Kies data
Dingen om te doen

São Miguel

São Miguel: De beste dingen die je niet wil missen

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

1. São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvisexcursie van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien'-walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning van de boot en krijg een korte briefing over veiligheid en ethiek, trek daarna je reddingsvest aan en vaar de oceaan op. Luister hoe de bemanning via de radio de instructies opvolgt van de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst om met behulp van verrekijkers van militaire kwaliteit de positie van de dieren bepalen en doorgeven. Wees gerust, de bemanning heeft 99% kans op een succesvolle waarneming. Zodra de walvissen zijn gespot, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart.

Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

2. Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

Deze 2,5 uur durende excursie begint met een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere mariene soorten, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie ga je aan boord van de aangewezen boot en vertrek je naar zee. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, omdat de natuurgidsen en mariene biologen aan boord informatie geven. De boottocht omvat ook een rondleiding langs de Princess Ring Islet van Vila Franca do Campo, voor een close-up van de vulkaan en de inheemse dieren. Licht eten is aan boord toegestaan, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

Azoren: kajakervaring Vila Franca do Campo Islet

3. Azoren: kajakervaring Vila Franca do Campo Islet

Peddel langs de prachtige kustlijn van Vila Franca de Campo. Kies tussen de ochtend- of middagtour en begin aan een kajakavontuur dat geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het niveau is geschikt voor zowel beginners als ervaren kajakkers. Je professionele instructeur zorgt ervoor dat iedereen zich veilig en comfortabel voelt. Zorg dat u uitgerust bent met de benodigde uitrusting voor uw kajaktocht. Ontvang vervolgens een veiligheidsbriefing van je instructeur voordat je het water op gaat. Deze tour neemt je mee op een traject van 4,5 kilometer langs het prachtige eilandje Vila Franca do Campo. Tijdens de excursie kunt u een duik nemen in het verfrissende water en proberen te snorkelen.

São Miguel: boottocht met glazen bodem en snorkelen

4. São Miguel: boottocht met glazen bodem en snorkelen

Ontdek het leven dat diep in de Azoren ligt vanuit het comfort van deze boot met glazen bodem, met een deskundige bemanning en gids. Je avontuur begint in de jachthaven van Vila Franca do Campo. Een bioloog geeft je een briefing over het reisschema en dan kun je op pad. Leer meer over het onderwaterleven, de natuur en historische bezienswaardigheden van Vila Franca do Campo. U kunt het unieke zeeleven van het beschermde gebied spotten en de zeevogels en schaaldieren observeren die het eilandlandschap vullen. De bioloog zal je helpen de soort te identificeren, maar je kunt alles verwachten, van kleurrijke scholen vissen tot zeesterren, zeekomkommers en vulkanische activiteit onder water. Als je wilt afkoelen, kun je gaan zwemmen en snorkelen, en dichter bij de dieren in het wild komen die je hebt gespot.

São Miguel West: dagtrip in busje met lunch

5. São Miguel West: dagtrip in busje met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Sao Miguel: Canyoning-ervaring Ribeira dos Caldeiroes

6. Sao Miguel: Canyoning-ervaring Ribeira dos Caldeiroes

Ontdek de diverse groene vegetatie, heldere en frisse watervallen en oude watermolens tijdens deze avontuurlijke canyoning-tocht door het bos. Tenzij u kiest voor de optie met ophalen van Ponta Delgada, begint uw avontuur bij Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões, een van de meest populaire natuurgebieden in de regio Nordeste. De activiteit begint met het ophalen van uw veiligheidsuitrusting, gevolgd door een korte wandeling van ongeveer 20 minuten. Eenmaal bij de ingang van de stream luister je naar een veiligheidsbriefing. Langs de route zijn er verticale uitdagingen bij watervallen, die je zult bestrijden met de techniek van abseilen. De hoogste waterval is 8 meter hoog. Daartussen zijn er korte wandelgedeeltes, evenals een meer speels gebied met een glijbaan en sprong van ongeveer 5 meter.

Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

7. Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

Na het verzamelen op het ontmoetingspunt of bij je accommodatie worden opgehaald, ga je naar Parque da Ribeira dos Caldeirões, gelegen in het noordoostelijke deel van het eiland. Het duurt ongeveer 45 minuten om van Ponta Delgada te rijden. De tour van een halve dag duurt ongeveer 3 uur. Gedurende deze tijd heb je de mogelijkheid om rappels, jumps, slides en rock slides te doen. De hoogste rappel is 15 meter, met de hoogste sprong ongeveer 6 meter. Er zal wat tijd zijn voor de distributie van apparatuur met behulp van je gidsen, voordat je een korte wandeling maakt om de stroom te benaderen, gevolgd door een beveiligingsbriefing. Gemiddeld is het ongeveer 20 tot 35 minuten wandelen, afhankelijk van het tempo van de groep. Gedurende de dagvullende optie stop je voor een picknick en sluit je de tour later af door terug te keren naar de stad met de auto.

Furnas: East Island natuurervaring

8. Furnas: East Island natuurervaring

Nadat je bij je accommodatie bent opgehaald, ga je naar je eerste halte op het eiland: São Miguel. De regio is rijk aan natuur. Je gaat er een groot meer ontdekken en een aantal warmwaterbronnen waarin je kunt baden. Je kunt er ook van het eten te proeven dat gekookt is in de plaatselijke hartgaten. Daarna ga je naar de Plantações de Chá Gorreana. Daar ontdek je de enige theevelden in Europa. Terwijl je op de plantage bent, kun je de thee gratis proeven en rondzwerven in de velden. Je bezoekt dan Poça Da Dona Beija, Lomba das Barracas, Furnas en Povoação. Dit zijn hete bronnen waar je vrij bent om te ontspannen, terwijl je geniet van de natuur rondom je. Tot slot ga je naar Ilheu Vila Franca Campo, Parque Industrial de Vila Franca, dat 500 meter van de kust ligt. In de zomer is het ook mogelijk om daar het eilandje te bezoeken om te zwemmen. Aan het einde van je tour, word je teruggebracht naar het beginpunt.

Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

9. Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

Nadat je bent opgehaald begint je rit naar Furnas. Geniet onderweg van de mooie omgeving langs de zuidkust van het eiland tot je aankomt in het historische plaatsje Vila Franca do Campo. Hier ga je naar de afgelegen kapel van Senhora da Paz in de bergen om te genieten van het spectaculaire uitzicht over het dorp en het kleine eilandje voordat je verdergaat naar Furnas.Wandel in Furnas langs geothermische velden en aanschouw rokende vulkanen (het is mogelijk om tegen extra betaling te zwemmen in de thermische baden). Kijk hoe je lunch, de beroemde lokale cozido, uit de kokendhete gaten in de vulkanische grond wordt gehaald. Bereik in de middag de top van de vulkanische krater bij het uitzichtpunt van Pico do Ferro, die uitzicht biedt op Furnas en zijn meer. Ga daarna richting de noordoostkant van het eiland om de kust met hoge kliffen en de waterval van Ribeira dos Caldeirões te bekijken. Ga via de noordkust van het eiland terug naar Ponta Delgada met een laatste pauze bij het adembenemende uitzichtpunt van Santa Iria.

Sete Cidades: e-bikeverhuur met GPS en kaarttour

10. Sete Cidades: e-bikeverhuur met GPS en kaarttour

Ontdek indrukwekkende plekken en prachtige panoramische uitzichten waar de meeste andere voertuigen je niet kunnen brengen! Met de vrijheid die deze zelfgeleide e-bike-fietstochten bieden, reis je in je eigen tempo en adem je de frisse lucht in in de prachtige natuur, door onverharde wegen, paden en parken met de typische flora, fauna en geologie van deze regio. Fiets door het schilderachtige dorpje en wees getuige van de lokale cultuur en tradities van deze landelijke levensstijl. Met verschillende routes om uit te kiezen, zult u zeker genieten van uw rit door deze karakteristieke locatie.

Sitemap São Miguel

Wil je alle activiteiten in São Miguel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over São Miguel

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 3.918 beoordelingen

Direct voor de tour worden enkele zaken uitgelegd via video. De rondleiding wordt gegeven door zeebiologen die oog hebben voor het welzijn van de dieren en ook nog eens een goede afstand tot de dieren houden. Ook wordt er veel belang gehecht aan milieubewustzijn en wordt zichtbaar afval uit de zee gevist. We zagen 2 soorten dolfijnen, 2 soorten walvissen en een schildpad en kregen informatie over elk dier. Ik kan deze tour en deze organisator zonder aarzeling aanbevelen! Het is de moeite waard om aan zo'n excursie deel te nemen.

Onvergetelijke familie-ervaring. Geweldige gidsen, Reine en Miguel die ook de boot bestuurden, zeer leerzaam en vriendelijk, gaven ons allerlei uitleg over de vogels, dolfijnen en walvissen die we zagen. Ja, we zagen een Groenlandse walvis, de op twee na grootste die er bestaat en het was heel, heel spannend.

Hele dag, spannend, vol speciale momenten, walvissen, dolfijnen en zeer vriendelijk, behulpzaam personeel met veel kennis over de eilanden en de walvisachtigen die ze bewonen, speciale dank aan Hugo! had geen betere gids kunnen zijn. Feli en Tony

Great tour, amazing experience and our guide Eduardo was great was well. He knew a lot of facts about the history of the Azores and gave us a really amazing tour across Furnas.

Vey enthusiastic guide, open and able to tell a lot about Sao Miguel, showing beautifully sites.