Kies data
Dingen om te doen

Santo Domingo

Santo Domingo: De beste dingen die je niet wil missen

Punta Cana: Santo Domingo-dagtrip met kaartjes en lunch

1. Punta Cana: Santo Domingo-dagtrip met kaartjes en lunch

Santo Domingo is een magische stad, vol geschiedenis, cultuur en prachtige landschappen. Verken de oudste hoofdstad van de "nieuwe" wereld, Santo Domingo, de eerste stad gesticht in Amerika. Deze sightseeingtour laat je een stad zien vol geschiedenis en cultuur. Een geweldige activiteit voor het hele gezin. - We halen je op bij je hotel om een ongelooflijke reis naar Santo Domingo te beginnen, tijdens de reis zie je ongelooflijke details over de cultuur van de Dominicaanse Republiek. - Bij aankomst in Santo Domingo bezoekt u de ongelooflijke cenotes van Los Tres Ojos National Park, vooral natuurlijk en magisch. - Je bezoekt de belangrijkste monumenten van de stad: de 1e kathedraal van Amerika, het Alcázar de Colón en het nationale pantheon, El Faro a Colón. - We maken een wandeling door de koloniale zone, een romantische straat, de eerste in Amerika, "The Ladies". Genieten van een oud maar schilderachtig panoramisch uitzicht. Het werkt elke dag. De geschatte duur is 10 uur.

Van Bavaro: koloniale stadstour door Santo Domingo

2. Van Bavaro: koloniale stadstour door Santo Domingo

Maak een reis terug in de tijd, waar u zult genieten van een interessante historische hertelling. Bezoek de meest emblematische musea van de Dominicaanse hoofdstad, met bouwkundige ontwerpen uit de tijd van de ontdekking van Amerika. Comfortabele bussen met airconditioning brengen u rond tijdens deze hele dag activiteit. Een professionele gids zal zijn kennis over de geschiedenis van de Europese kolonisatie in Amerika delen. Na het ophalen van het hotel gaat u naar het 3 Eyes National Park, een complex van ondergrondse grotten en lagunes die oorspronkelijk werden bewoond door de Taino-indianen. Ga vervolgens op reis naar de koloniale zone, de eerste permanente Europese nederzetting in Amerika. Het werd in 1502 gesticht door de Spaanse kolonisten en is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Bezoek de eerste kathedraal van Amerika, het Alcázar de Colón of het Palacio Virreinal de Don Diego. Maak kennis met La Calle Las Damas, de eerste straat op het eiland. Geniet van panoramische bezoeken aan het Nationaal Paleis en de Columbus Lighthouse, een monument gebouwd ter nagedachtenis aan Christopher Columbus en waar zijn overblijfselen rusten.

Van Punta Cana: Santo Domingo-dagtrip met lunch

3. Van Punta Cana: Santo Domingo-dagtrip met lunch

Doe mee aan een dagexcursie vanuit Bávaro en Bayahibe via de nieuwe Autovía del Este. Loop door de geplaveide historische kern van Santo Domingo en bezoek de kathedraal. Bekijk iconische plekken zoals het Alcázar de Colón-paleis, het Nationaal Pantheon en Los Tres Ojos. Nadat je in Santo Domingo bent aangekomen, ga je naar je eerste stop, de kalksteengrot in de open lucht en de meren van Los Tres Ojos. Vervolg de tour totdat je de vuurtoren van Colón bereikt. Luister naar de geschiedenis en maak foto's van het uitzicht om je heen. Slenter door de met koffie omzoomde Plaza de España en de koloniale zone. Bekijk het paleis Alcázar de Colón, nu een van de vele musea van de stad, met middeleeuwse en renaissancekunst. Leer meer over het verleden en heden van de oudste stad van Amerika. Stop voor een lunchbuffet in een restaurant in de koloniale zone. Breng hulde aan de First Cathedral of the Americas. Ga verder naar de eerste straat, Calle de Las Damas, en andere koloniale monumenten uit de 15e en 16e eeuw. Geniet van een panoramisch uitzicht over de moderne stad, woonwijken en het presidentieel paleis. Geniet van vrije tijd om een wandeling te maken rond El Conde, waar u oude gebouwen kunt zien of kunt gaan winkelen.

Vanuit Punta Cana: dagtour naar Santo Domingo

4. Vanuit Punta Cana: dagtour naar Santo Domingo

Tijdens deze trip bezoek je belangrijke locaties, waaronder de grotten in Three Eyes National Park, het Columbus Lighthouse, de ommuurde koloniale zone en het National Presidential Palace. Reis gemakkelijk tussen de attracties in een bus met airconditioning. Een traditionele Dominicaanse lunch is ook inbegrepen. Je ervaring begint met ophaalservice van je hotel in Punta Cana in een bus met airconditioning. Reis ongeveer 2,5 uur naar Santo Domingo, de oudste stad in de Nieuwe Wereld en een UNESCO-Werelderfgoed. Bezoek enkele van de meest spectaculaire plekken in deze rijke koloniale stad, waaronder het paleis van Diego Colon, de Heilige Kathedraal Primada, het Fortaleza en het Nationale Pantheon. Loop en maak foto's in de koloniale zone, beginnend bij het Columbus-paleis. Voltooid in 1514, was dit het huis van de zoon van Christopher Columbus, Don Diego. Vanuit het paleis ga je verder door het historische Plaza de Espana en verder naar Calle Las Damas (de eerste geplaveide straat in de Nieuwe Wereld). Blijf lopen naar het Nationale Pantheon waar helden werden begraven om te rusten. De koloniale trip wordt afgesloten met de Eerste Kathedraal van de Nieuwe Wereld.

Santo Domingo: stadstours van een halve dag

5. Santo Domingo: stadstours van een halve dag

Hier werd de eerste kathedraal gebouwd, waar de eerste bisschop werd geheiligd, waar de eerste gouverneur woonde en waar het eerste ziekenhuis werd geopend. De stad heeft veel culturele kenmerken en architectonische bezienswaardigheden, zoals nergens anders op het eiland Hispaniola. De wandeltocht begint in het historische koloniale deel van de stad, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De reis omvat paleizen, forten, musea, kerken en pleinen. Bezoek tijdens de wandeling het paleis van Diego Columbus, de eerste kathedraal van de Nieuwe Wereld. Loop over de Calle Las Damas, de eerste geplaveide straat, en wandel door de voetgangersstraat El Conde.

Santo Domingo: Chocoladetour + optionele workshops

6. Santo Domingo: Chocoladetour + optionele workshops

Begin je ervaring in het Holografische theater waar verschillende geesten uit de wereld van chocolade tot leven komen en vertel het hele verhaal van chocolade vanaf het begin van de tijd. Ontdek hoe cacao Hispaniola bereikte en naar de rest van de wereld reisde. Ga vervolgens naar de Cocoa Plantation waar je wat cacaofruit kunt proeven en het gevoel hebt dat je in een echt bos bent. Ga naar de gistingsruimte waar de gids je alle gistings- en droogprocessen laat zien en het belang ervan bij het maken van kwaliteitschocolade. Ga daarna naar de Sensory Room en word uitgedaagd om je 5 zintuigen te gebruiken voor elk van de ingrediënten waaruit geweldige chocolade bestaat. Als je het goed raadt, krijg je de kans om verschillende chocoladepercentages van KahKow biologische chocolade te proeven. Rond de tour af in de glazen doos op de Spaanse patio, waar de gids uitlegt hoe alle machines in de fabriek werken om het eindproduct te produceren. Upgrade je ervaring door een optionele workshop toe te voegen aan het einde van je tour. Leer in de Soap Workshop hoe je je eigen zeep kunt maken met een cacaoboterformule gemaakt door de arbeiders van La Esmeralda. Voeg een speciale toets toe met uw favoriete aroma. U kunt ook de Chocoladeworkshop kiezen en uw eigen chocoladereep maken.

Vanuit Punta Cana: daguitstap naar Santo Domingo

7. Vanuit Punta Cana: daguitstap naar Santo Domingo

Verken de geschiedenis en de cultuur van de Dominicaanse Republiek tijdens een dagvullende excursie naar Santo Domingo, de oudste stad van Amerika. Je wordt opgehaald in Punta Cana en wandelt daarna door de smalle straatjes van het historische centrum. Ontrafel het verhaal van Santo Domingo, van het bescheiden begin in de 15e eeuw als oudste koloniale stad tot de moderne metropolis van vandaag. Breng een bezoek aan de oudste kathedraal van de Nieuwe Wereld, de geboorteplaats van een fervent katholiek geloof. Je bezoekt het Pantéon Nacional in een voormalige jezuïetenkerk en ziet de overblijfselen van bekende Dominicanen. Wandel door de zalen van Museo de las Casas Reales om een verleidelijke tentoonstelling van koloniale voorwerpen te zien. Loop vervolgens door de Alcazar de Colon en ga terug in de tijd van de oorspronkelijke Spaanse veroveraars. Na een heerlijke lunch met typisch Dominicaanse smaken ga je naar de Malecon voor een uitzicht over de Caraïbische Zee vanaf de mooie boulevard van Santo Domingo. Je bewondert de moderne architectuur, waaronder het Paleis van de Schone Kunsten, het Nationaal Theater en het Presidentieel Paleis. Bezoek de vuurtoren, die in 1992 gebouwd werd om te vieren dat het 400 jaar geleden was dat Columbus in Amerika aankwam, en waar nu zijn overblijfselen rusten.

Stadstour door Santo Domingo

8. Stadstour door Santo Domingo

Breng de dag door met het verkennen van Santo Domingo, de eerste Spaanse kolonie in Amerika, tijdens een rondleiding. Bezoek plaatsen zoals Parque Colón, het Nationaal Paleis en het Alcázar de Colón om de rijkdom aan monumenten en historische gebouwen in de stad, het Parque de los 3 Ojos en de Faro de Colón te ontdekken. De tour begint in Los Tres Ojos Park, de vorming begint in een ondergrondse grot met drie natuurlijke meren, het is een natuurverschijnsel dat zelden wordt gezien. Dit prachtige natuurlijke proces wordt al duizenden jaren uitgevoerd. Afgezien van de aanwezigheid van de drie meren met hun kristalheldere water, is hier een rijke fauna waarin we een grote verscheidenheid aan vissen, vleermuizen en de grootste varens op het eiland kunnen vinden die tot vier meter hoog kunnen worden. Geniet van een fascinerende typische lunch met een explosie van smaken op een van de oudste locaties in de koloniale stad. Bezoek dan het Alcázar de Colón in de 15e-eeuwse koloniale zone. Ooit de thuisbasis van Diego Columbus, de oudste zoon van Christopher Columbus en de Spaanse onderkoning die het eiland regeerde, herbergt het paleis nu een museum vol met meubels, kunstwerken en kunstvoorwerpen uit de beginjaren van de stad. Vanaf daar kunt u een wandeling maken door de Calle Las Damas, een van de oudste straten van het westelijk halfrond en de eerste in de stad Santo Domingo. Passeer het National Pantheon, het centrale Parque Colón en de eerste katholieke kathedraal in Amerika voordat je naar de Columbus-vuurtoren gaat, waar de activiteit culmineert. Een buitengewone dag vol geschiedenis en cultuur, het ontdekken van Santo Domingo, de eerste stad in Amerika.

Vanuit Punta Cana: dagtour naar Santo Domingo

9. Vanuit Punta Cana: dagtour naar Santo Domingo

Ontdek de oudste nog bestaande stad die op het westelijk halfrond werd gesticht door de Europeanen: Santo Domingo. 'La Capital', zoals de stad meestal wordt genoemd, is een mengelmoes van culturen en buurten met in zijn hart de Koloniale Zone, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Tijdens deze daguitstap verken je de stad met een lokale gids en bezoek je onderweg het Ron Barceló Rum Museum. Je wordt eerst tussen 06:30 en 07:15 uur opgehaald bij je hotel in Punta Cana. Dan ga je naar het Ron Barceló Museum in San Pedro Macoris. Daar krijg je een 45 minuten durende rondleiding van een gespecialiseerde rumgids. Bekijk waar de vaten staan en leer meer over het bottelen en de geschiedenis van rum in de Caraïben. Aan het eind van de rondleiding kun je even goed wakker worden dankzij de open bar waar je mag proeven. Vervolgens ga je naar Santo Domingo met zijn koloniale zone waar je een stadsrondleiding krijgt. Wandel langs de typische en unieke strarten zoals Las Damas, El Conde, Arzobispo Meriño, Isabel La Católica en meer. De entreekosten zijn inbegrepen voor typische monumenten zoals het Nationale Pantheon, de Alcazar de Colon, de enige bekende residentie van een lid van de familie van Christoffel Columbus, en de Basiliek van Santa María la Menor, de oudste kathedraal van de Amerika's. Om 13:00 uur krijg je een heerlijk Dominicaans buffet bij een van de nieuwste restaurants van de stad, Buche Perico, dat zich bevindt in een koloniaal gebouw waar de eerste Amerikaanse munt geslagen werd. Om 14:15 uur krijg je 45 minuten lang vrije tijd om de Koloniale Zone in je eigen tempo te verkennen. Om 15:00 uur bezoek je de beroemde Malecón-boulevard en de vuurtoren Faro a Colón, een monument voor Christoffel Columbus. Tussen 16:00 en 16:15 uur begint je terugreis naar Punta Cana. Je wordt weer afgezet bij je hotel.

Santo Domingo: enkele reis privétransfer vanaf de luchthaven

10. Santo Domingo: enkele reis privétransfer vanaf de luchthaven

Haal de stress uit het woon-werkverkeer naar de luchthaven door vooraf uw eigen privéluchthaventransfer van of naar Santo Domingo Airport te boeken. Rust lekker uit, wetende dat u gemakkelijk, veilig en comfortabel tussen het stadscentrum en de luchthaven wordt afgezet. Of je nu met een grotere groep reist of met extra bagage, pas je privétransfer aan je behoeften aan door bij het boeken aan te geven wat je nodig hebt. Om een ontspannen transferervaring te garanderen, ontvang je kort voor je geplande ophaalservice een sms met je boekingsreferentie, ons klantenservicenummer en de naam en contactgegevens van je chauffeur. Vergeet niet uw vluchtgegevens te vermelden wanneer u uw privétransfer boekt. Uw chauffeur zal uw vlucht volgen, zodat het niet uitmaakt of uw vlucht vroeg, laat of op tijd aankomt, uw chauffeur zal er zijn om u bij aankomst te begroeten. Uw chauffeur haalt u op bij de aankomsthal of het afgesproken ontmoetingspunt op de luchthaven en helpt u met uw bagage naar het voertuig. Voel je veilig, wetende dat onze klantenservice 24/7 werkt om je te ondersteunen bij alles wat je nodig hebt. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht. Houd er rekening mee dat om een vlotte reis te garanderen, u ons uw vluchtnummer, uw inleverbestemming en ophaaltijd moet verstrekken.

Topbezienswaardigheden in Santo Domingo

Veelgestelde vragen over Santo Domingo

Welke topattracties zijn een must-see in Santo Domingo?

De topattracties in Santo Domingo zijn:

Sitemap Santo Domingo

Wil je alle activiteiten in Santo Domingo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santo Domingo

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 226 beoordelingen

Gewoon sensationeel, goede bus, gidsen ongelooflijk goed geïnformeerd over de geschiedenis en zeer attente, zeer ervaren chauffeur en weet hoe hij met verkeer moet omgaan, lunch is geweldig, erg lekker! !

Uitstekende tour naar de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, de gids is een super professioneel persoon en zeer goed voorbereid

The group wasn’t that large, so the bus was neither, but still ok. I found it just a great experience.

Echt een leuke tour met een goede gids. We hebben erg genoten van de reis. Goed georganiseerd!

We had a very good day also thanks to the tour guide Radi! The lunch was also very good.