Kies data
Dingen om te doen

Sankt Gilgen

Sankt Gilgen: De beste dingen die je niet wil missen

Originele Sound of Music tour

1. Originele Sound of Music tour

Tijdens deze halfdaagse excursie herleef je scenes van één van de populairste films aller tijden. Bezoek de filmlocaties van The Sound of Music in Salzburg en het omringende platteland. Tijdens de excursie krijg je natuurlijk ook liedjes van de originele soundtrack te horen. Je deskundige Engelssprekende gids laat je de architectonische en historische monumenten van de stad zien en ook het schilderachtige merendistrict. Je bezoekt Slot Leopoldskron, waarvan de buitenkant werd gebruikt als familiehuis van de Von Trapp-familie en als achtergrond bij het spelen en zwemmen van de kinderen. Maria was postulante bij de abdij Nonnberg, het oudste klooster in het Duitstalige deel van Europa. Dit is dan ook je volgende halte. De scenes bij Sankt Gilgen en het Wolfgangmeer aan het begin van de film zijn in werkelijkheid gefilmd bij Fuschl am See, onderweg naar Sankt Gilgen, waar je vandaag ook heen gaat. De trouwerij werd bij de Mondseekathedraal gefilmd, een botergeel en wit gebouw waar je ook stopt tijdens de tour. Aan de hand van Liesl liep Maria naar het altaar, waar de Baron voor de trap naar het hoofdaltaar op haar wachtte. Nadat terugkomst in Salzburg zit de excursie erop, maar je kunt nog de Mirabelltuinen bezichtigen, recht tegenover de busterminal. Maria en de kinderen dansten door deze tuin toen ze Do-Re-Mi zongen.

Vanuit Salzburg: rondleiding door Salzkammergut en Hallstatt

2. Vanuit Salzburg: rondleiding door Salzkammergut en Hallstatt

Je vertrekt vanuit Salzburg en hebt een fantastisch uitzicht op het merengebied van Oostenrijk terwijl je met de bus naar de prachtige stad Hallstatt reist. Onderweg passeer je het meer van Fuschl, waar het hoofdkwartier van een wereldberoemde energiedrankje is gevestigd, en neem je een snelle pauze om foto's te maken van het prachtige uitzicht over de stad Sankt Gilgen, de Wolfgangsee en de omliggende bergen van de Salzkammergut. Daarna vervolg je je reis langs de Wolfgangsee en sta je versteld van de schoonheid van het UNESCO-werelderfgoedlandschap. Je komt door een aantal charmante dorpjes tijdens de 1,5 uur durende rit naar Hallstatt. Na aankomst in Hallstatt heb je 2,5 uur vrije tijd om de adembenemende stad en omgeving te verkennen. Tijdens de reis naar Hallstatt krijg je informatie over de stad en de Salzkammergut en organisatorische informatie zoals waar het trefpunt, de bezienswaardigheden en de skywalk zich bevinden.  Je kunt dan het ossuarium of 'bottenhuis' bezoeken en de meer dan 1000 geschilderde menselijke schedels bekijken of een kabelbaan nemen naar de ingang van 's werelds oudste zoutmijn en genieten van het adembenemende uitzicht vanaf een observatieplatform, recht boven de stad. Als je gewoon wilt genieten van de sfeer van Hallstatt, maak dan een ontspannen wandeling langs het meer en bewonder hoe de huizen boven je op de berghelling lijken te kleven. Je reis eindigt door terug te keren, door de Rußbach-vallei en de steden Gosau en Abtenau, die beroemd zijn om hun prachtige uitzicht op het Dachstein-gebergte, voordat  je terugkeert naar je startpunt in Salzburg.

Salzburg: dagtrip met kleine groepen vanuit Wenen

3. Salzburg: dagtrip met kleine groepen vanuit Wenen

Bekijk de bezienswaardigheden van Salzburg tijdens een dagexcursie vanuit Wenen, met optionele drop-off voor degenen die willen blijven overnachten. Reizend in kleine groepen van niet meer dan 8 personen, neemt de intieme tour je mee door het adembenemende landschap van het Weense Woud, met de toppen van de Alpen in de verte, en verder naar het prachtige Oostenrijkse merengebied. Stop bij de ansichtkaart Lake Attersee en bezoek het charmante bergdorp St. Gilgen aan de Wolfgangsee, een beroemde locatie in de populaire film "The Sound of Music". Bij aankomst in Salzburg ontdekt u de oude binnenstad van Salzburg die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat met uw gids tijdens een ontspannen wandeling. Luister naar intrigerende verhalen over de beroemde inwoners van de stad terwijl je langs de geboorteplaats van Mozart, de kleurrijke tuinen van het Mirabell-paleis, de begraafplaats van de abdij van St. Peter, de kathedraal van Salzburg en het aartsbisschoppelijk paleis komt. Breng de middag door in Salzburg met voldoende vrije tijd om een lunch te kopen en zelf door de stad Mozart te dwalen voordat je met je chauffeur terugkeert naar Wenen.

Dagexcursie naar Salzburg en Alpenmeren vanuit Wenen

4. Dagexcursie naar Salzburg en Alpenmeren vanuit Wenen

Deze tour van Wenen naar Salzburg en het omliggende merengebied is een geweldige kans om in de wereld van klassieke muziek te duiken en enkele van de juwelen van het natuurlijke erfgoed van de wereld te zien. Salzburg is een prachtige stad aan de oevers van de rivier de Salzach, en is ook de wereldhoofdstad van de klassieke muziek, de geboortestad van zowel Mozart als Karajan. Loop door de Mirabell-tuinen en bekijk het huis waar Mozart werd geboren, evenals de kathedraal en de Sint-Pietersabdij, een van de oudste abdijen van Europa. Tijdens je vrije tijd kun je ervoor kiezen om de kabelbaan naar het fort van Hohensalzburg te nemen om een prachtig panoramisch uitzicht over de stad te zien. Iedereen die ooit de "Sound of Music" heeft gezien, zal enthousiast zijn bij het zien van enkele filmlocaties. Nadat je de culturele kant van Salzburg hebt omarmd, ga je de natuurlijke schoonheid van het Salzkammergut-merengebied verkennen. Wat is er mooier dan de weerspiegeling van de machtige Alpenbergen in het kristalheldere water van de pittoreske meren? Bereid u voor op onvergetelijke alpenlandschappen, zuivere heldere lucht en het sprankelende blauwe water van de Mondsee. Dit zijn niet de enige schatten die in het Salzkammergut op u wachten. Het laatste hoogtepunt van de tour zijn kleine dorpjes aan de oevers van de Attersee. De stille wateren van de mysterieuze meren verbergen vele legendes en verhalen, die allemaal bijdragen aan het zeer bijzondere karakter van deze tour.

Salzkammergut: zoutmijn, meren en bergen

5. Salzkammergut: zoutmijn, meren en bergen

Rij vanuit Salzburg de Beierse Alpen in, langs de adembenemende Königsseer Ache de Obersalzberg op. Hier bevond zich het tweede hoofdkwartier van het Derde Rijk. Daarna is het tijd voor het hoogtepunt van je excursie: de 500 jaar oude zoutmijn van Berchtesgaden. Hul je in een traditioneel mijnwerkerskostuum en rij over het mijnspoor diep de berg in. Hier ligt de fascinerende ondergrondse wereld van de zoutmijnwerkers. Dit landschap onder de aarde is prachtig verlicht en heeft een bijzondere charme. Glij vervolgens de glijbaan af naar het zoutmeer, die je per boot oversteekt. Na deze unieke rondleiding ga je op verkenning uit in het pittoreske stadje Berchtesgaden en proef je enkele Beierse specialiteiten. Je verlaat Salzburg voor een tweede keer en rijdt langs de Fuschlsee en Schloss Fuschl. Slenter wat door het stadje Sankt Gilgen, de geboorteplaats van de moeder van Mozart. In de zomer (1 mei tot en met 26 oktober) maak je ook een boottocht van 45 minuten naar Sankt Wolfgang. In de winter kun je genieten van een koffiemoment in een van de traditionele Oostenrijkse koffiehuizen.  In Sankt Wolfgang neemt je gids je mee naar de beroemde pelgrimskerk met haar gebogen gevleugelde altaar van Michael Pacher. Kuier wat door het schilderachtige stadje of strijk neer op het terras van het Weisses Rössl voor een kop koffie (voor eigen rekening). Je reis terug naar Salzburg voert langs de Krottensee met Schloss Hüttenstein, en langs de Mondsee.

Berg Salzkammergut: bergen en meren vanuit Salzburg

6. Berg Salzkammergut: bergen en meren vanuit Salzburg

Zomer in Salzkammergut: Het Salzkammergut-gebied is lange tijd een droombestemming geweest voor Oostenrijkse vorsten. Van keizer Franz Joseph en zijn hofhouding in Bad Ischl tot de prins-bisschoppen van Salzburg in Jagdschloss Fuschl. De schilderachtige landschappen van Salzburg, Opper-Oostenrijk en Steiermark zullen inderdaad fascineren. Bezoek het "Mozartdorp" St. Gilgen, het huis van de moeder van Mozart en geniet van een boottocht van 25 minuten naar St. Wolfgang (boottochten zijn seizoensgebonden van 1 mei tot 26 oktober). Bezoek in de stad St. Wolfgang het beroemde gotische altaar van Michael Pacher en geniet van een koffiepauze in een restaurant van wereldklasse, "Im Weissen Rössl". De rit terug naar Salzburg voert langs de Krottensee en kasteel Hüttenstein en de Mondsee, die wordt omgeven door spectaculaire bergen. Al met al een onvergetelijke ervaring. Van 27 oktober t / m 30 april ben je in plaats van de rondvaart van harte uitgenodigd voor koffie met gebak. "

Vanaf Salzburg: Private Tour van Hallstatt

7. Vanaf Salzburg: Private Tour van Hallstatt

Profiteer van de pick-up bij je hotel in Salzburg (of een andere locatie in de stad op aanvraag), en voldoen aan uw prive chauffeur / gids voor een excursie naar Hallstatt. Reis langs de oevers van de smaragdgroene Fuschlsee aan de Schloss Fuschl (Fuschl Castle), en dan verder naar St. Gilgen aan een prachtige foto van het prachtige landschap te nemen van een geweldig uitzicht punt. Vertrek St. Gilgen en rijden langs de oevers van de Wolfgangsee en op weg naar Bad Ischl, beroemd om zijn spa en het keizerlijke zomerpaleis. Vervolgens maak je een weg door het schilderachtige Bad Goisern tot een van de hoogtepunten van de tour in de prachtige stad van Hallstatt te bereiken, beschouwd als de parel van de Oostenrijkse Lake District. Bij aankomst in Hallstatt, zal uw gids wijzen alle verborgen edelstenen en must-see bezienswaardigheden. U zult 2,5 uur de tijd om de stad te verkennen, waardoor veel tijd voor de lunch in één van de restaurants aan het meer (op eigen kosten). Laat Hallstatt en maak je weg terug naar Salzburg via de Gosausee meer, waarbij de achtergrond van de glinsterende Dachsteingletsjer wacht u voor een korte stop. Reis door de Dachstein-gebergte, het passeren van het skigebied gebied van Rußbach naar Golling voordat afzetten bij uw hotel of een locatie van uw keuze in Salzburg.

Privé-dagtour door Hallstatt

8. Privé-dagtour door Hallstatt

Met een professionele lokale gids en een luxe privévoertuig bespaart u tijd en haalt u het maximale uit een privé sightseeingtour van een hele dag naar Hallstatt. Vanaf 10 uur. Maak het u gemakkelijk in uw luxe touringcar en geniet van het prachtige landschap van Salzburg op weg naar de eerste halte, het charmante dorpje Ebenau. Na een korte rit komt u aan bij Schloss Fuschl, een oud jachthuis van de aartsbisschop van Prinz, gelegen aan de pittoreske Fuschlsee (meer van Fuschl). Maak een paar foto's van het kasteel en het smaragdgroene meer als achtergrond. Uw reis brengt u naar St. Gilgen en de Wolfgangsee (Wolfgangsee). Het dorp St Gilgen werd gebruikt in de wereldberoemde film The Sound of Music en was de geboorteplaats van de moeder van Mozart. Uw reis voert u langs de Wolfgangsee naar Bad Ischl, waar de Kaiser (Keizer) Villa staat. Zodra je aankomt in Hallstatt, zal je professionele lokale gids je wijzen op alle must-sees in Hallstatt, waaronder een prachtige fotoplek, Charnel House (Bone House), Hallstatt Museum, Hallstatt Waterfall "Waldbachstrub", het Sky View Platform, Hallstatt's lokale woonplaats, en meer. Na een 8-uur durende verkenning van Hallstatt en het merengebied, keert je rit terug naar Salzburg via Gosau, Abtenau en Golling, waar je privétour eindigt met een drop-off in je stadshotel in Salzburg of ergens anders in de stad van Salzburg.

Van Salzburg: Salzkammergut Kerstmarktenbezoek

9. Van Salzburg: Salzkammergut Kerstmarktenbezoek

Vertrek vanuit Salzburg en ga richting het schilderachtige Wolfgang-meer. Kom aan bij de eerste stop van de dag, het charmante dorpje Strobl, en laat u betoveren door de vele indrukwekkende kerststallen. Vanaf hier reist u naar St. Gilgen, de thuisbasis van een van de mooiste kerstmarkten in de regio. Breng wat tijd door met ronddwalen door de kraampjes, meng je onder de lokale bevolking en ga winkelen voor cadeaus en handgemaakte ambachten. De laatste stop van de tour is de idyllische kerstmarkt in het dorp St. Wolfgang. Bewonder de gloeiende kerstbomen en de pittoreske houten kraampjes op de markt versierd met glinsterende lichten, kaarsen en decoraties. Warm tijdens het verkennen op met een kopje traditionele glühwein of punch. Aan het einde van een onvergetelijke ervaring spring je terug in de bus voor de terugreis naar Salzburg.

Privérondleiding door Hallstatt vanuit Salzburg

10. Privérondleiding door Hallstatt vanuit Salzburg

Dit is een geweldige excursie voor iedereen die van ongelooflijke landschappen en geschiedenis houdt. Na je gids in je hotel (of een andere locatie in de stad) te hebben ontmoet, ontsnap je uit Salzburg voor een privé-excursie naar Hallstatt. Reis langs de smaragdgroene Fuschlsee naar de eerste stop bij kasteel Fuschl. Reis door naar St. Gilgen en maak een prachtige foto van het prachtige landschap vanuit een geweldig uitzichtpunt. We verlaten St. Gilgen en rijden langs de Wolfgangsee. Onze reis brengt je naar Bad Ischl, beroemd om zijn spa en het zomerpaleis van de keizer. Als je door Bad Goisern rijdt, bereik je een van de hoogtepunten van onze tour, Hallstatt: de parel van het Lake District. In Hallstatt kunt u kiezen tussen het nemen van de panoramakabelbaan de berg op en ervaar het prachtige werelderfgoed op 360 meter boven de stad, op de Hallstatt-hemelwandeling en verder naar de oudste zoutmijn ter wereld. Als alternatief kunt u het 5 Fingers-uitkijkplatform bezoeken - dit is waarschijnlijk het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen en reikt als een hand over de 400 meter lange daling. Maar het is niet alleen het uitkijkplatform, het is ook de route daar die veel speciale functies biedt. Na je avontuur in de bergen of de zoutmijn heb je genoeg tijd om alle verborgen juweeltjes en de must-sees van Hallstatt te ontdekken, en om te lunchen in een van de prachtige restaurants aan het meer (op eigen kosten) . Op weg naar huis vanuit Hallstatt wacht de Gosausee met de achtergrond van de glinsterende Dachstein-gletsjer op een korte stop. Reis vervolgens langs het Dachstein-gebergte door het skigebied van Russbach naar Golling en uiteindelijk zal je gids je afzetten bij je hotel of een andere bestemming in de stad Salzburg.

Sitemap Sankt Gilgen

Wil je alle activiteiten in Sankt Gilgen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sankt Gilgen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.132 beoordelingen

Als je een fan bent van de Sound of Music, dan is deze tour volkomen logisch. Ze laten je goed de plaatsen zien waar de scènes zijn opgenomen en een achtergrondverhaal om realiteit versus fictie te begrijpen. De bus was vol en we werden meegenomen op een privétour in een kleiner busje. De rit naar Lake District was het waard voor het uitzicht.

Onze gids, Petr, was fantastisch. Vermakelijk en informatief. Bus was zeer comfortabel met geselecteerde clips uit films die tijdens de reis werden vertoond. Het was een beetje vreemd dat veel winkels en winkels in Salzburg en Mondsee geen creditcards accepteerden - dat zou erg handig zijn geweest om te weten voordat je vertrok.

Anthony was goed thuis in de kennis van Sound of Music en de geschiedenis van Salzburg. Zag opnamelocaties van het huis, het tuinhuisje, het meer, de bomen waarin de kinderen klommen en de kerk. Eindigde tour in Mirabella Gardens. Prachtige rondreis!!!! Ik zou het zo weer willen doen!

Mitch is een geweldige guide en kan smakelijk vertellen over het verhaal van de familie Von Trapp. Roland een rustige chauffeur.

Was zeer goed gedaan perfecte reisgids en buschauffeur. Bus was heel netjes. Gewoon top gedaan