Schloss Schönbrunn
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Schloss Schönbrunn: tours & tickets

Schloss Schönbrunn: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Wenen

Bekijk alle 270 tickets en tours

Op ontdekking bij Schloss Schönbrunn: wat is er te doen?

Schloss Schönbrunn is de populairste toeristische trekpleister van Oostenrijk, en als je er op bezoek gaat zal dat je niet verbazen. Elk seizoen is het paleis een must-see, of je nu glühwein drinkt op de Kerstmarkt of 's zomers door de fleurige tuinen wandelt.

Een klassiek concert bijwonen
Foto: Cha già José @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Een klassiek concert bijwonen

Wenen is de wereldhoofdstad van de klassieke muziek. Dagelijks vinden in de Orangerie concerten van Mozart en Strauss plaats. Vooraf boeken is aan te raden!

Het landgoed verkennen

Het landgoed verkennen

Bij de infobalie kun je een plattegrond van het landgoed krijgen - ga op pad langs de fonteinen, doolhoven en botanische tuinen. Je kunt zelfs een rit van 55 minuten maken op de Panoramatrein voor €7.

Koninklijk eten
Foto: Petr Kadlec @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Koninklijk eten

In het park zijn negen horecagelegenheden, waarvan Cafe Gloriette misschien wel het bestbewaarde geheim is. Vanaf de Glorietteheuvel heb je er een adembenemend uitzicht over het paleis en het landgoed.

Het paleis verkennen

Het paleis verkennen

Bij je ticket is een audiogids inbegrepen, die je begeleidt op je wandeling door de keizerlijke geschiedenis. De zalen lijken zich te vermenigvuldigen waar je bij staat, de een nog grandiozer dan de ander.

De dierentuin bezoeken

De dierentuin bezoeken

Schönbrunn Zoo is de oudste dierentuin ter wereld en heeft al drie keer de titel 'Beste Dierentuin van Europa' gewonnen!

Onze insidertips

Ga vroeg om de drukte te ontlopen

Het is immers de bestbezochte plek in Oostenrijk. Vanuit centraal Wenen bereik je Schloss Schönbrunn met de U4 - een rit van een kwartier brengt je naar halte Schönbrunn. De openingstijden voor het park verschillen per seizoen, maar probeer in elk geval rond 8:30 bij het paleis te zijn. Je zal er blij om zijn als je de rijen ziet in de middag.

Koop je tickets in combinaties

Anders betaal je apart voor elke tuin en het paleis. Er zijn veel combinaties te krijgen, van de Classic Pass tot meer luxe arrangementen als Sisi's Treasures, waar een driegangenmaal en een concert bij zijn inbegrepen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  8:30 - 17:30
 • Toegangsprijzen
  De duurste optie is een Grand Tour met gids, die kost €18.90. Je kunt ook pakketten boeken met een concert of maaltijd erbij - check onze lijst.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet nodig, maar aan te raden voor mensen die een wat educatievere ervaring willen!
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro U4 naar halte Schönbrunn.
 • Extra tips
  In een afgelegen deel van het park bevindt zich een openbaar zwembad - neem je zwemkleding mee!

Wat anderen zeggen over Schloss Schönbrunn

Gemiddelde beoordeling
4.3 / 5
gebaseerd op 4.775 beoordelingen

In de drukte is het met een rolstoel moeilijk manoeuvreren

De begeleider wist er ontzettend veel van. Mooie vertrekken en uitleg over het kijzershuis. Door de overweldigende drukte is het lastig om niemand omver te rijden met een rolstoel. Iets goed bekijken vanuit die hoogte gaat mogelijk omdat er steeds andere mensen voor staan. Je moet dan ook nog de begeleider bij houden.

Heel interessante rondleiding en bezichtiging gehad, erg mooi!

Orsolya (Ursula) was onze vrouwelijke gids, erg prettig in de omgang en duidelijk engels sprekend, wist interessant en veel te vertellen over de geschiedenis van Schonbrunn. Ze was geduldig met de groep en heeft ons de bezienswaardigheden in het paleis en ook in de tuin rondgeleid. Prachtige dag gehad.

Schloss Schönbrunn en tuinen: voorrangstoegang met gids Beoordeeld door

Leuk om 1 keer mee te maken, past bij de Weense uitstraling.

Diner: niet echt bijzonder voor dat geld. Plek en bediening waren naar wens. Concert: ruim voldoende. Leuk dat er naast het orkest een paar keer gezongen werd en dat er 2 dansers waren. Het geheel is een geolied verlopend geheel. Voor 1 keer leuk, maar wel eeen duur uitje.

Wenen: avondconcert en diner in Paleis Schönbrunn Beoordeeld door

Goede toer met zeer professionele en duidelijke uitleg

Prima toer. kan het aanbevelen. Communiceer in ophaalbus duidelijker hoe het werkt met het busvervoer. Uiteindelijk bleek de derde bus de toerbus te zijn, maar daar was in bus 2 bij alle toeristen verwarring over.

Als je er toch bent moet je het een keer meemaken.

Ik had meer bekende stukken verwacht. Een keer geweest is leuk. Ik had er meer van verwacht. Een tweede keer zouden we er niet meer naar toe gaan.

Wenen: avondconcert en diner in Paleis Schönbrunn Beoordeeld door