Belevingen in
Santiago de Compostela

Dit beroemde Galicische bedevaartsoord zal je charmeren met haar cultuur, geschiedenis en keuken.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Topbezienswaardigheden in Santiago de Compostela

Santiago de Compostela: De beste dingen die je niet wil missen

Santiago de Compostella: Finisterre, Muxia & Costa da Morte

1. Santiago de Compostella: Finisterre, Muxia & Costa da Morte

Begin de tour met een bezoek aan Ponte Maceira, een charmant stadje dat een verplichte stop is voor pelgrims die reizen op hun reis naar het "einde van de wereld". Bewonder de 14e-eeuwse brug over de rivier de Tambre en bekijk de pittoreske middeleeuwse molens. Ga vervolgens richting de kust en geniet van een van de mooiste uitzichten op de kust van Carnota. Rijd langs de prachtige kustoriëntatiepunten van Lira, Carnota Beach, Boca do Río, Mount Pindo en Cape Fisterra. Daarna komt u aan bij Ézaro, waar de rivier Xallas in zee valt en een waterval vormt, de Ézaro-waterval, waarschijnlijk de beroemdste in Galicië en uniek in continentaal Europa. Ga verder naar Kaap Fisterra (Finisterre), ooit beschouwd als het meest westelijke punt van Europa, waar de vuurtoren en kilometer nul (km 0) van de Camino de Santiago zich bevindt. Hier lunch je en krijg je vrije tijd om door de stad en de vissershaven te wandelen. Vervolg de route en ga naar Muxia waar je hier een prachtig heiligdom aan de voet van de Atlantische Oceaan zult ontmoeten en met drie stenen die door de Galiciërs als heilig worden beschouwd. Op de terugweg naar Santiago verken je een van de grootste schuren aan de Costa da Morte. De "Hórreo" van San Martiño de Ozón dateert uit de 16e eeuw en ligt naast een 12e-eeuwse Romaanse kerk en een klein klooster dat nu is omgebouwd tot een hostel voor pelgrims.

...
Santiago de Compostela: rondleiding door de kathedraal en het museum

2. Santiago de Compostela: rondleiding door de kathedraal en het museum

Sla de wachtrij over en ontdek de kathedraal van Santiago de Compostela met een deskundige gids. Verken de kathedraal en het museum en krijg meer inzicht in de laatste stop op de pelgrimsroute Camino de Santiago. Bewonder het prachtige interieur van de kathedraal, inclusief de Kapel van de Relikwieën, het Koninklijke Pantheon, de Schatkamer, de Kapittelbibliotheek, de Botafumeiro, de Goya-wandtapijten en het Obradoiro-balkon. Leer meer over de bouw en vernietiging van de kathedraal door de eeuwen heen.

...
Finisterre, Muxía en Kust van de Dood: een culturele dagtour

3. Finisterre, Muxía en Kust van de Dood: een culturele dagtour

Je start deze excursie om 09:30 uur in Santiago de Compostela voordat je naar Muxía gaat om het heiligdom van de Maagd van de boot te bezoeken, waar de legende spreekt over de komst van de apostel Santiago. Je gaat vervolgens naar Cape Finisterre, het einde van de Camino de Santiago. Je geniet van een lunch in Finisterre, bekend om zijn heerlijke visgerechten en bezoekt de Finisterre vuurtoren. Na de lunch ga je verder naar het dorp Ézaro om zijn prachtige waterval en rivier Xallas te zien voordat je naar Carnota gaat. In dit kleine stadje kom je meer te weten van je gids over de horreo, een typische constructie in het gebied. Je ontdekt aan de Kust van de Dood overblijfselen van scheepswrakken terwijl je meer komt te weten over het land der legendes, bewoond door Kelten die talloze verhalen achterlieten, gehuld in mysterie. Je beëindigt de tour om 18.30 uur terug bij het startpunt.

...
Van Santiago de Compostela: dagtrip Costa da Morte

4. Van Santiago de Compostela: dagtrip Costa da Morte

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Santiago de Compostela, begin je aan je reis langs de Galicische kust. Je eerste stop is in een traditioneel Galicisch dorp. Ga hier naar de top van een Romeinse brug waar je een adembenemend uitzicht op de rivier kunt bewonderen. Ga vervolgens naar Muxia Lighthouse, waar je het beroemde heiligdom kunt bezoeken en naar de top van de vuurtoren kunt gaan voor een unieke kustervaring. Vervolg uw tocht met een bezoek aan de belangrijkste vuurtoren van de regio, Finisterre. Bewonder vanaf de top van deze pittoreske vuurtoren een panoramisch uitzicht op wat door de Romeinen als het einde van de aarde werd beschouwd. Pauzeer voor de lunch in de stad Finisterre voordat je naar de Ezaro-waterval gaat, de enige waterval die rechtstreeks in de oceaan uitkomt. Ga later naar Carnota, waar je de grootste horréo kunt zien, een oude graanschuur opgehangen aan pilaren, die er bestaat. Ga ten slotte naar het dorp Muros, een traditioneel kustplaatsje. Geniet van wat vrije tijd voor een kopje koffie of maak een wandeling over het centrale plein voordat je terugkeert naar Santiago.

...
Vanuit Porto: dagexcursie naar Santiago de Compostela

5. Vanuit Porto: dagexcursie naar Santiago de Compostela

Ontdek de bezienswaardigheden in 2 prachtige steden van Zuid-Europa tijdens een daguitstap vanuit Porto, waarvoor je de grens met Spanje oversteekt om de pelgrimsstad Santiago de Compostela in Galicië te verkennen, waarna je via Valença do Minho weer terugkeert. Santiago is één van de voornaamste bedevaartsoorden ter wereld en staat vooral bekend om de pelgrimsroute Caminhos de Santiago (Sint Jacobsweg) ter ere van Sint Jacob. Na aankomst bezoek je de prachtige kathedraal uit de 11e eeuw, die aan de apostel is gewijd. De kathedraal die oorspronkelijk in een Romaanse stijl werd gebouwd, is vandaag de dag een combinatie van harmonieuze invloeden. Als je wilt, dan krijg je de gelegenheid om de mis bij te wonen en de tijd om te lunchen en een wandeling te maken door het stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de middag rijd je terug naar Porto met een pauze in Valença do Minho, een historisch dorp in het noorden van Portugal, gelegen op de grens tussen Portugal en Spanje. Vanwege het goede zicht op de grens was Valença een belangrijke plaats in de middeleeuwen, waardoor het meerdere malen door Spanje werd aangevallen. Het maakt ook deel uit van Caminhos de Santiago. Het dorp wordt gedomineerd door het fort met 2 torens en een dubbele muur in de bouwstijl van Vauban - een bekende Franse ingenieur en militair architect. Geniet tijdens je terugtocht van het bezoek aan dit prachtige historische dorp.

...
Costa da Morte, Finisterre en Muxía: begeleide kusttour

6. Costa da Morte, Finisterre en Muxía: begeleide kusttour

Begin met een korte wandeling langs de middeleeuwse brug van Pontemaceira, waar pelgrims oversteken op weg naar Finisterre. Ga verder naar de zee en je tweede stop bij Muxía. Bekijk het heiligdom van de Virgen de la Barca en de Heilige Stenen. Geniet van het horen van legendes en verhalen over deze plek vanuit je gids. Ga verder naar de beroemde vuurtoren van Finisterre. Heb vrije tijd om te genieten van het spectaculaire uitzicht, ga de vuurtoren binnen of maak een foto op kilometer 0 van de Camino de Santiago. Bezoek het dorp Finisterre en krijg wat restaurantaanbevelingen van je gids. Na je maaltijd stop je en geniet je van de waterval van Ézaro, bekend als de enige waterval in Europa die rechtstreeks in zee uitmondt. Stop bij de Hórreo de Carnota, een van de 5 grootste traditionele graanschuren in Galicië. Leer meer over het belang van deze structuren in je gids. Geniet van een laatste stop in het pittoreske vissersdorpje Muros.

...
Rías Baixas: dagexcursie met boottocht, mosselen en wijn

7. Rías Baixas: dagexcursie met boottocht, mosselen en wijn

De eerste stop is het natuurpark "A Barosa", een oase van rust die perfect is om te ontspannen, tijd door te brengen in rust en de sensaties van het echte en echte Galicië te ervaren: landelijk, kalm en weg van agressief toerisme. Maak een wandeling door de wijngaarden van het zeer prestigieuze Albariño. U krijgt de gelegenheid om meer te weten te komen over de productie van deze uitstekende wijn en om in goed gezelschap drie wijnen van de benaming Rias Baixas te proeven. De volgende stop is het heiligdom van "la Lanzada". Krijg een volledig overzicht van deze mystieke plek, gesticht in de 9e eeuw, en maak een prachtige wandeling. Het belang ervan is niet alleen gerelateerd aan de geschiedenis, maar ook aan de ligging, aan de oevers van een van de meest geliefde stranden van Galicië. Deze tempel verwelkomt en biedt een ritueel dat het meest populair is in het licht van de maan, waardoor het nog unieker is in zijn genre. Combarro is een pittoresk dorpje, een van de mooiste van Spanje, gelegen aan de oevers van de riviermonding van Pontevedra. Steek een deel van de baai van Poio over. Al deze schoonheid bevindt zich op een gigantische rots waarop het is gebouwd, door de graanschuren waardoor het is omgeven, door de huizen met uitzicht op de zee, en door verschillende stenen kruisen die typisch zijn voor Galicië, Cruceiros genaamd, die zich op het terrein bevinden. Door de karakteristieke straten en pleinen van deze plek te verkennen, heeft u de mogelijkheid om een echte en authentieke reis door de tijd te maken en een gebied van grote ecologische waarde te bezoeken. De volgende stop is het eiland Toja, beroemd om de productie van zeep en om zijn warmwaterbronnen, gelegen in een gebied genaamd Red Natura 2000. Ontdek een klein museum van de oude zeepfabriek en een kapel volledig bedekt met schelpen. Eindig met een rondleiding door de zee, waarbij u de productie van mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen zult bewonderen en direct onder ogen zult zien, terwijl u verschillende stops maakt om de watergaten te aanschouwen. Proef gestoomde mosselen in grote hoeveelheden vergezeld van een van de beste lokale Albariño-wijnen (Condes de Albarei) en shots van Crema de Orujo. Ophalen met de bus om 09:15 uur Aankomst in Santiago om 19:00 uur

...
Rías Baixas: begeleide dagtour vanuit Santiago met boottocht

8. Rías Baixas: begeleide dagtour vanuit Santiago met boottocht

Je vertrekt om 09:15 uur met de bus uit Santiago de Compostela voor een 9-uur durende excursie naar Rias Baixas, terugkomst rond 19:00 uur. Gedetailleerd reisplan Pontevedra: Bezoek het oude centrum van Pontevedra en ontdek een van de best bewaarde historische centra van Galicië. Gesticht in de Romeinse tijd was het eeuwenlang de belangrijkste motor van de regio. Bekijk de ruïnes van Santo Domingo, de kerk van de Peregrina en andere monumenten tijdens een rondleiding door de meest interessante delen van het monumentale gebied. Combarro: Stop om dit pittoreske stadje te bewonderen dat het perfecte voorbeeld is van populaire architectuur, en beschikt over een overvloed aan graanschuren en stenen kruisen. Maak een boottocht op de rivier met een bezoek aan de mosselvlotten en het eiland Tambo. Geniet aan boord van mosselen en wijn. Daarna heb je vrije tijd voor de lunch. A Lanzada Beach: Dit is een van de beroemdste stranden van Galicië. Het fijne zand, 2,5 kilometer (ongeveer 1,5 mijl) open water, voorzieningen en netheid maken het jaar na jaar de Blauwe Vlag waardig. Cambados: bezoek de Plaza de Fefiñanes, een charmante ruimte met het 17e-eeuwse landhuis waaraan het plein zijn naam dankt. Bekijk de boogbrug, de kerk van San Benito en een groep huizen gebouwd in de populaire bouwstijl.

...
Dagtour en boottocht naar Rías Baixas vanuit Santiago

9. Dagtour en boottocht naar Rías Baixas vanuit Santiago

Reis van Santiago de Compostela naar de Rías Baixas tijdens een dagtour door de Galicische regio van Spanje. Gekenmerkt door de lange zeevaarttradities, leer de regio's Rías Baixas en O Salnés kennen en leer wat meer over de cultuur en gebruiken van deze steden die omgeven zijn door de Atlantische Oceaan. Bezoek de monumentale stad Pontevedra en ga verder langs de monding van de Pontevedra richting Combarro, een pittoresk stadje vol graanschuren en huizen die bijna boven de zee hangen. Nadat je verdwaald bent in de straten van dit vissersdorp, ga je verder naar O Grove, de hoofdstad van zeevruchten, waar een aangename catamarantocht langs de monding van Arousa in combinatie met een mossel- en Albariño-wijnproeverij wacht. Kom meer te weten over de mosselproductie in het gebied en hoe de rivier als broederij wordt gebruikt. Om deze aangename reis te beëindigen, komt u aan in Cambados, wereldberoemd om zijn Albariño-wijn, voordat u terugkeert in Santiago.

...
Volledige dag Finisterre & Muxia-rondleiding vanuit Santiago

10. Volledige dag Finisterre & Muxia-rondleiding vanuit Santiago

Je vertrekt om 09:15 uur met de bus uit Santiago de Compostela voor een 9-uur durende excursie naar Finisterre en Muxia, terug rond 17:30 uur. Gedetailleerd reisplan • Muxia: Bezoek dit dorp om Nosa Señora da Barca te zien, een van de meest traditionele mariene heiligdommen in Galicië. Volgens de overlevering verscheen de Maagd hier aan de apostel Jacobus. • Fisterra: In de oudheid kwamen pelgrims uit Compostela hier de uitgestrektheid van de oceaan tegen. Bezoek Faro, de belangrijkste locatie in het Costa da Morte-gebied. Geniet daarna van vrije tijd voor de lunch. • Ézaro-waterval: bezoek de spectaculaire waterval van de Xallas-rivier, die Ézaro doorkruist en in zee stroomt. Vanaf een uitkijkpunt dat uniek is in Europa, heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de kust. • Muros: maak een wandeltocht door de oude stad en de vissershaven die herinnert aan de Galicische cultuur en traditie, waar de zee de hoofdrol speelt. Bewonder de veranda's, galerijen en de schilderachtige stijl van de huizen. • Ponte Maceira: in plaats van pelgrims te passeren, ga je richting Fisterra via Ponte Maceira, een klein stadje met veel geschiedenis. De middeleeuwse brug over de rivier de Tambre en de omringende vegetatie creëren een sfeervolle setting. • Keer terug naar Santiago de Compostela om 18.30 uur Upgrade je tour om de kust en zijn adembenemende uitzichten per boot te verkennen en bezoek enkele van de mooiste landschappen van de regio met een boottocht in Fisterra.

...

Plan je bezoek

 • Loop de pelgrimstocht

  Ook bekend als de voettocht van Camino de Santiago, of Weg van St. James, kan deze bedevaartstocht een paar weken of zelfs maanden duren! Al hoef je het natuurlijk niet in één keer te doen. Elke route van St. James naar de Santiago de Compostella Kathedraal telt mee, maar sommige zijn populairder dan andere. Doe goede research en wees vooral zeker dat je klaar bent voor de uitdaging! Routes door Spanje, Frankrijk en Portugal heen worden aangegeven, ook door hostels, wat de tocht toch een stuk makkelijker maakt.

 • Hoe kom je er?

  Vlieg naar het vliegveld van Compostela Airport vanaf centraal Europa. Kom je van verder weg, dan moet je misschien overstappen op Londen of Amsterdam.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  April, mei, juni en september zijn de beste maanden om te gaan, vooral als je de pelgrimsroute wil lopen, dan is het warm weer en droog en is alles open.

Sitemap Santiago de Compostela

Wil je alle activiteiten in Santiago de Compostela ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santiago de Compostela

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.031 beoordelingen

Santiago de Compostela op een dag

Een uitstekende tour om Santiago de Compostela op één dag te zien als je in Porto verblijft. Ricardo, onze gids, was zeer deskundig en professioneel. Mijn vriendin en ik waren erg blij met elk aspect van de tour van begin tot einde.

Relaxte dag met schitterende natuur en 6 mooie stops waar genoeg gelegenheid was om rustig de dingen te bekijken. Ook lunchpauze van anderhalf uur in kustplaats Finisterra met allerlei leuke restaurantjes.

Uitstekende dagtocht

Een geweldige reis ... uitstekende gids. De stop in Valenca was een echte verrassing, een mooi dorp en oude forten. Ik wou dat we daar nog een paar minuten konden doorbrengen. Sterk aanbevelen.

De inbegrepen lunch was echt geweldig, met een zeer goede variëteit. Het is een goed schema om het maximale uit de beperkte tijd te halen. Tour is goed getimed. Boeking was erg handig!

Paula de gids was uitstekend. Zeer informatief, professionele goed kennis, het was uitstekend inclusief wijn en woestijn. Ik beveel Paula echt aan als gids, ze is de beste