Datums kiezen

Ontdek het beste van
Santiago de Compostela

Dit beroemde Galicische bedevaartsoord zal je charmeren met haar cultuur, geschiedenis en keuken.

Onze aanbevelingen voor Santiago de Compostela

Santiago: Kathedraal & Museum Tour & Pórtico of Glory Optie

1. Santiago: Kathedraal & Museum Tour & Pórtico of Glory Optie

Beleef een reis naar het verleden en ontdek de geschiedenis van de Apostel Santiago en leer het Kathedraalmuseum en de Kathedraal in al zijn pracht en praal kennen met deze rondleiding, waarbij je de optie kiest die het beste bij je past: rondleiding alleen Museum en Kathedraal of de optie waarbij de Portiek van de Glorie is inbegrepen. Leer elke hoek van onze prachtige kathedraal kennen, ontdek de Romaanse architectuur, leer over de bouw door de eeuwen heen en bewonder de Relikwieënkapel, het Koninklijk Pantheon, de Kapittelbibliotheek en de beroemde Botafumeiro.

Vanuit Santiago: Excursie naar Finisterre, Muxia & Costa da Morte

2. Vanuit Santiago: Excursie naar Finisterre, Muxia & Costa da Morte

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Santiago de Compostela, begin je je reis langs de Galicische kust. Je eerste stop is in een traditioneel Galicisch dorp. Ga hier naar de top van een Romeinse brug waar je een adembenemend uitzicht op de rivier kunt bewonderen. Ga vervolgens naar Muxia Lighthouse, waar je het beroemde heiligdom kunt bezoeken en naar de top van de vuurtoren kunt gaan voor een unieke kustervaring. Vervolg uw tour met een bezoek aan de belangrijkste vuurtoren van de regio, Finisterre. Bewonder vanaf de top van deze pittoreske vuurtoren een panoramisch uitzicht op wat door de Romeinen werd beschouwd als het einde van de aarde. Breek voor de lunch in de stad Finisterre voordat je naar de Ezaro-waterval gaat, de enige waterval die rechtstreeks in de oceaan uitkomt. Ga later naar Carnota, waar je de grootste horréo kunt zien, een oude graanschuur opgehangen aan pilaren. Ga ten slotte naar het dorp Muros, een traditioneel kustplaatsje. Geniet van wat vrije tijd voor een kopje koffie of maak een wandeling over het centrale plein voordat je terugkeert naar Santiago.

Dagvullende tour Santiago de Compostela vanuit Porto

3. Dagvullende tour Santiago de Compostela vanuit Porto

Ontdek twee charmante Zuid-Europese landen tijdens een sightseeingtour van een hele dag vanuit Porto. Steek de grens over naar Spanje om de pelgrimsstad Santiago de Compostela in Galicië te verkennen en stop op de terugweg naar Porto om Valença do Minho te bekijken.  Stap aan boord van een comfortabel busje of bus en reis naar een van de belangrijkste bedevaartsoorden ter wereld, Santiago.Bekijk het pelgrimspad Caminhos de Santiago en bezoek een prachtige kathedraal uit de 11e eeuw. Bewonder de architectuur die oorspronkelijk in Romaanse stijl werd gebouwd, tegenwoordig is de kathedraal een samensmelting van harmonieuze invloeden. Krijg de kans om de mis bij te wonen en geniet van vrije tijd om een wandeling te maken in het stadscentrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin de rit terug naar Porto en pauzeer onderweg in Valença do Minho, een historisch dorp in het noorden van Portugal, precies op de grens tussen Portugal en Spanje. Valença was belangrijk in de middeleeuwen en maakte deel uit van de 'Caminhos de Santiago'.  Zie hoe de stad wordt gedomineerd door een fort met twee torens en een dubbele muur en keer vervolgens weer terug naar je ontmoetingspunt in Porto. 

Santiago de Compostela: Finisterre, Muxia & Costa da Morte

4. Santiago de Compostela: Finisterre, Muxia & Costa da Morte

Begin de tour met een bezoek aan Ponte Maceira, een charmant stadje dat een verplichte stopplaats is voor pelgrims die op weg zijn naar het "einde van de wereld". Bewonder de 14e-eeuwse brug over de rivier de Tambre en bekijk de pittoreske reeksen middeleeuwse molens. Reis langs de prachtige kust van de monding van de Muros e Noia naar de historische stad Muros. Stop hier voor een kort bezoek om de omgeving te bewonderen. Ga vervolgens richting de kust en geniet van een van de mooiste uitzichten op de kust van Carnota. Rijd langs de prachtige bezienswaardigheden aan de kust van Lira, Carnota Beach, Boca do Río, Monte Pindo en Kaap Fisterra. Kom daarna aan in Ézaro, waar de rivier de Xallas in de zee valt en een waterval vormt, de Ézaro-waterval, is waarschijnlijk de beroemdste in Galicië en uniek in continentaal Europa. Ga verder naar Kaap Fisterra (Finisterre), ooit beschouwd als het meest westelijke punt van Europa, waar de vuurtoren en kilometer nul van de Camino de Santiago zich bevinden. Hier kunt u lunchen en vrije tijd nemen om door de stad en de vissershaven te wandelen. Vervolg de route en ga naar Muxia, waar u hier een prachtig heiligdom zult ontmoeten aan de voet van de Atlantische Oceaan en met drie stenen die door de Galiciërs als heilig worden beschouwd.

Kathedraal van Santiago de Compostella en rondleiding museum

5. Kathedraal van Santiago de Compostella en rondleiding museum

Verken de geschiedenis van Santiago de Compostela tijdens een rondleiding door de kathedraal en het bijbehorende museum. Een van de 3 belangrijkste centra voor katholieke pelgrims in de christelijke wereld. De kathedraal van Santiago de Compostela is van oudsher een bedevaartsoord op de "Way of St. James" (Camino de Santiago) sinds de vroege middeleeuwen. Betreed het prachtige monument om te ontdekken waarom, terwijl je gids je meeneemt naar het graf van Sint Jacob en nog veel meer. Kijk naar het schitterende hoofdaltaar en de ingewikkelde kapellen eromheen en leer over de rituelen en tradities. Hoor over het historische en architectonische belang van de kathedraal en vergroot je kennis in het museum waar je de schat van de kathedraal, de bibliotheek en alle belangrijke kunstwerken kunt ontdekken.

Santiago: Rondvaart Rias Baixas met zeevruchten en bezoek aan een wijnmakerij

6. Santiago: Rondvaart Rias Baixas met zeevruchten en bezoek aan een wijnmakerij

Stop bij O Grove Town, het perfecte dorp om tijd door te brengen in rust en de sensaties van het echte en oprechte Galicië te ervaren. Geniet van de landelijke sfeer weg van het toerisme en geniet van een aangename pauze en Galicische maaltijd. Maak een wandeling door de wijngaarden van het zeer prestigieuze Albariño. Krijg de mogelijkheid om meer te weten te komen over de productie van deze uitstekende wijn en deel te nemen aan een proeverij van drie wijnen van de benaming Rias Baixas in goed gezelschap. Stop vervolgens bij het heiligdom van "la Lanzada". Krijg een volledig overzicht van deze mystieke plek, gesticht in de 9e eeuw, en maak een mooie wandeling. Steek een deel van de baai van Poio over en zie de schoonheid op een gigantische rots waarop het is gebouwd. Bekijk de graanschuren eromheen, de huizen met uitzicht op de zee en de verschillende stenen kruisen die typisch zijn voor Galicië, genaamd Cruceiros, die op de site staan. Tour door de karakteristieke straten en pleinen van deze plek en heb de mogelijkheid om een echte en authentieke reis door de tijd te maken, zoals en bezoek een gebied van grote ecologische waarde. Volgende stop op het eiland Toja, beroemd om de productie van zeep en om zijn warmwaterbronnen, gelegen in een gebied genaamd Rood Natura 2000. Ontdek een klein museum van de oude zeepfabriek en een kapel die volledig bedekt is met schelpen. Eindig met een rondleiding door de zee, waarbij je de productie van mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen zult bewonderen en direct onder ogen zult zien, en verschillende stops maakt om de waterpoelen te aanschouwen. Proef gestoomde mosselen in grote hoeveelheden vergezeld van een van de beste lokale Albariño-wijnen (Condes de Albarei) en shots Crema de Orujo.

Santiago de Compostela: Kathedraal, museum en oude binnenstad

7. Santiago de Compostela: Kathedraal, museum en oude binnenstad

Ontdek de stad 100% door onze tour die een wandeltocht door de stad combineert met een rondleiding door het museum en de kathedraal van Santiago: leer het verleden kennen en word verliefd op de essentie ervan. We beginnen de tour op het Obradoiro-plein waar onze gids daar zal zijn met een oranje paraplu die op je wacht: we slenteren door de eeuwenoude straten van de oude stad, je geniet van een pauze van 40 minuten tussen de rondleidingen en je gaat verder met een rondleiding door het Kathedraalmuseum en het interieur van de kathedraal met onze officiële gidsen.

Vanuit Santiago: dagtour naar Finisterre, Muxia, & Costa da Morte

8. Vanuit Santiago: dagtour naar Finisterre, Muxia, & Costa da Morte

Maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in een van de meest bijzondere uithoeken van Galicië! Als je op zoek bent naar een unieke ervaring waarmee je je kunt onderdompelen in de rijke geschiedenis, cultuur en gastronomie van de regio, hoef je niet verder te zoeken. We presenteren onze excursie naar Pontemaceira, Muxia, Finisterre en de kust van de dood, die jou meeneemt door prachtige landschappen en iconische plaatsen die al eeuwenlang getuige zijn van de pelgrimstocht naar Santiago. Maak een onvergetelijk avontuur op Plaza Galicia om 09:00 uur, vanwaar je richting Pontemaceira gaat, een charmante middeleeuwse brug die op weg is naar de spectaculaire Cabo Finisterre, het laatste punt van de beroemde Camino de Santiago. Na een bezoek aan deze ongelooflijke brug kom je aan in Muxia, waar het Heiligdom van de Maagd van de Boot majestueus afsteekt tegen de machtige oceaan, die onvermoeibaar tegen de rotsen breekt. Deze plek zal jou onderdompelen in de rijke geschiedenis van de bedevaart naar Santiago en je omhullen met zijn legendes. Als je dit eenmaal hebt gezien, ontmoeten we elkaar bij Kaap Finisterre, het einde van de wereld, zoals de oude Romeinen deze plek noemden. Deze kaap, met een uitzicht van 180º over de open oceaan, toont ons de Keltische en Romeinse pelgrimsspiritualiteit die de rotsen in haar onmetelijkheid baadt. Na de lunch vervolgt je je reis naar de prachtige waterval van het dorp Ézaro, waar je de schoonheid van de Xallas-rivier kunt bewonderen, de enige rivier in Europa die uitmondt in een waterval die rechtstreeks in de oceaan uitmondt. Dat kun je toch niet missen? Na deze stop bezoeken we de Hórreo de Carnota, een van de meest typische constructies in Galicië, waar je een van de grootste Hórreos van Galicië zult zien. Durf jij te raden waarom het zo groot was? Ten slotte bezoeken we de bekende stad Muros, met zijn bijzondere historische centrum en zijn zeevarende bogen, die alle bezoekers boeit. Mis de kans niet om een unieke ervaring in Galicië te beleven! Van de charmante middeleeuwse brug van Pontemaceira tot de spectaculaire Cabo Finisterre, langs het majestueuze Heiligdom van de Maagd van de Boot en de schoonheid van de waterval van Ézaro, deze reis neemt jou mee langs enkele van de meest karakteristieke plekken in de regio. Bovendien bieden onze gespecialiseerde gidsen je boeiende verhalen en legendes waarmee je je nog meer kunt onderdompelen in de rijke Keltische en Romeinse cultuur van de regio. En mis de kans niet om de voortreffelijke lokale keuken te proberen, vooral de heerlijke zeevruchten, in het charmante stadje Finisterre. Voor dit alles en nog veel meer nodigen we je uit om met ons mee te gaan op dit onvergetelijke avontuur door een van de meest bijzondere uithoeken van Galicië. Reserveer nu jouw plek en bereid je voor op een ervaring die je nooit zult vergeten.

Van Santiago: Rías Baixas Galicia Seafood & Wine Day Tour

9. Van Santiago: Rías Baixas Galicia Seafood & Wine Day Tour

Geniet van een dagtrip vanuit Santiago de Compostela en ontdek het beste van Rías Baixas. Dompel jezelf onder in Albariño-wijn en Galicische zeevruchten. Geniet van een boottocht langs de riviermonding en leer over het kweken van mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen. Lees meer over elke site in uw gids en geniet van stops op elke locatie. Ontmoet om 10.00 uur op Plaza de Galicia en begin je tour van Santiago naar de Rías Baixas. Maak bij de eerste stop een wandeling langs lokale wijnstokken van Albariño-druiven en leer over de productie van deze prachtige witte wijn van lokale gidsen van een van de meest exclusieve kelders in de regio. Proef na het bezoek een van de meest bekende Albariño-wijnen die niet te vinden zijn op normale markten of restaurants, wijnen die worden verkocht in de beste restaurants van Europa en de meest exclusieve markten ter wereld. Ga verder naar een van de meest spectaculaire stranden van Galicië, het strand van La Lanzada. Reis terug in de tijd naar de 10e eeuw om kennis te maken met de geschiedenis en legendes. Vervolgens wacht het eiland La Toja op je met zijn thermische geschiedenis en interessant industrieel verleden bij het maken van de beste zeep van Spanje. Ontdek de wereld van het kweken van schelpdieren tijdens een boottocht. Vaar op een route langs talloze "bateas" waar de beste mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen vandaan komen. Tijdens de cruise kunt u zoveel mosselen eten als u wilt, vers geplukt uit het water en gekookt in albariño-wijn. Dit alles vergezeld van zoveel witte lokale wijn als je wilt, frisdrank, water en likeurshots. Na de cruise wordt u afgezet bij O Grove, het "zeevruchtenparadijs" van Galicië. Breng 90 minuten door met genieten van een lunch in een restaurant. Uw gids zal u de beste aanbevelen, afhankelijk van waar u naar op zoek bent. Ervaar de kust van de monding van de Arousa en reis in zuidelijke richting naar de monding van Pontevedra. Doorkruis de steden Portonovo, Sanxenxo en Raxó en bezoek het vissersdorpje Combarro, met zijn geplaveide straatjes, kleine winkeltjes en prachtige bars en restaurants. Verlaat ten slotte de Rías Baixas en keer terug naar Santiago de Compostela om afgezet te worden.

Santiago de Compostela: massagebehandeling

10. Santiago de Compostela: massagebehandeling

Geniet van een massagebehandeling als een geweldige manier om de helende kracht van aanraking te ervaren en een goede gezondheid te behouden. U kunt kiezen voor een stimulerende massage met speciale oliën en crèmes om het hele lichaam in te werken. U kunt ook kiezen voor een ontspannende massage die wordt uitgevoerd door middel van langzame en diepe oefeningen om het spierherstel te helpen verbeteren, of een ontspannende massage om spanning te verlichten en uw mentale toestand te verbeteren. Een sessie voetreflexologie is ook mogelijk. Dit maakt gebruik van een therapeutische techniek die gebaseerd is op de stimulatie van bepaalde punten op de voeten. Dit kan perfect zijn als je vele dagen op de Camino de Santiago hebt gewandeld.

Alle activiteiten

109 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Santiago de Compostela

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Santiago de Compostela?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Fisterra, Galicië

Andere activiteiten in Santiago de Compostela

Wil je alle activiteiten in Santiago de Compostela bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santiago de Compostela

Gemiddelde beoordeling

4.7
(3.570 beoordelingen)

We hadden een prachtige dagtocht naar Santiago de Compostela. Alexander, onze gids, was zeer deskundig en informatief en hield ons bezig met zijn verhalen over de historische achtergrond van Compostela, straat James en anderen. Mijn man vond het vooral leuk om met Alexander te praten, omdat hij ook van geschiedenis houdt en Alexander veel meningen en informatie gaf. Naast Compostela vonden we het leuk om te winkelen in Valença. Hoewel we er iets langer over deden dan de tijd die Alexander had toegewezen, wachtte hij geduldig op ons en was hij vriendelijk. Ik ben blij dat we maar een kleine groep van 9 waren, inclusief Alexander. Ik hoop dat we de volgende keer, wanneer we weer naar Porto reizen, Alexander als gids voor een andere tour kunnen krijgen. Ik zal dit doorgeven aan vrienden die een reis naar Porto plannen.

We hebben erg genoten van de reis. Zowel de reis zelf naar Santiago als de bestemming waren geweldige ervaringen. Een heel speciale vermelding voor onze gidspersoon, Alex Lima (LivingTours). Zeer goed gedocumenteerde man, niet alleen over onderwerpen die betrekking hebben op de reis, maar ook in verschillende andere. We waren blij om te ontdekken dat we een aantal gemeenschappelijke interesses delen, zoals wandelen en trektochten, en ook om te ontdekken dat hij ons land van herkomst leuk vindt en vrijwel alles weet - Roemenië :-) Over het algemeen heeft de hele ervaring veel waarde voor ons toegevoegd, en we zijn gewoon dankbaar voor alles.

We hadden een geweldige dagtocht naar Santiago de Compostela. De bekwame handen van Valdemar, onze chauffeur en gids, zorgden ervoor dat we veilig, comfortabel en geïnformeerd waren tijdens de reis naar Spanje. Hij was uiterst goed geïnformeerd over de historische betekenis van Santiago de Compostela en de Camino de Santiago. Ook het zijbezoek aan Valença do Minho was een welkome verrassing. Dit was onze derde gehoste Living Tours-reis. Ik zal hun bedrijf en hun medewerkers zeker aanbevelen voor eventuele excursies die u maakt tijdens uw bezoek aan Portugal.

Wij raden een reis naar Santiago de Compostela ten zeerste aan. Onze gids Valdemar was bekwaam, hij vertelde interessant over de plaatsen die we passeerden en over Santiago zelf. Goed gezelschap en een goede chauffeur maakten de reis zeer succesvol. Lunch in Santiago - een openbaring. We raden de tour en Get Your Guide ten zeerste aan.

Ik had de excursie in het Italiaans (hoorbaar) geboekt, maar in werkelijkheid legde de gids Lucia (zeer goed) het uit in het Spaans en Engels. Het was geen probleem, wat ik in het Spaans niet verstond, begreep ik met de uitleg in het Engels. Waardering 10👍🏻