Kies data

Dingen om te doen Santiago de Compostela

Dit beroemde Galicische bedevaartsoord zal je charmeren met haar cultuur, geschiedenis en keuken.

Santiago de Compostela: De beste dingen die je niet wil missen

Van Santiago de Compostela: Finisterre en Costa da Morte

1. Van Santiago de Compostela: Finisterre en Costa da Morte

Een essentiële excursie om Galicië te leren kennen. Je bezoekt de belangrijkste jacobiaanse plekken en dorpen. Je bezoekt het beroemde heiligdom van Muxía, waar je de legendes en uitleg van een gespecialiseerde gids over deze plek grondig kunt leren kennen. Je beleeft een adembenemende wandeling over de rotsachtige kusten van Costa da Morte U zult ook de meest bekende, historische, jacobiaanse en beroemde kaap van de zone ontdekken, de kaap van Finisterre. U zult genieten van indrukwekkende landschappen en uitzichten over de Atlantische Oceaan. Daarnaast leer je de oude pelgrimstradities en de geschiedenis en het einde van de camino van de kust kennen. Ook een diep bezoek aan de belangrijkste haven en het dorp Finisterre is inbegrepen. Dit zal je helpen bij het ontdekken van de belangrijkste oude en middeleeuwse dorpen aan de dode kust. Natuurlijk zult u de stop bij de waterval van Ezaro bewonderen, een adembenemende plek die bekend staat om zijn bijzondere kenmerken. Een ander verplicht bezoek zal zijn aan muros. U zult genieten en scheepswrakken, legendes en Romeinse cultuur ontdekken die nog steeds leven aan de Costa da Morte.

Van Santiago: Finisterre, Muxia & Costa da Morte Excursie

2. Van Santiago: Finisterre, Muxia & Costa da Morte Excursie

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Santiago de Compostela, begin je je reis langs de Galicische kust. Je eerste stop is in een traditioneel Galicisch dorp. Ga hier naar de top van een Romeinse brug waar je een adembenemend uitzicht op de rivier kunt bewonderen. Ga vervolgens naar Muxia Lighthouse, waar je het beroemde heiligdom kunt bezoeken en naar de top van de vuurtoren kunt gaan voor een unieke kustervaring. Vervolg uw tour met een bezoek aan de belangrijkste vuurtoren van de regio, Finisterre. Bewonder vanaf de top van deze pittoreske vuurtoren een panoramisch uitzicht op wat door de Romeinen werd beschouwd als het einde van de aarde. Breek voor de lunch in de stad Finisterre voordat je naar de Ezaro-waterval gaat, de enige waterval die rechtstreeks in de oceaan uitkomt. Ga later naar Carnota, waar je de grootste horréo kunt zien, een oude graanschuur opgehangen aan pilaren. Ga ten slotte naar het dorp Muros, een traditioneel kustplaatsje. Geniet van wat vrije tijd voor een kopje koffie of maak een wandeling over het centrale plein voordat je terugkeert naar Santiago.

Santiago de Compostela: kathedraal en museum, optionele portiek

3. Santiago de Compostela: kathedraal en museum, optionele portiek

Sla de wachtrij over en ontdek de romaanse architectuur van de kathedraal van Santiago de Compostela met een gids. Verken de kathedraal en het bijbehorende museum en bekijk de laatste halte op de pelgrimsroute Camino de Santiago. Bewonder het prachtige interieur van de kathedraal op 4 verdiepingen en leer over de bouw en vernietiging van de kathedraal door de eeuwen heen. Bekijk opmerkelijke kenmerken van de kathedraal, zoals de kapel van relikwieën, het koninklijk pantheon, de schatkamer, de kapittelbibliotheek, de Botafumeiro en het Obradoiro-balkon. Als je kiest voor de optie Portico of Gloria, wacht je gids op je in Plaza do Obradoiro zodat ze meer uitleg kunnen geven over dit romaanse meesterwerk en de erfenis van Maestre Mateo.

Rías Baixas: rondvaart, mosselen, wijn en bezoek aan de wijnmakerij

4. Rías Baixas: rondvaart, mosselen, wijn en bezoek aan de wijnmakerij

Stop bij O Grove Town, het perfecte dorp om tijd door te brengen in rust en de sensaties van het echte en oprechte Galicië te ervaren. Geniet van de landelijke sfeer weg van het toerisme en geniet van een aangename pauze en Galicische maaltijd. Maak een wandeling door de wijngaarden van het zeer prestigieuze Albariño. Krijg de mogelijkheid om meer te weten te komen over de productie van deze uitstekende wijn en deel te nemen aan een proeverij van drie wijnen van de benaming Rias Baixas in goed gezelschap. Stop vervolgens bij het heiligdom van "la Lanzada". Krijg een volledig overzicht van deze mystieke plek, gesticht in de 9e eeuw, en maak een mooie wandeling. Steek een deel van de baai van Poio over en zie de schoonheid op een gigantische rots waarop het is gebouwd. Bekijk de graanschuren eromheen, de huizen met uitzicht op de zee en de verschillende stenen kruisen die typisch zijn voor Galicië, genaamd Cruceiros, die op de site staan. Tour door de karakteristieke straten en pleinen van deze plek en heb de mogelijkheid om een echte en authentieke reis door de tijd te maken, zoals en bezoek een gebied van grote ecologische waarde. Volgende stop op het eiland Toja, beroemd om de productie van zeep en om zijn warmwaterbronnen, gelegen in een gebied genaamd Rood Natura 2000. Ontdek een klein museum van de oude zeepfabriek en een kapel die volledig bedekt is met schelpen. Eindig met een rondleiding door de zee, waarbij je de productie van mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen zult bewonderen en direct onder ogen zult zien, en verschillende stops maakt om de waterpoelen te aanschouwen. Proef gestoomde mosselen in grote hoeveelheden vergezeld van een van de beste lokale Albariño-wijnen (Condes de Albarei) en shots Crema de Orujo.

Vanuit Porto: dagtour naar Santiago de Compostela

5. Vanuit Porto: dagtour naar Santiago de Compostela

Ontdek de bezienswaardigheden in 2 prachtige steden van Zuid-Europa tijdens een daguitstap vanuit Porto, waarvoor je de grens met Spanje oversteekt om de pelgrimsstad Santiago de Compostela in Galicië te verkennen, waarna je via Valença do Minho weer terugkeert. Santiago is één van de voornaamste bedevaartsoorden ter wereld en staat vooral bekend om de pelgrimsroute Caminhos de Santiago (Sint Jacobsweg) ter ere van Sint Jacob. Na aankomst bezoek je de prachtige kathedraal uit de 11e eeuw, die aan de apostel is gewijd. De kathedraal die oorspronkelijk in een Romaanse stijl werd gebouwd, is vandaag de dag een combinatie van harmonieuze invloeden. Als je wilt, dan krijg je de gelegenheid om de mis bij te wonen en de tijd om te lunchen en een wandeling te maken door het stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de middag rijd je terug naar Porto met een pauze in Valença do Minho, een historisch dorp in het noorden van Portugal, gelegen op de grens tussen Portugal en Spanje. Vanwege het goede zicht op de grens was Valença een belangrijke plaats in de middeleeuwen, waardoor het meerdere malen door Spanje werd aangevallen. Het maakt ook deel uit van Caminhos de Santiago. Het dorp wordt gedomineerd door het fort met 2 torens en een dubbele muur in de bouwstijl van Vauban - een bekende Franse ingenieur en militair architect. Geniet tijdens je terugtocht van het bezoek aan dit prachtige historische dorp.

Van Santiago de Compostela: Finisterre & Costa da Morte

6. Van Santiago de Compostela: Finisterre & Costa da Morte

Een essentiële excursie om Galicië te leren kennen. De vuurtoren van Finisterre en de indrukwekkende Costa da Morte bieden ons wilde en indrukwekkende landschappen. Het vissersdorpje Muxía, Muros en de waterval van Ézaro zijn enkele van de plaatsen die u grondig kunt leren kennen tijdens deze succesvolle tour, waarmee we de uitleg van een gespecialiseerde gids zullen aanvullen die u in detail een gebied zal laten zien waarin we zullen ontdek scheepswrakken, legendes en Keltische cultuur die nog steeds leven in de Costa da Morte.

Van Santiago de Compostela: Lugo en Cathedrals Beach

7. Van Santiago de Compostela: Lugo en Cathedrals Beach

Vanuit Santiago de Compostela ga je naar de prachtige stad Lugo, een stad die wordt herkend aan de ongelooflijke Romeinse muur eromheen. Een rondleiding van 1,5 uur neemt je mee door het historische centrum en geeft je de kans om de beroemde muur, een vrijwel intacte Romeinse muur en de kathedraal te ontdekken, maar ook om gewoon rond te dwalen en te verdwalen in deze oude stad. Daarna ga je naar het strand van Aguas Santas, of zoals het in de volksmond bekend staat, Playa de las Catedrales (kathedraalstrand), vanwege de grote rotsformaties die doen denken aan de luchtbogen van de gotische kathedralen. Profiteer van het eb om te genieten van de rotsformaties die zijn ontstaan door de erosie van de zee. Dit is een van de mooiste enclaves van Galicië!

Santiago de Compostela: Finisterre, Muxia & Costa da Morte

8. Santiago de Compostela: Finisterre, Muxia & Costa da Morte

Begin de tour met een bezoek aan Ponte Maceira, een charmant stadje dat een verplichte stopplaats is voor pelgrims die op weg zijn naar het "einde van de wereld". Bewonder de 14e-eeuwse brug over de rivier de Tambre en bekijk de pittoreske reeksen middeleeuwse molens. Reis langs de prachtige kust van de monding van de Muros e Noia naar de historische stad Muros. Stop hier voor een kort bezoek om de omgeving te bewonderen. Ga vervolgens richting de kust en geniet van een van de mooiste uitzichten op de kust van Carnota. Rijd langs de prachtige bezienswaardigheden aan de kust van Lira, Carnota Beach, Boca do Río, Monte Pindo en Kaap Fisterra. Kom daarna aan in Ézaro, waar de rivier de Xallas in de zee valt en een waterval vormt, de Ézaro-waterval, is waarschijnlijk de beroemdste in Galicië en uniek in continentaal Europa. Ga verder naar Kaap Fisterra (Finisterre), ooit beschouwd als het meest westelijke punt van Europa, waar de vuurtoren en kilometer nul van de Camino de Santiago zich bevinden. Hier kunt u lunchen en vrije tijd nemen om door de stad en de vissershaven te wandelen. Vervolg de route en ga naar Muxia, waar u hier een prachtig heiligdom zult ontmoeten aan de voet van de Atlantische Oceaan en met drie stenen die door de Galiciërs als heilig worden beschouwd.

Rondleiding Kathedraal, museum en kaartjes voor de oude stad inbegrepen

9. Rondleiding Kathedraal, museum en kaartjes voor de oude stad inbegrepen

Ervaar alles wat Santiago te bieden heeft tijdens deze gecombineerde begeleide wandeltocht. Verken het historische centrum, leer meer over de fascinerende geschiedenis van de stad en bezoek de iconische kathedraal van Santiago de Compostela. Begin je rondreis door Santiago met een rondleiding door het stadscentrum. Volg vanuit Praza do Obradoiro je gids door de stad, bekijk de topattracties en leer over de fascinerende geschiedenis van het gebied. Geniet van een korte pauze en het tweede deel van de tour begint, een bezoek aan het kathedraalmuseum en het interieur van de kathedraal van Santiago. Leer meer over het romaanse verleden en bekijk kunstwerken uit de 13e eeuw. Bekijk onder de kathedraal archeologische opgravingen van een oude Romeinse stad.

Van Santiago: Excursie naar Ribeira Sacra en Ourense

10. Van Santiago: Excursie naar Ribeira Sacra en Ourense

Ontdek het unieke gebied Ribeira Sacra langs de oevers van de rivieren Miño en Sil. Laat u betoveren door de eeuwenoude wijngaarden en de charmes van de romaanse stijl. Geniet van een catamarantocht over de rivier de Sil, ontdek het klooster van San Pedro de Rocas en verken de stad Ourense. Vertrek 's ochtends vanuit Santiago en ga richting Ourense. Maak een catamarantocht van 1,5 uur stroomopwaarts door de ravijnen van de rivier de Sil. Proef op de boot een typische wijn uit de streek. Ga aan het einde van de rit naar een van de uitkijkpunten rond de Ribeira Sacra om de onmetelijkheid van het landschap te zien. Stop vervolgens bij het klooster van San Pedro de Rocas, een uniek architectonisch symbool van de Ribeira Sacra, gelegen in het hart van de regio. Ga dan verder naar Ourense, bekend als de thermale hoofdstad van Galicië. Geniet van vrije tijd voor de lunch en bezoek het historische centrum. Wandel door de geplaveide straten en ontdek waarom het bekend staat als de stad van de bruggen voordat je 's avonds terugkeert naar Santiago.

Topbezienswaardigheden in Santiago de Compostela

Beschikbare activiteiten

55 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 4

Veelgestelde vragen over Santiago de Compostela

Welke topattracties zijn een must-see in Santiago de Compostela?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Santiago de Compostela?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Fisterra, Galicië

Andere activiteiten in Santiago de Compostela

Wil je alle activiteiten in Santiago de Compostela ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santiago de Compostela

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.527 beoordelingen

Onze gids Joana was erg professioneel en bracht de tijd door tijdens de tour en gaf ons de achtergrondinformatie over zowel Portugal als Santiago de Compostela. Omdat de groep Portugees en Engels sprak, vond ik dat ze geweldig werk had geleverd door inclusiviteit voor iedereen op de tour te brengen. De lunch was een geweldige ervaring en ik denk dat het absoluut de moeite waard is. Over het algemeen zal ik deze tour opnieuw doen, omdat je dan de pelgrimsmis van 12.00 uur kunt bijwonen, wat op dezelfde dag moeilijk zou zijn geweest met het openbaar vervoer. Houd er rekening mee dat als u dat van plan bent, u meteen naar de kathedraal moet gaan zodra u de stad binnenkomt.

Dit was echt een sensationeel uitzicht, onze gids was geweldig! Op de terugweg ben ik verdwaald toen ik de bus probeerde te vinden. Ik had het geluk dat mijn buschauffeur hiervan op de hoogte was. Laat je gids haar onmiddellijk waarschuwen en ze wachtten tot ik de bus vond. Ik was hierdoor echt getroost, want anders was ik verloren gegaan. Heel erg bedankt!

Het was een ongelooflijke ervaring! Gids Daniel was zeer attent, gaf alle nodige informatie en legde de hele geschiedenis rondom deze stad uit. We zijn erin geslaagd om de kathedraal te zien, we hebben de pelgrimsmis bijgewoond en we zijn er toch in geslaagd om iets van de omliggende stad te zien. Op herhaling!

Als u op tijd arriveert voor de middagmis, overweeg dan om aanwezig te zijn. Het was een unieke kans om in een kerk vol pelgrims en gelovigen te zijn. Daarnaast hebben we de slingerende wierookslinger aan het einde ervaren, wat een lust voor het oog was.

Zeer goede gids!we hadden oortjes om haar overal goed te kunnen begirijpen!