Kies data

San Miguel de Allende Rondleidingen

San Miguel de Allende Rondleidingen: Onze meest aanbevolen

San Miguel de Allende: taco's en tequila

1. San Miguel de Allende: taco's en tequila

Begin bij het La Cocina restaurant voor een taco en een cocktail. Onderweg naar de volgende plek bekijk je de prachtige bezienswaardigheden van San Miguel. Culturele bezienswaardigheden zijn de Jardin, de San Franciscokerk, het Plaza Civica, en de Oratoriokerk. Deze culinaire wandeling van 3 uur door de stad gaat langs 6 zorgvuldig geselecteerde plekken waar je de beste regionale smaken van San Miguel kunt proeven. Proef lokale lekkernijen bij authentieke eetgelegenheden met levendige eigenaren en personeel.  In familierestaurants en kraampjes proef je heerlijk eten onder het genot van verfrissende lokale drankjes. Daarbij krijg je van je enthousiaste gids inzicht in de geschiedenis en cultuur van de stad. Maak je klaar om de beste taco's in San Miguel en de heerlijkste cocktails te verorberen. Alle tussendoortjes  vormen samen een goed vullend diner, en al het eten en drinken is bij de prijs inbegrepen. Je eindigt op de hoek van Hidalgo en Insurgentes, slechts twee blokken van het hoofdplein verwijderd. Wandel naar het centrum om de avond voort te zetten, of neem een taxi terug naar huis - je gids helpt je er graag mee.

San Miguel: wandeltocht langs bezienswaardigheden en lunch

2. San Miguel: wandeltocht langs bezienswaardigheden en lunch

Verken de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen schatten van San Miguel tijdens een begeleide wandeling voor maximaal 12 personen. Kom meer te weten over de geschiedenis van een stad gesticht in 1542 en doe daarna weer nieuwe energie op met een Mexicaanse 3-gangenmaaltijd in een traditioneel, door een familie gerund restaurant. Begin je tour op de Plaza van San Francisco. Ontdek vanaf hier de verhalen en geschiedenis van veel verschillende bezienswaardigheden in San Miguel met een gecertificeerde lokale gids. Ontdek hoe de stad zich heeft ontwikkeld van een bescheiden begin tot een bestemming van wereldklasse. Terwijl je door de stad loopt, bezoek je een reeks bezienswaardigheden zoals markten, scholen en kerken. Kom meer te weten over lokale kooplieden die San Miguel leven inblazen en maak onderweg nieuwe vrienden. Om je tour af te sluiten, kun je genieten van fantastisch eten, waaronder een aperitief, hoofdgerecht, dessert en een drankje.

San Miguel: rondleiding archeologische vindplaats Cañada de la Virgen

3. San Miguel: rondleiding archeologische vindplaats Cañada de la Virgen

De archeologische vindplaats Cañada de la Virgen ligt slechts 25 kilometer ten westen van San Miguel de Allende. Bewoond tussen 540 en 1050 na Christus, is het neergestreken op een kleine mesa omgeven door ravijnen. De site bestaat uit vier patio-/piramidecomplexen, een oude, kunstmatige vijver en een ceremoniële verhoogde weg die de 16 hectare beslaat. Uw zeer gespecialiseerde gids zal hun kennis van het Otomi-volk en van andere culturen van de Bajio-regio delen, evenals de Meso-Amerikaanse culturen in het algemeen. Na de tour ga je naar een klein dorpje op slechts 10 minuten afstand om te genieten van een echte maaltijd in ranchstijl, bereid door de dames van de gemeenschap. De maaltijd bestaat uit verse kaas in ranchstijl die dagelijks ter plaatse wordt bereid, verse tortilla's al comal, biologische kaas, rijst, bonen, verse salsa's en guacamole. Op het menu staan ook quesadilla's, nopales (cactus), salade, aardappelpasteitjes en vers fruit.

Van San Miguel de Allende: stadstour Guanajuato

4. Van San Miguel de Allende: stadstour Guanajuato

Ontdek de ongelooflijke stad Guanajuato, een UNESCO-werelderfgoed, tijdens een dagexcursie vanuit San Miguel de Allende. Verken de geschiedenis van de stad, bezoek prachtige kerken en het Diego Rivera Museum en geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in San Miguel de Allende, rijd je richting Guanajuato en maak je je eerste stop bij Pípila Monument. Geniet van het uitzicht op de stad van bovenaf vanaf het uitkijkpunt terwijl uw privégids u kennis laat maken met de geschiedenis van Guanajuato. Rijd vervolgens met een kabelbaan naar het centrum en bezoek de eerste kerk die in de stad is gebouwd. Bewonder het Juarez Theater, een van de meest emblematische gebouwen uit het Porfirian-tijdperk in Mexico. Ga naar binnen om de unieke architectuur te zien en leer meer over de geschiedenis van beide gebouwen met je gecertificeerde gids. Nadat je het Juarez-theater hebt verkend, loop je door de kleurrijke straten van Guanajuato naar de Church of Jesus' Company om de prachtige gevel en unieke stijl te zien. Ga de tempel binnen om schilderijen uit de 17e eeuw te ontdekken, begeef je vervolgens naar de universiteit, een ander uniek architectonisch monument, en leer over de geschiedenis ervan. Daarna volgt een bezoek aan het Diego Rivera-museum. Bekijk de kunstshow waar altijd Mexicaanse kunstenaars te zien zijn en ontdek Diego's leven, muurschilderingen, portretten en kubistische schilderijen. Ga vanaf daar naar de Plaza de la Paz, het aristocratische centrum van de stad om de architectuur te bewonderen. Bewonder de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guanajuato, waar je het oudste beeld van de Maagd Maria in Amerika vindt, dat dateert uit het jaar 714. Lunch in een lokaal restaurant volgt. Geniet van heerlijke regionale gerechten met hoogwaardige opties voor iedereen. Na de lunch neemt u de kabelbaan terug naar boven om uw terugreis naar San Miguel de Allende te beginnen. Op de terugweg naar San Miguel kun je stoppen bij de San Cayetano-kerk, een van de meest versierde en mooiste kerken die de gouden eeuw van de stad Guanajuato vertegenwoordigt.

San Miguel de Allende: rondleiding door 2 wijngaarden met wijnproeverij

5. San Miguel de Allende: rondleiding door 2 wijngaarden met wijnproeverij

Ontdek 2 van de beste lokale wijngaarden in de regio San Miguel de Allende. Dwaal rond de wijnstokken, leer over het wijnbereidingsproces en proef de wijnen met heerlijke combinaties van lokale kazen en andere biologische producten. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in San Miguel de Allende, verlaat je het centrum om de eerste wijngaard te bezoeken. Verken de wijngaard in familiebezit en leer over zijn kenmerkende persoonlijkheid, decoratie en kleine productie van verschillende soorten druiven. Ga vervolgens ondergronds naar de wijnkelder waar de wijn rijpt en ontdek het wijnbereidingsproces terwijl je geniet van de heerlijke geuren van de wijn. Proef na een bezoek aan de kelder enkele van de wijnen met een heerlijke combinatie van eten in een kamer in middeleeuwse stijl, ook ondergronds. Een bezoek aan de tweede wijngaard, die een heel ander concept heeft maar ook een kleine en exclusieve productie kent, volgt. Bekijk de laboratoria en winkels waar wijn, maar ook olijf- en lavendelolie worden verwerkt in deze wijngaard. Maak een wandeling door de prachtige tuinen en percelen voordat u de wijnen proeft met een deskundige oenoloog, die uitleg geeft over de verschillende eigenschappen van elke wijn en hoe u deze beter kunt waarderen. Geniet van deze ongelooflijke leerervaring omringd door schilderachtige landschappen en laat je zintuigen ontwaken terwijl je de wijnen proeft en ruikt.

San Miguel: culinaire avondtour

6. San Miguel: culinaire avondtour

Geniet van een begeleide foodtour van 3 uur door het centrum van San Miguel. Leer meer over de culturen die Mexico als een land zijn gaan definiëren - Azteken, Maya's, Tolteken, Moors, Spaans en zelfs Frans - door middel van een reeks van 5 proeverijen bij zorgvuldig geselecteerde restaurants en verkopers. Ontdek waarom UNESCO in 2010 de Mexicaanse keuken heeft toegevoegd aan de lijst van 'immaterieel cultureel erfgoed' ter wereld. Geniet van hoe de aroma's, texturen en kleuren een onvergetelijke ervaring creëren die je niet snel zult vergeten. Dit foodie-avontuur toont de hoogtepunten en verborgen juweeltjes van de stad. Leer meer over de echte lokale kooplieden die de stad tot leven blazen met hun krachtige persoonlijke geschiedenis. Ervaar de geschiedenis en schoonheid van San Miguel die zich ontvouwt door de verbluffende architectuur, het indrukwekkende natuurlijke terrein en de fascinerende lokale bevolking. Loop gewapend met nieuwe kennis en tal van aanbevelingen weg, zodat je San Miguel zelf verder kunt verkennen.

San Miguel de Allende: chocoladeproeverij en wandeltocht

7. San Miguel de Allende: chocoladeproeverij en wandeltocht

Bevredig je zoetekauw met een begeleide chocoladeproeverij in San Miguel. Leer meer over de geschiedenis van chocolade in Mexico, het bescheiden begin en de verrassende manieren om chocolade in de Mexicaanse keuken te gebruiken. Proef 5 verschillende chocolaatjes die zorgvuldig zijn gekozen om de beste regionale smaken die San Miguel te bieden heeft te benadrukken. Wandel tussen de locaties door de prachtige koloniale bezienswaardigheden in de stad en bewonder de verbazingwekkende bezienswaardigheden. Geniet van het gezelschap van mede-chocoladeliefhebbers en ontmoet lokale handelaars voor een heerlijke proeverij van chocoladetraktaties. Je gids vertelt je ook verhalen over hoe Europa de Mexicaanse chocoladecultuur heeft gevormd.

  • Rondleidingen
  • Privétours
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in San Miguel de Allende

Wil je alle activiteiten in San Miguel de Allende ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.