Kies data

Santa Maria Novella

Santa Maria Novella: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Livorno: excursies aan wal naar Florence en Pisa

1. Van Livorno: excursies aan wal naar Florence en Pisa

Ontdek de "Wieg van de Renaissance" en het prachtige wonderplein in je eigen tempo met een retourtransferservice vanuit Livorno. Uw reis vindt plaats in een comfortabele GT-bus met airconditioning en gratis wifi, voor uw gemak bestuurd door een meertalige assistent. Je ontvangt een gratis plattegrond van Florence en Pisa, evenals een noodnummer zodat alles soepel verloopt. Je eerste bestemming is Florence - je wordt afgezet op Piazzale Montelungo naast het treinstation Santa Maria Novella, geniet van je vrije tijd om de sites die je het meest interesseren in je eigen tempo te verkennen. Verlaat Florence en reis 's middags naar Pisa, waar je minstens 70 minuten hebt om het beroemde Piazza dei Miracoli te bezoeken, een van de beroemdste monumenten van Italië. Geniet daarna van een schilderachtige transfer terug naar Livorno.

Florence: entreeticket voor Santa Maria Novella en audiogids

2. Florence: entreeticket voor Santa Maria Novella en audiogids

Het complex van Santa Maria Novella dateert uit de eerste helft van de 13e eeuw, nadat de eerste Dominicaanse monniken zich in Florence vestigden. Gedurende de daaropvolgende eeuwen werd de kerk stukje bij beetje groter en belangrijker. Je bezoek aan de basiliek en de kloosters van Santa Maria Novella van 1 uur wordt verrijkt door een multimediagids in de vorm van een tablet, die fascinerend audio- en videocommentaar van hoge kwaliteit en schitterende 3D-reconstructies biedt. Kom meer te weten over een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Florence en ontdek het werk van de grootste kunstenaars van de middeleeuwen en de renaissance, waaronder Giotto, Masaccio, Filippo Brunelleschi, Paolo Uccello, Domenico Ghirlandaio en Filippino Lippi.

Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

3. Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en krijg meer bezienswaardigheden te zien dan mogelijk is met een rondwandeling. Stap op Piazza San Firenze in de milieuvriendelijke wagen en rijd door de straten van de Renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Vervolg je rit naar de Duomo en de marmeren gevels van de basiliek van Santa Maria Novella. Rijd langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Er is een MP3-speler beschikbaar met commentaar over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad, zodat je ontspannen kunt genieten, terwijl je over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Rijd door naar de Ponte alle Grazie, die werd herbouwd na in de Tweede Wereldoorlog te zijn verwoest. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale op Piazza Santa Croce, om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

Florence: transfer heen en terug naar Pisa

4. Florence: transfer heen en terug naar Pisa

Geniet van een praktische transfer van het centrum van Florence naar Pisa, waar je kunt genieten van het beroemde Piazza dei Miracoli. Daar kunt u een foto maken van de scheve toren en als u wilt, en kunt u ook bovenaan komen door kaartjes te kopen. U kunt ook de kathedraal en de doopkapel bezoeken, of een wandeling maken langs de rivier de Arno. U bent ook van harte welkom om wat heerlijk ijs te proeven in een van de vele winkels. Aan het einde van uw sightseeingdag kunt u om 14:00 uur genieten van uw reis terug naar Florence in een GT-bus met airconditioning.

Florence: rondleiding per fiets met gelato-proeverij

5. Florence: rondleiding per fiets met gelato-proeverij

Verken Florence tijdens een fietstocht met kleine groepen onder leiding van je deskundige gids. Ontdek de vier stadsdelen met gedetailleerde uitleg over de geschiedenis en de architectuur. Begin de reis en passeer Piazza del Duomo om het beroemde Baptisterium van San Giovanni en de kathedraal van Santa Maria del Fiore te ontdekken. Bezoek ook Piazza della Signoria en de Galleria degli Uffizi. Steek vervolgens de Ponte Vecchio over om Palazzo Pitti te bereiken. Tijdens elke stop is er tijd voor foto's en uw gids beantwoordt graag al uw vragen. Aangezien het stadscentrum van Florence volledig vlak is, kan iedereen die weet hoe hij met een fiets moet omgaan, met een zeer lage spierinspanning deelnemen aan de tour. Proef aan het einde van de tour een van de beste ijsjes in de stad.

Florence: Santa Maria Novella privérondleiding

6. Florence: Santa Maria Novella privérondleiding

De 3 uur durende rondleiding door de geschiedenis en oude geuren begint op een van de belangrijkste en meest mythische pleinen van Florence - het plein van Santa Maria Novella, waar in het verleden veel feesten en evenementen plaatsvonden. Het hoogtepunt van de tour is de charmante kerk van Santa Maria Novella, met een gevel gemaakt door Leon Battista Alberti, een perfecte weerspiegeling van de renaissance, die de idealen van de humanistische architectuur toont. De kerk heeft echter een sterke overheersing in de gotiek en dus een balans tussen stijlen en harmonie in het algemeen. De tour gaat door met het ontdekken van enorme glamour in de kerk, die werd geïnspireerd door de Klassieke Tijd en het tijdperk van de Griekse en Romeinse tijd met fantastische meesterwerken: Trinity by Masaccio met zijn beroemde "Ik was eens wie je bent, en wat ik ben, zal je worden", Crucifix door Brunelleschi, Girlandaio's fresco's op de kapel van Tardibuoni en Crucifix door Giotto (de belangrijkste Florentijnse kunstenaar ooit). Nog een minder bekend, maar niettemin belangrijk onderdeel van de rondleiding is de farmaceutische werkplaats van Santa Maria Novella, de oudste ter wereld. Als u door een oude doorgang loopt, komt u terug in de tijd van 1300, een periode van pracht en rijkdom. De eerste kamer staat vol met heldere, zoete, parfumerende neusjes. Een van de meest populaire vernieuwde farmaceutische producten, de meest interessante zijn het water van Santa Maria Novella, in de oudheid genoemd Anthysterical water, het elixer van de Medici en de rode drank Alkermes. Kies uit alle soorten en verkrijg je toverdrank.

Pisa: dagtocht vanuit Florence

7. Pisa: dagtocht vanuit Florence

Vanaf Florence vertrekt u vanaf het centraal station van Santa Maria Novella. Na 1 uur bereikt u het station van Pisa voordat u uw gids ontmoet voor een groepstour over het centrale plein, Piazza dei Miracoli. Dit is een van de belangrijkste historische gebouwen in Europa en staat sinds 1989 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De route bevat een inleiding tot het plein en al zijn monumenten (doopkapel, monumentale begraafplaats, scheve toren en kathedraal) en een bezoek aan de binnenkant de kathedraal. Met deze tour heb je de mogelijkheid om tickets voor de scheve toren van tevoren te boeken. Na het bezoek heeft u vrije tijd om zelf door het stadscentrum te wandelen, voordat u een trein kiest om terug te keren naar Florence

Florence: bezienswaardigheden en hapjes Kleine groepsreis

8. Florence: bezienswaardigheden en hapjes Kleine groepsreis

Begin je onderdompeling in Florence met een kleine groepswandeling en proeverij. Bewonder de iconische bezienswaardigheden van Florence en leer de historische en culturele betekenis van je gids kennen. Krijg trek en proef zoete gebakjes, dwaal over de voedselmarkt en ontdek een beroemde lokale hotspot. Ontmoet je gids op het Santa Maria Novella-plein en bewonder de gelijknamige basiliek, een echt meesterwerk uit de Renaissance. Leer de geschiedenis en de karakters van Florence kennen terwijl je door de steegjes van de stad slentert. Bereik de kathedraal, een symbool van de stad, en leer hoe Brunelleschi erin slaagde de grote koepel te bouwen. Bezoek het Signoria-plein, omringd door sculpturen en kunstwerken van Donatello, Cellini, Giambologna en Michelangelo. Maak je klaar voor de eerste proeverij bij een plaatselijke bakker, geniet van heerlijke feesten en Toscaanse zoetigheden die je niet alleen kunt vinden. Loop naar de rivier de Arno en bewonder de adellijke paleizen en de Ponte Vecchio. Verken vervolgens de middeleeuwse wijk en de Santa Croce-kerk, waar de belangrijkste personages van Florence binnen en een jaarlijks toernooi over de oude geschiedenis worden gehouden. Ga door naar de oostkant van de stad en geniet van de bruisende sfeer terwijl je door de dagelijkse voedselmarkt bladert. Probeer verschillende smaken van Florentijnse delicatessen en adem de frisse aroma's van lokale producten. Stop als laatste bij een merkwaardige levensmiddelenwinkel, zelfs beroemd bij de lokale bevolking. Ontspan met een lekker glas wijn en een selectie van Toscaanse crostini of een traktatie van de dag. Cin cin!

Florence: Street Art Tour

9. Florence: Street Art Tour

Verken een onverwachte, hedendaagse kant van Florence tijdens deze wandeltocht langs de beste graffitis, muurschilderingen en straatkunst van de stad. Leer waar de moderne Leonardo, Botticelli en Michelangelo wonen en werken en ontdek de verbanden tussen hedendaagse en hedendaagse renaissancekunst. Ervaar tijdens je tour een alternatief Florence en leer over de recente geschiedenis van de stad door zijn kleurrijke muren die verhalen vertellen over de maatschappij, geschiedenis en politiek. Wandel door de straten van de stad en verken de belangrijkste pleinen, zoals Santa Maria Novella, Piazza Della Signoria en Piazza Pitti. Je zult ook een aantal meer off-the-beaten-path locaties bezoeken waar de muren door jonge hedendaagse kunstenaars in canvas zijn veranderd.

Florence: wandeltocht occult en esoterie voor nieuwsgierigen

10. Florence: wandeltocht occult en esoterie voor nieuwsgierigen

Ga met je gids mee op een speciale tour door Florence die de donkere geschiedenis van de stad onthult. Zoek naar esoterische symbolen en bespreek alles wat met magie en alchemie te maken heeft. Bekijk de basilieken van Santa Croce en Santa Maria Novella, het Baptisterium van Florence, Piazza San Marco, het Museum van Masonic Symbols en meer. Bekijk de gevels van de basilieken van Santa Croce en Santa Maria Novella voor duidelijke tekenen van wetenschap vermengd met esoterische symbolen. Zoek het Latijnse palindroom dat is gegraveerd in het Baptisterium van Florence en dat nog steeds een mysterie is. Bestudeer de daden van Pazzino de' Pazzi, een kruisvaarderridder uit 1050. Leer meer over de stenen van het Heilig Graf van Jeruzalem, die nog steeds worden gebruikt voor het aansteken van de beroemde Brindellone, tijdens de Florentijnse traditie van de explosie van de strijdwagen op Paasdag. Analyseer bovendien de arseenvergiftiging die Pico della Mirandola en Agnolo Poliziano in 1494 doodde, intrigerende intellectuelen uit de kring van Lorenzo de Grote, die samen rusten in de kerk van San Marco in Florence. Luister vervolgens terwijl je gids licht werpt op de Neoplatonische Florentijnse Academie, opgericht door Cosimo de' Medici, en de impact ervan op de literaire en artistieke cultuur van Florence. Praat over de Florentijnse Studio, een plek die ooit wemelde van filosofen, theologen en tovenaars. Bereid je voor op meer verhalen over moorden, misdaden en straffen. Hoor over Girolamo Savonarola, een Dominicaanse predikant, die in 1498 op Piazza della Signoria werd opgehangen en op de brandstapel werd verbrand. Ontdek de geschiedenis van de Tempeliers en Katharen in Florence en de eerste vrijmetselaarsloge van de stad. Krijg kippenvel als je leert over een donkere periode waarin kreupele baby's werden afgewezen door families en in het geheim werden vermoord - nooit te vinden - omdat het algemene geloof suggereerde dat ze kinderen van de duivel waren. Loop vervolgens naar Piazza Santissima Annunziata en probeer de bijen op het standbeeld van Ferdinand I te tellen. Sluit de tour af met een bezoek aan het Museum van Masonic Symbols, het eerste Italiaanse museum gewijd aan de maçonnieke ideologie. Bekijk een weergave van rituele voorwerpen met geëtste, geborduurde, gedrukte en gegraveerde symbolen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Privétours
  • Transfers
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Santa Maria Novella

Wil je alle activiteiten in Santa Maria Novella ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santa Maria Novella

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.204 beoordelingen

Santa Maria Novella is bewonderenswaardig. De audiogids zou er baat bij hebben vanuit kunsthistorisch oogpunt ambitieuzer te zijn. Het commentaar op de Drie-eenheid van Masaccio bijvoorbeeld relativeert (het is zo te zeggen...) de mijlpaal die dit werk vertegenwoordigt in de geschiedenis van de Italiaanse renaissancekunst niet voldoende en richt zich op secundaire aspecten die snel vergeten worden. Ga in ieder geval naar Santa Maria. Mis niet !

Echt een aanrader zeker tijdens warm weer. De gids sprak goed Engels en nam ons mee naar allerlei mooie plekjes in Florence. Hij gaf ons de tijd om rond te kijken en foto's te maken. Top ervaring!

De basiliek is prachtig, de schilderijen, de beelden, de ruimtes zijn echt prachtig. De toegang is gemakkelijk, er zijn niet te veel mensen en geen uren in de rij staan!

Ik bedank de heer Pietro, onze gids die ons door Florence heeft geleid en ons op zijn eigen manier over de stad heeft verteld !!!

Fijne manier om de stad te verkennen. Gecombineerd met een snelticket en rondleiding door de Duomo.