Kies data

Santa Chiara

Santa Chiara: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

1. Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

Napels is een mengeling van kleuren en geuren. Raak betoverd door de warmte van de mensen en de geluiden van het dagelijkse leven. Je begint de tour bij de Piazza Bellini, waar je de overblijfselen ziet van de oude Griekse muren. Je gaat verder naar de  Piazza del Gesù, een van de beroemdste pleinen van de stad, op een steenworp afstand van het historische centrum. Bezoek Spaccanapoli, een lange, smalle straat met winkels, restaurant en zijsteegjes die het oude Napels in twee perfecte helften verdeelt. Sta versteld van de Piazza San Domenico Maggiore, met een perfecte overlapping van architectonische stijlen en de parel van Naples, de Capella San Severo met de sculptuur de Gesluierde Christus van Giuseppe Sanmartino. Zie het beroemde standbeeld van de God van de Nijl, de Piazza San Gaetano en de kerken San Lorenzo en San Paolo Maggiore. De barokke kathedraal van San Gennaro dateert uit de 13e eeuw en vormt het hart van het Napolitaanse geloof. Hier wordt het bloed van haar beschermheilige, St. Gennaro, bewaard. Het wordt vloeibaar tijdens het zogenaamde Mirakel van San Gennaro.

Napels: streetfoodtour met lokale gids

2. Napels: streetfoodtour met lokale gids

Ervaar de smaken van Napels op een begeleide streetfood-tour. Volg je gids door de kronkelende straatjes van het historische centrum en proef heerlijke lokale specialiteiten. Bezoek een limoncellofabriek en geniet van een gelato. Ontmoet je gids op Piazza Bellini om je reis naar de smaken van de Napolitaanse keuken te beginnen.Volg je gids door 2 van de hoofdstraten van het historische centrum en hoor de legendes en verhalen van de stad.Geniet van de smaak vanpizza a portafoglioen de uniekepizza fritta.  Probeer frittate di pasta en arancini. Stop op Piazza del Gesù voordat je taralli en enkele heerlijke babà en sfogliatelle proeft - gerechten die oorspronkelijk uit Napels komen. Je komt langs de kerk van Santa Chiara, die dankzij de gotische roman 'De Italiaan' van Ann Radcliffe wereldberoemd is geworden, Piazza Bellini en het Conservatorium van San Pietro a Maiella.  Geniet van de verse mozzarella die je voorgeschoteld krijgt in een salumeria – een kleine winkel vol typische producten met onweerstaanbare geuren van verse ham, salami, kaas, mortadella en nog veel meer! Nip van een limoncello bij een bezoek aan een limoncellofabriek en neem een Italiaans ijsje om je rondleiding mee af te sluiten. Je zult hapje voor hapje van deze tour genieten.

Napels bij nacht: wandeltocht met eten en wijn met lokale gids

3. Napels bij nacht: wandeltocht met eten en wijn met lokale gids

Ervaar Napels via haar eten en restaurant scène op een 4 uur durende avond wandeltocht van het historische centrum van de stad. Proef van de traditionele voedingsmiddelen in kleine delicatessenwinkels je nooit zou vinden op uw eigen. Ontmoet uw gids bij een pizzeria aan de Via Port'Alba, site van een van de stadspoorten. Wandel uit om rijke keuken van de stad te proeven in 7 verschillende proeven stops en genieten van heerlijke snacks van aubergine parmigiana, courgettebloemen Baba (Napolitaanse rum cake) en sfogliatelle (schelpvormige gebak). Passeer de religieuze complex en het klooster van Santa Chiara, samen met mooie pleinen zoals Piazza Bellini en Piazza del Gesù. Stoppen om een origineel Pizza Margherita proberen in de stad waar het is ontstaan. Proef een stukje van Napolitaanse pizza fritta en nippen aan Aglianico wijn. Kom bereid zijn om van te smullen! Langs de weg, de ervaring van de drukte van Napels 's nachts buiten iconische monumenten, zoals het Conservatorium van San Pietro een Maiella, Piazza San Gaetano, en de basilieken van Saint Paul en Saint Lawrence. Wandel door de kleurrijke straten van San Gregorio Armeno, zie het Koninklijk Paleis en het Teatro San Carlo, en nog veel meer.

Hart van Napels: Spaccanapoli-wandeltocht

4. Hart van Napels: Spaccanapoli-wandeltocht

Stap het hart van Napels binnen tijdens deze begeleide wandeling door de gezellige en karakteristieke Spaccanapoli-straat. Bezoek iconische monumenten, kerken en spot de hoogste torenspits van de stad. Beëindig uw ervaring met een pizzadiner. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt op Piazza del Gesù, waar u de hoogste torenspits van de stad kunt bewonderen, die ook een bijzondere nieuwsgierigheid verbergt. Bezoek dan de binnenkant van de kerk van Gesù Nuovo, bekend als de kerk van de dokter Giuseppe Moscati. Ga later naar het Santa Chiara-complex en bezoek de kerk van Santa Chiara in majestueuze gotische stijl. Volg met een wandeling naar San Domenico Maggiore, een plein vol bezienswaardigheden. Ga verder naar de pleinen Piazzetta Nilo en Largo Corpo di Napoli, waar u het standbeeld van de god Nijl kunt zien. De tour gaat verder door de beroemdste straat ter wereld die bekend staat als de straat van de herders (Via San Gregorio Armeno). Maak je ervaring compleet met een stop voor een diner op basis van het beroemdste gerecht ter wereld: pizza.

Napels: begeleide Fat e-Bike Tour

5. Napels: begeleide Fat e-Bike Tour

Je begint met een briefing van 15 minuten waarin je leert hoe je je e-bike het beste kunt gebruiken. Ook krijg je een aantal regels die ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van je veilige en leuke fietstocht. Daarna begint u aan uw panoramische tour langs de beste pleinen, kastelen en monumenten van de stad. Je ziet Piazza del Plebiscito en het Koninklijk Paleis, voordat je de Via Caracciolo tegenkomt, waar je verliefd zult worden op het uitzicht over de Golf van Napoli. Vanaf daar gaat u verder via de Via dei Mille, compleet met luxe winkels, voordat u naar Mergellina reist, waar u de Fontein van Parthenope kunt ontdekken. Je reist vervolgens naar de panoramische terrassen van S. Antonio a Posillipo, waar je een adembenemend uitzicht op de stad en het Virgiliano-park te zien krijgt met uitzicht over de golf, Pozzuoli en de eilanden Ischia en Procida. Je neemt eindelijk een pauze om te ontspannen, voordat je doorgaat naar je laatste stop bij het Castel dell'Ovo, waar je de legende van "het ei" zult horen.

Napels: privéwandeling

6. Napels: privéwandeling

Geniet van een privéwandeling door Napels om een volledig beeld te krijgen van de mix van architecturale stijlen, van de elegante 18e-eeuwse palazzo's tot imposante kastelen en prachtige kerken. De stad, gesticht door de oude Grieken, was ooit de hoofdstad van Zuid-Italië en is bewoond door Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Noormannen, Zwaben en Spaanse Bourbons. Je gids zal een schat aan geschiedenis bieden terwijl je het historische centrum verkent, waar Napolitanen sinds de 6e eeuw voor Christus hebben gewoond. De tour omvat een fascinerende wandeling door de Umberto Primo Gallery en de Via Toledo, en een wandeling op Piazza del Gesù om de kerk van Gesù Nuovo en de Immacolatella-obelisk te zien. Dwaal door de beroemde Spaccanapoli naar het 14e-eeuwse klooster van Santa Chiara en het Piazza San Domenico. Ervaar onderweg een van de beroemdste uitvindingen van Napels en proef een stukje authentieke Napolitaanse pizza.

Sightseeingtour van een halve dag door Napels: Bella Napoli

7. Sightseeingtour van een halve dag door Napels: Bella Napoli

Verken de geboorteplaats van de Pizza Margherita tijdens een tour van een halve dag door Napels en bekijk veel van de meest opvallende bezienswaardigheden van de stad. Als u met een comfortabele auto of minibus reist, brengt uw chauffeur u naar de beste winkelstraten, zoals de Via Chiaia, Via Roma, Corso Umberto en Via Caracciolo. Vervolg het winkelthema in de arcade met glazen dak van de Galleria Umberto. Bezoek het Nationaal Archeologisch Museum om klassieke artefacten uit het oude Griekenland en Rome te zien, en bewonder meesterwerken van renaissance- en barokkunst in het Nationaal Museum van Capodimonte. Bewonder de oude façade van San Gennaro Beyond the Walls en bekijk de indrukwekkende kerken van San Lorenzo en Gesù Nuovo. Ga naar het charterhuis van San Martino en het klooster van Santa Chiara. In de buurt van het San Carlo Theater vindt u de Gambrinus-bar, die zijn naam dankt aan alle artiesten die daar dronken nadat ze het theater hadden verlaten. Bewonder het kasteel van Maschio Angioino op Piazza del Municipio en bekijk het leegstaande Koninklijk Paleis van de voormalige koninklijke familie op Piazza Plebiscito.

Napels: stadsintroductie in-app-gids en audio

8. Napels: stadsintroductie in-app-gids en audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je rondleiding in het Nationaal Archeologisch Museum, met zijn unieke tentoonstellingen! Bezoek het Sansevero Chapel Museum dat je sprakeloos zal maken van de kunst die al eeuwenlang betoverend is, zelfs het klooster van San Domenico Maggiore met zijn prachtige gevel zal je tour domineren. Maak een foto bij het adembenemende complex van Santa Chiara in het centrum van de stad en verdwaal in de Gesu' Nuovo, met zijn kenmerkende stenen gevel en sierlijke interieur vol met religieuze kunst. Bezoek St. Nicholas the Charitable met zijn unieke locatie en geschiedenis. Je komt ook langs de Fontein van Neptunus die je, vooral 's nachts, de indruk geeft dat je in een filmsetting bent. Bewonder de Maschio Angioino, het stenen casto / fort dat velen daar zouden willen wonen. Zie, wandel en ontspan in Galleria Umberto in het stadscentrum, terwijl Piazza del Plebiscito de kers op de taart van deze unieke tour zal zijn. Aan het einde van de tour wacht je een verhaal over de echte heilige van Napels, mis het niet...

Napels: privéwandeling door de metro en de stad

9. Napels: privéwandeling door de metro en de stad

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Napels, waar feiten en fictie naast elkaar leven Ongeveer drieduizend jaar geleden landden Griekse kolonisten van het eiland Rhodos in de baai aan de voet van de Vesuvius. Hier, op een heuvel met direct uitzicht op de zee en het nabijgelegen eiland, vestigden ze een handelspost. De nieuwe nederzetting kreeg de naam Parthenope, ter ere van de sirene die zeelieden aan haar verleidelijke lied onderwierp voor de betoverde kusten van dat eiland. Nadat ze verliefd was geworden op een van die matrozen, dezelfde sluwe Ulysses die haar lied wist te weerstaan, maakte ze een einde aan haar leven, hopeloos na zijn afwijzing. Haar lichaam werd begraven in de baai, die de herinnering aan haar wulpse figuur met zijn kronkelige omtrek doorgeeft. Historisch feit en mythe smelten samen in de verhalen over het ontstaan van een van de oudste en meest fascinerende steden van Italië. Uit de geschiedenis weten we dat in het midden van de vijfde eeuw voor Christus, tijdens de strijd om de heerschappij tussen de Grieken en Etrusken aan de Tyrrheense kust, de inwoners van de Griekse stad Cuma stroomafwaarts van Parthenope een grotere en meer solide stad stichtten en die Nea noemden. Polis, of "nieuwe stad". Nooit is een naam zo toepasselijk geweest voor een stad waar oud en modern dagelijks samenleven in een eeuwig heden. Het was Grieks, Romeins, Byzantijns, Normandisch, Frans en Spaans voordat het ooit Italiaans was, maar ook een beetje Arabisch, Afrikaans en de laatste tijd zelfs Amerikaans en Aziatisch... de duizend gezichten van Napels tonen zich in elke hoek van de stad, die de stedelijke lay-out van de oprichters van Cuman in het oude centrum intact heeft gehouden. Onder de kerken, de paleizen en de straten die samenkomen in het dichte stedelijke weefsel, ontvouwt zich een parallelle stad, nooit helemaal verlaten, die bestaat uit archeologische overblijfselen, straten en tunnels die door de eeuwen heen zijn gegraven in de zachte tufsteen waaruit dit rusteloze terrein met zijn vulkanische oorsprong. Onze reis om de fundamenten van Napels te ontdekken, begint bij de Via dei Tribunali, die het pad volgt van de Decumanus Major, de hoofdwegas van de standaard Grieks-Romeinse stad. We komen dan bij het Forum, waarvan de monumentale ruïnes bewaard zijn gebleven in de ondergrondse delen van de basiliek van San Lorenzo Maggiore. Na een stop bij de ondergrondse begraafplaats van de kerk gewijd aan de zielen in het vagevuur, het toneel van een macabere dodencultus, komen we bij het levendige Piazza Bellini, waar nog een deel van de Griekse muur zichtbaar is. Aan het einde van de Via San Sebastiano staat het klooster van Santa Chiara, gebouwd in de veertiende eeuw op de plaats van Romeinse baden.

Napels: privéwandeling met gids met bezoek aan de kathedraal

10. Napels: privéwandeling met gids met bezoek aan de kathedraal

Ontdek het hart van Napels en zijn rijke artistieke invloeden tijdens deze begeleide wandeling. Leer meer over hoe de stad zich in de Griekse en Romeinse tijd ontwikkelde. Slenter door de straten van het historische centrum en bezoek de Spaccanapoli, de smalle hoofdstraat van de stad. Maak in het historische centrum van de gelegenheid gebruik om een lokale ambachtelijke winkel binnen te gaan om meer te weten te komen over de traditie van handgemaakte beelden van de geboorte van Christus. Deze traditie, Presepe genaamd, is een diepgewortelde traditie die het meest populair is rond de kersttijd en die teruggaat tot 1000 jaar geleden. Verken vervolgens de kathedraal van Napels, ook bekend als de kathedraal van Sint Januarius ter ere van de patroonheilige van de stad. Wees gefascineerd door de geschiedenis van Sint Januarius en het vloeibaar maken van zijn bloed, dat jaarlijks plaatsvindt.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen

Overzicht activiteiten in Santa Chiara

Wil je alle activiteiten in Santa Chiara ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santa Chiara

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 1.250 beoordelingen

Tijdens onze tour werden we vergezeld door Carlo, een uitstekende gids, voorbereid en aardig, onmogelijk om je te vervelen of moe te worden, hij vond altijd een manier om onze aandacht te trekken. De tour is goed georganiseerd, naast de aangegeven etappes heeft Carlo andere bezienswaardigheden voorgesteld die we vervolgens op eigen gelegenheid hebben bezocht, zoals het klooster van Santa Chiara. Het bezoek aan de Sansevero-kapel was zeer suggestief en hier overtrof Carlo alle verwachtingen, zijn beschrijving van de gesluierde Christus bewoog ons om ons het levende lichaam te laten zien, op het punt om op te staan en weer op te staan .. een uniek werk dat alleen reizen verdient. We raden iedereen aan om zich te laten begeleiden bij het bezoek aan Napels, ze zijn twee en een half uur intens en laten een aangename en onuitwisbare herinnering achter! Bedankt Carlo!

Mooie wandeling in het historische centrum van Napels met Carlo Zarone. Een leuke gids maar vooral heel goed voorbereid en in staat om de aandacht van de groep vast te houden. Uit zijn woorden begrijpen we de liefde die hij heeft voor zijn stad en voor zijn werk. De twee en een half uur zijn omgevlogen. Grote finale met de kapel van San Severo en zijn gesluierde Christus. Dankzij onze gids konden we de betekenis van de prachtige aanwezige meesterwerken begrijpen. Beoordeeld 10 en lof.

Carlo heeft ons tijdens deze prachtige tour de schoonheid en geschiedenis van Napels in al zijn pracht overgebracht. Gepassioneerd en precies in zijn uitspraken zag hij eruit als een acteur in een toneelstuk en wij de toeschouwers daar om met open ogen te bewonderen en met veel plezier te luisteren. Napels is prachtig, bedankt Carlo voor het benadrukken van de charme en geschiedenis die we zelf nauwelijks hadden kunnen begrijpen.

Echt een buitengewone ervaring, onze gids Carlo heeft ons echt in de geschiedenis van Napels vervoerd, hij liet ons dingen zien die we waarschijnlijk zonder een rondleiding van dit type nooit zouden hebben geweten. Carlo houdt van zijn stad, dat hoor je aan de manier waarop hij erover praat en is nooit zuinig geweest met details en informatie. Ik zal iedereen die naar Napels komt adviseren om een rondleiding met hem te maken.

de guide Teresa, studente archeologie, had een enorme kennis en was super entousiast. ze had alle aandacht en alle tijd voor de groep. warm aanbevolen. zij leidt ook groepen in Pompei