Kies data

Santa Croce, Florence

Santa Croce, Florence: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

1. Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

Fiets door de stad Florence om de verborgen schatten te ontdekken van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen terwijl je rondwandelt langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo de Oudere en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelooflijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers.

Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

2. Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

Vaar langs iconische bezienswaardigheden in Florence tijdens een milieuvriendelijke elektrische golfkar-tour. Rol langs bezienswaardigheden zoals de Ponte Vecchio, Palazzo Pitti en de koepel van Brunelleschi. Luister onderweg naar een audiogids. Kies uit een tour van 1 uur of een tour van 1,5 uur die naar Piazzale Michelangelo gaat. Spring op een elektronische golfkar en ga naar de Ponte Vecchio en steek de Ponte Santa Trinita Renaissance-brug over de Arno over naar het Oltrarno-gebied, waar u het majestueuze Palazzo Pitti kunt bewonderen. Ga onder de Vasari Coridor door op je weg terug naar het stadscentrum. Bewonder de bouwstijl van de basiliek van Santa Croce, de Nationale Bibliotheek en de achterkant van de kathedraal met de beroemde Brunelleschi-koepel. Bekijk een van de oudste ziekenhuizen ter wereld en het hoofdkantoor van de Medici-familie. Ontdek de legende van "Berta" en glijd langs het centraal station. Ga verder richting de Santa Maria Novella met zijn indrukwekkende renaissancegevel. Kom aan in de wijk Ognissanti, staar naar de oude stadsmuren en hoor interessante feiten en verhalen over Florentijnse tradities.

Florence: toegangsticket voor de Basiliek van Santa Croce

3. Florence: toegangsticket voor de Basiliek van Santa Croce

Koop tickets met voorrangstoegang voor het oude complex van Santa Croce, gesticht door de Franciscanen in de vroege 13e eeuw en tot op de dag van vandaag perfect bewaard gebleven. Bewonder beroemde kunstwerken en laat je inspireren door dit unieke complex, waar kunst, traditie en spiritualiteit met elkaar verweven zijn. Bewonder meesterwerken van onschatbare waarde die Santa Croce door de eeuwen heen tot een unieke en onmisbare bestemming hebben gemaakt, vanaf de tijd van de "Grand Tour" tot vandaag. Ontdek werken van Cimabue, Giotto, Brunelleschi, Donatello Bronzino, Vasari en Canova. Laat je inspireren door de monumentale graftombes van de grootste historische figuren van Italië, waaronder Dante, Machiavelli, Michelangelo, Galileo, Alfieri, Rossini en Foscolo. Betreed de Pazzi-kapel, ontworpen door Filippo Brunelleschi, een van de beroemdste architecten van de Renaissance. Wandel door de oude eetzaal en beleef de sfeer van het Franciscaans klooster terwijl je door de gangen loopt.

Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

4. Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en krijg meer bezienswaardigheden te zien dan mogelijk is met een rondwandeling. Stap op Piazza San Firenze in de milieuvriendelijke wagen en rijd door de straten van de Renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Vervolg je rit naar de Duomo en de marmeren gevels van de basiliek van Santa Maria Novella. Rijd langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Er is een MP3-speler beschikbaar met commentaar over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad, zodat je ontspannen kunt genieten, terwijl je over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Rijd door naar de Ponte alle Grazie, die werd herbouwd na in de Tweede Wereldoorlog te zijn verwoest. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale op Piazza Santa Croce, om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

Florence Santa Croce-kerktour

5. Florence Santa Croce-kerktour

Begin de tour op het centrale plein, waar de beroemde voetbalwedstrijd gespeeld in middeleeuwse kostuums, de Calcio Storico Florentino, hier elk jaar in juni plaatsvindt. Je gids zal in detail alle immense artistieke rijkdom in Santa Croce beschrijven; fresco's (1380) van Gaddi in de Cappella Maggiore vertellen het verhaal van "Santa Croce", en prachtige fresco's van Giotto in de kapellen van Bardi en Peruzzi tonen scènes uit het leven van St. Franciscus en St. Johannes de Evangelist. Op je weg naar links van de ingang zie je het monument van de 19e-eeuwse toneelschrijver Giovanni Battista Niccolini, gebouwd als inspiratie voor het Vrijheidsbeeld. Terwijl je door de heilige muren loopt, leer je over de kunst van Donatello en zijn kruisbeeld, een van de juwelen van de Renaissance, evenals de kunst van Brunelleschi en de perfecte architectonische harmonie van zijn Kapel der Dwazen. Bekijk de monumentale begraafplaats en beschadigde schilderijen die tijdens de tragische overstroming van 1966 werden verwoest en vervolgens zijn hersteld. Na een bezoek aan het interieur, leer je meer over de buitenkant, die is bedekt met een polychrome marmeren façade. Ten slotte zal de gids je rondleiden rond de klokkentoren, de crypte en de 16 kapellen. De tour duurt ongeveer een uur en je hebt de mogelijkheid om terug te keren naar alles wat je misschien nog een keer wilt zien nadat de tour is afgelopen.

Florence: begeleide fietstocht van 2 uur

6. Florence: begeleide fietstocht van 2 uur

Ontdek de rustieke charme van Florence op de fiets. Volg paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal om met de bus te bereiken. Bekijk iconische monumenten en vind verborgen juweeltjes met een professionele geschiedenisgids. Begin uw rondleiding bij het bureau. Je ervaren gids leidt je door de prachtige straten van de oude stad en de Oltrarno. Bekijk de beroemde bezienswaardigheden van Florence, zoals de Artisan-wijk, Palazzo Pitti, San Frediano, Ponte Vecchio, het Uffizi-plein, Santa Croce, Piazza della Signoria, de middeleeuwse wijk, de Duomo en Piazza della Repubblica. Pauzeer tijdens de tour om wat geschiedenis en leuke feiten over de stad te leren. Je leert waar je de beste gelato, bistecca alla Fiorentina en truffels kunt vinden. Je gids zal je ook minder bekende plekken laten zien, vaak ongezien door toeristen.

Florence: elektrische fietstocht met wijn en lokale producten

7. Florence: elektrische fietstocht met wijn en lokale producten

Vaar comfortabel en moeiteloos op een elektrische fiets en bewonder de glorieuze nevenschikking van het landelijke Toscaanse landschap met de stedelijke levendigheid van Florence. Steek de prachtige heuvels van de regio over en arriveer uiteindelijk in het pittoreske stadje Fiesole voor een inzicht in de ontspannen, landelijke levensstijl. Ga verder langs rustige archaïsche wegen naar een charmante biologische boerderij. Bewonder het harmonieuze landschap, het klooster uit de Renaissance en proef zelfs enkele van de producten (niet inbegrepen). Voordat je terugkeert naar waar de tour begon, zal een kleine Osteria je verrassen met wat wijn, vergezeld van een voorproefje van Florentijns eten.

Florence Night Tour per elektrische fiets met gelato-proeverij

8. Florence Night Tour per elektrische fiets met gelato-proeverij

Bekijk de Renaissance-monumenten van Florence vanuit een ander perspectief tijdens een nachtelijke tour per elektrische fiets. Bereik met gemak historische attracties en geniet van de aangename zomeravondbries. Steek in stilte historische bruggen over om een van de meest gevierde schilderachtige plekjes te bereiken. Bewonder de verbazingwekkende schoonheid van Florence vanaf het hoge uitkijkpunt Piazzale Michelangelo. Bekijk alle gotische en renaissancemonumenten en typische Lungarni-straten die langs de oevers van de rivier de Arno slingeren vanuit vogelperspectief. Bewonder de beroemde straatlantaarns die het licht op het water romantisch reflecteren. Steek terug naar de oude stad om de middeleeuwse steegjes te verkennen met de hulp van je gids. Bekijk de indrukwekkende koepel van Brunelleschi op Piazza del Duomo en bezoek 's werelds meest gevierde Franciscaanse kerk in de Basilica di Santa Croce. Ontdek een openluchtmuseum met beelden op Piazza della Signoria.

Florence: milieuvriendelijke panoramische tour in elektrische golfkar

9. Florence: milieuvriendelijke panoramische tour in elektrische golfkar

Geniet van een milieuvriendelijke rit door de oude straten en iconische pleinen van Florence op een elektrische golfkar. Ervaar de "geboorteplaats van de Renaissance" met al zijn beroemde bezienswaardigheden en leer de geschiedenis achter elke hoek kennen met je audiogids. Bevestig uw winkelwagen, selecteer uw taal en begin aan een onvergetelijke sightseeingtour langs de historische straten van Florence. Bezoek emblematische bezienswaardigheden zoals het Duomo-plein, de thuisbasis van de 4e grootste kathedraal ter wereld: de Santa Maria del Fiore. Rijd vervolgens rechtstreeks naar het hart van Florence en arriveer op het Plein van de Republiek, de plek waar de stad werd geboren in 89 voor Christus. Ga verder naar het Signoria-plein en bekijk de beroemde beelden zoals de machtige Perseus van B. Cellini en de kopie van David van B. Michelangelo. Ontdek het Grote Pantheon van Florence en glijd langs de Basilica di Santa Croce waar veel grote Italianen werden begraven, waaronder Michelangelo, Galileo en Macchiavelli. Rijd langs de rivier de Arno en beklim de omliggende heuvels om het Michelangelo-plein te bereiken. Word beloond met het meest adembenemende uitzicht over Florence.

Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

10. Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

Ontdek Florence op de fiets en zie meer van de stad in minder tijd. Deze fietstocht gaat over ongebaande paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal voor bussen. Ontdek in 2,5 uur de belangrijkste historische en artistieke plekken van Florence. Ontmoet je gids bij het bureau, draag je helm en stap op je fiets om Florence te gaan verkennen. Je gids zal je leiden naar enkele van de meest verbazingwekkende en afgelegen monumenten in het historische centrum van Florence. Bezoek tijdens deze tour belangrijke bezienswaardigheden in het historische centrum, waaronder Palazzo Medici Riccardi, Cappelle Medicee, Mercato Centrale, Piazza della Repubblica, Santo Spirito, Palazzo Pitti, Ponte Vecchio, Santa Croce, Piazza della Signoria, Casa di Dante en Piazza del Duomo. Verken ook de verschillende stadsdelen van San Lorenzo en Oltarano. Tijdens de tour stop je op verschillende locaties om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en enkele leuke weetjes. Je krijgt ook de beste plekken te zien om gelato, bistecca alla fiorentina en truffels te vinden. Het hoogtepunt van deze fietstocht is een stop bij Piazzale Michelangelo om een prachtig uitzicht over Florence te ervaren.

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
33 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 33

Sitemap Santa Croce, Florence

Wil je alle activiteiten in Santa Croce, Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santa Croce, Florence

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.708 beoordelingen

Een uitstekende manier om Florence alleen of in een kleine groep te ontdekken door de straten van het stadscentrum en vanuit een panoramisch uitzicht over de hele stad en aan de voeten van de bronzen versie van de David van Michelangelo. Allemaal zonder veel moeite dankzij de elektrische ondersteuning. Onze gids was perfect en gaf alleen de belangrijkste informatie over de geschiedenis, architectuur en kruiswerken van de Medici-stad. Om absoluut te doen, zelfs voor de minder atletische onder jullie

Fantastisch! We deden dit op de eerste ochtend in Firenze om ons te oriënteren op de stad en snel rond te kijken om te zien wat we graag terug wilden zien. Bonus was dat de gids Marco zo goed geïnformeerd was en dat we veel hebben geleerd. Beveel dit ten zeerste aan.

Overweldigend, je waant je in de tuin in de middeleeuwen. En het verhaal over het kruis was ook erg indrukwekkend. Het is een echte aanrader als je in Florence bent.

It was such a interesting and fun experience. The guide was full of nice content stories of the city.

Prachtige basiliek. Zeer zeker de moeite waard om heen te gaan