Kies data
Santa Marta

Wandelen

Santa Marta Wandelen: Onze meest aanbevolen

Santa Marta: Tayrona Park-wandeltocht en bezoek aan de Kaap van San Juan

1. Santa Marta: Tayrona Park-wandeltocht en bezoek aan de Kaap van San Juan

Dompel jezelf onder in de schoonheid van Tayrona National Natural Park tijdens deze wandeltocht van een hele dag. Ontdek weelderige bossen, wandel langs ongerepte stranden, bewonder Playa Cabo de San Juan en geniet van een traditionele Caribische maaltijd. Verken Tayrona National Natural Park tijdens deze privéwandeling van een hele dag. Adem de geur van de zonovergoten natuur in terwijl je de fauna observeert die van dit paradijs hun thuis hebben gemaakt. Ervaar een van 's werelds mooiste stranden en geniet van de authentieke Caribische keuken. Dwaal door deze natuurlijke haven aan de Caribische kust, ten noordoosten van Santa Marta, een van de oudste steden van Zuid-Amerika. Geniet van de gouden zon terwijl je geniet van de weelderige flora tegen de bergen van de Sierra Nevada. Wandel langs de kust vanuit Cañaveral, pauzeer bij het met keien bezaaide Playa Arrecife dat bekend staat om zijn krachtige stromingen en ga verder naar La Piscina. Omsloten door rotsen, en mild en ondiep, is dit zwembad ideaal voor zwemmers van verschillende niveaus. Playa Brava ligt buiten de gebaande paden, een afgelegen strand te midden van weelderige vegetatie. Rustig en sereen, het is rustiger in vergelijking met het zeer populaire strand van Cabo de San Juan. Om te zonnebaden op wit zand en te snorkelen in helder water, loop je naar Playa Cristal en knabbel je ook aan gegrilde zeevruchten. Playa Cabo de San Juan, een groen paradijs, is de belangrijkste attractie van het park. Reuzenpalmen zwaaien langs de kust en enorme rotsblokken rijzen uit het water. Snorkelen, zwemmen en daarna settelen voor een traditionele Caribische lunch. Ga zonnebaden in de gouden zon en sluit je dag af met een glinsterende high.

Minca: Full-Day Coffee and Cocoa Tour vanuit Santa Marta

2. Minca: Full-Day Coffee and Cocoa Tour vanuit Santa Marta

Ga vanuit Santa Marta op 45 minuten rijden door de uitlopers van de Sierra Nevada de Santa Marta om het kleine stadje Minca te vinden. Maak in het gezelschap van een lokale gids een 2,5-uur durende natuurwandeling langs watervallen, natuurlijke zwembaden en een schilderachtig uitzicht op de omliggende bergen. De wandeling eindigt bij een koffieboerderij, waar je meer te weten komt over het koffieproductieproces en het belang ervan voor de cultuur van Colombia. Betreed een bamboehuis waar je zult genieten van een gastronomische lunch voordat je leert over cacao, de productie en derivaten. Aan het einde van de tour worden er transfers naar je hotel in Santa Marta aangeboden.

Van Santa Marta: Marinka-watervallen 4x4-tour met transfer

3. Van Santa Marta: Marinka-watervallen 4x4-tour met transfer

Neem vanuit Santa Marta een taxi voor ongeveer 45 minuten door de uitlopers van de Sierra Nevada de Santa Marta om het kleine stadje Minca te vinden. In het gezelschap van een lokale gids/chauffeur. Vanaf daar zullen we overstappen op een 4x4-truck, we zullen een pad van 30 minuten volgen, in het midden van de reis zult u het exotische landschap, omringd door fauna en flora, kunnen waarderen met een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen. Als we uit de truck stappen, moeten we ongeveer 15 minuten lopen om de Marinka-watervallen te bereiken. Omdat je in de Marinka-watervallen bent, heb je ruimte en vrije tijd om te genieten van de spa, waar je kunt baden in de watervallen, kunt uitrusten in de beroemde gigantische hangmatten, foto's kunt maken en natuurlijk kunt genieten van een heerlijk armuerzo. U kunt de retour met voorafgaande kennisgeving kiezen tussen 14:00 en 16:00 uur, dit zal langs dezelfde weg naar Minca zijn, om weer over te stappen op de taxi die ons naar Santa Marta brengt.

Van Santa Marta: Ciudad Perdida 4-daagse Trek

4. Van Santa Marta: Ciudad Perdida 4-daagse Trek

Verken het schilderachtige achterland van Colombia tijdens deze 4-daagse trektocht naar de legendarische Ciudad Perdida, diep verborgen in de jungle. Tijdens deze avontuurlijke wandeling passeer je het prachtige achterland, de ongerepte watervallen en majestueuze rivieren en bereik je uiteindelijk deze verbazingwekkende archeologische vindplaats. Afhankelijk van de lengte van de trektocht die je kiest, heb je tijd om onderweg een aantal lokale inheemse dorpen te bezoeken en te zwemmen in natuurlijke poelen. Je kampeert elke avond in de weelderige wildernis van de Colombiaanse Jungle. Routebeschrijving Dag 1: Santa Marta - Mamey - 1e kamp (lunch, diner) Je eerste dag begint tussen 07.30 uur en 08.30 uur om een roadtrip van 3 uur naar een klein stadje genaamd El Mamey te beginnen. Daar stop je voor de lunch in een lokaal restaurant dat typisch Colombiaanse gerechten serveert. Na de lunch begint de eerste trektocht. Je maakt een wandeling van 4 uur naar de eerste camping. Wanneer je het kamp bereikt, zul je dineren en dan de hele nacht om uit te rusten van je lange dag wandelen. Dag 2: 1st Camp - Mutanzi - 3rd Camp (ontbijt, lunch, diner) Word vroeg wakker en eet een snel ontbijt voordat u rond 06:00 uur vertrekt voor een tocht van 2 uur naar een inheems dorp genaamd Mutanzi. Je wandelt dan ongeveer 40 minuten van Mutanzi naar de 2e camping waar een heerlijke lunch wordt geserveerd. Rust tenslotte een tijdje uit en maak je klaar voor een laatste 4 uur durende trektocht naar het 3e kamp waar je zult dineren en rusten voor de nacht. Dag 3: 3e kamp - Ciudad Perdida - 2e kamp (ontbijt, lunch, diner) Na het ontbijt verlaat u het kamp rond 06.00 uur en wandelt u naar Ciudad Perdida, dat u rond 07.00 uur bereikt. Je komt binnen door 1200 stenen trappen te beklimmen en hebt twee uur om de oude stad in de dichte jungle te verkennen. Uw gids geeft u een korte rondleiding en is aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Keer daarna terug naar de 3e camping waar je gaat lunchen en even kunt uitrusten. Maak je 's middags klaar voor een tocht van 4 uur terug naar het 2e kamp, waar je zult dineren en overnachten. Dag 4: 2e kamp - Mamey - Santa Marta (ontbijt, lunch) Na het ontbijt vindt de langste wandeling plaats. Je trekt 7 uur (meestal bergafwaarts) naar El Mamey, waar je zult lunchen, zoals op dag 1. Je gids brengt je vervolgens terug naar je hotel in Santa Marta, waar je halverwege de middag aankomt.

Santa Marta: 5 dagen om de verloren stad te ontdekken

5. Santa Marta: 5 dagen om de verloren stad te ontdekken

Dag een: Vertrek om 9.30 uur vanuit Santa Marta en rijd ongeveer 2,5 uur naar de regio Mamey. Lunch hier. Loop ongeveer 3 uur tot het eerste station, in de regio bekend als Cabañas de Adam. Zie de kreek van Honduras, een prachtig natuurlijk zwembad. Het diner wordt geserveerd om 18:30 uur. Slaap in hangmatten met muskietennetten. Dag twee: Het ontbijt is om 07:00 uur. Vertrek 8:00 AM naar Cabañas de Adam of Cabaña Alfredo en loop ongeveer 4 uur totdat je het tweede station Cabaña de Turcol of Sierra Tour bereikt. Hier wordt u getrakteerd op een typische lunch in de regio. Bezoek het inheemse dorp Mutanyi, een prachtige plek om foto's te maken met de inheemse bevolking en interactie te hebben met hun cultuur. Bekijk de fantastische wateren van de Buritaca-rivier. Het diner wordt geserveerd om 18:00 uur en slaap vannacht in bedden of hangmatten met muskietennetten. Dag drie: Het ontbijt wordt om 07:00 uur geserveerd en vertrekt om 08:00 uur. Loop ongeveer 4,5 uur. Steek de lunch over bij de kalme wateren van de Buritaca-rivier. Het derde station, bekend als Cabaña de Romualdo, is de thuisbasis van de gerespecteerde Mamo Indígina. Leer van je gids over de inheemse cultuur. Het diner wordt geserveerd om 18:00 uur en slaap vannacht in bedden of hangmatten met muskietennetten. Dag vier: Het ontbijt wordt om 06:00 uur geserveerd en vertrekt om 07:00 uur. Trek naar de Lost City. Wandeling voor 1 uur naar de archeologische vindplaats. Je gids geeft informatie over de site tijdens een tour van 3 uur. Maak hier foto's. Keer terug naar de Cabaña de Romualdo vanuit de Lost City-trek en arriveer rond 12:00 voor de lunch. Begin de afdaling naar station nummer twee, Cabaña de Adam of Cabaña de Alfredo en arriveer rond 16.00 uur. Het diner wordt geserveerd om 18:00 uur en slaap vannacht in bedden of hangmatten met muskietennetten. Dag vijf: Het ontbijt is om 05.30 uur en vertrekt om 6.30 uur. Wandeling van het tweede station Cabaña de Adam of Cabaña de Alfredo naar de regio Mamey, dat is ongeveer 6 uur. Aankomst rond 13:00 uur en geniet van een lunch in de regio Mamey. Terugkeer naar Santa Marta met de auto voor5: 00 PM.

Vanuit Santa Marta: 4-daagse ontdekking verloren stad

6. Vanuit Santa Marta: 4-daagse ontdekking verloren stad

Dag 1: Nadat je om 09:30 uur bij je hotel in Santa Marta bent opgehaald, reis je ongeveer 2,5 uur met de auto naar de regio Mamey, waar de lunch zal plaatsvinden. Na de lunch begin je  rond 15:00 uur te lopen totdat je het eerste station bereikt, bekend in de regio met de namen van 'Cabañas de Adam'. Hier zie je de Honduras Creek, een prachtig natuurlijk zwembad. Het diner wordt later om 18:30 uur geserveerd en je slaapt de eerste dag in een hangmat met muskietennetten. Dag 2: Na het ontbijt om 07:00 uur, vertrek je om 08:00 uur en begin je aan een wandeling van ongeveer 14,7 kilometer voordat je aankomt bij het tweede station: 'Cabaña de Romualdo', de thuisbasis van de gerespecteerde Mamo Indígina. Op dezelfde plek kun je genieten van het prachtige water van de Buritaca-rivier, terwijl het diner om 18:00 uur wordt geserveerd. Hier ontvang je gids informatie over de inheemse cultuur. Deze dag slaap je in bedden of hangmatten met muskietennetten. Dag 3: Deze ochtend vertrek je vanuit de 'Cabaña de Rumualdo' en vertrek je naar de verloren stad, waar je een rondleiding krijgt met uitleg en foto's worden gemaakt over een periode van 3 uur. Vanuit de verloren stad keer je terug naar de 'Cabaña de Gabriel' met een reis van 7,6 kilometer. Eenmaal aangekomen, neem je deel aan recreatieve activiteiten, voordat het diner wordt geserveerd en daarna de nacht doorbrengt. Dag 4: Je vertrekt vanuit 'Cabaña de Gabriel' naar de stad Mamey via een route van 15,6 kilometer, die ongeveer 6 uur duurt. Eenmaal aangekomen in de stad Mamey, keer je terug naar Santa Marta met een aankomsttijd van ongeveer 17:00 uur.

Veelgestelde vragen over Wandelen in Santa Marta

Welke andere activiteiten dan Wandelen zijn de moeite waard in Santa Marta?

Andere onmisbare dingen om te doen in Santa Marta:

Welke Wandelen in Santa Marta nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Deze Wandelen in Santa Marta nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen:

Sitemap Santa Marta

Wil je alle activiteiten in Santa Marta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.