Dingen om te doen Santana, Madeira

Santana, Madeira: De beste dingen die je niet wil missen

Transfer Pico do Arieiro-Pico Ruivo Zelfgeleide wandeling

1. Transfer Pico do Arieiro-Pico Ruivo Zelfgeleide wandeling

Geniet van een betaalbare en flexibele transfer naar Pico do Arieiro om te genieten van de beroemde wandeling helemaal naar Pico Ruivo. Trek in je eigen tempo naar de hoogste en op één na hoogste bergen op Madeira en geniet van ophalen en wegbrengen bij je accommodatie. Instructies worden gegeven door de gastheer, met betrekking tot schema's en waar je langskomt. De dag voor de wandeling ontvang je de exacte ophaaltijd en een weersvoorspelling, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent! Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Funchal en afgezet bij de ingang van Pico do Arieiro om je zelfgeleide wandeling te beginnen. Ervaar het meest verbazingwekkende natuurlijke landschap terwijl je van berg naar berg loopt op het # 1 wandelpad op het eiland Madeira. Als je klaar bent met verkennen, is het einde van de wandeling en de ophaallocatie bij Achada do Teixeira, op de parkeerplaats. Op de terugweg naar je accommodatie, passeer je de stad Santana voor close-up uitzicht op de traditionele driehoekige huizen en heb je een proeverij en het einde van de wandeling, geproduceerd door de lokale bevolking. Wandel informatie: Afstand: 10,5 km Beschikbaarheid: 10.00 uur - 18.00 uur Hoogtewinst: 1862 m / 1540 m

Funchal: zonsopgangwandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo

2. Funchal: zonsopgangwandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo

Ervaar het meest verbazingwekkende natuurlijke landschap terwijl je van berg naar berg loopt tijdens een wandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo. Loop in je eigen tempo met totale vrijheid terwijl je geniet van het fantastische uitzicht. Begin met het ophalen van uw accommodatie. Ontvang vóór je wandeling instructies van je gastheer over schema's en waar je langskomt. De dag voor de wandeling ontvang je de exacte ophaaltijd en een weersvoorspelling, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent. Op de terugweg naar je accommodatie, passeer je de stad Santana voor close-up uitzicht op de traditionele driehoekige huizen en heb je een proeverij en het einde van de wandeling, geproduceerd door de lokale bevolking.

Madeira: Halve dag Nun's Valley en Sea Cliff Tour

3. Madeira: Halve dag Nun's Valley en Sea Cliff Tour

Verken enkele van de meest afgelegen plaatsen van het eiland Madeira. Niet ver van Funchal, verscholen tussen hoge bergen en diepe valleien, liggen afgelegen dorpen en gehuchten zoals Jardim da Serra met zijn prachtige uitzicht over de Nonnenvallei. Je kunt een andere wereld verkennen door deel te nemen aan deze Jeep-safaritour, compleet met panoramisch uitzicht en interessante plekken. U zult ook genieten van sensationele ontmoetingen met het fascinerende natuurlijke erfgoed van Madeira. Je route passeert echter Funchal, Fajã das Galinhas, Boca da Corrida, Jardim da Serra, Quinta Grande, Cabo Girão en Câmara de Lobos. Aan het einde van uw leuke dagje uit keert u terug naar uw vertrekpunt.

Madeira: Full-Day Jeep Tour en Levada Walk

4. Madeira: Full-Day Jeep Tour en Levada Walk

Laat je ophalen bij je accommodatie of de cruisehaven en begin aan een waar avontuur rond het betoverde eiland Madeira. Stap in een goed onderhouden Land Rover of jeep en ga naar het Laurisilva-bos in het centrum van Madeira. Verken een bos dat bekend staat als het grootste nog bestaande laurierbos ter wereld, waarvan meer dan 90% als primair bos wordt beschouwd. Loop dan in de schoenen van een Madeiraanse boer terwijl je langs de levada's wandelt die de velden met suikerriet en andere verschillende gewassen doorkruisen. Lees meer over hoe deze unieke irrigatiekanalen zijn ontwikkeld om te passen bij de topografie en het klimaat van het eiland. Zie hoe levada's zoals Ribeiro Frio en Referta een tweeledig doel dienen als schilderachtige zijwegen voor diegenen die de prachtige natuurlijke landschappen van Madeira te voet willen verkennen. Stop de hele dag bij uitkijkpunten en dorpen, waaronder Funchal, Pico Arieiro, Achada Cedro Gordo, Santana en Ponta de São Lourenço. Laat je aan het einde van de tour terugbrengen naar je accommodatie of de cruisehaven.

Madeira: tour over de oostkant van het eiland

5. Madeira: tour over de oostkant van het eiland

Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt over de steile wegen van Funchal richting de bergen en door het nationale park, het zwarte woud (Schwarzwald). Langs de eucalyptus- en mimosabossen met uitzicht op de kerstdennen reis je naar de adembenemende bergen van Pico do Arieiro op 1.800 meter hoogte. Het honderdjarige bos met de oude laurierbomen (Laurisilva) is een must en je kunt als extra optie een korte wandeling maken langs de waterkanalen, de levada's van Madeira.  Via de oude weg van Faial met uitzicht op de adelaarsrots rij je naar je volgende bestemming: Santana. Bezoek de traditionele huizen met rieten daken en wijngaarden van deze stad. Hier is ook tijd voor een lunchpauze (niet in de prijs inbegrepen). Na de lunch in Santana gaat de reis door naar Porto Cruz, langs de suikerrietvelden. Bezoek de enige stoom-rumfabriek in Europa (met rumproeverij) en verken het dorp. Bekijk het ruige zwarte zandstrand dat populair is bij surfers. In juli en augustus kun je zwemmen in het beroemde zoutwater. Daarna reis je langs de noordkust waar nog suikerrietterrassen te zien zijn. Je neemt een kijkje in de oude hoofdstad van Madeira, Machico, waar de eerste Portugese kolonisten in de 15e eeuw aankwamen, en gaat dan naar Ponta de São Lourenço, de oostelijke kaap van het eiland.  Aan het einde van je tour word je afgezet bij je hotel. 

Vanuit Funchal: rondreis Madeira – het beste van het oosten

6. Vanuit Funchal: rondreis Madeira – het beste van het oosten

Je vertrekt vanaf het ontmoetingspunt aan het Lido van Funchal , maar je kunt in bepaalde gebieden ook gebruikmaken van een gratis ophaalservice bij je hotel. De eerste halte is bij het prachtige uitkijkpunt van Terreiro da Luta, een paar kilometer buiten Funchal. Je rijdt vervolgens richting de berg van  Pico do Arieiro. Op een hoogte van 1818 meter biedt de op twee na hoogste piek van het eiland een adembenemend uitzicht. Als je eenmaal op de hoogste, berijdbare piek op Madeira bent geweest, ga je op weg naar de kust terug door het bos. Bewonder enkele van de karakteristieke huizen met rieten daken van Madeira, passeer mooie dorpjes en geniet van een prachtig uitzicht op het zeegezicht. Je komt aan in het uiterste oosten van het eiland voor een aantal prachtige panorama's van de noord- en zuidkust. Ontdek het populaire beginpunt voor de levada-wandelingen, Ribeiro Frio, op de noordelijke hellingen van het eiland. Zie interessante forellenzwembaden en originele vegetatie. Madeira was ooit volledig bedekt met laurissilva bos, een overblijfsel uit de prehistorie. Je pauzeert voor de lunch in Santana, gekenmerkt door zijn kleine, rieten driehoekige huizen. Verlaat Portela in de richting van Ponta de São Lourenço, gelegen in het oostelijke deel van het eiland. Dit is een plek waar een fantastische combinatie van rotsen, zee en natuur samenkomen. De laatste stad die bezocht moet worden, is Machico, een uitkijkpunt waar je over de baai en het gouden zandstrand kunt kijken.

Funchal: dagtrip Oost-Madeira met hotelovername

7. Funchal: dagtrip Oost-Madeira met hotelovername

Terreiro da Luta - Om te beginnen nemen we je mee naar een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht boven Funchal Bay. Pico Areeiro - We vervolgen de tocht naar de prachtige berg Pico do Areeiro op 1818 meter hoogte. Ribeiro Frio - Hier kunt u genieten van een kleine (30 - 40 minuten) Levada-wandeling tot aan een prachtig uitzichtpunt. Als u geen wandelaar bent, kunt u genieten van deze stop om de forellenkwekerij te bezoeken. Santana - Deze halte is de grotere. U kunt profiteren van deze stop van 1u30 tot 2u00 om te lunchen en het dorp Santana te bezoeken. Faial - Bij dit uitkijkpunt kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de noordoostkust. Porto da Cruz - In dit kleine dorp is de halte ongeveer 20 tot 30 minuten. Hier kunt u de North Mills Distillary bezoeken en de lokale rum proeven. Ponta São Lourenço - De ponta do Rosto is een uitkijkpunt dat je gezien moet hebben. Het is gelegen in het meest oostelijke deel van het eiland en biedt een verbluffend uitzicht over de Noord- en Zuid-Madeira Zee en soms ook over het eiland Porto Santo. Machico - Deze verbazingwekkende dag eindigt met een passage door de stad Machico.

Van Madeira: privé-buggy-rijervaring

8. Van Madeira: privé-buggy-rijervaring

Stap weg van de warme stranden en het koele bos in voor een magisch avontuur door het weelderige Laurisilva van Madeira. Zie een andere kant van dit exotische eiland terwijl je de onverharde wegen betreedt tijdens een spannende tandem-buggyrit en de diverse landschappen van het gebied verkent. Spring op je buggy en volg je gids het bos in, weg van de drukte. Neem je beste vriend of partner mee op je ervaring en rijd samen op de tweezitsvoertuigen. Reis door de adembenemende landschappen van Madeira, van oceaan tot bergen. Grijp de unieke kans om een bezoek te brengen aan de Laurisilva van Madeira, een UNESCO-werelderfgoed, en maak geweldige foto's van enkele van de iconische groene plekken waar je stopt.

Madeira: oostelijke eilandtour en wandeling Levada

9. Madeira: oostelijke eilandtour en wandeling Levada

Deze tour over het oostelijke deel van Madeira laat je kennismaken met de magie van het eiland. Ga mee en verbaas je over de spectaculaire schoonheid. Aan het begin van de dag word je opgehaald bij je hotel van 08:00 tot 09:00 uur. Dan breng je als eerste een bezoek aan het uitzichtpunt over Funchal. Daarna gaat de rit verder naar Camacha, beroemd om zijn mandenvlechtkunst. Hier heb je de mogelijkheid om rond te kijken voordat je naar Poiso gaat, waar het Laurisilva-bos begint. Kijk uit naar het fantastische uitzicht vanaf Pico do Arieiro. Met 1.818 meter is Pico do Arieiro de derde hoogste top van het eiland. De volgende halte is Ribeiro Frio, voor sommigen de mooiste plek van Madeira. Hier bezoek je een forelkwekerij en wandel je langs de Levada naar Balcões. Na de wandeling ga je naar Santana om zijn bekende A-vormige huisjes te zien. De tour gaat vervolgens verder langs de noordkust naar Faial. Hier heb je een pauze bij een bekend restaurant op het eiland Grutas do Faial (grotten van Faial). Geniet hier van een heerlijke lunch die geserveerd wordt met een lokaal geproduceerde wijn. Na de lunch gaat de tour verder naar het oostelijke deel van het eiland, naar het bekende uitzichtpunt Pico do Facho. Vanaf hier heb je een onvergetelijk uitzicht over Ponta de São Lourenco, Machico en het vliegveld. Op een heldere dag kun je de Desertas-eilanden zien en Porto Santo, de kleine eilanden vlak bij Madeira. De laatste halte is bij het bekende uitzichtpunt over Machico. Om 17:00 uur ben je weer terug in Funchal.

Funchal: tour over de toppen van Madeira per open 4x4

10. Funchal: tour over de toppen van Madeira per open 4x4

Je wordt opgehaald bij je hotel in Funchal en rijdt naar het zuid-oosten van Madeira. Je komt langs het plaatsje Machico en de grens tussen het noorden en zuiden van het eiland. In Portela heb je prachtig uitzicht op de bergen. Vervolgens rijd je bergafwaarts naar Porto da Cruz. Bezoek een suikerfabriek en ga verder naar de kust bij Faial. In Santana zie je de typische driehoekige huisjes die iconisch zijn voor Madeira. Door de vallei en het woud kom je bij Riveiro Frio, ter hoogte van 1818 meter - de op 2 na hoogste piek van het eiland.

Sitemap Santana, Madeira

Wil je alle activiteiten in Santana, Madeira ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santana, Madeira

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.102 beoordelingen

Met onze gids Nuno hebben we een top tour gehad door het oosten van Madeira! Het was veel uitgebreider dan verwacht en Nuno leerde ons allerlei weetjes over bijvoorbeeld verschillende soorten fruit en groente langs de kant van de weg! We maakten ook leuke onverwachte stops en er werd echt de tijd genomen voor een mooie dagtrip. Al met al dus een aanrader!

Super gids (Lucy van Madeira Secrets), geweldige kleine reisgroep met een grote verscheidenheid aan mensen! Veel kleine plaatsen met geweldige fotomomenten werden bezocht. Lucy had altijd kleine verhaaltjes klaar, maar ook historische verklaringen! Al met al een geweldige reis die we alleen maar kunnen aanbevelen!!!!! Waar voor je geld is precies goed!

Fantastische tour. Een enthousiaste gids die veel over het eiland weet te vertellen. Alle highlights inbegrepen en totaal geen tijdsdruk. Overal kregen we ruim de tijd om alles te bewonderen. Fijne service waarbij je opgehaald en teruggebracht word bij je hotel. Geen enkel minpunt te benoemen. Zeker aan te raden, evenals de west tour.

Christina was echt een geweldige gids. Ze was erg aardig en gaf veel interessante informatie. Ik ben blij dat we het hebben gevonden. Het was echt een geweldige dag!

klas rondreis. Tony, onze gids, heeft ons heel goed door de dag geholpen. Het was erg grappig en je hebt veel geleerd over het eiland.