Schloss Heidelberg

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Schloss Heidelberg: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Heidelberg en Neckar-vallei: Segway-tour - 360 graden

  1. Heidelberg en Neckar-vallei: Segway-tour - 360 graden

  Ontdek Heidelberg en de Neckar-vallei tijdens deze Segway-tour. Begin uw tour op de Neckarmünzplatz en steek de oude brug over naar de overkant van de rivier de Neckar. Vanaf daar gaat u naar het eerste hoogtepunt van deze 360 graden tour, de Philosophenweg (manier van de fosfor) met een fantastisch uitzicht over de stad. De tweede historische plaats wordt het klooster Neuburg, dat werd gesticht in 1130 en kijkt terug op een interessante geschiedenis. Ga verder naar de Köpfel en bekijk de Neckar-vallei, de stad Heidelberg en het Rijndal van bovenaf. Vanaf daar rijdt u de vallei in naar Ziegelhausen en aan de andere kant van de Neckar steil omhoog naar de Wolfsbrunnen, vindt u een restaurant en een conferentiecentrum dat uitgebreid in zijn oude glorie is hersteld. Een blik op de gastenlijst, met gekroonde hoofden en beroemde artiesten van alle genres, zal zijn glamour in voorgaande tijde...

 • HeidelbergCard: 1, 2 of 4 dagen met gratis sleutelkoord

  2. HeidelbergCard: 1, 2 of 4 dagen met gratis sleutelkoord

  Je ontdekt de stad Heidelberg met één kaart: entreekaarten voor het kasteel van Heidelberg, een kabelbaan naar het kasteel, gratis gebruik van het openbaar vervoer en vele kortingen en speciale aanbiedingen zijn inbegrepen! Alle HeidelbergCARD-opties omvatten vele kortingen. Of het nu gaat om rondleidingen, cultuur, musea, restaurants of winkelen – met de HeidelbergCard profiteer je nog meer van de stad! Met de kaart kun je ook gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Met de HeidelbergCARD rijd je met de VRN-metrobussen, trams en geautoriseerde treinen van de stad, zitplaatsen in de tweede klas op de Deutsche Bahn: Regional-Express, Regionalbahn en S-Bahn - in de regio Heidelberg van Wabe 125 zone, gedurende de gekozen periode.

  Bij ophalen van de card bij de toeristen informatie kregen we volop uitleg. Card goed gebruikt voor openbaar vervoer, en bezoek aan het kasteel.

 • Heidelberg: Sightseeing-bus en kasteeltour

  3. Heidelberg: Sightseeing-bus en kasteeltour

  Geniet eerst van een comfortabele bustour met een gecertificeerde gids, waar je meer leert over de geschiedenis van de stad. Geniet van een onbelemmerd uitzicht op het spectaculaire kasteel van Heidelberg. Bezoek vervolgens het terrein van Heidelberg Palace en bewonder de schoonheid van dichtbij. Bekijk de elegante binnenplaats en de beroemde Great Heidelberg Tun (wijnvat.) Nadat u het kasteel heeft verkend, rijdt u met de kabelbaan terug naar de oude binnenstad.

 • Heidelberg: privérondleiding van 3 uur met kasteelbezoek

  4. Heidelberg: privérondleiding van 3 uur met kasteelbezoek

  Ontdek Heidelberg en laat je onderdompelen in de fascinerende geschiedenis van de oude stad. In slechts een paar uur ontdek je alle historische bezienswaardigheden. Je verbreedt je kennis met interessante informatie en krijgt geweldige insidertips die niet in een gids te vinden zijn - specifiek afgestemd op jou wensen. Wandel langs één van de langste voetgangerszones in Duitsland, direct door het pittoreske oude centrum en bewonder de prachtige barokke gebouwen. Je bekijkt de prachtige oude brug en de indrukwekkende kerk van de Heilige Geest, die ooit een verzameling waardevolle documenten huisvestte. Loop door de voormalige Hortus Palatinus naar de ruïnes van het kasteel van Heidelberg. Na een omweg naar het terras Scheffel met een adembenemend uitzicht op de stad en de rivier de Rijn, ga je naar het kasteelcomplex zelf. Hier zie je het grootste wijnvat ooit en geniet je van een wijnp...

 • Vanuit Frankfurt: bezoek Heidelberg in 6 uur

  5. Vanuit Frankfurt: bezoek Heidelberg in 6 uur

  Maak een ochtendtour naar de romantische stad Heidelberg aan de rivier de Neckar, een van de mooiste steden in Duitsland. Het is een magische plaats. Bezoek de wereldberoemde ruïnes van Schloss Heidelberg, een prachtige combinatie van architectonische stijlen die zich uitstrekt van de gotiek naar de renaissance. Wandel door de weidse binnenplaats en geniet van het uitzicht vanaf het imposante terras. Vergaap je aan een van de grootste wijnvaten in de wereld. Vervolgens dwaal je door het middeleeuwse centrum van de stad. Hier zie je de Oude Brug, de Karlstor en de Kerk van de Heilige Geest. Bewonder het Haus zum Ritter (ridderhuis) met zijn prachtige renaissancegevel en ontdek de oude smalle straatjes met hun vakwerkhuizen. Heidelberg is ook de thuisbasis van de oudste universiteit van Duitsland en kent allerlei interessante verhalen. En als je nog wat tijd over hebt, kun je f...

 • Heidelberg hoogtepunten Segway Tour met kasteel

  6. Heidelberg hoogtepunten Segway Tour met kasteel

  Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Heidelberg en ontdek zowel bekende als obscure hoogtepunten van de stad door Segway tijdens deze tour. Bekijk een levend beeld van het interessante landschap van de Neckar-vallei terwijl je door historisch belangrijke straten rijdt. Begin de tour op Neckarmünzplatz en rijd over de oude brug naar de andere kant van de Neckar. De eerste beroemde bezienswaardigheid is de abdij van Neuburg, gebouwd in 1130 en gevuld met geschiedenis. Ga dan naar Köpfel met zijn uitzicht op de Neckar-vallei, de stad Heidelberg en de vlakten van de Rijn. Ga verder de vallei in naar Ziegelhausen en neem de steile klim naar Wolfsbrunnen, een restaurant en conferentiecentrum dat onlangs is gerenoveerd. Zie de glamour van de vroegere dagen van het restaurant met een blik op de gastenlijst gevuld met beroemde artiesten en royalty's. Rijd in de richting van het kasteel l...

 • Heidelberg Castle Tour: residentie van de keurvorsten

  7. Heidelberg Castle Tour: residentie van de keurvorsten

  Geniet van een wandeling door de voormalige Hortus Palatinus naar de kasteelruïne van Heidelberg. Na een wandeling naar Bushel Terrace, met uitzicht over de stad tot ver in de Rijn, wordt u door het kasteelcomplex geleid naar de wijnkelder, waar u 's werelds grootste wijnvat vindt. Voor degenen die van de smaak houden, is er regionale wijn beschikbaar om te proeven, of u kunt rechtstreeks naar het apotheekmuseum op de binnenplaats gaan. In de buurt van de oude brug over de rivier de Neckar, is de indrukwekkende kasteelruïne een van de meest populaire toeristische attracties van Duitsland en een belangrijk herkenningspunt van Heidelberg. Het kasteel werd gebouwd van de rode zandsteen van de Neckar-vallei in de 13e eeuw als een fort en diende later als de residentie van de keurvorst van Heidelberg tot de vernietiging in 1689, tijdens de Negenjarige Oorlog. Door de eeuwen heen is het herbo...

 • Heidelberg: The Christmas Tour

  8. Heidelberg: The Christmas Tour

  Bekijk tijdens deze exclusieve wandeltocht het beste van de kerstmarkt van Heidelberg. Geniet van het originele Heidelberger Weihnachtsbier (een speciaal kerstbrouwsel), de beste glühwein van de lokale wijnhuizen en alle lekkernijen uit de regio. Op verzoek kunt u ook de winkels in de oude binnenstad verkennen. De kerstmarkt van Heidelberg is een van de mooiste en grootste markten in het zuidwesten. Beleef de kerstmarkt met een exclusief programma dat naar eigen smaak wordt verzorgd. Bezoek onder andere het beroemde kasteel, de oude brug, de universiteit en alle andere bezienswaardigheden en beëindig uw tour in Glühweinbude.  

 • Heidelberg: Group Tour met de Nachtwaker

  9. Heidelberg: Group Tour met de Nachtwaker

  Neem een rondleiding door de stad van een andere soort in de voetsporen van moordenaars, heksen, beulen en natuurlijk studenten. Krijg tot bekende en minder bekende plaatsen van de geschiedenis van Heidelberg, zoals de "Faule Pelz" gevangenis, de "Studentenkarzer" universiteit gevangenis, de Heksen Tower, de Brückentorverlies en de Hinrichtungsplatz weten. Laat uw gids leidt u op deze wandeling als een middeleeuwse nachtwaker met eeuwenoude historische kennis en anekdotes over de mystieke plaatsen in de prachtige oude stad van Heidelberg. De wandeling gaat door de stad en langs het kasteel volgens een verscheidenheid van mythen en legenden van bijzonder belang zijn voor jonge deelnemers, en omvat bezoeken van andere beroemde personages.

Sitemap Schloss Heidelberg

Wil je alle activiteiten in Schloss Heidelberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Schloss Heidelberg

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 634 beoordelingen

Goed maar uitbreidbaar

Alles ging goed en we konden de kaart goed gebruiken. Ik vind het echter ongelooflijk onpraktisch dat je de specifieke informatie over kortingen etc. niet kunt krijgen voordat je de kaart pakt, wat het plannen erg moeilijk maakte. Ook dat je de kaart persoonlijk moet ophalen bij het treinstation is een beetje onpraktisch, dus we moesten je extra betalen voor de eerste treinrit van buiten (hotel) naar het stadscentrum. Anders ging alles goed en het personeel was erg aardig en behulpzaam.

Kleine tour gevuld met unieke feiten over Heidelberg

De rondleiding die ik bijwoonde, maakte deel uit van een kleine groep (we waren in totaal 4 van ons, inclusief onze gids Patricia). Ik geef de voorkeur aan deze tourstijl, omdat je geen deel uitmaakt van een enorme groep zoals de andere tourbedrijven die we in Schloss Heidelberg tegenkwamen. We hadden de kans om door het stadscentrum en langs de oude brug te lopen en luisterden kort naar het orgel dat tijdens de mis in de protestantse kerk werd bespeeld.

De kaart is erg handig voor het gebruik van plaatselijk vervoer. Een rondleiding door het kasteel inclusief het gebruik van de bergbaan is handig, maar er zijn extra kosten voor andere opties, zoals audiogidsen en bezoeken aan bepaalde kamers. De lanyard is een leuke toevoeging, maar eigenlijk overbodig.

Een dag lang konden we de voordelen van de Heidelberg Card niet volledig benutten; daarom moet van tevoren worden overwogen of de aankoop de moeite waard is.

Bij ophalen van de card bij de toeristen informatie kregen we volop uitleg. Card goed gebruikt voor openbaar vervoer, en bezoek aan het kasteel.