Saronische Eilanden
Sightseeingtours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Saronische Eilanden Sightseeingtours: Onze meest aanbevolen

Saronische Eilanden vanuit Athene: dagtour

1. Saronische Eilanden vanuit Athene: dagtour

In de ochtend ga je per shuttlebus van Athene naar de haven. Daar word je welkom geheten aan boord van een luxe boot en uitgenodigd om plaats te nemen op een van de ruime open dekken. Vanaf het dek heb je prachtige plek om te genieten van een mooi uitzicht op de Griekse kust. De eerste halte is het eiland Poros, het kleinste van de 3 eilanden die je tijdens je tour bezoekt. Het wordt van de Peloponnesos gescheiden door een smalle zeestraat. Je hebt ruim de tijd om het eiland te verkennen. Zodra je weer aan boord bent, kun je genieten van een heerlijke lunch terwijl het schip zeil zet richting Hydra. Je geniet van het adembenemende uitzicht terwijl je de haven van Hydra binnenvaart en ziet de kleine baai die ooit diende als schuilplaats voor piraten. Vanaf het open dek kun je het unieke landschap van dit eiland bewonderen. Je krijgt de tijd om de smalle en geplaveide straatjes van het eiland te voet te verkennen, of per ezel, wat de traditionele manier van vervoer is. Als je ervoor kiest om te voet te gaan, kun je langs de oude boulevard langs de kust lopen en even een kijkje nemen bij de leuke winkeltjes. Als je weer bij de boot terugkomt, staat er wederom heerlijk eten op tafel dat klaargemaakt is door de excellente chefkok. Je geniet van het eten en gezellige Griekse muziek terwijl je naar Egina vaart, het grootste van de 3 eilanden op de tour. Behalve de prachtige haven zijn er nog veel meer interessante bezienswaardigheden die je zelf kunt gaan ontdekken. Je kunt ook tegen een meerprijs meedoen aan een excursie naar de Tempel van Aphaia. Tijdens de terugvaart naar Athene geniet je van een show met Griekse volkszangers en -dansers.

...
Vanuit Athene: dagcruise naar Aegina, Poros en Hydra

2. Vanuit Athene: dagcruise naar Aegina, Poros en Hydra

Klim aan boord van het nieuwe cruiseschip 'Cosmos' en bewonder de fronten van een boot uit de 21e eeuw van 70 meter bij 10 meter met een capaciteit van maximaal 600 passagiers. Verken de 5 ruime lounges, ultramoderne audiovisuele systemen en 5 bars. Een moderne keuken uitgerust met de nieuwste apparatuur,  een speciaal ontworpen VIP-ruimte voor 120 personen en een VIP-cabine dragen bij aan het gevoel van luxe. Vaar naar Hydra en ontdek een eiland dat niet is aangetast door de tijd. Je verkent de geplaveide steegjes en unieke architectuur en ziet de ezels die nog steeds het openbaar vervoer verzorgen. Neem een optionele wandeling door de stad om historische monumenten en traditionele huizen te bekijken. Vaar vervolgens naar het groene eiland Poros, vol groene dennenbossen en geurende citroenboomgaarden. Ervaar de romantiek en kalmte van het eiland aan de rustige stranden. Ga dan naar Aegina, bekend om zijn pistachebossen en prachtige stranden. Je maakt een optionele busreis naar de majestueuze tempel van Aphaia en het Byzantijnse klooster van Agios Nektarios. Ervaar onderweg de Griekse gastvrijheid op zijn best en geniet van live entertainment, dansen, heerlijk eten en nog veel meer.

...
Athene: privétour naar Korinthe, grot van meren en tandradbaan

3. Athene: privétour naar Korinthe, grot van meren en tandradbaan

Breng een volledige dag door op deze privétour en verken de natuurlijke en kunstmatige wonderen rond de stad Athene. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Athene, rijd je langs de kosten van het vasteland naar Peloponnesos, waar je je eerste korte stop hebt bij het Kanaal van Korinthe, dat de Golf van Korinthe verbindt met de Golf van Egina in de Egeïsche Zee. Je tweede bezoek zal zijn aan de Oude Markt en het standbeeld van apostel Paulus, langs dezelfde paden wandelen als de apostel honderden jaren eerder liep en predikte. Bezoek vervolgens de commerciële stad Korinthe en de Apostel Paul Metropolitan Church, gesticht door de apostel zelf rond 51-52 na Christus. Daarna bereik je Diakofto om de tandradbaan te nemen die door Vouraikos Canyon gaat, een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden en de meest spectaculaire treinritten in Griekenland. Uw treinrit eindigt in de stad Kalavryta, waar uw chauffeur u zal ontmoeten om u naar de mysterieuze en prachtige "Grot van meren" te brengen, een zeldzame creatie van de natuur. Kleine en grote meren, 13 in totaal, elk verschillende kleuren, vormden zich in een grot die je nu kunt verkennen. Zie de "hangbrug", de "watervallen" en unieke stalactietformaties terwijl je het gevoel krijgt in een zwevende gang te zijn. Ga door een kunstmatige tunnel die je rechtstreeks naar de tweede verdieping leidt voor een aantal ontzagwekkende bezienswaardigheden. Stop ten slotte voor een maaltijd in het pittoreske dorpje Kalavrita voordat je terugkeert naar Athene.

...
2-daagse sightseeingtour door Athene en Delphi

4. 2-daagse sightseeingtour door Athene en Delphi

Bezoek enkele van de grootste schatten van het oude Griekenland tijdens een tweedelige tour door Athene en Delphi. Breng een dag door met het verkennen van de archeologische vindplaatsen van Athene, inclusief de locatie van de eerste moderne Olympische Spelen en het belangrijkste hoogtepunt van de stad, de indrukwekkende Akropolis. Vervolg de volgende dag - of op een geschikte tijd - naar het Delphic Oracle op de hellingen van de berg Parnassus. Dag 1: Athene Begin uw dagtour door Athene in het Panathinaiko-stadion, de geboorteplaats van de moderne Olympische Spelen. Gebouwd in 1896 in het centrale stadsdeel van Pangrati, is het stadion het enige ter wereld dat volledig van wit marmer is gemaakt. Rijd vervolgens langs de residentie van de Griekse premier en het Koninklijk Paleis. Bewonder de traditionele uniformen van de Evzones-bewakers en ga verder naar de Romeinse tempel van Olympische Zeus. Rijd langs de Nationale Tuinen, de prachtige Boog van Hadrianus en het Oude Parlement. Een van de hoogtepunten van de dag is een reis naar de Akropolis, de meest indrukwekkende plek van heel Griekenland. Bezoek de prachtige tempel van Pantheon uit de 5e eeuw voor Christus, gewijd aan de godin Athena. Verken het Erechtheion, de locatie van de heilige olijfboom die ontsprong nadat Athena met haar speer op de grond sloeg. Ga verder naar het indrukwekkende stenen theater van het Odeon van Herodes Atticus. En geniet van een spectaculair uitzicht over Athene vanaf de top van de Akropolis, voordat je de schatten in het nieuwe Akropolismuseum gaat verkennen. Wandel door de speciaal gebouwde galerijen met ongeveer 4.000 objecten uit het oude Griekenland. Dag 2: Delphi Vertrek 's ochtends vanuit Athene en rijd naar de spectaculaire stad Delphi. Onderweg passeer je de twee kleine steden Livadia - waar je even pauzeert - en Arachova. Ooit beschouwd als het centrum van de wereld, was Delphi verbonden met de verering van Gaia, een andere naam voor Moeder Aarde, en bewaakt door een Python-draak die werd gedood door Apollo. Bezoek de tempel van Apollo, locatie voor het grote Orakel van Delphi. Ga verder naar het theater, waar maximaal 5.000 toeschouwers beroemde Griekse toneelstukken, poëzievoordrachten en festivals zouden bekijken. Gelegen op de top van de heuvel, beloont het bezoekers met een prachtig uitzicht op Parnassus en de vallei beneden. Nadat je de archeologische vindplaatsen hebt bezocht, ben je vrij om het zelf te verkennen. Slenter door de smalle straatjes van de moderne stad Delphi en geniet van een koel biertje in een van de gezellige tavernes.

...
Athene: privécruise met snorkelen en zwemmen

5. Athene: privécruise met snorkelen en zwemmen

De tour begint met een ophaalservice van je hotel in Athene met een minibusje. Stap over op Lagonissi en stap aan boord van de rib waar de cruise begint. Na een korte cruise, ontvouwt zich het paradijs voor u: Arsida, Pothitos, Fleves ... Dit zijn onbewoonde kleine edelstenen waar je kunt snorkelen, zwemmen of gewoon kunt ontspannen en zonnebaden op de ruime rib. Riffen, wrakken en grotten zijn ook te vinden op deze kleine eilanden. Afhankelijk van de weersomstandigheden, zal uw schipper beslissen welke van deze eilanden bezocht moeten worden, zodat u een vlotte en ontspannende ervaring hebt. Gratis hapjes en vers fruit aangeboden aan boord zullen u alle energie geven die u nodig heeft om te genieten van deze privécruise van een halve dag in Athene. Last but not least, je bemanning heeft een professionele onderwatercamera en - als je dat wenst - ze zullen ervoor zorgen dat al je herinneringen aan het einde van de tour worden vastgelegd en gratis aan je worden gegeven !

...
Athene, Akropolismuseum, Kaap Sounion, Cruise & Delphi

6. Athene, Akropolismuseum, Kaap Sounion, Cruise & Delphi

Maak van deze gelegenheid gebruik om tochten van een halve dag en een hele dag te combineren om een breed scala van wat Athene te bieden heeft, te bewonderen. Gedurende deze periode van 3 dagen kunt u uw eigen schema bepalen en kiezen op welke dagen u de volgende tours wilt maken: Ochtendtour sightseeing in Athene en Akropolismuseum: Begin met een korte stop bij het Panathinaikos Stadion, de locatie van de eerste Olympische Spelen in 1896. Bekijk de belangrijkste monumenten van Athene, op weg naar de Akropolis. Vervolg met een aangename korte wandeling, langs Herodion en het Dionysos Theater, naar het nieuwe Akropolismuseum, waar je de kans krijgt om de exposities te bekijken. Middagtour naar Kaap Sounio: Geniet van een prachtige rit langs de schilderachtige kustweg en geniet van een prachtig uitzicht op de Saronische Golf. Je passeert enkele van de mooiste buitenwijken van Athene op weg naar Kaap Sounio, waar je de 5e eeuw voor Christus Tempel van Poseidon bezoekt, op het puntje van Attica. Delphi-tour van een hele dag: Je rijdt door Thebe, Levadia en Arachova op weg naar Delphi. Beroemd om zijn theater, de tempel van Apollo en oude ruïnes, werd Delphi beschouwd als het centrum van de aarde en het universum in de klassieke Griekse wereld. Passeer Castalia Spring en bezoek de archeologische vindplaats de tempel van Apollo. Verken de bezittingen van het Museum van Delphi, inclusief de unieke bronzen wagenmenner, de Naxische sfinx en het standbeeld van Antinoos. Dagexcursie naar Poros, Hydra en Aegina: Neem een pauze van sightseeing in de stad en ontspan tijdens een cruise naar de eilanden buiten Athene. Reis naar het groene eiland Poros, bekijk Aegina's tempel van Afaea (optionele tour) en ontdek waarom Hydra wordt beschouwd als een van de mooiste van de Griekse eilanden.

...

Sitemap Saronische Eilanden

Wil je alle activiteiten in Saronische Eilanden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Saronische Eilanden

Hele dag met een goed team. Tegen een toeslag zijn er rondleidingen op de twee grote eilanden beschikbaar. Het duurt ongeveer 1 uur per eiland, je moet er dus rekening mee houden dat de dag voornamelijk op de boot wordt doorgebracht. Muziek aan boord, bar, winkel en VIP-lounge. Cruise spirit, we raden deze dag aan. Iets meer, de gidsen aan boord spreken Frans.

Geweldige service op het schip, adembenemende uitzichten, prachtige eilanden, lunch zonder razernij maar vullend. Beste dag in Griekenland. We bevelen het van harte aan.

Zeer hartelijke ontvangst van het team, goede uitleg over het verloop van de dag, goed en uitgebreid buffet. Stop op drie mooie eilanden.

Leuke ervaring ... het juiste moment om op de eilanden door te brengen. Uitstekende service

Een goede manier om de eilanden te leren kennen. Ik raad het aan, 100 per 100.