Dingen om te doen Santiago de Compostela

Dit beroemde Galicische bedevaartsoord zal je charmeren met haar cultuur, geschiedenis en keuken.

Santiago de Compostela: De beste dingen die je niet wil missen

Van Santiago: excursie Finisterre, Muxia en Costa da Morte

1. Van Santiago: excursie Finisterre, Muxia en Costa da Morte

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Santiago de Compostela, begin je aan je reis langs de Galicische kust. Je eerste stop is in een traditioneel Galicisch dorp. Ga hier naar de top van een Romeinse brug waar je een adembenemend uitzicht op de rivier kunt bewonderen. Ga vervolgens naar Muxia Lighthouse, waar je het beroemde heiligdom kunt bezoeken en naar de top van de vuurtoren kunt gaan voor een unieke kustervaring. Vervolg uw tour met een bezoek aan de belangrijkste vuurtoren van de regio, Finisterre. Bewonder vanaf de top van deze pittoreske vuurtoren een panoramisch uitzicht op wat door de Romeinen als het einde van de aarde werd beschouwd. Pauzeer voor de lunch in de stad Finisterre voordat je naar de Ezaro-waterval gaat, de enige waterval die rechtstreeks in de oceaan uitkomt. Ga later naar Carnota, waar je de grootste horréo kunt zien, een oude graanschuur opgehangen aan pilaren, die er bestaat. Ga ten slotte naar het dorp Muros, een traditioneel kustplaatsje. Geniet van wat vrije tijd voor een kopje koffie of maak een wandeling over het centrale plein voordat je terugkeert naar Santiago.

Santiago de Compostela: rondleiding door kathedraal en museum

2. Santiago de Compostela: rondleiding door kathedraal en museum

Sla de wachtrij over en ontdek de Romaanse architectuur van de kathedraal van Santiago de Compostela met een deskundige gids. Verken de kathedraal en het museum en krijg een beter beeld van de laatste stop op de pelgrimsroute Camino de Santiago. Bewonder het prachtige interieur van de kathedraal op vier verdiepingen. Bekijk opvallende kenmerken van de kathedraal, zoals de kapel van relikwieën, het koninklijke pantheon, de schatkamer, de kapittelbibliotheek, de Botafumeiro en het Obradoiro-balkon. Leer meer over de bouw en vernietiging van de kathedraal door de eeuwen heen

Santiago de Compostella: Finisterre, Muxia & Costa da Morte

3. Santiago de Compostella: Finisterre, Muxia & Costa da Morte

Begin de tour met een bezoek aan Ponte Maceira, een charmant stadje dat een verplichte stop is voor pelgrims die reizen op hun reis naar het "einde van de wereld". Bewonder de 14e-eeuwse brug over de rivier de Tambre en bekijk de pittoreske middeleeuwse molens. Ga vervolgens richting de kust en geniet van een van de mooiste uitzichten op de kust van Carnota. Rijd langs de prachtige kustoriëntatiepunten van Lira, Carnota Beach, Boca do Río, Mount Pindo en Cape Fisterra. Daarna komt u aan bij Ézaro, waar de rivier Xallas in zee valt en een waterval vormt, de Ézaro-waterval, waarschijnlijk de beroemdste in Galicië en uniek in continentaal Europa. Ga verder naar Kaap Fisterra (Finisterre), ooit beschouwd als het meest westelijke punt van Europa, waar de vuurtoren en kilometer nul (km 0) van de Camino de Santiago zich bevindt. Hier lunch je en krijg je vrije tijd om door de stad en de vissershaven te wandelen. Vervolg de route en ga naar Muxia waar je hier een prachtig heiligdom aan de voet van de Atlantische Oceaan zult ontmoeten en met drie stenen die door de Galiciërs als heilig worden beschouwd. Op de terugweg naar Santiago verken je een van de grootste schuren aan de Costa da Morte. De "Hórreo" van San Martiño de Ozón dateert uit de 16e eeuw en ligt naast een 12e-eeuwse Romaanse kerk en een klein klooster dat nu is omgebouwd tot een hostel voor pelgrims.

Rías Baixas: boottocht, bezoek aan mosselen, wijn en wijnmakerij

4. Rías Baixas: boottocht, bezoek aan mosselen, wijn en wijnmakerij

Stop bij O Grove Town, het perfecte dorp om tijd in rust door te brengen en de sensaties van het echte en echte Galicië te ervaren. Geniet van de landelijke sfeer weg van het toerisme en geniet van een aangename pauze en een Galicische maaltijd. Maak een wandeling door de wijngaarden van het zeer prestigieuze Albariño. Maak kennis met de productie van deze uitstekende wijn en neem deel aan een proeverij van drie wijnen van de benaming Rias Baixas in goed gezelschap. Stop vervolgens bij het heiligdom van "la Lanzada". Krijg een volledig overzicht van deze mystieke plek, gesticht in de 9e eeuw, en maak een prachtige wandeling. Steek een deel van de baai van Poio over en zie schoonheid op een gigantische rots waarop het is gebouwd. Bekijk de graanschuren eromheen, de huizen met uitzicht op de zee en de verschillende stenen kruisen die typisch zijn voor Galicië, genaamd Cruceiros, die op het terrein staan. Tour door de karakteristieke straten en pleinen van deze plek, en heb de mogelijkheid om een echte en authentieke reis door de tijd te maken, evenals een bezoek aan een gebied van grote ecologische waarde. Volgende stop bij het eiland Toja, beroemd om de productie van zeep en om zijn warmwaterbronnen, gelegen in een gebied genaamd Red Natura 2000. Ontdek een klein museum van de oude zeepfabriek en een kapel volledig bedekt met schelpen. Eindig met een rondleiding door de zee, waarbij u de productie van mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen zult bewonderen en direct onder ogen zult zien, terwijl u verschillende stops maakt om de watergaten te aanschouwen. Proef gestoomde mosselen in grote hoeveelheden vergezeld van een van de beste lokale Albariño-wijnen (Condes de Albarei) en shots van Crema de Orujo.

Vanuit Porto: dagtour naar Santiago de Compostela

5. Vanuit Porto: dagtour naar Santiago de Compostela

Ontdek de bezienswaardigheden in 2 prachtige steden van Zuid-Europa tijdens een daguitstap vanuit Porto, waarvoor je de grens met Spanje oversteekt om de pelgrimsstad Santiago de Compostela in Galicië te verkennen, waarna je via Valença do Minho weer terugkeert. Santiago is één van de voornaamste bedevaartsoorden ter wereld en staat vooral bekend om de pelgrimsroute Caminhos de Santiago (Sint Jacobsweg) ter ere van Sint Jacob. Na aankomst bezoek je de prachtige kathedraal uit de 11e eeuw, die aan de apostel is gewijd. De kathedraal die oorspronkelijk in een Romaanse stijl werd gebouwd, is vandaag de dag een combinatie van harmonieuze invloeden. Als je wilt, dan krijg je de gelegenheid om de mis bij te wonen en de tijd om te lunchen en een wandeling te maken door het stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de middag rijd je terug naar Porto met een pauze in Valença do Minho, een historisch dorp in het noorden van Portugal, gelegen op de grens tussen Portugal en Spanje. Vanwege het goede zicht op de grens was Valença een belangrijke plaats in de middeleeuwen, waardoor het meerdere malen door Spanje werd aangevallen. Het maakt ook deel uit van Caminhos de Santiago. Het dorp wordt gedomineerd door het fort met 2 torens en een dubbele muur in de bouwstijl van Vauban - een bekende Franse ingenieur en militair architect. Geniet tijdens je terugtocht van het bezoek aan dit prachtige historische dorp.

Finisterre, Muxía en Kust van de Dood: een culturele dagtour

6. Finisterre, Muxía en Kust van de Dood: een culturele dagtour

Je start deze excursie om 09:30 uur in Santiago de Compostela voordat je naar Muxía gaat om het heiligdom van de Maagd van de boot te bezoeken, waar de legende spreekt over de komst van de apostel Santiago. Je gaat vervolgens naar Cape Finisterre, het einde van de Camino de Santiago. Je geniet van een lunch in Finisterre, bekend om zijn heerlijke visgerechten en bezoekt de Finisterre vuurtoren. Na de lunch ga je verder naar het dorp Ézaro om zijn prachtige waterval en rivier Xallas te zien voordat je naar Carnota gaat. In dit kleine stadje kom je meer te weten van je gids over de horreo, een typische constructie in het gebied. Je ontdekt aan de Kust van de Dood overblijfselen van scheepswrakken terwijl je meer komt te weten over het land der legendes, bewoond door Kelten die talloze verhalen achterlieten, gehuld in mysterie. Je beëindigt de tour om 18.30 uur terug bij het startpunt.

Kathedraal van Santiago de Compostella en rondleiding museum

7. Kathedraal van Santiago de Compostella en rondleiding museum

Ontdek de geschiedenis en kunst van Santiago de Compostela tijdens een rondleiding door de kathedraal en het museum. Één van de 3 belangrijkste centra voor katholieke pelgrims in de christelijke wereld, de kathedraal van Santiago de Compostela is van oudsher een pelgrimsoord op de weg van St. James (Camino de Santiago) sinds de vroege middeleeuwen. Je betreedt het magnifieke monument, terwijl je gids je meeneemt naar de tombe van Saint James en nog veel meer. Kijk naar het schitterende hoofdaltaar en de ingewikkelde kapellen eromheen en kom meer te weten over de rituelen en tradities. Hoor over het historische en architecturale belang van de kathedraal en vergroot je kennis in het museum waar permanente collecties worden aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen. Rondleidingen van het museum zijn beschikbaar om 13:00 en 16:00 uur, met bijbehorende rondleidingen door de kathedraal om 14:00 en 17:00 uur.

Van Santiago: Rías Baixas Galicië Vis- en wijndagtour

8. Van Santiago: Rías Baixas Galicië Vis- en wijndagtour

Geniet van een dagtrip vanuit Santiago de Compostela en ontdek het beste van Rías Baixas. Dompel jezelf onder in Albariño-wijn en Galicische zeevruchten. Geniet van een mooie boottocht langs het estuarium en leer over mossel-, oester- en sint-jakobsschelpen groeien op de beste plek van Europa daarvoor. Maak bij de eerste stop een wandeling langs lokale wijnstokken van Albariño-druiven en leer over de productie van deze prachtige witte wijn van lokale gidsen van een van de meest exclusieve kelders in de regio. Proef na het bezoek 3 geweldige soorten Albariño-wijn die niet te vinden zijn op normale markten of restaurants, wijnen die worden verkocht in de beste restaurants van Europa en de meest exclusieve markten van de wereld. Ga verder naar een van de meest spectaculaire stranden van Galicië, het strand van La Lanzada. Reis terug in de tijd naar de 10e eeuw om kennis te maken met de geschiedenis en legendes. Vervolgens wacht het eiland La Toja op u met zijn thermische geschiedenis en interessant industrieel verleden bij het maken van de beste zeep van Spanje. Ontdek de wereld van de schelpdierkweek tijdens een cruise. Vaar op een route door talloze "bateas" waar de beste mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen vandaan komen. Eet zoveel mosselen als je wilt, vers geplukt uit het water en gekookt in albariñowijn. Dit alles gaat vergezeld van zoveel witte lokale wijn als je wilt, frisdranken, water en likeurshots. Ga vervolgens naar het mooie dorp Combarro, gebouwd op een gigantische rots en bezaaid met "horreos", vissershuizen en veel stenen kruisen. Maak een wandeling door kleine straatjes, pleinen en een gebied van hoge ecologische waarde. Eeuwen geschiedenis langs stenen straatjes, kleine winkeltjes en heel veel mooie bars en restaurants. Vervolgens is het tijd om te ademen in een van de weinige plaatsen van de Lage Estuaria waar we het inheemse Galicische bos kunnen vinden. Geniet van de inheemse natuur van Galicië door een kleine rivier die door granieten rotsen stroomt en vol molens en kleine watervallen.

Santiago: kathedraal, museum en stadswandeling

9. Santiago: kathedraal, museum en stadswandeling

Ervaar alles wat Santiago te bieden heeft tijdens deze gecombineerde begeleide wandeling. Verken het historische centrum, leer meer over de fascinerende geschiedenis van de stad en bezoek de iconische kathedraal van Santiago de Compostela. Begin je rondreis door Santiago met een rondleiding door het stadscentrum. Volg vanaf Praza do Obradoiro je gids door de stad, bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden en leer over de fascinerende geschiedenis van het gebied. Geniet van een korte pauze en het tweede deel van de tour begint, een bezoek aan het kathedraalmuseum en het interieur van de kathedraal van Santiago. Kom meer te weten over het Romaanse verleden en bekijk kunstwerken uit de 13e eeuw. Bekijk onder de kathedraal archeologische opgravingen van een oude Romeinse stad.

Van Santiago de Compostela: het strand van Lugo en de kathedralen

10. Van Santiago de Compostela: het strand van Lugo en de kathedralen

Van Santiago de Compostela, ga je naar de prachtige stad Lugo, een stad die wordt herkend door de ongelooflijke Romeinse muur die het omringt. Een rondleiding van 1,5 uur voert je rond in het historische centrum, waardoor je de beroemde muur, een vrijwel intacte Romeinse muur, de kathedraal, kunt ontdekken en gewoon ronddwaalt en verdwaalt in deze oude stad. Daarna gaat u naar het strand van Aguas Santas, of zoals het in de volksmond bekend staat, Playa de las Catedrales (het strand van de kathedralen), vanwege de grote rotsformaties die de luchtbogen van de gotische kathedralen oproepen. Profiteer van het eb om te genieten van de rotsformaties gemaakt door de erosie van de zee. Dit is een van de mooiste enclaves van Galicië!

Topbezienswaardigheden in Santiago de Compostela

Veelgestelde vragen over Santiago de Compostela

Welke topattracties zijn een must-see in Santiago de Compostela?

De topattracties in Santiago de Compostela zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Santiago de Compostela?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Cabo Finisterre

Sitemap Santiago de Compostela

Wil je alle activiteiten in Santiago de Compostela ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santiago de Compostela

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.259 beoordelingen

Santiago de Compostela op een dag

Een uitstekende tour om Santiago de Compostela op één dag te zien als je in Porto verblijft. Ricardo, onze gids, was zeer deskundig en professioneel. Mijn vriendin en ik waren erg blij met elk aspect van de tour van begin tot einde.

Relaxte dag met schitterende natuur en 6 mooie stops waar genoeg gelegenheid was om rustig de dingen te bekijken. Ook lunchpauze van anderhalf uur in kustplaats Finisterra met allerlei leuke restaurantjes.

Paula de gids was uitstekend. Zeer informatief, professionele goed kennis, het was uitstekend inclusief wijn en woestijn. Ik beveel Paula echt aan als gids, ze is de beste

Aardige gids. Wist heel veel. Was enthousiast. Werd in het engels rondgeleid. Was redelijk goed te volgen.

Zeer goede gids!we hadden oortjes om haar overal goed te kunnen begirijpen!