Santa Maria delle Grazie
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Regel nu je ticket!

Santa Maria delle Grazie: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Santa Maria delle Grazie
Bekijk alle 156 tickets en tours

5 redenen om Santa Maria Delle Grazie te bezoeken

Santa Maria delle Grazie is een prachtige kerk in Milaan die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en de plek is waar Leonardo da Vinci zijn wereldberoemde Laatste Avondmaal schilderde. Hier zijn 5 redenen om deze indrukwekkende mix van architectonische stijlen te bezoeken.

Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci

Deze iconische muurschildering uit de 15de eeuw is meermaals bijna vernietigd, maar door een recente restauratie is hij weer in volle glorie te bewonderen.

De gevel

De buitenkant van de kerk toont een mix van stijlen: de sobere terracotta gevel stamt uit de Longobardische traditie, en de weelderige entree is typisch voor de Renaissance.

Het schip

Het centrale schip en de aangrenzende gangen vormen met hun rijkelijk versierde bogen ultieme voorbeelden van laat-gotische architectuur.

De koepel

Deze opmerkelijke koepel, die van buitenaf gecamoufleerd is, werd ontworpen door gevierd Renaissance-architect Donato Bramante. De koepel is alleen vanuit de binnenkant van de kerk te zien.

De kloostergang van de kikkers

De heerlijke tuin van dit klooster is vernoemd naar de beelden van kikkers die water de fontein in spuiten. Hier kom je even tot rust, buiten het rumoer van Milaan.

Santa Maria delle Grazie: Onze tips

Hoe tickets te boeken voor Het Laatste Avondmaal

Als je Het Laatste Avondmaal wil zien, is het nodig om vooraf tickets te reserveren. Je krijgt 15 minuten om het kunstwerk te bekijken. De verkoop van tickets gaat rap, dus goed plannen is vereist - in het hoogseizoen zijn tickets soms al 3 maanden van tevoren uitverkocht!

Elk moment toegang tot het klooster

De klooster met zijn buitenplaats is een fijne plek om tot rust te komen. Als er een mis gaande is terwijl je naar het klooster wil, geen zorgen: er is een zijdeur aan de achterkant van de kerk.

Tips & informatie

  • Wanneer bezoeken
    De openingstijden zijn van 7:00 tot 12:00 en 15:00 to 19:00 van maandag tot zaterdag. Op zondag open van 7:30 tot 12:15 en 15:30 tot 21:00.
  • Toegangsprijzen
    Kerk: gratis. Toegangsprijzen voor het Laatste Avondmaal zijn €6.50 + €1.50 boekingskosten.
  • Heb ik een gids nodig?
    Niet verplicht, maar aan te raden.
  • Hoe kom ik er?
    Santa Maria delle Grazie ligt tussen twee metrostations: Cadorna Triennale en Conciliazone. Het is 15 minuten lopen of een taxiritje vanaf de De Kathedraal van Milaan.
  • Extra tips
    • Boek van tevoren om Het Laatste Avondmaal te zien.
    • Check het weerbericht en kleed je gepast.

Wat anderen zeggen over Santa Maria delle Grazie

Het was overweldigend om zo dicht bij zo'n meesterwerk te staan.

De reservering was prima. Kaartjes opgehaald zonder problemen en alles verliep heel soepel. Het wijst zich vanzelf. Echte aanrader!
Laatste Avondmaal & Tickets voor Museo del Duomo Beoordeeld door Irene, 24-08-2016

Aan te raden als men Milaan een eerste keer bezoekt

De tour heeft 3u geduurd en onze gids sprak wel héél vlotjes en stapte ook zo. Was niet altijd even makkelijk voor iedereen om te volgen. Maar de uitleg was wel héél interessant!

Super gids en interessante tour, niet alleen laatste avondmaal.

De gids sprak erg goed engels en maakte het met humor tot een leuke tour. Wij hadden onze bedenkingen over de lengte van de tour, want wij wilden eigenlijk alleen naar het laatste avondmaal. Echter was de rest van de tour de moeite waard. De kerk die je gaat bezoeken heeft allemaal leuke anecdotes, dus gewoon de hele tour doen!
Kunsttour Milaan: Da Vinci en zijn begaafdste pupil Beoordeeld door Manon, 29-06-2016

Veel gezien met een goed Engels sprekende, deskundige gids

Door deze tour hebben een goede indruk van de high lights van Milaan gekregen. Ondanks de hoge temperatuur bleef de gids opgewekt en gaf veel achtergrond informatie, waardoor alles nog interessanter werd. Hoogtepunt was Leonardo's Laatste Avondmaal!
Milaan in 1 dag: 6-uur durende sightseeingtour Beoordeeld door A., 25-06-2016

Prachtige ervaring. Heel bijzonder om het zelf in die zaal te zien.

De gids was vriendelijk. Prettig om zeker te zijn van toegang. Het was een overweldigende ervaring om het Laatste avondmaal echt te zien, heel bijzonder, de moeite waard.
Laatste Avondmaal & Tickets voor Museo del Duomo Beoordeeld door Loes, 18-01-2016

Activiteiten in de buurt van Santa Maria delle Grazie


Santa Maria delle Grazie
4.5
Gebaseerd op 1.362 beoordelingen van GetYourGuide-klanten