Heilige Trap, Rome

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Heilige Trap, Rome: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vaticaan en Rome: stadspas met gratis vervoer

1. Vaticaan en Rome: stadspas met gratis vervoer

Maak je verblijf in Rome onvergetelijk en uniek met de 3-daagse OMNIA Vatican Card en Roma Pass. Dit zijn eigenlijk twee passen in één! Met de Roma Pass ga je gratis naar 2 van de 5 topatracties, heb je korting op 30 andere bezienswaardigheden en krijg je een gratis reiskaart. De OMNIA Vatican Card geeft toegang tot alle topbezienswaardigheden in Vaticaanstad en is inclusief een 3-daagse hop on, hop off-bustour. Je ontvangt ook een gratis gidsboekje en plattegrond om je te helpen met het plannen van je route, maar ook met uitgestippelde routes die het mogelijk maken om de stad te ontdekken in eigen tempo. De OMNIA Card bevat:  • Snelle toegang tot Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel  - de snelle toegang moet gereserveerd worden bij het ophalen van de pas, niet ervoor.  • Toegang Pauselijke Aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen en klooster met multimedia audiogids  • Snelle toegang tot de Sint-Pieter Basisliek  - bespaar tot 4 uur in de zomer! Ook ontvang je een gratis audiogids - ter waarde van 15 EUR! • Ervaring door de Mamertijnse gevangenis met multimediagids De Roma Pass biedt gratis toegang tot 2 van de volgende bezienswaardigheden: • Musei Capitolini • Engelenburcht • Colosseum  • Palatijn en Forum Romanum En korting op vele musea en attracties, waaronder: musea: • Engelenburcht Nationaal Museum • Museo Nazionale Romano – Palazzo Massimo alle Terme • Museo Nazionale Romano – Palazzo Altemps • Museo Nazionale Romano – Crypta Balbi • Museo Nazionale Romano – Baths of Diocletian • Galleria Nazionale in Palazzo Barberini • Etruskisch Museum Villa Giulia • Musei Capitolini • Centrale Montemartini • Nationaal Museum van Orientaalse Kunst • MACRO - Museo d'Arte Contemporanea Roma • MAXXI - Nationaal Museum van XXI-Eeuwse Kunst • Planetarium en astronomisch museum Attracties: • Markten van Trajanus • Palazzo Valentini – Archaeological Gebied van Domus Romane • Ara Pacis Roma Cristiana bustocht. Deze panoramische hop on, hop off-bustour stopt bij: 1. Sint-Pietersbasiliek 2. Piazza Navona 3. Santa Maria ad Martyres Pantheon 4. Santa Maria in Aracoeli 5. Centraal station Termini 6. Santa Maria Maggiore 7. San Giovanni - Heilige trappen 8. Colosseum - Forum Romanum 9. Circus Maximus 10. Tibereiland 11. Palazzo Farnese

...
Vaticaan & Sixtijnse Kapel voor kinderen + voorrangstoegang

2. Vaticaan & Sixtijnse Kapel voor kinderen + voorrangstoegang

Ga mee op een intrigerende, 3 uur durende privérondleiding voor kinderen door de Vaticaanse Musea, een van de interessantste bestemmingen in Italië. Kun je het je al voorstellen? Samen met een lokale Engelssprekende gids maken je kinderen spelenderwijs kennis met de rijke tradities en eeuwenoude geheimen van het Vaticaan. Gun je gezin een onvergetelijke ervaring tijdens deze rondleiding die is ontworpen en geprijsd voor een maximum van 15 deelnemers. Sightseeing kan overweldigend zijn voor kinderen als ze lang in de rij moeten staan om plekken en artefacten te zien die ze niet begrijpen. Tijdens deze rondleiding staat je kind echter in het middelpunt. Met gereserveerde voorrangstoegang tot historische locaties hoeft niemand lang en verveeld in de rij te wachten. Interactieve visuele leermiddelen, geïllustreerde boeken, iPad-spellen en trivia zijn allemaal opgenomen in deze belevenis die je een realistisch inkijkje geeft in het leven in het verleden. Laat je door de Vaticaanse Musea voeren voor de ervaring van je leven. Op deze speurtocht-rondleiding krijgen de kinderen verschillende aanknopingspunten om te praten over de fascinerende geschiedenis van de Romeinse beschaving. Aan de hand van werken van Michelangelo, Raphael, da Vinci, Caravaggio en nog veel meer andere kunstenaars, maakt het hele gezin kennis met het leven in de oudheid, als een kunstenaar, een ouder, een kind of zelfs een keizer of soldaat. Op speciaal verzoek reist de groep door een passage vanaf de Sixtijnse kapel, met zijn sierlijke beschilderde plafonds, naar de Sint-Pietersbasiliek en de Pietà van Michelangelo.

...
Christian Rome en Underground basilieken 3 uur Tour

3. Christian Rome en Underground basilieken 3 uur Tour

Geniet van een halve dag wandeltocht van christelijke Rome en ontdek de ondergrondse schatten in een aantal van de meest sensationele kerken. Uw gids zal u fascinerende feiten vertellen langs de weg, leidt u naar de oude San Clemente, en de kathedraal van St. John in het Lateraanse Paleis. Begin bij de basiliek van San Clemente, de enige kerk in Rome te bouwen op 3 verschillende niveaus. Gemaakt van de 1e tot de 12e eeuw, kan 2 ondergrondse verdiepingen nu worden onderzocht, met inbegrip van het Altaar van Mithras uit de 1e eeuw. Doorgaan met de kerk van de Santi Quattro Coronati, gewijd aan 4 anoniem heiligen en martelaren. In 2002, een buitengewone serie fresco's werd ontdekt met scènes uit de dierenriem, Four Seasons, Liberal Arts en koning Salomo. Volg het verhaal van de keizer Constantijn en Paus Sylvester in de kapel van St. Sylvester, waar gezegd wordt de beroemde Constitutum Constantini (Donatie van Constantijn) plaatsvond. Eindig uw rondleiding in de kathedraal van Rome, ook wel bekend als de Sint-Jan van Lateranen. De oudste van de 4 pauselijke basilieken, Sint-Jan van Lateranen heeft een prachtige gevel, maar het is de Scala Sancta (Heilige Trap), die je oog zal vangen.

...
Rome: christelijke basilieken en geheime catacomben

4. Rome: christelijke basilieken en geheime catacomben

De tour begint met een bezoek aan de prachtige basiliek van St. Mary Major, een van de vier pauselijke basilieken van Rome en de belangrijkste kerk gewijd aan de Maagd Maria. Als je verder gaat via de Via Appia Antica naar de Catacomben van San Callixto of Santa Domitilla, ga je naar beneden voor een bezoek van ongeveer 30 minuten om meer te weten te komen over vroegchristelijke begraafplaatsen en schuilplaatsen. Keer terug naar de stad en bewonder de prachtige basiliek van Sint-Jan van Lateranen, de "Mater et Kaput" van alle kerken van Rome en de wereld, omringd door een complex met onder meer het Pauselijk Paleis van Lateranen, het Paleis van de Canons, de Pauselijke Roman Major Seminary en de Pauselijke Universiteit van Lateranen. Beide gebieden liggen op het Italiaanse land. Waar de basilieken verrijzen, geniet u van de privileges van extraterritorialiteit die worden erkend door de Heilige Stoel die de volledige en exclusieve jurisdictie heeft. Je laatste stop is bij de Holy Stairs. Volgens de traditie zijn de 28 treden van de trap precies dezelfde die Jezus opging in het paleis van Pontius Pilatus in Jeruzalem. Ze werden in de 4e eeuw door Sint-Helena naar Rome gebracht en worden als zo heilig beschouwd dat de gelovigen ze biddend op hun knieën beklimmen. De tour eindigt in de buurt van het Termini-gebied of Piazza Barberini.

...
Rome: The Passion of Jesus Privérondleiding

5. Rome: The Passion of Jesus Privérondleiding

Begin aan een 3,5-uur durende privérondleiding met een focus op de spiritualiteit van Rome en enkele van de kerken die verband houden met de passie van Jezus. Begin bij de basiliek van Santa Prassede, waar je een overblijfsel van de pijler van de geseling ziet, een deel van de kolom waarop Jezus vóór zijn kruisiging werd gegeseld. Genoemd in 3 van de canonieke evangeliën, werd dit overblijfsel in de Middeleeuwen naar Rome gebracht. Het volgende is een bezoek aan de verbazingwekkende basiliek van Santa Maria Maggiore. Dit is de grootste mariale kerk in Rome en de thuisbasis van een stuk hout waarvan wordt gezegd dat het afkomstig is uit de kribbe van Jezus. Ga verder naar de Archbasilica van St. Jan van Lateranen, de eerste van de 4 pauselijke basilieken die gebouwd worden, en de kathedraal van Rome. Zie de Scala Sancta, of heilige trappen. Dit zijn de stappen die leiden naar het hoofdkantoor van Pilatus in Jeruzalem, waarop Jezus stapte voordat hij ter dood werd veroordeeld. Om de plenaire Verwennerij te krijgen, klimmen gelovigen de treden op hun knieën. Vlakbij ligt de Basiliek van het Heilig Kruis in Jeruzalem. Het werd gebouwd in de 4e eeuw na Christus om de relieken te bewaren die door St. Helen, de moeder van Constantijn, naar Rome waren gebracht. Verschillende overblijfselen zijn bewaard gebleven in de Cappella delle Reliquie. Zie het paneel dat aan het kruis van Christus hing, 2 doornen van zijn kroon en 3 stukken van zijn kruis.

...
Vanuit Rome: dagtour Best of Christian Rome met lunch

6. Vanuit Rome: dagtour Best of Christian Rome met lunch

Deze tour begint met een pick-up van je accommodatie in Rome. Een professionele Engelssprekende chauffeur met een privéminivan zal de hele dag bij je zijn. Het is niet onmogelijk om 17 eeuwen geschiedenis in één tour te concentreren. Laat u leiden om de belangrijkste bezienswaardigheden van de katholieke kerk in Rome te bezoeken. Officiële gelicentieerde gidsen, indien geboekt, worden geselecteerd door de lokale touroperator. Geniet van een lunch in een typisch Romeins restaurant. Houd er rekening mee dat u in het hoogseizoen van april tot oktober de touroptie met gids minimaal 30 dagen van tevoren moet boeken. Tijdens je privétour zul je genieten van bezienswaardigheden zoals Sint-Jan van Lateranen, de Heilige Trap, Sint-Maria-majoor, Sint-Paulus buiten de muren, christelijke catacomben op de oude Via Appia en de Sint-Pietersbasiliek (indien en wanneer open). De basiliek van Sint-Jan van Lateranen, opgedragen aan Johannes de Doper en Johannes de Evangelist, is de eerste van de vier grote basilieken van Rome. Het is ook de kathedraal van de bisschop van Rome, de paus, en staat daarom bekend als Omnium urbis et orbis Ecclesiarum Mater et Caput: 'Kathedraal van Rome en van de Wereld'. Het heiligdom dankt zijn naam aan de 28 marmeren treden van de Heilige Trap. Volgens een oude christelijke traditie liet Sint-Helena (†335), de moeder van Constantijn, de trappen vervoeren van het paleis van Pontius Pilatus in Jeruzalem naar Rome. Er wordt aangenomen dat Jezus deze trappen meerdere keren beklom op de dag dat hij ter dood werd veroordeeld, daarom staan ze bekend als de "Scala Pilati" of "Scala Sancta" (de Heilige Trap of Pilatus's Trappen). De Patriarchale Basiliek van St. Mary Major regeert als een authentiek juweel in de kroon van Romaanse kerken. De prachtige schatten zijn van onschatbare waarde en vertegenwoordigen de rol van de kerk als bakermat van de christelijke artistieke beschaving in Rome. Saint Paul Outside the Walls is waar christenen de nagedachtenis van Saint Paul de Apostel vereerden, onthoofd onder Nero rond 65-67 na Christus. Boven zijn graf, gelegen langs de Ostiense Way, bouwde keizer Constantijn een basiliek. De christelijke catacomben zijn ontstaan in Rome tussen het einde van de 2e en het begin van de 3e eeuw. De pauselijke basiliek van St. Peter in het Vaticaan is de pauselijke enclave in de stad Rome. De Sint-Pietersbasiliek is voornamelijk ontworpen door Donato Bramante, Michelangelo, Carlo Maderno en Gian Lorenzo Bernini en is het meest bekende werk van de Renaissance-architectuur en de grootste kerk ter wereld. U kunt kiezen welke catacomben u het liefst wilt bezoeken: de catacomben van St. Domitilla, Catacomben van St. Sebastian of de catacomben van San Callixtus. De catacomben van St. Domitilla zijn de oudste ondergrondse begraafplaatsen van Rome en de enige die nog botten bevatten. Ze zijn ook de best bewaarde en een van de meest uitgebreide van alle catacomben. Inbegrepen in hun passages zijn een 2e-eeuws fresco van het Laatste Avondmaal en andere waardevolle artefacten. Er zijn ongeveer 4.000.000 lichamen begraven in St. Domitilla. Het zijn de enige catacomben met een ondergrondse basiliek. De catacomben van St. Sebastiaan, als een van de kleinste christelijke begraafplaatsen, zijn altijd een van de meest toegankelijke catacomben geweest en zijn dus enkele van de minst bewaard gebleven (van de vier oorspronkelijke verdiepingen is de eerste bijna volledig verdwenen). Aan het linkeruiteinde van de rechtermuur van het schip van de primitieve basiliek (herbouwd in 1933 op oude overblijfselen), zijn bogen zichtbaar die het midden van het schip van de huidige 13e-eeuwse kerk beëindigen, samen met de buitenkant van de apsis van de kapel van de relikwieën; hele en fragmentarisch verzamelde sarcofagen (meestal daterend uit de 4e eeuw) werden gevonden bij opgravingen. De catacomben van San Callixtus of de crypte van de pausen werden gebouwd na 150 na Christus. Het ontleent zijn naam aan de diaken Sint Callixtus, voorgesteld door paus Zephyrinus in het beheer van dezelfde begraafplaats - bij zijn toetreding als paus breidde hij het complex uit en al snel werd het de officiële voor de roomse kerk. De arcades, waar meer dan vijftig martelaren en zestien pausen werden begraven, maken deel uit van een complex kerkhof dat 15 hectare beslaat en ongeveer 20 kilometer lang is. Zodra je bij de catacomben bent, worden je toegangskaarten (8 EUR / persoon niet inbegrepen) ter plaatse gekocht. Uw chauffeur kan u helpen de taak te voltooien. Daarna begin je je bezoek binnen met een kleine groepsreis in de taal van je voorkeur, gegeven door het personeel van de catacomben. Aan het einde van de tour brengt de chauffeur je terug naar je accommodatie in Rome. De tour duurt in totaal 8 uur van ophalen tot wegbrengen. De voorgestelde ophaalservice is om 09:00 uur.

...
Heilig Rome: kerken- en catacombentour

7. Heilig Rome: kerken- en catacombentour

Tijdens deze historische tour bewonder je artistieke meesterwerken en bezoek je de Heilige Trap, een van de belangrijkste locaties in Rome voor pelgrims. Je begint je tour met een bezoek aan twee van de belangrijkste basilica's, Sint Jan van Lateranen en Santa Maria Maggiore. Sint Jan van Lateranen, de oudste basiliek in Rome, is beroemd om haar Heilige Trap, de eerste stop voor pelgrims tijdens hun spritiuele reis in Rome. De andere basiliek van belang, Santa Maria Maggiore, is de grootste katholieke kerk in Rome gewijd aan Maria, waar je de prachtige 5de-eeuwse fresco's en mozaïeken binnen kunt bewonderen. Onder het altaar van de basiliek bevindt zich de beroemde Crypte van de Geboorte, waarvan wordt gezegd dat er hout van de kribbe van Jezus Christus in wordt bewaard. Deze tour door het heilige Rome eindigt bij de historische Via Appia, waar je ondergronds kunt gaan naar de oude catacomben van Rome. Deze ondergrondse begraafplaatsen uit de 2de eeuw zijn een adembenemende bezienswaardigheid. Hier bevinden zich ook tal van kunstwerken die van onschatbare waarde zijn voor de vroegchristelijke kunstgeschiedenis.

...

Sitemap Heilige Trap, Rome

Wil je alle activiteiten in Heilige Trap, Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Heilige Trap, Rome

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 2.380 beoordelingen

We waren aangenaam verrast dat alles heel goed ging. We hebben veel gratis kunnen zien en omdat het openbaar vervoer in Rome erg divers is, kun je overal in korte tijd overal komen. Het ticket was het waard voor ons.

Alles is goed gelukt. We konden vanaf het eerste ticket ophalen en langs elke rij lopen. Treinkaartje is ook geweldig. Ik kan deze twee kaarten alleen aan iedereen aanbevelen. Het was een enorme tijdsbesparing.

heel gemakkelijk met deze pas alles zit erin en skipe the line ook nergens moeten aanschuiven

Een pas waarmee je alle kanten op kunt. Wij vonden het ideaal!

Sterk aanbevolen als u tijd en stress wilt besparen.