Santa Cruz, Sevilla

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Santa Cruz, Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 7.452 beoordelingen

De kathedraal is absoluut indrukwekkend, daar kun je al bijna een hele dag in doorbrengen. De Giralda beklimmen is erg de moeite waard en zelfs met een matige conditie goed te doen. Het uitzicht over de stad is een geweldige beloning. Niet schrikken van de klokken. Het Alcazar is betoverend mooi, je weet bijna niet waar je kijken moet. Al met al meer dan 2 uur met onze gids op stap geweest (tour zou eigenlijk 99 minuten duren), hij heeft ons ontzettend veel verteld en je kon merken dat hij er ook nog steeds van genoot. Het mag dan niet heel goedkoop zijn (42€ pp), het was het geld meer dan waard.

Wat n prachtige 3 paleizen en groteske tuin die samen het Alcazar vormen. Ook het gidsen in de Kathedraal bezorgde ons heel wat weetjes met n knap kunqrwerk van Belgische hand. De torre konden we op eigenhoutje op t einde verkennen. Super mooie uitzichtpunten ontdekten we.

We hadden een kleine groep, de gids had veel kennis van zaken zelfs over de kleinste details. Na de tour nog lang in het Alcazar gebleven. Een dag is te kort om alles te zien. Zeker een aanrader.

De kathedraal was vanwege Corona gesloten, maar de gids maakte er een mooie rondleiding van. Veel verteld over de stad en de geschiedenis. Met palies is een bezoek waard. Carmen bedankt !

Door covid moesten we lang wachten na de entree, en eenmaal in het gebouw mochten er niet stoppen. Gelukkig liep de gids langzaam en gaf ons zo de gelegenheid om foto's te maken.