Santiago de Compostela
Tours

Dit beroemde Galicische bedevaartsoord zal je charmeren met haar cultuur, geschiedenis en keuken.

Onze aanbevelingen voor Santiago de Compostela

Santiago: Kathedraal & Museum Tour & Pórtico of Glory Optie

Santiago: Kathedraal & Museum Tour & Pórtico of Glory Optie

Beleef een reis naar het verleden en ontdek de geschiedenis van de Apostel Santiago en leer het Kathedraalmuseum en de Kathedraal in al zijn pracht en praal kennen met deze rondleiding, waarbij je de optie kiest die het beste bij je past: rondleiding alleen Museum en Kathedraal of de optie waarbij de Portiek van de Glorie is inbegrepen. Leer elke hoek van onze prachtige kathedraal kennen, ontdek de Romaanse architectuur, leer over de bouw door de eeuwen heen en bewonder de Relikwieënkapel, het Koninklijk Pantheon, de Kapittelbibliotheek en de beroemde Botafumeiro.

Vanuit Santiago: Excursie naar Finisterre, Muxia & Costa da Morte

Vanuit Santiago: Excursie naar Finisterre, Muxia & Costa da Morte

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Santiago de Compostela, begin je je reis langs de Galicische kust. Je eerste stop is bij een traditioneel Galicisch dorp. Ga hier naar de top van een Romeinse brug waar je een adembenemend uitzicht over de rivier kunt bewonderen. Ga vervolgens naar de vuurtoren van Muxia, waar je het beroemde heiligdom kunt bezoeken en ga naar de top van de vuurtoren voor een unieke kustervaring. Vervolg je tocht met een bezoek aan de belangrijkste vuurtoren en kaap van de regio, Finisterre. Bewonder vanaf de top van deze pittoreske kaap het panoramische uitzicht op wat door de Romeinen werd beschouwd als het einde van de aarde. Pauzeer voor de lunch in het stadje Finisterre voordat je naar de Ezaro waterval gaat, de enige waterval die rechtstreeks in de oceaan uitkomt. Ga later naar Carnota, waar je de grootste horréo, een oude graanschuur opgehangen door pilaren, kunt zien die er bestaat. Ga tot slot naar het dorp Muros, een traditioneel kustdorp. Geniet van wat vrije tijd voor een kopje koffie of een wandeling over het centrale plein voordat je terugkeert naar Santiago.

Dagvullende tour Santiago de Compostela vanuit Porto

Dagvullende tour Santiago de Compostela vanuit Porto

Ontdek 2 charmante Zuid-Europese steden tijdens een dagvullende tour vanuit Porto. Steek de grens over naar Spanje om de pelgrimsstad Santiago de Compostela in Galicië te verkennen en stop om Valença do Minho te bekijken op de terugweg naar Porto. Stap in een comfortabel busje en reis naar een van de belangrijkste bedevaartsoorden ter wereld, Santiago. Bekijk het pelgrimspad Caminhos de Santiago en bezoek een prachtige kathedraal uit de 11e eeuw. Bewonder de architectuur die oorspronkelijk in Romaanse stijl werd gebouwd, tegenwoordig is de kathedraal een amalgaam van harmonieuze invloeden. Je hebt de gelegenheid om een mis bij te wonen en van vrije tijd te genieten voor een wandeling in het centrum van de UNESCO Werelderfgoedstad. Begin de rit terug naar Porto en stop in Valença do Minho, een historisch dorp in het noorden van Portugal, precies op de grens tussen Portugal en Spanje. Valença was belangrijk in de middeleeuwen en maakte deel uit van de "Caminhos de Santiago". Zie hoe de stad wordt gedomineerd door een fort met twee torens en een dubbele muur voordat je terugkeert naar je trefpunt in Porto.

Vanuit Santiago: Tour naar Rias Baixas met boot, zeevruchten en wijn

Vanuit Santiago: Tour naar Rias Baixas met boot, zeevruchten en wijn

Stop in O Grove Town, het perfecte dorp om tijd in rust door te brengen en de sensaties van het echte Galicië te ervaren. Geniet van de landelijke sfeer, weg van het toerisme, en geniet van een aangename pauze en een Galicische maaltijd. Maak een wandeling door de wijngaarden van de zeer prestigieuze Albariño. Maak kennis met de productie van deze uitstekende wijn en proef in goed gezelschap drie wijnen van de benaming Rias Baixas. Stop vervolgens bij het heiligdom van "la Lanzada". Krijg een volledig overzicht van deze mystieke plek, opgericht in de 9e eeuw, en maak een prachtige wandeling. Steek een deel van de baai van Poio over en zie de schoonheid van een gigantische rots waarop het is gebouwd. Bekijk de graanschuren eromheen, de huizen met uitzicht op zee en de verschillende stenen kruizen die typisch zijn voor Galicië, Cruceiros genaamd, die op deze plek staan. Bezoek de karakteristieke straten en pleinen van deze plaats en maak een echte en authentieke reis door de tijd en bezoek een gebied van grote ecologische waarde. De volgende stop is op het eiland Toja, beroemd om de productie van zeep en om zijn warmwaterbronnen, gelegen in een gebied dat Red Natura 2000 wordt genoemd. Ontdek een klein museum van de oude zeepfabriek en een kapel die helemaal bedekt is met schelpen. Eindig met een rondleiding door de zee, waarbij je de productie van mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen kunt bewonderen en rechtstreeks onder ogen kunt komen, waarbij je verschillende stops maakt om de drinkplaatsen te bekijken. Proef gestoomde mosselen in onbeperkte hoeveelheden, vergezeld van een van de beste lokale witte wijnen en een scheutje Crema de Orujo aan boord van de boot als je dat in je reservering opneemt.

Santiago de Compostela: Kathedraal, museum en oude binnenstad

Santiago de Compostela: Kathedraal, museum en oude binnenstad

Ontdek de stad 100% door onze tour die een wandeltocht door de stad combineert met een rondleiding door het museum en de kathedraal van Santiago: leer het verleden kennen en word verliefd op de essentie ervan. We beginnen de tour op het Obradoiro-plein waar onze gids daar zal zijn met een oranje paraplu die op je wacht: we slenteren door de eeuwenoude straten van de oude stad, je geniet van een pauze van 40 minuten tussen de rondleidingen en je gaat verder met een rondleiding door het Kathedraalmuseum en het interieur van de kathedraal met onze officiële gidsen.

Santiago de Compostela: Finisterre, Muxia & Costa da Morte

Santiago de Compostela: Finisterre, Muxia & Costa da Morte

Begin de tour met een bezoek aan Ponte Maceira, een charmant stadje dat een verplichte stopplaats is voor pelgrims die op weg zijn naar het "einde van de wereld". Bewonder de 14e-eeuwse brug over de rivier de Tambre en bekijk de pittoreske reeksen middeleeuwse molens. Reis langs de prachtige kust van de monding van de Muros e Noia naar de historische stad Muros. Stop hier voor een kort bezoek om de omgeving te bewonderen. Ga vervolgens richting de kust en geniet van een van de mooiste uitzichten op de kust van Carnota. Rijd langs de prachtige bezienswaardigheden aan de kust van Lira, Carnota Beach, Boca do Río, Monte Pindo en Kaap Fisterra. Kom daarna aan in Ézaro, waar de rivier de Xallas in de zee valt en een waterval vormt, de Ézaro-waterval, is waarschijnlijk de beroemdste in Galicië en uniek in continentaal Europa. Ga verder naar Kaap Fisterra (Finisterre), ooit beschouwd als het meest westelijke punt van Europa, waar de vuurtoren en kilometer nul van de Camino de Santiago zich bevinden. Hier kunt u lunchen en vrije tijd nemen om door de stad en de vissershaven te wandelen. Vervolg de route en ga naar Muxia, waar u hier een prachtig heiligdom zult ontmoeten aan de voet van de Atlantische Oceaan en met drie stenen die door de Galiciërs als heilig worden beschouwd.

Kathedraal van Santiago de Compostella en rondleiding museum

Kathedraal van Santiago de Compostella en rondleiding museum

Verken de geschiedenis van Santiago de Compostela tijdens een rondleiding door de kathedraal en het bijbehorende museum. Een van de 3 belangrijkste centra voor katholieke pelgrims in de christelijke wereld. De kathedraal van Santiago de Compostela is van oudsher een bedevaartsoord op de "Way of St. James" (Camino de Santiago) sinds de vroege middeleeuwen. Betreed het prachtige monument om te ontdekken waarom, terwijl je gids je meeneemt naar het graf van Sint Jacob en nog veel meer. Kijk naar het schitterende hoofdaltaar en de ingewikkelde kapellen eromheen en leer over de rituelen en tradities. Hoor over het historische en architectonische belang van de kathedraal en vergroot je kennis in het museum waar je de schat van de kathedraal, de bibliotheek en alle belangrijke kunstwerken kunt ontdekken.

Vanuit Santiago: dagtour naar Finisterre, Muxia, & Costa da Morte

Vanuit Santiago: dagtour naar Finisterre, Muxia, & Costa da Morte

Zet je schrap voor een wervelwind van verwondering als we beginnen aan de ultieme Galicische escapade! Stel je voor: het is het krieken van de dag en je vertrekt vanaf het levendige Plaza Galicia, klaar voor een dag vol geschiedenis, mysterie en overheerlijke hapjes. Eerste halte? Pontemaceira! Stel je voor dat je een pittoreske middeleeuwse brug oversteekt, de poort naar de ontzagwekkende Cabo Finisterre. Dit is niet zomaar een brug - het is je portaal naar het verleden, wankelend op geplaveide glorie. Zet je schrap voor Muxia, waar het machtige Heiligdom van de Maagd van de Boot hoog staat en de stenen eeuwenoude geheimen fluisteren terwijl de golven vlakbij dramatisch neerstorten. Voel hoe de legendes je ziel binnensijpelen en verhalen oproepen over eeuwenoude pelgrims. En net als je denkt dat het niet beter kan, gaan we naar Kaap Finisterre - het 'Einde van de Aarde' voor de oude Romeinen die een gevoel voor drama hadden. Hier kun je op adem komen met een 180 graden panorama over de eindeloze oceaan en de spirituele sfeer voelen die deze rotsachtige oase al eeuwen doordrenkt. Na de lunch worden je zintuigen opnieuw verwend bij de adembenemende Ézaro waterval, een spektakel waar de Xallas rivier rechtstreeks in de zee danst. Bereid je voor op de betoverende plons en spray - een zeldzaam Europees juweeltje dat je niet wilt missen! Nog steeds bruisend? Er is nog meer! We verkennen de mammoet Hórreo de Carnota en dagen je uit om te ontdekken waarom het zo groots is. Dwaal daarna door Muros met zijn historische hoekjes en charismatische plekjes, waar de essentie van het zeevarende verleden blijft hangen. Ga met ons mee voor niet zomaar een reis, maar een echt zintuigenfestival! Ontdek de charmes van Pontemaceira, de heiligheid van Muxia, de dramatische uiteinden van Finisterre en nog veel meer. Onze deskundige gidsen staan te popelen om onweerstaanbare verhalen en legenden met je te delen die je dieper zullen onderdompelen in de Keltische en Romeinse sfeer van de regio. En oh, de zeevruchten! Bereid je smaakpapillen voor op een symfonie van smaken die alleen Galicië kan bieden. Grijp nu je plek voor dit niet te missen Galicische gala! Het is meer dan een reis; het is een explosie van cultuur, geschiedenis en schoonheid die wacht om ontdekt te worden. Laten we herinneringen maken die voor altijd in je geheugen gegrift zullen staan. Doe je mee?

Van Santiago: Rías Baixas Galicia Seafood & Wine Day Tour

Van Santiago: Rías Baixas Galicia Seafood & Wine Day Tour

Geniet van een dagtrip vanuit Santiago de Compostela en ontdek het beste van Rías Baixas. Dompel jezelf onder in Albariño-wijn en Galicische zeevruchten. Geniet van een boottocht langs de riviermonding en leer over het kweken van mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen. Lees meer over elke site in uw gids en geniet van stops op elke locatie. Ontmoet om 10.00 uur op Plaza de Galicia en begin je tour van Santiago naar de Rías Baixas. Maak bij de eerste stop een wandeling langs lokale wijnstokken van Albariño-druiven en leer over de productie van deze prachtige witte wijn van lokale gidsen van een van de meest exclusieve kelders in de regio. Proef na het bezoek een van de meest bekende Albariño-wijnen die niet te vinden zijn op normale markten of restaurants, wijnen die worden verkocht in de beste restaurants van Europa en de meest exclusieve markten ter wereld. Ga verder naar een van de meest spectaculaire stranden van Galicië, het strand van La Lanzada. Reis terug in de tijd naar de 10e eeuw om kennis te maken met de geschiedenis en legendes. Vervolgens wacht het eiland La Toja op je met zijn thermische geschiedenis en interessant industrieel verleden bij het maken van de beste zeep van Spanje. Ontdek de wereld van het kweken van schelpdieren tijdens een boottocht. Vaar op een route langs talloze "bateas" waar de beste mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen vandaan komen. Tijdens de cruise kunt u zoveel mosselen eten als u wilt, vers geplukt uit het water en gekookt in albariño-wijn. Dit alles vergezeld van zoveel witte lokale wijn als je wilt, frisdrank, water en likeurshots. Na de cruise wordt u afgezet bij O Grove, het "zeevruchtenparadijs" van Galicië. Breng 90 minuten door met genieten van een lunch in een restaurant. Uw gids zal u de beste aanbevelen, afhankelijk van waar u naar op zoek bent. Ervaar de kust van de monding van de Arousa en reis in zuidelijke richting naar de monding van Pontevedra. Doorkruis de steden Portonovo, Sanxenxo en Raxó en bezoek het vissersdorpje Combarro, met zijn geplaveide straatjes, kleine winkeltjes en prachtige bars en restaurants. Verlaat ten slotte de Rías Baixas en keer terug naar Santiago de Compostela om afgezet te worden.

Santiago de Compostela: massagebehandeling

Santiago de Compostela: massagebehandeling

Geniet van een massagebehandeling als een geweldige manier om de helende kracht van aanraking te ervaren en een goede gezondheid te behouden. U kunt kiezen voor een stimulerende massage met speciale oliën en crèmes om het hele lichaam in te werken. U kunt ook kiezen voor een ontspannende massage die wordt uitgevoerd door middel van langzame en diepe oefeningen om het spierherstel te helpen verbeteren, of een ontspannende massage om spanning te verlichten en uw mentale toestand te verbeteren. Een sessie voetreflexologie is ook mogelijk. Dit maakt gebruik van een therapeutische techniek die gebaseerd is op de stimulatie van bepaalde punten op de voeten. Dit kan perfect zijn als je vele dagen op de Camino de Santiago hebt gewandeld.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Santiago de Compostela

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Santiago de Compostela?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Santiago de Compostela op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Santiago de Compostela

Activiteiten in Santiago de Compostela

Rondleidingen in Spanje

Wat te doen in Spanje

Andere activiteiten in Santiago de Compostela

Wil je alle activiteiten in Santiago de Compostela bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.