Kies data

Schloss Heidelberg

Schloss Heidelberg: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Heidelberg: rondvaart van 50 minuten op de rivier de Neckar

1. Heidelberg: rondvaart van 50 minuten op de rivier de Neckar

Bekijk Heidelberg vanuit een ander gezichtspunt en vaar over de rivier de Neckar. Leun achterover en ontspan terwijl je langs het water glijdt, onder de oude brug met een uniek uitzicht op het kasteel van Heidelberg. Kies ervoor om een drankje of een snack te kopen en leg de beste hoogtepunten in een korte tijd vast. Ga richting de oude brug en geniet van het eerste uitzicht op het kasteel van Heidelberg. Bewonder de gedeeltelijk herbouwde structuur, genesteld op een heuvel en uitkijkend over de oude stad. Daarna vaart het schip langs de Neuenheimer rivieroever, met zijn majestueuze villa's en de beroemde Philosophenweg. Ervaar de ommekeer van het schip bij de Wielblinger Wehrsteg en rijd stroomopwaarts langs het historische stadhuis terug naar de pier. Als je trek krijgt, zijn snacks en drankjes te koop, aangezien je de belangrijkste hoogtepunten in één zoete reis ziet.

Heidelberg: rivierboottocht naar Neckarsteinach en audiogids

2. Heidelberg: rivierboottocht naar Neckarsteinach en audiogids

Ontdek de kastelen van de Neckar-vallei tijdens deze rivierboottocht van Heidelberg naar Neckarsteinach. Ontspan aan boord van een comfortabel schip met een overdekte zithoek waar u uw stoel kunt kiezen. U kunt kiezen voor een enkele reis of een rondvaart. Check in bij het kantoor van de activiteitenaanbieder en stap aan boord van het ruime schip. Vertrek door het platteland. Ga onder een van de bogen van de 18e-eeuwse oude Heidelbergbrug door. Bewonder de ruïnes van het renaissancepaleis van Heidelberg. Vertrek door het kronkelende water door het groene landschap. Maak foto's van de vier kastelen van Neckarsteinach. Zoek naar lokale dieren in het wild, zoals herten, zwijnen en vogels terwijl je door het groene natuurpark Neckartal-Odenwald vaart . Ontspan en koop heerlijk eten en verfrissende drankjes aan boord terwijl u vaart. Met uw retourticket kunt u op elk moment in Neckarsteinach blijven om de kastelen te bezoeken of terug te reizen naar Heidelberg.

Heidelberg & Neckar-vallei: Segway-tour - 360 graden

3. Heidelberg & Neckar-vallei: Segway-tour - 360 graden

Ontdek Heidelberg en de Neckar-vallei tijdens deze Segway-tour. Rijd langs de Philosophenweg (de weg van de filosofen), passeer het Neuburg-klooster en bewonder het uitzicht op het kasteel van Heidelberg. Ontdek fascinerende informatie over de stad in je gids. Begin je tour op de Neckarmünzplatz en steek de oude brug over naar de overkant van de rivier de Neckar. Vanaf daar ga je naar het eerste hoogtepunt van deze 360 graden tour, de Philosophenweg (filosofenweg) met een fantastisch uitzicht over de stad. Rij verder langs het Neuburg-klooster, dat werd gesticht in 1130. Ga verder naar de Köpfel en bekijk de Neckar-vallei, de stad Heidelberg en het Rijndal van bovenaf. Volg uw gids naar het dal naar Ziegelhausen en ga gemakkelijk bergopwaarts naar restaurant en conferentiecentrum Wolfsbrunnen, dat uitgebreid in zijn oude glorie is hersteld. Hoor over de glamoureuze, met sterren bezaaide gastenlijst. Ga verder richting kasteel van Heidelberg en passeer Villa Bosch en het Carl Bosch Museum, die fascinerende inzichten zullen bieden in het leven en de uitvindingen van Carl Bosch, de Nobelprijswinnaar uit Heidelberg. Geniet van het geweldige uitzicht op de kasteeltuin van boven het kasteel voordat u verder naar de Klingenteich glijdt. Passeer de Joodse begraafplaats op je weg terug naar de oude stad en het startpunt op de Neckarmünzplatz.

HeidelbergCard: 1, 2 of 4 dagen

4. HeidelbergCard: 1, 2 of 4 dagen

Je ontdekt de stad Heidelberg met één kaart: entreekaarten voor het kasteel van Heidelberg, een kabelbaan naar het kasteel, gratis gebruik van het openbaar vervoer en vele kortingen en speciale aanbiedingen zijn inbegrepen! Alle HeidelbergCARD-opties omvatten vele kortingen. Of het nu gaat om rondleidingen, cultuur, musea, restaurants of winkelen – met de HeidelbergCard profiteer je nog meer van de stad! Met de kaart kun je ook gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Met de HeidelbergCARD rijd je met de VRN-metrobussen, trams en geautoriseerde treinen van de stad, zitplaatsen in de tweede klas op de Deutsche Bahn: Regional-Express, Regionalbahn en S-Bahn - in de regio Heidelberg van Wabe 125 zone, gedurende de gekozen periode.

Heidelberg hoogtepunten Segway Tour met kasteel

5. Heidelberg hoogtepunten Segway Tour met kasteel

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Heidelberg en ontdek zowel bekende als obscure hoogtepunten van de stad per Segway tijdens deze tour. Bekijk een levend beeld van het interessante landschap van de Neckar-vallei terwijl je door historisch belangrijke straten rijdt. Begin de tour op Neckarmünzplatz en rijd over de oude brug naar de andere kant van de Neckar. De eerste bekende bezienswaardigheid is de abdij van Neuburg, gebouwd in 1130 en vol geschiedenis. Ga dan naar Köpfel met zijn uitzicht op de Neckar-vallei, de stad Heidelberg en de vlaktes van de Rijn. Ga verder het dal in naar Ziegelhausen en neem de steile klim naar Wolfsbrunnen, een onlangs gerenoveerd restaurant en conferentiecentrum. Zie de glamour van vroeger van het restaurant met een blik op de gastenlijst vol beroemde artiesten en royalty's. Rijd in de richting van het kasteel langs de Villa Bosch en het Carl Bosch Museum dat een spannende blik werpt op het leven en de ontdekkingen van Nobelprijswinnaar en Heidelberger Carl Bosch. Geniet van het ongelooflijke uitzicht op de tuinen van het kasteel voordat je naar de Joodse begraafplaats Klingenteich gaat. De tour eindigt terug in de oude stad bij het uitkijkpunt op Neckarmünzplatz.

Vanuit Frankfurt: bezoek Heidelberg in 6 uur

6. Vanuit Frankfurt: bezoek Heidelberg in 6 uur

Ervaar de charme van Heidelberg op deze dagtocht vanuit Frankfurt, inclusief toegang tot het kasteel van Heidelberg. Stap 's ochtends in een bus en breng de dag door met het bekijken van bezienswaardigheden, zoals een van de grootste wijnflessen ter wereld.  Stap in een bus met airconditioning bij een centraal gelegen bushalte in Frankfurt. Ga lekker zitten en ontspan tijdens de rit naar Heidelberg. Bezoek de wereldberoemde ruïnes van het kasteel van Heidelberg, dat een prachtige combinatie van gotische en renaissance-elementen heeft.  Wandel door de grote binnenplaats en geniet van het uitzicht vanaf het terras. Vergaap je aan een van de grootste wijnvaten in de wereld. Wandel door het middeleeuwse centrum om de Oude Brug, de Karlstor en de Kerk van de Heilige Geest te vinden. Bewonder het Haus zum Ritter (Ridderhuis) met zijn prachtige renaissancegevel. Maak een wandeling door oude smalle straatjes met vakwerkhuizen. Kom langs de oudste universiteit van Duitsland, vol met interessante verhalen.  Filosofeer op de Philosophenweg of koop een heerlijke regionale wijn. Aan het eind van de trip keer je per bus terug naar Frankfurt. 

Heidelberg: Sightseeing-bus en kasteeltour

7. Heidelberg: Sightseeing-bus en kasteeltour

Geniet eerst van een comfortabele bustour met een gecertificeerde gids, waar je meer leert over de geschiedenis van de stad. Geniet van een onbelemmerd uitzicht op het spectaculaire kasteel van Heidelberg. Bezoek vervolgens het terrein van Heidelberg Palace en bewonder de schoonheid van dichtbij. Bekijk de elegante binnenplaats en de beroemde Great Heidelberg Tun (wijnvat.) Nadat u het kasteel heeft verkend, rijdt u met de kabelbaan terug naar de oude binnenstad.

Heidelberg: privérondleiding van 3 uur met kasteelbezoek

8. Heidelberg: privérondleiding van 3 uur met kasteelbezoek

Ontdek Heidelberg en laat je onderdompelen in de fascinerende geschiedenis van de oude stad. In slechts een paar uur ontdek je alle historische bezienswaardigheden. Je verbreedt je kennis met interessante informatie en krijgt geweldige insidertips die niet in een gids te vinden zijn - specifiek afgestemd op jou wensen. Wandel langs één van de langste voetgangerszones in Duitsland, direct door het pittoreske oude centrum en bewonder de prachtige barokke gebouwen. Je bekijkt de prachtige oude brug en de indrukwekkende kerk van de Heilige Geest, die ooit een verzameling waardevolle documenten huisvestte. Loop door de voormalige Hortus Palatinus naar de ruïnes van het kasteel van Heidelberg. Na een omweg naar het terras Scheffel met een adembenemend uitzicht op de stad en de rivier de Rijn, ga je naar het kasteelcomplex zelf. Hier zie je het grootste wijnvat ooit en geniet je van een wijnproeverij in de kasteelkelder of bezoek je het Apothekersmuseum op de binnenplaats.

Heidelberg: privéwandeling met professionele gids

9. Heidelberg: privéwandeling met professionele gids

Bezoek Heidelberg met een gids tijdens een privéwandeling door de stad. Bekijk de belangrijkste toeristische attracties en ontdek waarom deze universiteitsstad geliefd is bij zowel studenten als gezinnen. De oudste en beroemdste universiteitsstad van Duitsland, omgeven door bos, staat bekend om zijn barokke oude binnenstad, levendige studentensfeer, prachtige ligging aan de rivier en zijn half verwoeste kasteel op een heuveltop. Ontmoet je gids en ga op verkenning in de oude binnenstad van Heidelberg. Loop door een van de langste voetgangerszones van Europa en zie de Universiteit van Heidelberg, de oudste in Duitsland. Leer hoe de universiteit werd gesticht in 1386 en hoor over de studentengevangenis, die in de jaren 1780 werd opgericht en tot 1914 in bedrijf was. Bekijk de kerk van de Heilige Geest, bezoek de oude brug en wrijf over de brugaap van Heidelberg om geluk te verzekeren. Je hebt ook de mogelijkheid om het iconische kasteel van Heidelberg en de Heidelberg Tun te bezoeken, een extra groot wijnvat in de kasteelkelder. Aangezien dit een privétour is, kan uw reisschema worden aangepast aan uw voorkeuren.

Van Frankfurt: Heidelberg & Baden-Baden-dagtour

10. Van Frankfurt: Heidelberg & Baden-Baden-dagtour

De romantische oude stad Heidelberg en het beroemde kuuroord Baden-Baden vormen het decor voor deze dagtocht door Zuidoost-Duitsland. Bekijk de overblijfselen van een beroemd renaissancekasteel, verken de betoverende bossen van het Zwarte Woud en bekijk de iconische bezienswaardigheden van de regio uit de eerste hand. Je dag begint met een rit naar het zuiden naar Heidelberg, een pittoreske stad aan de rivier de Neckar. Bezoek het beroemde kasteel van Heidelberg voor een kijkje in de lange binnenplaats, het machtige terras en een van de grootste wijnvaten ter wereld. Maak vervolgens een wandeling door het middeleeuwse stadscentrum van de stad om de oude brug, de Karlspoort, de kerk van de Heilige Geest en het huis van de ridders te bewonderen, evenals de oudste universiteit van Duitsland. In de middag gaat uw tour verder naar Baden-Baden, een van Europa's mooiste kuuroorden en best bewaarde kuuroorden. Breng bij aankomst een bezoek aan het elegante Kurhaus, waar u de smetteloze tuinen en parken rond het stijlvolle casino kunt bekijken. Maak vervolgens een tocht door de betoverende naaldbossen van het Zwarte Woud en bezoek de Mummelsee, een gletsjermeer tussen de bergen dat is achtergelaten door de laatste ijstijd. Neem wat vrije tijd om te ontspannen in dit prachtige landschap en bekijk de lokaal vervaardigde koekoeksklokken, die een traditie voortzetten die hier in het bos begon, voordat je op weg ging naar de terugreis naar het noorden naar Frankfurt.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Citycards
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
24 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 24

Sitemap Schloss Heidelberg

Wil je alle activiteiten in Schloss Heidelberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Schloss Heidelberg

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.189 beoordelingen

Kleine tour gevuld met unieke feiten over Heidelberg

De rondleiding die ik bijwoonde, maakte deel uit van een kleine groep (we waren in totaal 4 van ons, inclusief onze gids Patricia). Ik geef de voorkeur aan deze tourstijl, omdat je geen deel uitmaakt van een enorme groep zoals de andere tourbedrijven die we in Schloss Heidelberg tegenkwamen. We hadden de kans om door het stadscentrum en langs de oude brug te lopen en luisterden kort naar het orgel dat tijdens de mis in de protestantse kerk werd bespeeld.

Het viel me op dat bijna niemand een kaartje koopt in de bussen. Dit versnelt natuurlijk het proces (instappen - verdere reis). Ik heb ook geen inspecteur gezien in de vier dagen van gebruik. Fijn dat je je passagiers zo vertrouwt dat ze allemaal een kaartje uit de automaat halen, ga zo door

Ik kon de Heidelberg-kaart ophalen bij het VVV-kantoor en kreeg al het andere. Ik kan het aanbod alleen maar aanbevelen. We hebben veel gebruikt van wat mogelijk was met de kaart.

Gratis reizen met al het openbaar vervoer, zodat u Heidelberg in alle richtingen kunt verkennen. Daarnaast een aantal kortingen op attracties.

Gemakkelijk om deze kaart te hebben want er zijn allerlei zaken reeds inbegrepen en voor anderen kreeg je korting