Kies data

San Miguel de Allende Culinair & nachtleven

San Miguel de Allende Culinair & nachtleven: Onze meest aanbevolen

San Miguel de Allende: taco's en tequila

1. San Miguel de Allende: taco's en tequila

Begin bij het La Cocina restaurant voor een taco en een cocktail. Onderweg naar de volgende plek bekijk je de prachtige bezienswaardigheden van San Miguel. Culturele bezienswaardigheden zijn de Jardin, de San Franciscokerk, het Plaza Civica, en de Oratoriokerk. Deze culinaire wandeling van 3 uur door de stad gaat langs 6 zorgvuldig geselecteerde plekken waar je de beste regionale smaken van San Miguel kunt proeven. Proef lokale lekkernijen bij authentieke eetgelegenheden met levendige eigenaren en personeel.  In familierestaurants en kraampjes proef je heerlijk eten onder het genot van verfrissende lokale drankjes. Daarbij krijg je van je enthousiaste gids inzicht in de geschiedenis en cultuur van de stad. Maak je klaar om de beste taco's in San Miguel en de heerlijkste cocktails te verorberen. Alle tussendoortjes  vormen samen een goed vullend diner, en al het eten en drinken is bij de prijs inbegrepen. Je eindigt op de hoek van Hidalgo en Insurgentes, slechts twee blokken van het hoofdplein verwijderd. Wandel naar het centrum om de avond voort te zetten, of neem een taxi terug naar huis - je gids helpt je er graag mee.

San Miguel: wandeltocht langs bezienswaardigheden en lunch

2. San Miguel: wandeltocht langs bezienswaardigheden en lunch

Verken de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen schatten van San Miguel tijdens een begeleide wandeling voor maximaal 12 personen. Kom meer te weten over de geschiedenis van een stad gesticht in 1542 en doe daarna weer nieuwe energie op met een Mexicaanse 3-gangenmaaltijd in een traditioneel, door een familie gerund restaurant. Begin je tour op de Plaza van San Francisco. Ontdek vanaf hier de verhalen en geschiedenis van veel verschillende bezienswaardigheden in San Miguel met een gecertificeerde lokale gids. Ontdek hoe de stad zich heeft ontwikkeld van een bescheiden begin tot een bestemming van wereldklasse. Terwijl je door de stad loopt, bezoek je een reeks bezienswaardigheden zoals markten, scholen en kerken. Kom meer te weten over lokale kooplieden die San Miguel leven inblazen en maak onderweg nieuwe vrienden. Om je tour af te sluiten, kun je genieten van fantastisch eten, waaronder een aperitief, hoofdgerecht, dessert en een drankje.

San Miguel de Allende: Cantinas-tour te paard

3. San Miguel de Allende: Cantinas-tour te paard

Begin met een intensieve rijles en verken San Miguel de Allende op de rug van een paard. Rijdend door het stedelijke landschap van deze 450 jaar oude koloniale stad stop je in drie cantina's voor een drankje. Je gaat eerst naar de wijk Colonia San Antonio, waar de rit langs de kleurrijke huizen en prachtige kerk gaat. Eenmaal in het centrum rijdt de groep dwars door het Benito Juárez-park voordat ze door een van de meest karakteristieke straten van de stad rijden. Het eindigt bij de verlichte Parroquia-kerk, een kerk in gotische stijl op het centrale plein El Jardin. Tijdens de rit bezoek je drie van de meest historische en traditionele cantina's in de stad. Als je van de een naar de ander rijdt, krijg je de kans om grappige anekdotes te horen die de barmannen en de lokale bevolking te vertellen hebben.

San Miguel de Allende: rondleiding door 2 wijngaarden met wijnproeverij

4. San Miguel de Allende: rondleiding door 2 wijngaarden met wijnproeverij

Ontdek 2 van de beste lokale wijngaarden in de regio San Miguel de Allende. Dwaal rond de wijnstokken, leer over het wijnbereidingsproces en proef de wijnen met heerlijke combinaties van lokale kazen en andere biologische producten. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in San Miguel de Allende, verlaat je het centrum om de eerste wijngaard te bezoeken. Verken de wijngaard in familiebezit en leer over zijn kenmerkende persoonlijkheid, decoratie en kleine productie van verschillende soorten druiven. Ga vervolgens ondergronds naar de wijnkelder waar de wijn rijpt en ontdek het wijnbereidingsproces terwijl je geniet van de heerlijke geuren van de wijn. Proef na een bezoek aan de kelder enkele van de wijnen met een heerlijke combinatie van eten in een kamer in middeleeuwse stijl, ook ondergronds. Een bezoek aan de tweede wijngaard, die een heel ander concept heeft maar ook een kleine en exclusieve productie kent, volgt. Bekijk de laboratoria en winkels waar wijn, maar ook olijf- en lavendelolie worden verwerkt in deze wijngaard. Maak een wandeling door de prachtige tuinen en percelen voordat u de wijnen proeft met een deskundige oenoloog, die uitleg geeft over de verschillende eigenschappen van elke wijn en hoe u deze beter kunt waarderen. Geniet van deze ongelooflijke leerervaring omringd door schilderachtige landschappen en laat je zintuigen ontwaken terwijl je de wijnen proeft en ruikt.

San Miguel: culinaire avondtour

5. San Miguel: culinaire avondtour

Geniet van een begeleide foodtour van 3 uur door het centrum van San Miguel. Leer meer over de culturen die Mexico als een land zijn gaan definiëren - Azteken, Maya's, Tolteken, Moors, Spaans en zelfs Frans - door middel van een reeks van 5 proeverijen bij zorgvuldig geselecteerde restaurants en verkopers. Ontdek waarom UNESCO in 2010 de Mexicaanse keuken heeft toegevoegd aan de lijst van 'immaterieel cultureel erfgoed' ter wereld. Geniet van hoe de aroma's, texturen en kleuren een onvergetelijke ervaring creëren die je niet snel zult vergeten. Dit foodie-avontuur toont de hoogtepunten en verborgen juweeltjes van de stad. Leer meer over de echte lokale kooplieden die de stad tot leven blazen met hun krachtige persoonlijke geschiedenis. Ervaar de geschiedenis en schoonheid van San Miguel die zich ontvouwt door de verbluffende architectuur, het indrukwekkende natuurlijke terrein en de fascinerende lokale bevolking. Loop gewapend met nieuwe kennis en tal van aanbevelingen weg, zodat je San Miguel zelf verder kunt verkennen.

San Miguel de Allende: chocoladeproeverij en wandeltocht

6. San Miguel de Allende: chocoladeproeverij en wandeltocht

Bevredig je zoetekauw met een begeleide chocoladeproeverij in San Miguel. Leer meer over de geschiedenis van chocolade in Mexico, het bescheiden begin en de verrassende manieren om chocolade in de Mexicaanse keuken te gebruiken. Proef 5 verschillende chocolaatjes die zorgvuldig zijn gekozen om de beste regionale smaken die San Miguel te bieden heeft te benadrukken. Wandel tussen de locaties door de prachtige koloniale bezienswaardigheden in de stad en bewonder de verbazingwekkende bezienswaardigheden. Geniet van het gezelschap van mede-chocoladeliefhebbers en ontmoet lokale handelaars voor een heerlijke proeverij van chocoladetraktaties. Je gids vertelt je ook verhalen over hoe Europa de Mexicaanse chocoladecultuur heeft gevormd.

San Miguel: Downtown Food Tour

7. San Miguel: Downtown Food Tour

Je tour begint wanneer je je gids ontmoet in Andanza Restaurant op Hospicio #35. Deze begeleide eet- en stadswandeling biedt 5 eetplekken die zorgvuldig zijn uitgekozen om de beste regionale smaken die San Miguel te bieden heeft te benadrukken. U kunt genieten van regionale lekkernijen in eetgelegenheden buiten de gebaande paden, compleet met hun kleurrijke eigenaren en personeel. U zult genieten van een proeverij van verrukkelijke gerechten in familiebeheerde restaurants en kraampjes en genieten van verfrissende lokale drankjes. U kunt zich verheugen op de beste enchiladas van San Miguel, vers fruitwater, authentieke taco's en twee desserts. Het komt neer op genoeg voor een bevredigende lunch en al het eten is bij de tourprijs inbegrepen. Aan het einde van de tour beland je op slechts een blok verwijderd van de Jardin (hoofdplein). Je kunt er dan voor kiezen om naar het centrum te lopen om je middag voort te zetten, of je gidsen kunnen je helpen een taxi naar huis te vinden.

San Miguel: romantisch paardrijden bij zonsondergang

8. San Miguel: romantisch paardrijden bij zonsondergang

Berijd een paard bij zonsondergang in het koloniale stadje San Miguel de Allende. Verken de lokale heuvels en de meest karakteristieke straten van de stad. Rond uw ervaring af met een romantisch diner bij kaarslicht in een favoriet lokaal restaurant. Ontmoet elkaar op het kantoor van de lokale partner in het centrum van San Miguel, op slechts 10 minuten loopafstand van het centrale plein, "El Jardin" (The Garden). Van daaruit brengt een gids u met de auto naar de stallen, op 10 minuten rijden met de auto. Eenmaal daar ontvang je een korte en intensieve introductie over hoe je een paard moet managen voordat je aan je 2 uur durende rit begint. Het eerste deel speelt zich af in de omgeving van San Miguel. Nadat de zon is ondergegaan achter de bergen ver aan de horizon, ga je de heuvels af naar de stad. Als de avond valt, steek je eerst de wijk 'Colonia San Antonio' over en bewonder je de kleurrijke huizen en prachtige kerk. Als je eenmaal in het centrum bent, rijd je dwars door het Benito Juárez-park tot je de verlichte, gotische Parroquia (kathedraal) bereikt op het centrale plein genaamd 'El Jardin' (de tuin).

Overzicht activiteiten in San Miguel de Allende

Wil je alle activiteiten in San Miguel de Allende ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.