Dingen om te doen Savannah

De charmante sfeer en Antebellum-architectuur maken de oudste stad in Georgia een must voor elke reis naar The Deep South.

Savannah: De beste dingen die je niet wil missen

Savannah: Ghosts and Gravestones Tour met toegang tot het lage huis

1. Savannah: Ghosts and Gravestones Tour met toegang tot het lage huis

Stap aan boord van de "Trolley of the Doomed" in Savannah voor een begeleide sightseeing-trolleybus door Amerika's meest spookachtige stad. Kijk uit voor griezelige wezens en waag je in zowel het spookachtige Andrew Low House als het spookachtige 19e-eeuwse scheepsmagazijn Perkins and Sons Ship Chandlery. Old Town Trolley Tours nodigt je uit om de donkere kant van Savannah te ontdekken, vermengd met een flinke dosis humor. Luister naar verhalen die geen andere tours je zullen durven vertellen, want de schaduwen spelen zachte trucjes met je geest. Reis door de tijd en hoor griezelige legendes over moord en intriges. De tour begint aan de Savannah Waterfront en reist langs de vele historische pleinen in het zwaar spookachtige Savannah Historic District, zoals Columbia Square, Wright Square, Telfair Square en Lafayette Square. Natuurlijk zijn er ook verhalen over de Colonial Park Cemetery. Een hoogtepunt van de tour is de toegang tot het spookhuis van een van de meest prestigieuze Savannah-families - het Andrew Low House. Hier leer je verhalen over de onrust in huis, maar ook persoonlijke ervaringen van zowel personeel als gasten. Een ander hoogtepunt is een bezoek aan Perkins and Sons Ship Chandlery, een spookachtig 19e-eeuws scheepsmagazijn dat is gerestaureerd uit een lang verleden. Hier beleef je de verhalen en legendes van de Savannah Waterfront en River Street door de eeuwen heen. Andere sites waar je huiveringwekkende verhalen over zult horen, zijn de Olde Harbor Inn, het Pirate's House, de 1790 Inn, de Hamilton-Turner Inn en de Telfair Academy of Arts & Sciences.

Savannah: Trolleytour met kerstverlichting en bezienswaardigheden

2. Savannah: Trolleytour met kerstverlichting en bezienswaardigheden

Sluit je aan bij een van Savannah's meest geliefde vakantietradities tijdens de mooiste tijd van het jaar tijdens deze kersttour met sightseeing-trolley. Ervaar de magie van de vakantie in het warme en gezellige comfort van een trolley. Klop langs de historische huizen en stadspleinen van de stad, allemaal gekleed in hun beste vakantie, terwijl carolers de nacht verlevendigen met liedjes. Stop en ga binnen in het Isaiah Davenport House, waar je terug in de tijd reist naar de jaren 1820 en zie hoe de vroegste bewoners van Savannah de sfeer van het seizoen ervoeren terwijl ze genoten van wat vakantietraktaties. Maak nog een stop bij het nieuwe Plant Riverside District, waar je kunt genieten van een werkelijk magisch winterwonderland op een lokale kerstmarkt en zelfs hallo kunt zeggen tegen St. Nick zelf.

Savannah: Riverboat Cruise & City Tour Combo

3. Savannah: Riverboat Cruise & City Tour Combo

Zie Savannah over land en water tijdens een begeleide stadstrolleytour gevolgd door een rondvaart op de rivier. Bewonder de hoogtepunten van de stad, waaronder Old Fort Jackson, en geniet van verhelderend commentaar van je gids en kapitein. Nadat je je gids hebt ontmoet in het bezoekerscentrum van Savannah, spring je in de trolley om je tour door de stad te beginnen. Terwijl de wind door je haren waait, kun je het weelderige gebladerte en de Victoriaanse herenhuizen bewonderen terwijl je door de stad vaart. Met een deskundige gids die je door de culturele betekenis van elke site leidt, krijg je lokaal inzicht in de geschiedenis van de stad, die teruggaat tot de 18e eeuw. Na je trolleytour door het historische Savannah, begin je aan een sightseeingcruise over de Savannah-rivier. Ervaar tijdens de cruise de rivier die de levensader van Savannah was - en blijft. Luister naar de intrigerende verhalen en historische feiten van de kapitein over de moderne haven van Savannah en de schepen die van over de hele wereld komen. Dan is het stroomafwaarts naar Old Fort Jackson, de thuisbasis van een van de grootste en oudste originele artilleriestukken in het land. Profiteer van de geweldige fotomomenten van het historische rivierfront en de skyline van Savannah. Snacks en drankjes zijn aan boord verkrijgbaar bij de Riverboat Snack Shop. Na de tour vaar je terug naar het dok, verrijkt met het brede scala aan prachtige en historische bezienswaardigheden die Savannah te bieden heeft. Bovendien heeft de tour drop-off-opties die aan uw behoeften voldoen, met vervoer naar hotels in het historische district, de stadsmarkt of het Savannah Visitor's Center.

Savannah: rondvaart door de rivierboot met verhalen over de haven

4. Savannah: rondvaart door de rivierboot met verhalen over de haven

Tijdens deze nieuwe cruise van 1 ½ uur kun je de rivier ervaren die de levensader van Savannah was - en blijft! Luister naar de intrigerende verhalen en historische feiten van onze kapitein over de moderne haven en de schepen die van over de hele wereld komen. Ga vervolgens de rivier af naar Old Fort Jackson, de thuisbasis van een van de grootste en oudste originele artilleriestukken in het land! Profiteer van de geweldige fotomomenten van het historische rivierfront en de skyline van Savannah. Bar & Grille-items zijn te koop. *Bij deze cruise is het lunchbuffet niet inbegrepen* Het instappen begint 30 minuten voor de vaartijd.

Savannah: hop-on hop-off historische trolleytour

5. Savannah: hop-on hop-off historische trolleytour

Breng de dag door met het verkennen van Savannah met een hop-on hop-off trolleybustour en leer de stad kennen via een levendig verhaal van gekostumeerde gidsen. Ontdek een van de grootste National Urban Historic Landmarked Districts in de Verenigde Staten. De sightseeingtour van een hele dag is de uitgebreide versie van de Overview Tour, en naast de informatieve vertelling door je gids, kun je het historische district in je eigen tempo verkennen door gebruik te maken van de 15 trolleystops gedurende de dag. Elke halte is gunstig gelegen nabij bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van St. Johannes de Doper, de stadsmarkt en River Street. Bekijk unieke winkels en boetieks, evenals tientallen fantastische restaurants. Deze touroptie is ideaal voor diegenen die Savannah in zijn volle en mooiste glorie willen zien. De tour vertrekt dagelijks, 7 dagen per week, van 09:00 uur en elke 15-20 minuten tot 16:30 uur, waardoor je genoeg opties hebt om je tour te nemen.

Savannah: hop-on hop-off trolleytour door de oude stad

6. Savannah: hop-on hop-off trolleytour door de oude stad

Verken Savannah met een 1- of 2-daags ticket voor de hop-on hop-off trolleytour door de oude stad. Bekijk Reynolds Square, Juliette Gordon Low Historic District en Coastal Georgia Botanical Gardens terwijl je luistert naar de dirigenten die een fascinerend verhaal vertellen vol informatie over de historische stad. Rijd over lanen met magnoliabomen gedrapeerd in Spaans mos. Bekijk verbluffende architectuur, leer over de stad van vriendelijke conducteursgidsen en geniet van de warme zuidelijke gastvrijheid die jaarlijks miljoenen bezoekers naar Savannah lokt. Spring aan boord van een van de charmante trolleys en ervaar Transporttainment, een heerlijke combinatie van vervoer en entertainment. Geïnformeerde dirigenten vertellen de tour met een leuke mix van trivia, feiten en humoristische verhalen. Stap uit om de bamboecollectie te bezoeken in Bamboo Farm en Coastal Gardens om de historische huizen van het Juliette Gordon Low Historic District te verkennen. Kijk uit het raam naar met mos gedrapeerde eiken, magnoliabomen en statige herenhuizen terwijl je door geplaveide straten rijdt. Stop op locaties zoals Reynolds Square, waar u het standbeeld van John Wesley kunt zien. Geniet van stops met regelmatige tussenpozen en heb de vrijheid om te stoppen bij de bezienswaardigheden die u interesseren. Met zijn schilderachtige landelijke pleinen en historische plekken is er veel te zien en te doen in de eerste stad van Georgië. Er zijn 15 haltes die gunstig gelegen zijn in de buurt van veel van de bezienswaardigheden in Savannah, dit zijn: 1) 301 MLK Blvd: Het bezoekerscentrum van Savannah 2)214 West Boundary: Old Town Trolley Welcome Center 3) 200 West Bryan Street: Ellis Square 4) West Harris Street 6: Madison Square 5)622 Drayton Street: Forsyth Park 6) 207 East Gordon Street: Calhoun Square 7) 222 Harris Street: Kathedraal van St. John Baptist 8)234 MLK Blvd: Trolley Barn 9)217 West Julian Street: Stadsmarkt 10)32 Abercorn Street: Lucas Theater 11)301 East River Street: River Street 12)531 River Street: Het zwaaiende meisje 13)324 East State Street: The Davenport House 14)201 Abercorn Street: Colonial Park Cemetery 15)10 East Oglethorpe Ave: Bull Street Corridor

Savannah: Bonaventure Begraafplaats met Shannon Scott

7. Savannah: Bonaventure Begraafplaats met Shannon Scott

Geniet van een 2 uur durende culturele en historische tour van Bonaventure, een meer dan 200-acre land, dat men vrij kan dwalen, maar beter te verkennen met een uitzonderlijk gids aan het roer. Op deze tour met Shannon Scott of één van zijn ongelooflijke gidsen, komt u bij de belangrijke aspecten van de begraafplaats zien en begrijpen vele lagen Bonaventure's, uit de 18e eeuw plantage tijdperk, de Victoriaanse begraafplaats, om alle van de kunst en tradities van de plaats. Zult u een wandeling rond de levende eiken lanen van de Cotton Boom weleer en horen over de mensen die al die gebouwen en pleinen in de stad dus berucht en kleurrijke gemaakt. Sommige van de personages, zoals "Crooner 1500 Songs" Johnny Mercer en schrijver Conrad Aiken, zijn wereldwijd bekend, terwijl anderen komt u te houden waren beroemd alleen in hun woonplaats Savannah. Andere personages bestaan uit fotografen, schilders, wetenschappers, militairen, industriëlen en duellisten! Bonaventure wordt gekenmerkt door een grote sculptuur en hier vindt u de werken van enkele van de grootste kunstenaars van hun tijd te zien. De begraafplaats is een visuele speelplaats van de symbolen die betrekking hebben op van alles, van de in Dan Browns Da Vinci Code van de Bijbel, het oude Egypte, genoemd vrijmetselaarsloge en alles symboliseren de religieuze, broederlijke en eeuwig. Van engelen engeltjes uit cijfers van de mensen die daar begraven levensechte, krijg je ze allemaal te zien!

Savannah: Wormsloe Plantation en Bonaventure Cemetery Tour

8. Savannah: Wormsloe Plantation en Bonaventure Cemetery Tour

Je dag begint met een rondleiding door Bonaventure Cemetery om meer te weten te komen over het leven van opmerkelijke inwoners zoals, Academy Award-winnende songwriter Johnny Mercer, de eerste gouverneur van Georgië, Edward Telfair, filantroop Mary Telfair, evenals de tragische verhalen van dichter Conrad Aiken en Gracie Watson. De Begraafplaatswandeling kronkelt onder met mos gedrapeerde eiken en langs de klif van de Wilmington River. Bonaventure Cemetery, daterend uit 1846, is een van de mooiste begraafplaatsen. Na de rondleiding door de begraafplaats, lunch je op eigen gelegenheid in een favoriet lokaal restaurant. Na de lunch gaat de dag verder naar Wormsloe Historic Site en een rit door het pittoreske Isle of Hope Historic District. Uw bezoek aan Wormsloe omvat een adembenemende rit langs de beroemde oprijlaan met levende eikenbomen. Jij zal maak een korte wandeling om de Plantation Tabby Ruins te zien die dateren uit de 18e eeuw en bezoek het museum van de Georgia State Park Historic Site. Na Wormsloe rijdt u Bluff Dr af om de Intercoastal waterweg en de prachtige huizen die in stijl variëren van Griekse Revival tot Craftsman bungalows. Na deze rit langs de klif, zal de gedachte opkomen om een makelaar te zoeken. Ten slotte is er een stop gepland bij het hoofdkantoor van Famous Savannah Byrd Cookie Company om te winkelen en proeverijen van Byrd's Famous Cookies. Key Lime, Bennie Bits en Cheddar Cheese zijn slechts enkele van de favorieten.

Savannah: First Squares culinaire ontdekkingstocht van 3 uur

9. Savannah: First Squares culinaire ontdekkingstocht van 3 uur

Deze drie uur durende culinaire ontdekkingstocht bevat een ontspannen wandeling door het kloppende hart van het historische district van Savannah. Na de verwelkoming door je gids ga je op een smaakvol en leuk avontuur, waarbij je ongeveer 2,5 kilometer aflegt. Bezoek zes verschillende plekken, waaronder delicatessenzaken en gespecialiseerde restaurants, waar je de verse smaken van de lokale keuken kunt proeven. Je proeft ‘shrimps and grits’ (een soort polenta met garnalen), Shepherd's pie, ‘pork belly sliders’ (buikspekbroodjes), worstenbroodjes en exclusieve honing. Enkele van de etablissementen die mogelijk op het programma staan zijn de Savannah Bee Company, Molly MacPherson’s Scottish Pub and Grill, Pie Society en The Ordinary Pub. De culinaire wandeling eindigt vlakbij City Market, het commerciële en sociale centrum van historisch Savannah sinds het begin van de 18e eeuw. Verken deze wijk van vier blokken vol gerestaureerde loodsen en winkelpuien grenzend aan Ellis Square. Het is de perfecte bestemming om te shoppen, dineren of de rest van de dag te ontspannen.

Savannah: Midnight in de Tuin van Goed en Kwaad Tour

10. Savannah: Midnight in de Tuin van Goed en Kwaad Tour

Ontdek de stad Savannah door de bestverkopende roman van John Berendt, "Midnight in the Garden of Good and Evil" en de filmaanpassing van 1997 door Clint Eastwood. Loop in een kleine groep met een journalistengids, die al lang Savannah-inwoner is in het centrum van de stad. Bekijk oriëntatiepunten die een sleutelrol spelen in het verhaal terwijl u vertrekt vanaf Reynolds Square in Savannah Historic District en begeef u naar de fontein in Forsyth Park. Stop bij het oudste openbare plein van de stad om de prachtige gebouwen op Johnson Square te bewonderen. Vervolg uw weg door Wright Square, versierd met een indrukwekkend monument voor William Washington Gordon en laat u betoveren door de schoonheid van Hamilton-Turner Inn. Loop Jones Street af en vind een oase van rust op Monterey Square. Bewonder onderweg enkele van de elegante herenhuizen, zoals Mercer Williams House en Armstrong House.

Veelgestelde vragen over Savannah

Welke topattracties zijn een must-see in Savannah?

Sitemap Savannah

Wil je alle activiteiten in Savannah ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.