Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in Engels te bekijken.
Rondleiding

Sarajevo: Under Siege War Tour

Sarajevo: Under Siege War Tour

Spaar tot 10%

Vanaf € 27 € 24,30 per persoon

Neem deel aan een officiële reisgids op een reis van 4 uur om de vernietiging en verlossing van Sarajevo te begrijpen. Verken de belangrijkste bezienswaardigheden van Sarajevo, zoals Sniper Alley, War Tunnel Museum, Trebevic-berg, joodse begraafplaats, geel en wit bastion.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 4 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Engels
Ophaalservice optioneel
Uw hotel in Sarajevo
Privé- of kleine groepen mogelijk

Belevenis

Highlights
 • Bezoek het Tunnel of Hope Museum
 • Geniet van het uitzicht vanaf Trebevic-mountan en ervaar uit de eerste hand de 1984 Sarajevo Winter Olympic bobsleebaan
 • Zie de op één na grootste joodse begraafplaats van Europa
 • Ga naar de "Shehidi cemetery", de rustplaats van gevallen soldaten en de eerste Bosnische president Alija Izetbegovic
Volledige beschrijving
Begin je tour met vervoer naar het War Tunnel Museum. Onderweg (25-30 minuten) krijg je een korte inleiding over de oorlogsthema's en zie je belangrijke plekken en gebouwen met je eigen ogen, die je later weer zult horen in het museum. Aankomst in de Tunnel of Hope, leer over de positie van het museum en zijn beroemde merk voor de ingang genaamd "Sarajevo Rose". Na het zien van een korte film begint een presentatie van een uur, die de ondergang van Joegoslavië, de oorlog in Slovenië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina en de oprichting en het belang van de tunnel zal verklaren. Na de tunnel gaat u richting de 1984 Olympische berg Trebević, die de dichtstbijzijnde berg is naar het centrum van Sarajevo en deel uitmaakte van de frontlinie tijdens de belegering van Sarajevo. Op de site heb je de mogelijkheid om de voormalige bobslee- en rodelbaan te bekijken en te verkennen en de mooiste panoramische uitzichten over Sarajevo te ervaren, die helaas ook de belangrijkste posities van het vijandige leger waren. Net onder de Trebevic-berg ligt de op één na grootste joodse begraafplaats van Europa. De begraafplaats bevat uniek gevormde grafstenen die alleen in Bosnië en Herzegovina te zien zijn. Men gelooft dat hun vorm wordt beïnvloed door middeleeuwse Bosnische grafstenen die "Stecak" worden genoemd. Ga naar het oude Ottomaanse deel van de stad om de witte en gele forten te bezoeken. Ze bieden allebei een adembenemend uitzicht op het oude deel van de stad. De laatste stop van de tour is de begraafplaats "Shehidi" (martelaar), de rustplaats van de soldaten die hun leven gaven aan onafhankelijk Bosnië en Herzegovina. In het hart van de begraafplaats ligt het graf van de eerste Bosnische president Alija Izetbegovic.
Inbegrepen
 • Bestuurder / gids
 • Fles water
 • Ophaalservice van het hotel (als een privéoptie is geselecteerd)
 • Rondleiding met kleine groepen
 • Vervoer per auto / minibus met airconditioning
 • Toegangsticket voor de Tunnel of Hope
 • Hotel wegbrengservice
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle vereiste beschermende materialen worden verstrekt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Info Bosnië toeristisch informatiecentrum aan hoofdstraat in de buurt van het merkteken "Sarajevo Meeting of Cultures"

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Tour is in het Engels, tenzij anders wordt gevraagd. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn!
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,9 /5

gebaseerd op 139 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,9/5
 • Vervoer
  4,8/5
 • prijs / kwaliteit
  4,8/5
 • veiligheid
  4,9/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Voordat ik hier kwam, wist ik niet veel over de geschiedenis van Sarajevo, maar mijn gids Edin leerde me in detail en ik was in staat om het te weten. Ik vond Edin aardig, de mensen in Sarajevo waren kalm en de beveiliging was goed. Als je naar Sarajevo komt, is dit een tour waar je zeker aan mee moet doen! Ik ben lid geworden van Sarajevo onder belegerde oorlogstour. Edin is een zeer goede gids, hij heeft een passie om me te leren over de complexe geschiedenis van Sarajevo.

Verder lezen

12 maart 2020

English below! NL- Dit was een fantastische tour! Ik heb heel wat tours gedaan in heel veel verschillende landen, maar deze van bij verre weg één van de beste! De gids (Edin) was ontzettend aardig en wist alles zo boeiend te brengen. Hij had duidelijk veel kennis over de geschiedenis van Sarajevo. De mini-van waarin ik werd rond gereden was voor maximaal 9 personen, en dus was de tour heel persoonlijk! De tour laat je gelijk de mooiste plekken en tegelijkertijd de verschikkelijke gebeurtenissen zien in sarajevo. Kleine tip: vraag naar het Bosnische Romeo en Julia verhaal! Eng- this was an amazing tour! I did quite a lot of tours in many different countries, but this was by far one of the best! The guide(Edin) was extremely kind and knew how to bring the story home. He definitely has a lot of knowledge about the history of sarajevo! The mini-van in which we were taken was for only 9 people, which means the tours are very personal!

Verder lezen

10 oktober 2019

Wat een indrukwekkend goede trip! Edin is een zeer goed geïnformeerde gids die van de vier uur durende trip ongeveer vierenenhalfuur aan het woord is zonder dat het ook maar een moment verveelt. Uitermate indrukwekkende geschiedenis natuurlijk. Maar met zijn achtergrondinformatie krijg je niet alleen inzicht in het conflict van de jaren negentig en in de huidige broze stabiliteit van Bosnië & Herzegovina in het bijzonder maar ook van de hele Balkan. Een echte “must see” als je in Sarajevo of de regio bent! What an impressively good trip! Edin is a very knowledgeable guide who speaks about four and a half hours of the four-hour trip without being bored for a moment. Extremely impressive history of course. But with his background information you not only gain insight into the conflict of the 1990s and into the current fragile stability of Bosnia & Herzegovina in particular but also of the entire Balkans. A real "must see" when you are in Sarajevo or the region!

Verder lezen

26 augustus 2019

Georganiseerd door

Product ID: 139208