Santa Maria Novella

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Santa Maria Novella: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

1. Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en krijg meer bezienswaardigheden te zien dan mogelijk is met een rondwandeling. Stap op Piazza San Firenze in de milieuvriendelijke wagen en rijd door de straten van de Renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Vervolg je rit naar de Duomo en de marmeren gevels van de basiliek van Santa Maria Novella. Rijd langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Er is een MP3-speler beschikbaar met commentaar over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad, zodat je ontspannen kunt genieten, terwijl je over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Rijd door naar de Ponte alle Grazie, die werd herbouwd na in de Tweede Wereldoorlog te zijn verwoest. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale op Piazza Santa Croce, om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

...
Florence: entreeticket voor Santa Maria Novella en audiogids

2. Florence: entreeticket voor Santa Maria Novella en audiogids

Het complex van Santa Maria Novella dateert uit de eerste helft van de 13e eeuw, nadat de eerste Dominicaanse monniken zich in Florence vestigden. Gedurende de daaropvolgende eeuwen werd de kerk stukje bij beetje groter en belangrijker. Je bezoek aan de basiliek en de kloosters van Santa Maria Novella van 1 uur wordt verrijkt door een multimediagids in de vorm van een tablet, die fascinerend audio- en videocommentaar van hoge kwaliteit en schitterende 3D-reconstructies biedt. Kom meer te weten over een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Florence en ontdek het werk van de grootste kunstenaars van de middeleeuwen en de renaissance, waaronder Giotto, Masaccio, Filippo Brunelleschi, Paolo Uccello, Domenico Ghirlandaio en Filippino Lippi.

...
Florence: fietstour door het historische centrum

3. Florence: fietstour door het historische centrum

Stap op een comfortabele fiets en beleef Florence vanuit een ander perspectief. Zie bezienswaardigheden zoals de Duomo, het Uffizi en de Ponte Vecchio over rivier de Arno. Bezoek gebieden waar de tourbussen niet kunnen komen en fiets door straatjes in het oude centrum met weinig verkeer. Verken de wijk Oltrarno, waar veel van de beroemde bezienswaardigheden van de stad te vinden zijn. Fiets door de ambachtswijk naar het renaissancepaleis Palazzo Pitti. Vervolg de reis naar de beroemde overdekte brug Ponte Vecchio en fiets Piazzale degli Uffizi op om de façade van het Uffizi te zien. Bewonder de paleizen van Piazza della Signoria in het hart van Florence en café's op de stoep van Piazza della Repubblica. Bekijk de herkenbare koepel van Brunelleschi op de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Op verschillende plekken langs de route vertelt je gids je over de Florentijnse Republiek en de renaissance.

...
Pisa: dagtocht vanuit Florence

4. Pisa: dagtocht vanuit Florence

Vanaf Florence vertrekt u vanaf het centraal station van Santa Maria Novella. Na 1 uur bereikt u het station van Pisa voordat u uw gids ontmoet voor een groepstour over het centrale plein, Piazza dei Miracoli. Dit is een van de belangrijkste historische gebouwen in Europa en staat sinds 1989 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De route bevat een inleiding tot het plein en al zijn monumenten (doopkapel, monumentale begraafplaats, scheve toren en kathedraal) en een bezoek aan de binnenkant de kathedraal. Met deze tour heb je de mogelijkheid om tickets voor de scheve toren van tevoren te boeken. Na het bezoek heeft u vrije tijd om zelf door het stadscentrum te wandelen, voordat u een trein kiest om terug te keren naar Florence

...
Van Livorno: excursies aan wal naar Florence en Pisa

5. Van Livorno: excursies aan wal naar Florence en Pisa

Ontdek de "Wieg van de Renaissance" en het prachtige wonderplein in je eigen tempo met een transfer van en naar Livorno. Je reis zal plaatsvinden in een comfortabele GT-touringcar met airconditioning en gratis Wi-Fi, aangedreven door een meertalige assistent voor jouw gemak. Je ontvangt een gratis kaart van Florence en Pisa en ontvangt een noodnummer zodat alles soepel verloopt. Je eerste bestemming is Florence - je wordt afgezet op de Piazzale Montelungo naast het treinstation Santa Maria Novella en geniet van je vrije tijd om de sites te verkennen die je het meest interesseren in je eigen tempo. Om 14.30 uur verlaat u Florence en reist u af naar Pisa voor 15.30 uur, waar u ten minste 70 minuten zult hebben om het beroemde Piazza dei Miracoli te bezoeken, een van de beroemdste monumenten van Italië. Om 16.45 uur vertrekt de bus vanuit Pisa naar Livorno om 17:15 uur. Met deze transferservice richt u zich op het genieten van deze twee prachtige steden in plaats van u zorgen te maken over vervoer.

...
Florence: Santa Maria Novella privérondleiding

6. Florence: Santa Maria Novella privérondleiding

De 3 uur durende rondleiding door de geschiedenis en oude geuren begint op een van de belangrijkste en meest mythische pleinen van Florence - het plein van Santa Maria Novella, waar in het verleden veel feesten en evenementen plaatsvonden. Het hoogtepunt van de tour is de charmante kerk van Santa Maria Novella, met een gevel gemaakt door Leon Battista Alberti, een perfecte weerspiegeling van de renaissance, die de idealen van de humanistische architectuur toont. De kerk heeft echter een sterke overheersing in de gotiek en dus een balans tussen stijlen en harmonie in het algemeen. De tour gaat door met het ontdekken van enorme glamour in de kerk, die werd geïnspireerd door de Klassieke Tijd en het tijdperk van de Griekse en Romeinse tijd met fantastische meesterwerken: Trinity by Masaccio met zijn beroemde "Ik was eens wie je bent, en wat ik ben, zal je worden", Crucifix door Brunelleschi, Girlandaio's fresco's op de kapel van Tardibuoni en Crucifix door Giotto (de belangrijkste Florentijnse kunstenaar ooit). Nog een minder bekend, maar niettemin belangrijk onderdeel van de rondleiding is de farmaceutische werkplaats van Santa Maria Novella, de oudste ter wereld. Als u door een oude doorgang loopt, komt u terug in de tijd van 1300, een periode van pracht en rijkdom. De eerste kamer staat vol met heldere, zoete, parfumerende neusjes. Een van de meest populaire vernieuwde farmaceutische producten, de meest interessante zijn het water van Santa Maria Novella, in de oudheid genoemd Anthysterical water, het elixer van de Medici en de rode drank Alkermes. Kies uit alle soorten en verkrijg je toverdrank.

...
Florence: transfer heen en terug naar Pisa

7. Florence: transfer heen en terug naar Pisa

Geniet van een praktische transfer van het centrum van Florence naar Pisa, waar je kunt genieten van het beroemde Piazza dei Miracoli. Daar kunt u een foto maken van de scheve toren en als u wilt, en kunt u ook bovenaan komen door kaartjes te kopen. U kunt ook de kathedraal en de doopkapel bezoeken, of een wandeling maken langs de rivier de Arno. U bent ook van harte welkom om wat heerlijk ijs te proeven in een van de vele winkels. Aan het einde van uw sightseeingdag kunt u om 14:00 uur genieten van uw reis terug naar Florence in een GT-bus met airconditioning.

...
Florence: privéwandeltour inclusief transfer

8. Florence: privéwandeltour inclusief transfer

Ontdek de geheimen van Florence tijdens een op maat gemaakte wandeltour en profiteer van de persoonlijke diensten van een privégids. Deze wandeling neemt je mee naar de onbekendere plekken van de stad en is ideaal als je de historische en meeste bekende locaties van het centrum al hebt gezien. Je gids onthult geheimen over de straten van Florence, zoals de hoofdstraat met zijn vele middeleeuwse torens. Luister naar fascinerende verhalen over de kunst en architectuur van de renaissance terwijl je nauwe steegjes intrekt en meer te weten komt over de mensen die hier woonden. Ontdek grappige en soms tragische vertellingen om een andere kant van Florence te zien.

...
Florence: rondleiding per fiets met gelato-proeverij

9. Florence: rondleiding per fiets met gelato-proeverij

Verken Florence tijdens een fietstocht met kleine groepen onder leiding van je deskundige gids. Ontdek de vier stadsdelen met gedetailleerde uitleg over de geschiedenis en de architectuur. Begin de reis en passeer Piazza del Duomo om het beroemde Baptisterium van San Giovanni en de kathedraal van Santa Maria del Fiore te ontdekken. Bezoek ook Piazza della Signoria en de Galleria degli Uffizi. Steek vervolgens de Ponte Vecchio over om Palazzo Pitti te bereiken. Tijdens elke stop is er tijd voor foto's en uw gids beantwoordt graag al uw vragen. Aangezien het stadscentrum van Florence volledig vlak is, kan iedereen die weet hoe hij met een fiets moet omgaan, met een zeer lage spierinspanning deelnemen aan de tour. Proef aan het einde van de tour een van de beste ijsjes in de stad.

...
Florence: ochtendtour door Pisa met optionele scheve toren

10. Florence: ochtendtour door Pisa met optionele scheve toren

Je ontdekkingsdag begint met een wandeling langs de middeleeuwse muren terwijl je op weg gaat naar de oude ingang, Porta Santa Maria. Zodra u deze historische bestemming heeft bereikt, kunt u bewonderen hoe de witte marmeren architectuur opvalt tussen de groene gazons van Piazza dei Miracoli. Tijdens je tour zal je deskundige gids je vergezellen en je helpen het Piazza dei Miracoli en al zijn beroemdste monumenten te ontdekken. Sommige van deze belangrijke bezienswaardigheden zijn de doopkapel, de monumentale begraafplaats en de beroemde scheve toren. Aan het einde van uw rondleiding heeft u vrije tijd om te ontspannen op het grasveld in de schaduw van de toren, of, als u dat wilt, genieten van een plekje om te winkelen tussen de lokale winkels. Als je wilt, kun je je excursie uitbreiden door toegangskaarten te kopen voor de scheve toren van Pisa terwijl je aan boord van je bus gaat.

...

Sitemap Santa Maria Novella

Wil je alle activiteiten in Santa Maria Novella ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santa Maria Novella

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.027 beoordelingen

Geweldige manier om Florence te ontdekken. Erg vriendelijk gids/chauffeuse die ons veilig en snel naar de hoogtepunten reed, tijd voldoende om het eea te bezichtigen en foto’s te maken. Ook al waren we iets later, navigatie stuurde me straten in die ik niet in mocht rijden, maar dat was geen enkel probleem. Echt een aanrader wij hebben er van genoten.

Zeer positieve ervaring, je kunt alle schoonheden van Florence zowel in de stad als vanaf Piazzale Michelangelo bewonderen! Heel leuk Ik raad het vooral aan met de hitte die je profiteert van een beetje koel ...

Echt een aanrader zeker tijdens warm weer. De gids sprak goed Engels en nam ons mee naar allerlei mooie plekjes in Florence. Hij gaf ons de tijd om rond te kijken en foto's te maken. Top ervaring!

Ik bedank de heer Pietro, onze gids die ons door Florence heeft geleid en ons op zijn eigen manier over de stad heeft verteld !!!

Fijne manier om de stad te verkennen. Gecombineerd met een snelticket en rondleiding door de Duomo.