Santiago de Compostela

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Santiago de Compostela: de beste attracties

De 5 hoogtepunten van Santiago de Compostela

Naast dé iconische kathedraal van Santiago de Compostela, biedt deze stad nog vele andere bezienswaardigheden. Met een enorme toeristische industrie zijn bezoekers zeer welkom om alles in de hoofdstad van Galicië te ontdekken; een UNESCO werelderfgoedlocatie.

 • Kathedraal van Santiago de Compostela

  1. Kathedraal van Santiago de Compostela

  Deze enorme kathedraal heeft meerdere Katholieke kerkdiensten per dag, waaronder een Engelse dienst om 10:30 uur. Het echte spektakel is de Bedevaartsdienst in de middag. Kom vroeg!

 • Botafumeiro

  2. Botafumeiro

  In het bibliotheek-gedeelte van de kathedraal zul je, hangend aan het plafond, dit sierlijke wierrookvat vinden. Hij wordt alleen tijdens belangrijke diensten gebruikt.

 • Plaza del Obradoiro

  3. Plaza del Obradoiro

  Dit gigantische plein in het hart van Santiago de Compostela is een van de grootste attracties. Elk gebouw heeft zijn eigen geschiedenis, maak een tour om hier meer over te leren.

 • Casco Historico

  4. Casco Historico

  Dit is het historisch centrum en de naam is bepaald geen understatement. Een bezoekje aan de geplaveide straten is een reis terug in de tijd. Wees niet bang om de weg kwijt te raken, je weet nooit wat je tegenkomt!

 • Kathedraal Museum

  5. Kathedraal Museum

  Kunst en archeologie gaan terug tot in de Romeinse tijd in dit museum, waar je alles kan leren over de Kathedraal. Entree is maar €6 per bezoeker.

Plan je bezoek

 • Loop de pelgrimstocht

  Ook bekend als de voettocht van Camino de Santiago, of Weg van St. James, kan deze bedevaartstocht een paar weken of zelfs maanden duren! Al hoef je het natuurlijk niet in één keer te doen. Elke route van St. James naar de Santiago de Compostella Kathedraal telt mee, maar sommige zijn populairder dan andere. Doe goede research en wees vooral zeker dat je klaar bent voor de uitdaging! Routes door Spanje, Frankrijk en Portugal heen worden aangegeven, ook door hostels, wat de tocht toch een stuk makkelijker maakt.

 • Hoe kom je er?

  Vlieg naar het vliegveld van Compostela Airport vanaf centraal Europa. Kom je van verder weg, dan moet je misschien overstappen op Londen of Amsterdam.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  April, mei, juni en september zijn de beste maanden om te gaan, vooral als je de pelgrimsroute wil lopen, dan is het warm weer en droog en is alles open.

Sitemap Santiago de Compostela

Wil je alle activiteiten in Santiago de Compostela ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santiago de Compostela

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.525 beoordelingen

Erg interessante tour! Fijn schema en overal voldoende tijd om alles in je op te kunnen nemen. Boeiende informatie van de super vriendelijke gids, zelf komt ze uit Muros! Mooi detail dat ze met dit werk haar regio op de kaart wil zetten en haar generatie wil vertegenwoordigen aangezien de kleine dorpjes aan de costa da morte behoorlijk vergrijzen! Deze tour is zeker een aanrader!

I enjoy this day trip. The guide is very friendly and explain very good. The places are we visited all very beautiful and full of stories. The price is very cheap. Everybody follow the rules about against COVID. So this trip is safe.

Relaxte dag met schitterende natuur en 6 mooie stops waar genoeg gelegenheid was om rustig de dingen te bekijken. Ook lunchpauze van anderhalf uur in kustplaats Finisterra met allerlei leuke restaurantjes.

Goede gids, fijn om meer van de stad te begrijpen en ook de Kids vonden het leuk om alles te horen. met leuke tips waar goed te eten. De gids Lucia is heel aardig en neemt de tijd voor alles.

diverse stops met alle vrijheid bij elke stop. wel handig als je goed ter been bent.