Datums kiezen

Santiagokathedraal

Santiagokathedraal: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Bilbao: toegangsticket voor de kathedraal van Bilbao en de San Anton-kerk

1. Bilbao: toegangsticket voor de kathedraal van Bilbao en de San Anton-kerk

Mis een rondleiding door de kathedraal van Santiago, het oudste gebouw in Bilbao, en de kerk van San Anton niet. U kunt uw bezoek ook concentreren op de San Anton-kerk, een prachtige oude massieve katholieke kathedraal, gebouwd tussen de 15e en het begin van de 16e eeuw. De ultramoderne audiogids leidt je door de ervaring en laat je meer te weten komen over deze opmerkelijke voorbeelden van gotische architectuur in Baskenland. De kathedraal van Santiago, gebouwd tegen het einde van de 14e eeuw, staat ook bekend als de kathedraal van Bilbao en is opgedragen aan St. Jacobus de Apostel, de patroonheilige van de stad. Bewonder de indrukwekkende klokkentoren, torenspits en voorgevel van de kerk. Neem de tijd om het grote en mooie interieur met zijn drie beuken, gewelfde plafonds en meerdere kapellen te verkennen. Niet ver van de kathedraal van Santiago, op de plek waar ooit Plaza Vieja de Bilbao stond, staat de kerk van San Anton, officieel San Antonio Abad. Het gebouw was een symbool van de Baskische hoofdstad, zoals blijkt uit de afbeelding op het embleem van de stad. Het werd gebouwd in 1468 om te voorzien in de spirituele behoeften van een gemeenschap die voortdurend vooruitgang boekt. Al bijna 700 jaar speelt het economische en sociale leven van de stad zich af rond deze stille getuige en speelt het een belangrijke rol in het gebruik van de kerk. Het interieur werd omgevormd tot een begraafplaats en het balkon werd een executive zitplaats voor het kijken naar stierenvechten, Ondanks het feit dat het gebouw herhaaldelijk gastheer was van festiviteiten en openbare evenementen, verloor het nooit zijn fundamentele religieuze roeping. In 1983 werd de kerk van San Anton erkend als cultureel erfgoed met de status van nationaal historisch-artistiek monument.

Bilbao Geheimen van Casco Viejo: Outdoor Escape Game

2. Bilbao Geheimen van Casco Viejo: Outdoor Escape Game

Speel een spannend stadsverkenningsspel en ontdek de geheimen van de Casco Viejo van Bilbao, het kloppende hart van de stad! Tijdens je zoektocht naar de vermiste Maestro van het Bilbao Orchestra dwaal je door historische steegjes, stap je op bruggen vol legendes en los je uitdagingen op om iconische en verborgen schatten van de oude binnenstad van Bilbao te ontdekken. Ben je klaar voor een mysterieus avontuur ? De app biedt nauwkeurige routebeschrijvingen door de stad. Speel in je eigen tempo. Voel je vrij om te pauzeren en de omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je een e-mail met instructies voor het spelen. Bij grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en tegen de anderen strijden. Iedereen kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde ontmoeten.

Bilbao - Privé historische wandeltocht

3. Bilbao - Privé historische wandeltocht

Begin je tour bij Txabarri Jauregia, een zeer indrukwekkend 20e-eeuws gebouw gelegen aan het Moyúa-plein dat renaissance-architectuur uitbeeldt. Een verbazingwekkend kenmerk dat u in dit gebouw zult opvallen, zijn de verschillende sets ramen die asymmetrisch zijn ten opzichte van andere. Dwaal rond in het park dat bekend staat als Doña Casilda Iturrizar Park. Het park is vernoemd naar de filantroop Casilda Iturrizar die het land schonk. Hier vindt u ook het Bilbao Museum voor Schone Kunsten. Bezoek een van de meest indrukwekkende gebouwen in Bilbao, bekend als de Azkuna Zentroa. Het is ontworpen door de Franse ontwerper Phillipe Stark en is bekroond met de Global Awards for Excellence. Loop over de brug die bekend staat als Puente Zubizuri, die ook wordt geprezen als symbool voor toerisme, omdat deze hotels verbindt met het Bilbao Guggenheim Museum dat je tegenkomt. Het bevat moderne en hedendaagse kunst. Loop over het plein dat bekend staat als Plaza Nueva (Nieuw plein). Het is een monumentaal plein gebouwd in neoklassieke stijl en dateert uit 1821. Indien mogelijk bezoekt u hier de traditionele zondagse vlooienmarkt. Dit plein wordt ook gebruikt voor evenementen zoals festivals en concerten. De Catedral de Santiago (kathedraal van Bilbao) dateert uit de 14e en 15e eeuw en is gewijd aan St. James. Hier zul je merken dat de bouwconstructie is gemaakt van kalksteen en dat de bouwstijl varieert tussen gotiek en neogotiek. Terwijl we verder lopen, loopt u langs de markt die bekend staat als Mercado de la Ribera (Ribera-markt), waar u lokale gastronomische producten kunt vinden. Het is in 1990 in het Guiness Book of Records vermeld als de grootste overdekte markt van Europa.

Bilbao: Express wandeling met een local in 60 minuten

4. Bilbao: Express wandeling met een local in 60 minuten

Stap in een 60 minuten durende verkenningstocht door Bilbao vanuit het perspectief van een local en haal het meeste uit uw kostbare bezoek! Van het Guggenheim Museum tot de Catedral de Santiago: maak kennis met de meest bepalende bezienswaardigheden van de stad. Ontdek alle belangrijke feiten over Bilbao, ervaar de lokale levensstijl en proef de unieke cultuur. Je lokale gids, uitgerust met verhalen en tips, wijst je naar de beste lokale keuken en verwijst je naar levendige bars waar je kunt nippen en chillen in echte Bilbao-stijl. Wie is een lokaal? Een Local is iemand die gepassioneerd is in het delen van authentieke ervaringen op basis van hun interesses. Als LocalBini brengen we gepassioneerde mensen van over de hele wereld samen, waardoor ze de kans krijgen om unieke ervaringen aan te bieden via onze marktplaats.

7 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Santiagokathedraal: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Santiagokathedraal

Wil je alle activiteiten in Santiagokathedraal bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.