Santiago de Compostela
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Santiago de Compostela

Bekijk alle tours en activiteiten in Santiago de Compostela

De 5 hoogtepunten van Santiago de Compostela

Naast dé iconische kathedraal van Santiago de Compostela, biedt deze stad nog vele andere bezienswaardigheden. Met een enorme toeristische industrie zijn bezoekers zeer welkom om alles in de hoofdstad van Galicië te ontdekken; een UNESCO werelderfgoedlocatie.

Kathedraal van Santiago de Compostela

Deze enorme kathedraal heeft meerdere Katholieke kerkdiensten per dag, waaronder een Engelse dienst om 10:30 uur. Het echte spektakel is de Bedevaartsdienst in de middag. Kom vroeg!

Botafumeiro

In het bibliotheek-gedeelte van de kathedraal zul je, hangend aan het plafond, dit sierlijke wierrookvat vinden. Hij wordt alleen tijdens belangrijke diensten gebruikt.

Plaza del Obradoiro

Dit gigantische plein in het hart van Santiago de Compostela is een van de grootste attracties. Elk gebouw heeft zijn eigen geschiedenis, maak een tour om hier meer over te leren.

Casco Historico

Dit is het historisch centrum en de naam is bepaald geen understatement. Een bezoekje aan de geplaveide straten is een reis terug in de tijd. Wees niet bang om de weg kwijt te raken, je weet nooit wat je tegenkomt!

Kathedraal Museum

Kunst en archeologie gaan terug tot in de Romeinse tijd in dit museum, waar je alles kan leren over de Kathedraal. Entree is maar €6 per bezoeker.

Santiago de Compostela: Plan uw bezoek

Loop de pelgrimstocht

Ook bekend als de voettocht van Camino de Santiago, of Weg van St. James, kan deze bedevaartstocht een paar weken of zelfs maanden duren! Al hoef je het natuurlijk niet in één keer te doen. Elke route van St. James naar de Santiago de Compostella Kathedraal telt mee, maar sommige zijn populairder dan andere. Doe goede research en wees vooral zeker dat je klaar bent voor de uitdaging! Routes door Spanje, Frankrijk en Portugal heen worden aangegeven, ook door hostels, wat de tocht toch een stuk makkelijker maakt.

Hoe kom je er?

Vlieg naar het vliegveld van Compostela Airport vanaf centraal Europa. Kom je van verder weg, dan moet je misschien overstappen op Londen of Amsterdam.

Tips & informatie

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  April, mei, juni en september zijn de beste maanden om te gaan, vooral als je de pelgrimsroute wil lopen, dan is het warm weer en droog en is alles open.

Activiteiten in Santiago de Compostela

Sitemap Santiago de Compostela

Wil je alle activiteiten in Santiago de Compostela ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Santiago de Compostela
4.4
Gebaseerd op 45 beoordelingen van GetYourGuide-klanten