molino Stucky Oranje lijn: Luchthaven Marco Polo - Murano Colonna - Madonna dell'Orto - Guglie (spoorweg) - San Stae - Rialto - Sant'Angelo - Ca' Rezzonico - Santa Maria del Giglio - Piazza San Marco Giardinetti Rode lijn: Luchthaven Marco Polo - Murano Museum - Certosa - Lido Santa Maria Elisabetta - Arsenale - San Zaccaria Jolanda - Piazza San Marco

Venetië: Rondleiding door de San Marco Basiliek & Dogenpaleis

Venetië: Rondleiding door de San Marco Basiliek & Dogenpaleis

Ontdek de essentie van Venetië tijdens een intieme rondleiding met gids langs twee van de meest iconische plekken van de stad: de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Met voorrangstickets inbegrepen omzeil je de wachtrijen en dompel je jezelf onder in de grootsheid van deze Venetiaanse wonderen onder de deskundige begeleiding van je deskundige gastheer. Begin je reis op het San Marcoplein, waar je wordt betoverd door de historische klokkentoren en de majestueuze marmeren leeuwen. Duik in de rijke geschiedenis van Venetië terwijl je gids fascinerende verhalen vertelt over het verleden van de stad. Stap vervolgens binnen in de beroemde Basiliek van San Marco met exclusieve toegang, bewonder de glinsterende gouden mozaïeken en het weelderige decor terwijl je de betekenis ervan ontdekt als symbool van Venetiaans prestige en welvaart. Ga verder met het verkennen van het prachtige Dogenpaleis, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en ooit de zetel van het Venetiaanse bestuur. Krijg inzicht in het leven van de Venetiaanse Doges en de meesterlijke ambachtslieden achter het ingewikkelde ontwerp van het paleis. Terwijl je door dit architectonische juweeltje wandelt, geniet je van het panoramische uitzicht over de lagune en hoor je boeiende verhalen, waaronder de legendarische heldendaden van Casanova en het aangrijpende verhaal van de Brug der Zuchten en de aangrenzende Oude en Nieuwe Gevangenis. Na de rondleiding kun je je Venetiaanse odyssee uitbreiden met gratis toegang tot het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana, waar je je verder kunt verdiepen in het rijke erfgoed en de cultuur van Venetië.

Venetië: Ongewone bezienswaardigheden wandeltour met optionele gondel

Venetië: Ongewone bezienswaardigheden wandeltour met optionele gondel

Ga buiten de gebaande paden van Venetië, weg van de drukte. Verken met een gids het hart van Venetië, inclusief minder bekende gebieden, rijk aan geschiedenis, zoals de Rialtobrug. Ontdek eerst Campo Santa Maria Formosa, een van de grootste pleinen van de stad, en verken de negen straten en 11 bruggen die zich van het plein aftakken. Steek de Campiello degli Orbi over, waar ooit vermoedelijk een broederschap van blinden woonde. Ga vervolgens naar het gebied van de Heiligen Johannes en Paulus, waar nu een Venetiaans ziekenhuis staat. Bezoek het labyrint van calli en campi (smalle Venetiaanse straatjes en pleintjes) en vind het Marco Polo's Huis, een gebouw waarvan wordt aangenomen dat het het huis van de beroemde ontdekkingsreiziger is, gemarkeerd door een witte plaquette en nu in gebruik als theater. Tot slot loop je langs het San Marcoplein met zijn prachtige monumenten en het Dogenpaleis. Vervolg je ervaring met een optionele gondeltocht waarbij je Venetië vanuit een unieke hoek ontdekt: glijd onder de Brug der Zuchten door naar het magische San Marco Basin en begroet het charmante San Giorgio eiland. Er staat je een droomreis te wachten!

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Ga mee met een wandeling met gids over het San Marcoplein, en naar het Dogepaleis en de San Marcobasiliek met voorrangstoegang. Je ontmoet de gids op het San Marcoplein en gaat vervolgens naar het Palazzo Ducale, het bijzondere paleis dat eeuwenlang het politieke machtscentrum van Venetië vertegenwoordigde. Betreed de prachtige kamers, met honderden geschilderde meesterwerken. Ontdek waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden, en bewonder de details van de middeleeuwse gouden trap. Zie de beroemde Brug der Zuchten. Betreed de beruchte Venetiaanse gevangenis waar Giacomo Casanova vastzat. Bezoek de San Marco Basiliek en geniet van een rondleiding door dit Byzantijnse meesterwerk, met zijn prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Bekijk de schat en het terras van de San Marcobasiliek

Venetië: privégondeltocht langs het Canal Grande

Venetië: privégondeltocht langs het Canal Grande

Stap aan boord van een authentieke gondel en maak een romantische tocht langs het Canal Grande in Venetië. Bekijk de historische bezienswaardigheden langs de kustlijn terwijl je door het kanaal glijdt. Vertrek vanaf het vertrekpunt en bewonder prachtige paleizen, zoals de Peggy Guggenheim-collectie en de Basilica Santa Maria della Salute. Verken de geheime waterwegen van Venetië en geniet van de sfeer van de stad met je vrienden of je geliefde. Reis per gondel in de buurt van het San Marcoplein, het operagebouw van Fenice, Punta della Dogana en vele andere charmante paleizen. Ga onder een kleine brug door terwijl je de verborgen plekjes ontdekt die alleen per gondel bereikbaar zijn.

De topbezienswaardigheden in Venetië

Activiteiten in San Marcoplein

Steden in Italië

Andere activiteiten in San Marcoplein

Wil je alle activiteiten in San Marcoplein bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Marcoplein

Gemiddelde beoordeling

4.4
(39.412 beoordelingen)

Onze gids Giulia was werkelijk uitzonderlijk: beschaafd, dynamisch, sprekend in perfect Frans, liet ze ons kennismaken met de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis met een indrukwekkende kennis van de plaatsen en vele anekdotes. Gepassioneerd door haar stad, bezorgde ze ons een geweldige tijd. Wij raden deze activiteit ten zeerste aan.

Het was een hele leuke dagtocht naar de drie eilanden, echt de moeite waard om te zien en de dame die de boot begeleidde gaf uitgebreide uitleg in vele talen. Wij raden deze excursie aan!

Het was heel goed georganiseerd! Onze gids sprak in 3 talen, zodat we het allemaal konden begrijpen. Geen gemakkelijke opgave! De gondeltocht was prachtig.

Zeer mooie en interessante route. Deskundige en zeer duidelijke manier van informatie door onze gids Donato. Het was de moeite.

Echt een leuke ervaring die je moet beleven als je in Venetië bent!