Belevingen in
Savoca

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Savoca: De beste dingen die je niet wil missen

Sicilië: rondleiding filmlocaties The Godfather

1. Sicilië: rondleiding filmlocaties The Godfather

Volg tijdens deze informatieve rondleiding in de voetsporen van Michael Corleone in The Godfather. Ontdek de prachtige middeleeuwse dorpen Savoca en Forza d'Agrò genesteld op 2 prachtige heuvels waar Francis Ford Coppola de beroemde films opnam. Verken de prachtige verborgen hoekjes van Sicilië terwijl je buiten de gebaande paden gaat. Bezoek de Santa Lucia-kerk waar Michael met Apollonia trouwde en de kathedraal van Forza d'Agrò waar nog een huwelijksscène werd opgenomen. Geniet van een drankje of lemon granita in Bar Vitelli, waar Michael Corleone de heer Vitelli vroeg of hij met zijn dochter mocht trouwen. Ontdek vervolgens het prachtige Castello Degli Schiavi.

...
Vanuit Taormina; Godfather vs Mafia met Siciliaanse lunch

2. Vanuit Taormina; Godfather vs Mafia met Siciliaanse lunch

Begin de excursie van 5 uur met een rit naar Savoca, een klein dorp waar je een begeleide wandeling door de oude stad maakt. Bezoek plaatsen waar de film The Godfather is opgenomen. Je ziet de bar Vitelli, waar Michael Corleone de vader van zijn toekomstige vrouw Apollonia en de Sint-Lucia Kerk ontmoette, waar zij trouwden. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Siciliaanse maffia en hoe deze zich verspreidde over heel Italië. Hoor over de Mafia-clanoorlogen voor controle over het gebied. De tweede halte is Forza D'Agro, een ander klein dorp waar de film werd gefilmd. Na een wandeling pauzeer je voor de lunch in een charmant, elegant restaurant. Geniet van een bord verse pasta met Siciliaanse wijn uit de regio Etna op een terras met uitzicht op de Siciliaanse kust.

...
Begeleide transfer Taormina, Savoca en Castelmola

3. Begeleide transfer Taormina, Savoca en Castelmola

Wordt opgehaald bij uw lokale accommodatie door een comfortabel voertuig met 8 zitplaatsen dat u vervolgens naar de eerste halte, Savoca, een karakteristiek middeleeuws stadje, brengt. Bezoek daar een van de fascinerende catacomben van het Cappuccini-klooster met de gemummificeerde lichamen van monniken en edelen uit Savoca. Bezoek vervolgens bar Vitelli, bekend als de bar uit de film "The Godfather", waar u heerlijke Siciliaanse granita kunt proeven en foto's kunt bekijken die zijn genomen tijdens het fotograferen van de film. Reis vervolgens naar de tweede stad op de tour, de majestueuze Taormina. Bezoek het Griekse theater, of een van de belangrijkste oude locaties op Sicilië met een uniek panoramisch uitzicht op de zee en de Etna. Wandelend langs Corso Umberto, kun je ook de kathedraal bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht op de baai van Capo Taormina. Geniet in Taormina van een gratis snack met een heerlijke proeverij van producten uit de Siciliaanse culinaire traditie, tavola calda. Eet arancini, pizza of calzoni, met Siciliaanse Doc-wijn. Daarna arriveert u bij de laatste halte, Castelmola, een karakteristieke middeleeuwse buitenwijk tussen de hemel en de zee. Geniet van een fantastisch uitzicht op de Etna aan de ene kant en de Ionische zee aan de andere kant, en begin vervolgens vanaf het Sant'Antonio-plein met een wandeling door de steegjes. Rond de kleine straatjes is het mogelijk om leuke winkeltjes te zien die souvenirs, veters en borduursels verkopen die gemaakt zijn door lokale vrouwen. Bezoek ten slotte Bar Turrisi voor een kopje koffie of wat amandelwijn, een typisch Siciliaanse dessertwijn.

...
Van Taormina: The Godfather Movie Tour door Sicilië Villages

4. Van Taormina: The Godfather Movie Tour door Sicilië Villages

Vertrek vanuit Taormina om de Siciliaanse heuvelsteden Savoca en Forza D'Agrò te bezoeken. Verken de sets van de populaire film The Godfather. Bekijk de beroemde Bar Vitelli en trouwlocatie, onder andere op plekken die je herkent uit de films. Luister naar verhalen over de films en Sicilië van een lokale gids. Geniet van een mooie rit door het platteland. Slenter gezellig door de dorpjes. Vind eenvoudig filmlocaties van de film. Bezoek het Trimarchi-gebouw, de locatie voor de beroemde Bar Vitelli. Bekijk vervolgens de locatie van de bruiloftsshoot, de kerk van Santa Lucia. Kom meer te weten over de verhalen achter de geweldige film en over de even boeiende geschiedenis van het eiland dat de inspiratie vormde voor dit meesterwerk van Francis Ford Coppola. Veel scènes uit het dorpsleven werden gefilmd in de geplaveide straten en traditionele huizen van Forzà d'Agrò. Verken SS. Annunziata-plein, kerk van SS. Annunziata, en de geboorteplaats van Vito Corleone. Bewonder de charme van het Siciliaanse platteland op deze geweldige plek, genesteld tussen de provincies Messina en Catania.

...
Vanuit Catania: Godfather-excursie van een dag

5. Vanuit Catania: Godfather-excursie van een dag

De excursie begint met een bezoek aan Savoca, een van de meest pittoreske middeleeuwse dorpjes van Sicilië. Het behoort sinds 2008 tot de mooiste dorpjes van Italië. Het wordt ook wel 'terra ferace di gagliardi ingegni' genoemd of het dorp met de 7 gezichten. Deze prachtige kunststad is gekozen als filmlocatie voor diverse belangrijke films waaronder The Godfater, geregisseerd door Francis Ford Coppola. Je begint in Savoca bij een van de belangrijkste plekken, de Bar Vitelli. Dan maak je een wandeling door de steegjes van het dorp, die verscholen liggen in een prachtig natuurlijk decor. Je kunt de ruïnes van de oude synagoge bewonderen, een breuk met de alomtegenwoordige 15e-eeuwse bouwstijl. Dan bereik je het historische centrum van het dorp dat volgens sommige historici zijn wortels in de Romeinse tijd vindt. Je bezoekt de kerk van San Nicolò die in de 13e eeuw gebouwd werd en in de 18e eeuw herbouwd werd. Ook hier werden enkele bekende scènes uit de beroemde film gedraaid.  Je gaat door naar de Forza D'Agrò, dat in de gelijknamige vallei ligt. Onderweg geniet je van een adembenemend uitzicht en kun je de duidelijke sporen bewonderen van de intense vroegere boerenactiviteiten die dankzij de terrassen in de vallei plaatsvonden. Je kunt bovendien genieten van een schitterend panorama met op de achtergrond de Ionische kust. Hier maak je een korte pauze voor ene bezoek aan de kathedraal van Maria. S. Annunziata e Assunta di uit de 15e eeuw komt. Zo dompel je je nog meer onder in de middeleeuwse atmosfeer die Sicilië uitstraalt. De excursie eindigt met vrije tijd om het pittoreske dorp Taormina te bezoeken. Langs de hoofdweg van het dorp, de Corso Umberto, met beneden de Poort van Messina en boven aan de bergkant de Poort van Catania, liggen de belangrijkste monumenten: Palazzo Corvaja (het Corvajapaleis), Teatro Antico* (het oude theater), Piazza IX Aprile, de Torre dell’Orologio (de klokkentoren), de Cattedrale Fortezza (de kathedraal/fort), de Badia Vecchia (de oude abdij), het Palazzo Duchi di Santo Stefano (het paleis Hertogen van de Heilige Stefanus) en veel meer. Je kunt ook gaan winkelen in de exclusieve boetieks en winkels met handwerk.

...
Savoca: halve dag ezelrijden en Godfather Tour

6. Savoca: halve dag ezelrijden en Godfather Tour

Je begint je tour met een transfer naar het dorp Savoca, waar je je ezels zult ontmoeten. Je maakt dan kennis met de basis, voordat je je helm pakt en naar een klooster gaat om een crypte te bezoeken. Daar kom je meer te weten over de geschiedenis en het landschap voordat je bar Vitelli bezoekt, waar de beroemde Godfather-film is opgenomen. Terwijl je hier ook een typische "lemon granita" proeft, gemaakt met het originele recept. Je gaat dan verder met je tour op je ezels terwijl je naar Nino's bakkerij gaat om zijn heerlijke koekjes te proeven. Hierna ga je naar een kathedraal uit de 12e eeuw en luister je naar je gids terwijl deze de geheimen van de structuur verklaart. Je gaat dan naar San Giovanni voor een geweldig uitzicht over de vallei, de kastelen aan de kust en de ruïnes van Savoca Castel. Daarna ga je verder naar de Santa Lucia-kerk, die ook een Godfather-schietlocatie was. Tot slot ga je naar de beste wijnwinkel in Savoca voor een proeverij van Siciliaanse producten zoals olijfolie, amandelwijn, limoncello en pistachecrème. Aan het einde van uw tour keert u terug naar uw nabijgelegen accommodatie.

...
Van Catania: The Godfather Movie-dagtrip op Sicilië

7. Van Catania: The Godfather Movie-dagtrip op Sicilië

Vertrek vanuit Catania om de Siciliaanse heuvelsteden Savoca en Forza D'Agrò te bezoeken. Verken de sets van de populaire film The Godfather. Bekijk de beroemde Bar Vitelli en trouwlocatie, onder andere op plekken die je herkent uit de films. Luister naar verhalen over de films en Sicilië van een lokale gids. Geniet van een mooie rit door het platteland. Bereik Savoca en maak een wandeling door het historische centrum. Bezoek het Trimarchi-gebouw, de locatie voor de beroemde Bar Vitelli. Bekijk vervolgens de locatie van het huwelijk van Apollonia en Michael, de kerk van San Nicolò. Ga dan naar je tweede bestemming. Veel scènes uit het dorpsleven werden gefilmd in de geplaveide straten en traditionele huizen van Forzà d'Agrò. Kom meer te weten over de verhalen achter de geweldige film en over de even boeiende geschiedenis van het eiland dat de inspiratie vormde voor dit meesterwerk van Francis Ford Coppola.

...
Sicilië: 7-daagse Siciliaanse cultuur- en kunsttour

8. Sicilië: 7-daagse Siciliaanse cultuur- en kunsttour

Dag 1 Nadat je bent opgehaald op de luchthaven van Catania, geniet je van een welkomstaperitief in het gezelschap van je lokale gids in Catania. Geniet daarna van een wandeltocht door de stad waarbij u iconische bezienswaardigheden zult zien, zoals het Duomo-plein, de kathedraal van Sint-Agatha, het Romeinse amfitheater en het Bellini-park. Dag 2 Begin uw dag met een lichte trektocht op de meest actieve vulkaan van Europa, de Etna. Na je trektocht kun je nieuwe energie opdoen met een traditionele Italiaanse lunch in een door een familie gerund restaurant. U kunt ook enkele lokale wijnen uit de Etna-regio proeven. Geniet na de lunch van wat vrije tijd om de stad Taormina in uw eigen tempo te verkennen voordat u naar Castelmola gaat, waar u de beroemde amandelwijn uit de regio kunt proeven, geserveerd met heerlijke koekjes. Sluit de dag af met het kijken naar de adembenemende zonsondergang in het dorp Savoca, een van de mooiste dorpen van Italië en het decor voor de Godfather-film. Dag 3 Geniet vandaag van een rondleiding door de stad Syracuse, inclusief een bezoek aan het eiland Ortigia. Bewonder hier bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Sint-Lucas, Caravaggio, het Archimedes-plein en de fontein van Aretusa. Ga daarna naar het archeologische park Neapolis, waar u de Latomie del Paradiso, het Griekse theater, het Romeinse amfitheater en het oor van Dionysius kunt bewonderen. Stop voor de lunch in de stad Noto, een stad in barokstijl met elegante kerken en uitgestrekte paleizen. Geniet 's middags van een masterclass chocolade maken in de oudste chocoladefabriek van Sicilië voordat je naar het beeldschone stadje Ragusa Ibla gaat, waar je de nacht zult doorbrengen. Dag 4 Begin uw dag in de Villa del Casale op Piazza Armerina, waar een van de grootste en rijkste collecties Romeinse mozaïeken ter wereld op u wacht. Ga daarna naar de Vallei van de Tempels, waar u een van de grootste voorbeelden van de kunst en architectuur van Groot-Griekenland zult ontdekken. Geniet van wat vrije tijd om dit uitgestrekte tempelcomplex met 7 oude Griekse tempels te verkennen. Dag 5 Ga 's ochtends naar de kustplaats Marsala om de gelijknamige wijn van de stad te proeven. Leer hoe u deze unieke versterkte wijn kunt onderscheiden door zijn amberkleur en unieke geur. Ga 's middags naar het Zoutmuseum van Trapani. Leer hier meer over de zoutproductiemethoden in het gebied en bewonder een uniek landschap met meer dan 100 molens, waarvan sommige nog steeds in werking zijn. Sluit de dag af met een wandeling door het middeleeuwse stadje Erice, een historisch en charmant stadje in de Siciliaanse heuvels. Dag 6 Vandaag bezoekt u de steden Palermo en Monreale, die beide beroemd zijn om hun mozaïeken in Byzantijnse stijl. Bezoek in Palermo de 12e-eeuwse kathedraal en dompel jezelf onder in de levendige geschiedenis en cultuur van de stad. Bewonder in Monreale de mooie mozaïeken in de grote Normandische kathedraal van de stad. Geniet daarna van een panoramisch uitzicht op de omliggende vallei, vol met sinaasappel-, olijf- en amandelbomen. Dag 7 Breng je laatste dag op Sicilië door in de badplaats Cefalu. Breng een paar uur door met verdwalen in een doolhof van kleine straatjes en ijssalons voordat je naar Castelbuono gaat, een pittoresk dorpje verscholen in het Madonie-gebergte. Laat je aan het einde van je reis weer op de luchthaven afzetten.

...
Savoca & Forza D'Agrò: tour van een halve dag langs Godfather-locaties

9. Savoca & Forza D'Agrò: tour van een halve dag langs Godfather-locaties

Voel je een echte filmliefhebber terwijl je de opnamelocaties van een van de beroemdste films aller tijden, The Godfather, verkent. Stelt u zich de rijke levensstijl van de familie Corleone eens voor terwijl u de idyllische Italiaanse dorpjes Savoca en Forza D'Agrò bezoekt. Begin uw tour comfortabel per minibus vanuit Taormina en geniet van de rit naar Savoca, een authentiek middeleeuws dorp. Bezoek de sets van twee scènes uit de eerste film van de trilogie: de beroemde Bar Vitelli, met een museum met een Godfather-thema, en de kerk van San Nicolò. Vervolg je tour in Forza D'Agrò, een dorp op een heuvel met uitzicht op de kust, waar veel buitenscènes werden gefilmd. Verken de kerk van de Santissima Annunziata, de achtergrond van verschillende scènes in de films. Bezoek de nabijgelegen kerk van de Santissima Trinità. Slenter door de charmante steegjes van het dorp en geniet van het panoramische uitzicht dat wordt aangeboden, voordat je wordt teruggereden naar Taormina en deze klassieke filmische tour afsluit.

...
Van Catania: The Godfather Tour in een oldtimer

10. Van Catania: The Godfather Tour in een oldtimer

Stap in iconische scènes uit 'The Godfather', een van de grootste meesterwerken van de bioscoop, tijdens deze privérondleiding die filmlocaties uit de film bezoekt. Spring aan boord van een oldtimer met chauffeur en begin je tour in Catania, richting Taormina. Vaar langs de oostkust van het eiland en passeer Acireale, Giarre, Mascali, Fiumefreddo di Sicilia en Giardini Naxos. Maak uw eerste stop in Taormina en geniet van een mooie wandeling langs de hoofdstraat, Corso Umberto. Na een korte stop om Isola Bella te bewonderen, arriveert u in Letojanni en Forza d'Agrò, een dorp met enkele belangrijke scènes uit de film. Geniet van het landschap terwijl je door Santa Teresa di Riva rijdt naar Savoca, een prachtig middeleeuws dorp en vooral de erkende hoofdrolspeler van 'The Godfather'. Hier zijn enkele scènes opgenomen met de jonge Michael Corleone, gespeeld door Al Pacino. Mis de Bar Vitelli niet, waar Michael de vader van zijn vrouw ontmoette, en de kerk van San Nicol, waar het huwelijk tussen Michael Corleone en Apollonia werd gevierd.

...

Sitemap Savoca

Wil je alle activiteiten in Savoca ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Savoca

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 150 beoordelingen

Wat een top dag hebben wij gehad door deze geweldige tour! Allesio wist ook zoveel van films wat het extra leuk maakt voor mij als echte filmliefhebber. Daarnaast de meest schitterende en fotowaardige plekjes gezien op sicilie. De volgende dag hadden we een andere tour, maar we vonden deze vele malen beter door de persoonlijke en fijne communicatie met de tourguide. Daarnaast hadden we het genoegen om een leuke italiaanse dame in onze bus te hebben, waarmee we via google translate een grandioze middag hadden. Een dag om nooit te vergeten en wij raden het voor de volle 100% aan!

Reis was echt leuk en eindigde met lekker eten. Ik was de enige persoon op deze reis die geen Godfather-films heeft gezien en er nog steeds van heeft genoten. Eigenlijk was onze gids (Rosario) echt een aardige en competente gids. Na zijn verhalen heb ik al een paar boeken over de geschiedenis van maffia gekocht en ik ben van plan dit binnenkort te weten. Goed gedaan :) Deze reis zeker aanbevelen aan iedereen :)

Een aanrader!

We hebben een prachtige dag / tour gehad! Van begin tot eind, uitzicht spectaculair, lunch was heerlijk, aangenaam en ontspannend, The Godfather sets waren zo interessant om te zien. Onze gids was zeer deskundig en gaf ons zoveel informatie noch alleen over de scènes van Godfather, maar ook over de geschiedenis van de steden. Deze tour overtrof onze verwachtingen! Zo blij dat we besloten dit te doen!

Het was nog beter dan onze verwachtingen! Inderdaad langs alle prachtige locaties van de film geweest met tot slot het castello wat we hadden gevraagd. Buiten de locaties gaf de gids geweldige uitleg en extra context over de film! Al met al een prachtige ervaring die ik niet zal vergeten!

Leuke manier om een ander deel van Sicilië te zien.