De populairste activiteiten van Santa Cruz La Laguna

Santa Cruz: verborgen watervallen en wandeling naar het geheime paradijs

1. Santa Cruz: verborgen watervallen en wandeling naar het geheime paradijs

De dag begint in Santa Cruz la Laguna, de ruige noordkust van het meer van Atitlan. De noordoever van het meer van Atitlan heeft geen echte toegang tot de weg, dus je wandelt langs oude paden die al eeuwenlang door de Kachekel Maya's worden gebruikt. Je ziet dorpelingen hun dagelijkse leven leiden, boeren ontmoeten die hun maïs- en koffievelden verzorgen en enkele van de meest magnifieke landschappen ter wereld zien. Dit ruige en afgelegen deel van het meer van Atitlan is nauwelijks aangeraakt door de buitenwereld. Onze wandeling brengt ons enkele honderden meters boven de steeds veranderende wateren van Atitlan voor adembenemende uitzichten op de beroemde vulkanen. Daal vervolgens af in de Pumpatin Canyon voor een natuurwandeling langs de oevers van de rivier. Je zult twee verschillende ecosystemen ervaren terwijl we van de bovenste oever van het meer de smalle kloof in lopen. Hoe verder we de Pumpatin Canyon in wandelen, hoe meer watervallen we zien. We hebben het potentieel om tot 5 watervallen te vinden. Geniet van een picknicklunch aan de oevers van de rivier en neem een duik als je wilt.

Lake Atitlan Maya Kitchen: kookcursus van 3 uur

2. Lake Atitlan Maya Kitchen: kookcursus van 3 uur

Ervaar Guatemala op een authentieke en persoonlijke manier terwijl je de smaken van de Guatemala-keuken ontdekt in de Lake Atitlan Maya Kitchen. Een kookles van 3 uur zal je helpen te begrijpen hoe de Maya-cultuur en Spaanse koloniale invloeden een verscheidenheid aan verrukkelijke gerechten produceerden. Tijdens deze les leer je hoe je tot 3 authentieke Guatemalteekse gerechten kunt bereiden. Leer hoe u traditionele recepten kunt bereiden en ga weg met alle vaardigheden die u nodig heeft om ze in uw eigen keuken te bereiden. Als je wilt, kun je met je instructeur de markt bezoeken om de ingrediënten te kopen, of de chef-kok de boodschappen zonder jou laten doen. Na je les heb je een voldoende hoeveelheid van het bereide voedsel om je gezin of andere groepsleden te voeden. U krijgt ook een gedrukt exemplaar van de recepten mee naar huis. De instructeur zal de bereiding van elk recept demonstreren met uitleg, zodat je de ingrediënten en het proces volledig begrijpt. Naast de gedeelde lessen voor kleine groepen kunnen er ook privélessen voor individuen worden georganiseerd. De Maya-koks in het programma komen oorspronkelijk uit het meer van Atitlan en dragen de rijke tradities en cultuur die in het eten tot uiting komen voort. Als u ervoor kiest om een marktbezoek op te nemen in uw kookprogramma, moet u 1-2 uur extra inplannen. Merk op dat de instructeurs Engels of Spaans spreken, of een beetje van beide. Alle opbrengsten ondersteunen de gemeenschap van Santa Cruz La Laguna via de lokale non-profit Amigos de Santa Cruz die onderwijs- en economische empowermentprogramma's uitvoert (bekijk amigosdesantacruz.org of Amigos de Santa Cruz Foundation op Facebook voor meer informatie) De lessen worden gegeven door Claudia, een lokale afgestudeerde van het culinaire programma van Amigos, en duren 3 uur met een vergulde 3-gangenlunch inbegrepen op het terras met uitzicht op het meer van Atitlan.

Los Elementos Adventure Center: kajakken, zwemmen en ontspannen

3. Los Elementos Adventure Center: kajakken, zwemmen en ontspannen

De dag begint in Panajachel of Santa Cruz La Laguna, waar je gids je ophaalt in je hotel en je naar de aanlegsteigers langs het meer van Atitlan brengt. Neem vanaf daar een boottransfer naar het Adventure Centre in Santa Cruz, waar je de dag doorbrengt met een tweetalige gids en volop geniet van activiteiten, allemaal in overeenstemming met de Amerikaanse veiligheidsnormen. Kajak ongeveer een uur, neem een duik in het kristalheldere water of maak een klifsprong als je durft! Geniet tijdens de lunch van een huisgemaakte maaltijd door de eigen chef-kok van het centrum; u bent vrij om uw maaltijdselecties vooraf te bestellen op basis van uw eigen smaak en voorkeuren. Na de lunch wandel je door de verborgen Pumpatin Canyon door het weelderige lokale bos naar een rotswand, waar je de kans krijgt om te genieten van een verkwikkende en veilige rotsklim, met veilige touwsystemen (harnassen, touwen, enz.). Klim tot 14 meter hoogte voordat je naar beneden abseilt. Als je er klaar voor bent, ga je terug naar het Adventure Centre voor meer vrije tijd om te gaan zwemmen, kajakken of gewoon om rond te hangen en te ontspannen. U kunt zelfs boogschieten of in een hangmat liggen en genieten van het prachtige uitzicht. U kunt ook een professionele massage of gezichtsbehandeling inplannen (tegen meerprijs). Rond 16:00 uur keert u terug naar uw hotel. Kies gewoon je favoriete activiteiten en geniet ervan!

Santa Cruz La Laguna: 6 uur durende Solola-wandeling en marktbezoek

4. Santa Cruz La Laguna: 6 uur durende Solola-wandeling en marktbezoek

Je dag begint met een bezoek aan het dorp Santa Cruz La Laguna voordat je hoog de bergen in gaat. Wandel over oude paden die al eeuwenlang door de Kachekel Maya's worden gebruikt. Tijdens dit 6-uur durende avontuur zie je boeren hun maïs- en koffiegewassen verzorgen en zie je enkele van de meest magnifieke landschappen ter wereld. Bezoek een heilige Maya-site waar rituelen worden uitgevoerd door lokale sjamanen en breng je eigen offer bij het altaar. De wandeling brengt je 2500 voet boven het meer van Atitlan en biedt een adembenemend uitzicht op het meer. Dit ruige en afgelegen gebied heeft weinig contact met de buitenwereld. De 4 uur durende wandeling/klim door een prachtig landschap is een beetje moeilijk, maar niet overdreven uitdagend als je in goede gezondheid bent. Geniet onderweg van een picknicklunch of eet bij een lokale comedor . (Lunch is niet inbegrepen in de tourprijs.) Je komt bij een afgelegen Maya-dorp hoog in de bergen en vanaf dit punt neem je een colectivo , een gedeeld busje/pick-up voor de laatste kilometers naar Solola. Neem de tijd om de op een na grootste markt van Guatemala te verkennen voordat u met de lokale bus of vrachtwagen terugkeert naar Panajachel.

2-daags kajak- en wandelavontuurpakket vanuit Antigua

5. 2-daags kajak- en wandelavontuurpakket vanuit Antigua

Dag 1: kajakken en wandelen op het prachtige meer van Atitlan Vertrek om 08:00 uur uit Antigua voor een rit van 2 uur naar het meer van Atitlan. De shuttle brengt je naar Panajachel, de toegangspoort tot het meer van Atitlan. De weg eindigt in Pana terwijl je je voorbereidt op een boottransfer naar Santa Cruz la Laguna en het Adventure Center. De noordelijke oever van het meer van Atitlan heeft geen toegang tot de weg, dus alle reizen zijn per boot. Je eerste dag peddelen vertrekt vanaf de verzamelplaats aan het strand. Begin de dag met een speciale mix van koffie en een licht ontbijt en begin aan uw eerste deel van de excursie. Dit deel van de oever van het meer heeft een dramatisch landschap en passeert de dorpen El Jaibalito en Tzununa. Je peddelt langs ruige rotswanden vol exotische planten en vogels. Je zult veel nauwe ontmoetingen hebben met Maya-mannen die vissen uit met de hand uitgehouwen cayuka's zoals ze al eeuwen doen. U zult zich bevoorrecht voelen om het meer te delen met deze trotse vissers die het meer van Atitlan zo uniek maken. Maak van de gelegenheid gebruik om een klif te beklimmen en in het kristalheldere water te springen, of geniet gewoon van een duik in de zon. Trek de baai en het dorp San Marcos in en geniet van dit unieke paradijs. Je hebt vrije tijd om te verkennen voordat je je opmaakt voor het volgende deel van het avontuur. De noordelijke oever van het meer van Atitlan heeft geen echte wegtoegang, dus u wandelt over oude paden die al eeuwenlang door de Maya's worden gebruikt. Je ziet dorpsbewoners die hun dagelijkse leven leiden, ontmoet boeren die hun maïs- en koffievelden bewerken en ziet enkele van de meest magnifieke landschappen ter wereld. Dit ruige en afgelegen deel van het meer van Atitlan is nauwelijks aangeraakt door de buitenwereld. De wandeling brengt je enkele honderden meters boven de steeds veranderende wateren van Atitlan voor een adembenemend uitzicht op de beroemde vulkanen. Beëindig de wandeling in Santa Cruz la Laguna, waar je je voeten omhoog kunt leggen met een cocktail aan de oever van het meer, kijkend naar de zonsondergang. La Iguana Perdida Hostel ligt op slechts 10 minuten lopen van ons Adventure Centre en biedt accommodatie. Dag 2: Kajakken en wandelen op het prachtige meer van Atitlan Je tweede dag bevat nog meer keuzes en activiteitenniveaus. Begin de dag met een kajakpeddel om een ander deel van de kustlijn te verkennen. Wandel door de afgelegen Pumpatin Canyon en zie een heel ander tropisch ecosysteem. Het pad volgt de Pumpatin-rivier langs watervallen, koffievelden en zeer exotische planten en vogels. Deze kloof wordt zelden gezien door buitenstaanders en we beschouwen het als ons geheime tuinparadijs. Keer ongeveer 3 uur later terug naar ons Adventure Centre, lunch en bereid je voor op vertrek. Vertrek om 16:00 uur uit Antigua voor de rit van 2 uur terug naar Antigua.

Santa Cruz La Laguna avontuurlijke activiteitentour van 6 uur

6. Santa Cruz La Laguna avontuurlijke activiteitentour van 6 uur

Deze avontuurlijke tour van een halve dag vanuit Santa Cruz La Laguna omvat een kajak langs de ruige en afgelegen noordkust van het meer van Atitlan, gevolgd door een wandeling terug door de Maya-dorpen San Marcos, Tzununa en El Jaibalito. Op het ontmoetingspunt zorgt een gekwalificeerde kajakinstructeur voor droge zakken voor je rugzakken en uitrusting voor het 2e deel van de tour. Alle gidsen zijn ervaren kajakleraren en kunnen je basispeddeltechnieken laten zien. Je peddelt ongeveer 2 uur langs de oevers van Santa Cruz La Laguna, langs de Maya-nederzettingen El Jaibalito en Tzununa op weg naar San Marcos. Ontmoet Maya-mannen die vissen vanaf met de hand uitgehouwen boten die bekend staan als 'cayukas', net zoals ze dat al eeuwen doen. Kijk naar de ruige rotsen waar exotische planten en vogels leven. Je hebt zelfs de mogelijkheid om vanaf de kliftoppen in het kristalheldere water te springen. Trek de baai van San Marcos in om je klaar te maken voor het 2e deel van je avontuur. De noordoever van het meer van Atitlan heeft geen wegtoegang, dus u zult wandelpaden zijn die al eeuwenlang door de Maya's worden gebruikt. Zie dorpelingen onderweg hun maïs- en koffieoogst verzorgen. Dit gedeelte van het meer van Atitlan is nauwelijks aangeraakt door de buitenwereld, en vanaf uw bevoorrechte positie, enkele honderden meters boven het steeds veranderende water van Atitlan, kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de omliggende vulkanen.

Andere activiteiten in Santa Cruz La Laguna

Wil je alle activiteiten in Santa Cruz La Laguna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.