Belevingen in

Santo Domingo

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Santo Domingo

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Santo Domingo: hoogtepunten en bezienswaardigheden

Santo Domingo is de hoofdstad en het culturele hart van de Dominicaanse Republiek. De metropolis is een wonderlijke mix van historie en moderniteit - zeker een bezoek waard. Hier aan aantal tips!

 • Los Tres Ojos

  1. Los Tres Ojos

  Dit grottencomplex is een natuurlijk wonder en perfect voor een dagtrip. Je kunt er binnengaan te voet of per boot (de laatste is wat spannender!)

 • Alcázar de Colón

  2. Alcázar de Colón

  Dit gebouw is de oudste koloniale woning op het Amerikaans continent, en tegenwoordig is het één van de beste kunstgalerieën in de regio. Zie de belangrijkste kunstcollectie van de Caraïben.

 • Kathedraal van Santo Domingo

  3. Kathedraal van Santo Domingo

  Deze kerk heeft een fascinerende architectuur en is één van de oudste kerken op het continent. Bij een bezoek kun je meteen een kijkje nemen in het ernaast gelegen Columbus Park.

 • 4. Calle las Damas

  Dit is een prachtig deel van de stad, met een zonnewijzer uit 1753 en het Institute for Hispanic Culture.

 • Nationaal paleis

  5. Nationaal paleis

  Het gebouw is niet alleen schitterend om te zien, het is ook van groot belang voor de staat: het kantoor van de president en de vice-president bevindt zich hier.

 • 6. Nationale botanische tuin

  Deze tuin wordt beschouwd als één van de besten in zijn soort. Hij is enorm, dus een tour kan zeker handig zijn!

 • 7. Nationaal theater

  De voorstellingen hier zijn van grote kwaliteit, zowel internationaal als lokaal.

 • 8. Museum van natuurgeschiedenis

  Een prachtige plek met fantastische tentoonstellingen. De planetariumshow is een hoogtepunt, en een tour zal je bezoek verrijken.

 • Fortaleza Ozama

  9. Fortaleza Ozama

  Dit schitterende 16de-eeuwse kasteel staat bij de ingang van Santo Domingo en kijkt uit over rivier Ozama.

 • Museo de las Casas Reales

  10. Museo de las Casas Reales

  Dit is een belangrijk monument dat in de koloniale tijd is gebouwd. Als je meer wil weten over de regionale geschiedenis, mag je het niet missen!

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Er heerst het hele jaar een warm tropisch kllimaat. In de zomer kan het wel erg heet worden, en soms komt er een orkaan langs. Als je niet van intense hitte houdt, zijn de wintermaanden meer voor jou!

 • Hoe lang blijven?

  Twee of drie dagen zijn perfect om de toeristische plekken te zien en te ontspannen in de stad. Veel mensen combineren hun bezoek aan Santo Domingo met een bezoek aan Punta Cana.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  DOP ($ or RD$)
 • Tijdzone
  UTC (-04:00)
 • Landnummer
  +1
 • De beste periode voor een bezoek
  Als je niet van extreme hitte (en kans op orkanen) houdt, ga dan in de wintermaanden, wanneer het weer nog steeds tropisch is.

Sitemap Santo Domingo

Wil je alle activiteiten in Santo Domingo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santo Domingo

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 38 beoordelingen

Zeer interessante activiteit als je de geschiedenis van het land wilt weten. Voor aankopen adviseer ik u contant te betalen. Ik had een slechte ervaring bij een van de toeristische bezienswaardigheden (grotten van Los Tres Ojos). Ik wilde wat kleine souvenirs kopen, de verkoper verhoogde de prijzen (vertelde me het totaal in peso's) toen ik om het gesprek in $ vroeg, het was 172 $ waard (voor 3 kettingen en twee mini-statuten). Ik weigerde te zeggen dat ik niet dacht dat het meer dan $ 30 zou zijn. De verkoper vertelde me Ok, ik zal dit doen voor $ 30, dus ik betaalde met een kaart in peso's (gezien mijn bankafschrift had ik 128 euro). Een advies: wees vastberaden, maar niet hard. Ze leven alleen van fooien en de verkoop van deze producten. Maar wees voorzichtig en reken zelf uit. Voordat u ter plaatse aankomt, vertelt de gids u de prijs van de peso's, maak een kruisproduct als u geen internet heeft. 1 euro = 64 pesos

De excursie is prima, de bus voor een reis van 2 uur en dan is de terugkeer super ongemakkelijk, de stoelen zijn belachelijk, super smal en ongemakkelijk zoals de solo, dan de gids Mike of Miguelon zoals je wilt, hij is erg aardig, maar hij had ons een uur of zo in een winkel, waar hij ons in vertrouwen vertelde dat we daar moesten kopen dat het goedkoper was en dan juist het tegenovergestelde, alles was twee keer zoveel waard als in de andere winkels in het centrum, kom op, hij zou commissie voor het hele gezicht krijgen, hij dwong ons bijna om daar te kopen, zeggende dat er dan misschien geen tijd was om te winkelen, dus reizigers kopen nooit in de winkel die de gids je meeneemt, allemaal twee keer zo duur na afdingen, ze lachen in ons gezicht, dus Mike Hij kreeg geen fooi voor zijn gezicht harder dan asfalt Regelmatig eten.

Verheugend om de hoofdstad van het land te kennen, wat is er beter dan te worden geleid door mensen die de geschiedenis domineren, belangrijke plaatsen, het weer optimaliseren, de lunch was erg goed met een buffet met typische gerechten, de gidsen zijn erg vriendelijk en behulpzaam, ik was erg blij deze ervaring hebben geleefd

Zeer goede tour, uitstekende gids, veel informatie en goed eten. Het enige probleem is transport, de bus is erg klein.