Wat je niet wil missen in Schiedam

Schiedam: toegangsbewijs Stedelijk Museum

1. Schiedam: toegangsbewijs Stedelijk Museum

Het museum staat bekend om zijn collectie Cobra-kunst, waaronder werken van Karel Appel, Constant en Corneille, maar biedt ook onderdak aan hedendaagse kunst en Panorama Schiedam, een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de stad. De collectie van het Stedelijk Museum Schiedam bestaat uit meer dan 15.000 objecten. Er zijn 8.000 historische voorwerpen die iets vertellen over de stadsgeschiedenis van Schiedam. De overige 7.000 objecten zijn moderne kunstwerken, van 1947 tot heden. Het Stedelijk Museum Schiedam is opgericht in 1899 en is sinds 1941 gehuisvest in het rijksmonument Sint Jacobsgasthuis. Dit pension is gebouwd in 1787 en staat op de plaats van een nog ouder pension dat rond 1547 is gesticht door gravin Aleida van Henegouwen . Tot 1934 bood het gebouw onderdak aan arme bejaarden en deze functie is af te lezen aan de plattegrond: in het midden van het gebouw staat een grote kapel met aan weerszijden een vleugel. De linkervleugel werd gebruikt als mannenvleugel en de rechtervleugel als vrouwenvleugel. Dus kom kunst ontdekken, laat je inspireren, geniet van een kopje koffie, ontmoet vrienden of maak zelf iets. Je kunt genieten van een moment van geluk, of misschien merk je dat het niets voor jou is. Hoe dan ook, iedereen is welkom.

Rotterdam: RIB-Speedboot Sightseeingcruise

2. Rotterdam: RIB-Speedboot Sightseeingcruise

Kijk je ogen uit vanuit het centrum van Rotterdam helemaal tot aan Schiedam tijdens een spannende rondvaart aan boord van een RIB-speedboot. Geniet van het uitzicht op de Euromast, Hotel New York, de SS Rotterdam en meer terwijl je op topsnelheid over de beroemde Maas vaart. Nadat je aan boord van de speedboot bent gestapt, begint jouw sightseeingtour. Bekijk het oude gedeelte van Rotterdam, Delfshaven, en geniet van de bezienswaardigheden van de stad terwijl je voorbij racet. Bewonder het voormalige stoomschip SS Rotterdam, de betoverende skyline van de stad en de indrukwekkende bruggen. Ga helemaal naar de jeneverstad Schiedam voordat je de terugreis begint door de oude stadshavens van Rotterdam. Luister naar leuke weetjes en informatie over de plekken die je ziet van de schipper en stel gerust al je vragen. Geniet van een ervaring zonder gewetensbezwaren, want de koolstofvoetafdruk van jouw speedboottocht wordt gecompenseerd door Trees for All.

Rotterdam: City Card met openbaar vervoerspas

3. Rotterdam: City Card met openbaar vervoerspas

Beleef de topattracties, tours, bars en eetgelegenheden van Rotterdam met 25% tot 50% korting met de Rotterdam Welcome Card. Gebruik de meegeleverde OV-kaart om van de ene plaats naar de andere te komen. Hoogtepunten: • Bespaar tot 25% op topmusea en attracties zoals de Kunsthal, de Euromast en Futureland.• Krijg tot 25% korting bij gezinsvriendelijke attracties zoals Diergaarde Blijdorp, Miniworld en Midget Golfbaan Parkhaven• Krijg korting bij allerlei soorten restaurants, van torenhoge hamburgers bij Restaurant Hudson tot Mexicaans streetfood bij Jesús Malverde Kies tussen een 1, 2 of 3-daagse kaart, geschikt voor dagtrips of een korte stedentrip. Nadat je je voucher hebt ingewisseld, ga je op avontuur in Rotterdam. 

Rotterdam: privévaart op de Maas in een speedboot

4. Rotterdam: privévaart op de Maas in een speedboot

Beleef een spannende ervaring en verken Rotterdam op een unieke manier aan boord van een opblaasboot die tot 90 km/u over de Maas vaart. Voel de adrenaline door je lichaam stromen terwijl je de beroemde attracties aan het water van de stad ziet en er meer over komt te weten. Begin je spannende rivieravontuur in het centrum van Rotterdam en bewonder indrukwekkende hoogtepunten zoals de Erasmusbrug en de Euromast. Ga daarna de grote rivier op waar de speedboot, als je geluk hebt, langs een van de enorme containerschepen vaart die dagelijks Rotterdam bezoeken. Vaar naar Vlaardingen en zie onder meer de uitgestrektheid van de Waalhaven en het dorp Pernis waarnaar de Shell-raffinaderij is vernoemd. Ga verder naar de Wiltonhaven met al zijn offshore activiteiten en natuurlijk de stad vanaf de Maas met de SS Rotterdam, Erasmusbrug en Willemsbrug, het Noordereiland en Hotel New York. Bezichtig alle bezienswaardigheden terwijl de deskundige kapitein je meer vertelt over de geschiedenis, de stad, de haven en de omliggende attracties.

Rotterdam: Rondvaart Kaas- en Wijnhaven

5. Rotterdam: Rondvaart Kaas- en Wijnhaven

Beleef een unieke wijn- en kaascruise door de bruisende haven van Rotterdam. Wees getuige van de drukte van vrachtreuzen, veerboten, cruiseschepen en sleepboten in hun natuurlijke habitat. Proef Nederlandse kazen en nip aan wijnen terwijl je via je audiogids meer te weten komt over de geschiedenis van de stad. Vertrek vanaf de Erasmusbrug voor de perfecte manier om te overnachten in de stad. Onderweg zie je beroemde bezienswaardigheden zoals de Veerhaven, Parkhaven, Euromast, Schiedam, Waalhaven, de voormalige RDM, Eemhaven, SS Rotterdam en het Old Hotel New York. Leer meer over de geschiedenis en architectuur van Rotterdam via een meertalige audiogids. Proef de smaken van Hollandse kaas, geserveerd met brood en druiven en weggespoeld met witte, rode of rosé wijn naar keuze.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Schiedam

In de buurt van Schiedam

Meer zien

Andere activiteiten in Schiedam

Wil je alle activiteiten in Schiedam bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Schiedam

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 95 beoordelingen

Het zou zinvol zijn om op centrale punten persoonlijke contactmogelijkheden in te richten. De enige persoonlijke informatie die ik van Rotterdam Centraal kreeg, was van twee zeer vriendelijke medewerkers die hun dienst al hadden beëindigd.

Je wordt heel goed geholpen aan het Rotterdam Centraal en deze kaart is super handig want je kan gaan waar je wilt en wanneer.

Heel gaaf, heerlijk hard door de Rotterdamse haven scheuren, met nu en dan n stop voor wat wetenswaardigheden!

Super gaaf. Goede instructie. Goeie kapitein was zeer oplettend met leuke informatie over de stad.

Het was super gaaf Lekker hard over het water varen