Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Scheepvaartmuseum, Amsterdam: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: begeleide fietstocht door centrum van Amsterdam

1. Amsterdam: begeleide fietstocht door centrum van Amsterdam

Ontdek de bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam met een deskundige gids die aan je zijde rijdt. Je leert over de cultuur van de stad, ziet belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde hotspots, maar ook minder bekende lokale favorieten.  Begin je reis in de buurt van het Centraal Station, langs de indrukwekkende A'DAM Tower, en dan naar de Westelijke Eilanden, waar je charmante ophaalbruggen, oude pakhuizen en chique kunstenaarsstudio's vindt.  Fiets verder over de Brouwersgracht en bezoek de trendy Jordaan en Negen Straatjes, boordevol boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants. Terwijl je dieper het centrum van de stad in fietst, ga je de grachtengordel in en flits je langs de Westerkerk en het historische Anne Frank Huis.  Rond het Leidseplein, met haar vele theaters en bruisende nachtleven, vind je ook vele straatartiesten en muzikanten.  Na alle opwinding heb je wel een aangename pauze in het Vondelpark, het grootste park van Amsterdam en wellicht het bekendste park van ons land, verdiend. Vervolgens maak je een rondje door het Museumkwartier en rij je door de smalle straatjes van De Pijp.  Steek de iconische Magere Brug, een houten ophaalbrug over de rivier de Amstel, over en kom uit bij de beroemde dierentuin Artis, waarna je naar het Maritiem Kwartier gaat.  Bewonder in de Zouthaven de indrukwekkende replica van een 17e-eeuws VOC-schip, voordat je weer terugkeert naar waar je fietstocht begon.

Amsterdam: voorrangsticket Nationaal Scheepvaartmuseum

2. Amsterdam: voorrangsticket Nationaal Scheepvaartmuseum

Boek een voorrangsticket voor het Nationaal Scheepvaartmuseum in Amsterdam om te ontdekken hoe Amsterdam de grootste haven van het vasteland van Europa werd. Laat je inspireren door een van 's werelds grootste maritieme collecties, kunstvoorwerpen en kunst. Verken het Nationaal Scheepvaartmuseum in hartje Amsterdam. Het gebouw werd in 1656 gebouwd als voormalig pakhuis voor de Admiraliteit. Stap terug in de tijd door aan boord te gaan van een replica van de 'Amsterdam', een VOC-schip uit 1749. Betreed een schip uit de zogenaamde Nederlandse Gouden Eeuw en bekijk levensechte displays over de zeevaart. Kruip in de hut van de kapitein, vuur een kanon af, of hang in een hangmat van een matroos. Ga aan boord in de boeg van het schip en maak een spannende VR-reis boven het centrum van Amsterdam. Ervaar het leven in een bruisende stadshaven aan het begin van de 17e eeuw.

Amsterdam: rondvaartboot met onbeperkte drankjes

3. Amsterdam: rondvaartboot met onbeperkte drankjes

Geniet van de ultieme Amsterdamse ervaring aan boord van een van de meest exclusieve boten van de stad. Ontspan met een drankje, geserveerd door een gastvrouw en luister naar leuke weetjes over de stad in het verleden en heden, terwijl je vaart over het UNESCO-werelderfgoed van de grachtengordel. Leun achterover en ontspan terwijl je kijkt naar de koopmanshuizen, overvloedige bomen en prachtige tuinen van het stadscentrum. De geplande stadsuitbreiding diende als voorbeeld over de hele wereld tot ver in de 19e eeuw, en het netwerk van kanalen strekt zich uit over 14 kilometer en beschikt over zo'n 80 bruggen. Kies uit een ruime keuze aan warme en koude dranken uit de goed gevulde bar en blijf knus met de fleecedekens op zowel de open als de gesloten boten. Vaar langs de rivier de Amstel en passeer het Hermitage Museum. Bekijk het Koninklijk Theater Carré en de beroemde Magere Brug. Bewonder de hedendaagse architectuur van het NEMO Science Museum en vaar langs het beroemde 7 Bruggen-gedeelte van de Reguliersgracht. Vang een glimp op van de Dancing Houses en de beruchte Wallen. Keer terug naar je startpunt met je camera vol foto's.

Amsterdam: luxe avondrondvaart met gids door de grachten

4. Amsterdam: luxe avondrondvaart met gids door de grachten

Ga mee met een avondrondvaart van 1 uur door Amsterdam. Geniet van het uitzicht op de stadsgrachten vanuit een overdekte en verwarmde salonboot. Mis deze typische Amsterdamervaring niet; je krijgt de mogelijkheid om meer te weten te komen over geschiedenis en cultuur van de stad. Laat je schipper en gastvrouw je verbazen met verhalen over het oude Amsterdam en over het moderne leven in de Nederlandse hoofdstad. Schenk een drankje aan de bar en geniet ervan terwijl je langs de beroemde monumenten en schilderachtige grachtenpanden vaart. Drijf onder fel verlichte lage boogbruggen, en waan je je in een sprookje. Geniet van een intieme sfeer met een kleine groep mensen. Stel vragen en krijg aanbevelingen voor wat je verder kunt doen tijdens je verblijf in Amsterdam.

Amsterdam: Light Festival privérondvaart met drankjes

5. Amsterdam: Light Festival privérondvaart met drankjes

Krijg een speciale blik op de hoogtepunten van tien jaar Amsterdam Light Festival tijdens deze milieuvriendelijke elektrische boottocht. Laat je betoveren door de fonkelende lichtjes van 20 kunstwerken en geniet onderweg van onbeperkt drankjes. Stap aan boord en wees getuige van de meest bijzondere, inspirerende en populaire lichtkunstwerken van Amsterdam Light Festival van de afgelopen negen edities tijdens dit jubileumfestival met als thema 'Imagine Beyond'. Vaar mee terwijl je geniet van onbeperkt bier, wijn en frisdranken, langs enkele van de mooiste lichtkunstwerken van het afgelopen decennium met de stad Amsterdam als canvas.

Amsterdam Canal Cruise en Maritiem Museum combiticket

6. Amsterdam Canal Cruise en Maritiem Museum combiticket

De Amsterdam City Canal Cruise biedt je een fantastisch uitzicht op de 17e-eeuwse gebouwen langs de grachten en laat ook de groeiende 21e-eeuwse stad zien die Amsterdam is geworden. U ziet Amsterdam zoals het werkelijk is, van de Gouden Bocht tot Overhoeks, de nieuwste wijk van de stad, en van het Muziekgebouw in de haven tot het VOC-schip, de Amsterdam. Ga verder om het National Maritime Museum te verkennen en bezoek het Oost-Indische schip dat voor het museum ligt. Neem de tijd om de exposities te verkennen terwijl je in je eigen tempo door het museum slentert.

Amsterdam: 2 uur stand-up paddleboard-tour

7. Amsterdam: 2 uur stand-up paddleboard-tour

Peddel door hartje Amsterdam en ontdek de stad tijdens een leuke en actieve tour. Passeer bruggen, prachtige herenhuizen en beroemde musea. Ervaar de stad vanaf het water tijdens een 2 uur durende paddleboard-tour langs de grachten en de rivier de Amstel. Je tour begint in een rustig deel van het kanaal, zodat je kunt wennen aan het paddleboard. Als je je eenmaal veilig voelt, steek je de Amstel over en ga je de stad in. Bewonder prachtige huizen langs de rivier en peddel door het netwerk van kanalen en bruggen. Afhankelijk van het vaardigheidsniveau van de groep peddelt u terug via de Wallen of de Oude Waal. Beide locaties hebben tal van hoogtepunten om te bekijken. Het laatste deel van de tour voert je langs het Nautisch Museum en een replica van een 18e-eeuws schip, voordat je terugkeert naar het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Sitemap Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Scheepvaartmuseum, Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 586 beoordelingen

Moet meedoen als je van fietsen houdt. De toeristische gids Mr. Bas is een erg aardig persoon. Hij legde de bezienswaardigheden tot in detail uit en besteedde aandacht aan onze veiligheid. De eigenaar van de fietsenwinkel is ook erg behulpzaam en interessant. Mijn zus en ik hebben erg genoten van de tour. Ik kan niet wachten om deel te nemen aan meer rondleidingen via deze app. ^^

Ik vond het heel positief dat onze gids, in tegenstelling tot andere tours, ook kritisch reflecteerde op de geschiedenis van Amsterdam en ook de oorlogen, kolonisatie en slavernij als onderdeel van de Gouden Eeuw noemde en de Joodse geschiedenis inging.

Goede uitleg in veel verschillende talen (d.m.v. oortjes), Je ziet echt die schoonheid van de stad!

Als er regen wordt voorspeld, neem dan regenkleding mee. Ondanks de regen reden we door.

Tickets lagen klaar, duidelijke informatie. Mooie rondvaart.