Schloss Schönbrunn

Maak een wandeling door de keizerlijke geschiedenis in de populairste bezienswaardigheid van Oostenrijk.

Schloss Schönbrunn: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: voorrangstour Schloss Schönbrunn & tuinen

1. Wenen: voorrangstour Schloss Schönbrunn & tuinen

Bezoek het paleis en de tuinen van Schönbrunn en krijg snel toegang tot dit Weense juweeltje tijdens een rondleiding met voorrangstickets. Volg een gediplomeerde gids door de luxe interieurs, leer meer over de Habsburgse koninklijke familie en verken de sierlijke paleistuinen. Ontmoet je gids voor het paleis en begin met een informatieve inleiding tot de geschiedenis van het koninklijke complex. Ontvang een modern audioapparaat zodat je onderweg altijd de live vertelling van de tour kunt horen. Profiteer van voorrangstickets en krijg snelle toegang tot het paleis. Bewonder de grote ingang en begin je rondleiding door 22 kamers van het beroemde Oostenrijkse paleis. Bekijk de 40 meter lange Grote Galerij en de Ceremoniezaal en zie hoe de Habsburgse dynastie leefde terwijl je door weelderige zalen slentert en in privékamers gluurt. Luister naar vermakelijke verhalen over het voormalige koningshuis, die door je lokale en vriendelijke gids zijn doordrenkt met typisch Weense humor. Leer niet alleen over de fascinerende geschiedenis van de koninklijke familie Habsburgers en de beroemde keizerin Sissi, maar ook over hoe het paleis zich in de moderne tijd heeft ontwikkeld en waar de koninklijke nakomelingen nu wonen. Na de rondleiding heb je de kans om in je eigen tempo door de tuinen te lopen en de Gloriette te spotten, een boog op een heuvel die over de wouden van Wenen uitkijkt.

Schloss Schönbrunn: tour inclusief tuinen

2. Schloss Schönbrunn: tour inclusief tuinen

Maak kennis met je gids bij de voormalige zomerresidentie van de Habsburgers. Bewonder de barokke façade van het paleis en sla dan rij voor de kassa over en ga naar binnen om de extravagante rococo-interieurs te verkennen. Krijg een idee van hoe het koninklijke leven was en loop door privé-appartementen en -kamers die door kroonluchters verlicht worden. Bezoek de Napoleon- en de Marie-Antoinettezaal. Bewonder de 40 meter lange Grote Galerij waar de Habsburgse heersers hun uitgebreide feesten hielden. Luister naar verhalen over het persoonlijke leven van de Habsburgers terwijl je door de 22 staatszalen loopt. Zie hoe bekende vorsten zoals keizerin Maria Theresia en keizerin Sisi er hun sporen nalieten. Daarna verken je de tuinen in Franse stijl en loop je over de groene boulevards om de Romeinse ruïnes en rijkelijk versierde fonteinen te zien. Zie de Gloriette, een triomfboog op een heuvel met uitzicht op de Weense bossen.

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

3. Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

De Vienna PASS is jouw sleutel tot een onvergetelijke ervaring in Wenen. Je krijgt gratis toegang tot de Weense topbezienswaardigheden, zoals Schloss Schönbrunn en de Zoo, het enorme reuzenrad, de Spaanse Rijschool, het Albertina Museum en veel meer, Je kunt tevens onbeperkt gebruik maken van de hop on, hop off bussen - de perfecte manier om van de ene naar de volgende attractie te gaan. Creëer je eigen programma door de opties van de Vienna PASS te combineren. Bij de pas is een stadsgids inbegrepen vol tips en gedetailleerde informatie. Je kunt de Vienna PASS kopen voor 1, 2, 3 of 6 aaneengesloten dagen. Kinderen jonger dan 6 onder begeleiding van een volwassene met een Vienna PASS krijgen gratis toegang tot de all-inclusive aanbiedingen. Bezienswaardigheden: • Schloss Schönbrunn (inclusief doolhof, Gloriette en andere attracties) • - Diergaarde Schönbrunn • Reuzenrad • Kunsthistorisches Museum • Albertina Museum en Galerie • Museum of Natural History • Donautoren • Leopold Museum • Keizerlijke Schatkamer • Spaanse Rijschool • Hofburg paleis • Keizerlijke Meubelcollectie • Museum van Technologie • Bank Austria Kunstforum • Museum van Moderne Kunst (mumok)• Rondleiding door de Weense Staatsopera • Militair Historisch Museum • Madame Tussauds • Slot Belvedere (Oberes Belvedere) • Unteres Belvedere • Belvedere 21 - Museum voor hedendaagse kunst • Winterpaleis • Keizerlijke Grafkelder • Stift Klosterneuburg • Kasteel van Liechtenstein • Beethoven Museum • Wenen Ring Tram • Plus meer dan 30 andere bezienswaardigheden Onbeperkte hop on, hop off-tours Verken de stad met onbeperkte ritten op de handige hop on, hop off-bussen: • 4 hop on, hop off-routes • 50 haltes (met korte tussenpozen) • Gratis Wi-Fi • Gratis audiogids in 16 talen • Kinderkanaal in het Engels en het Duits • App begeleide wandeltocht Toegang met voorrang Bespaar kostbare tijd met snelle toegang bij veel bezienswaardigheden. de Vienna PASS wordt geleverd met een gids, app en bonus boekje. De gids en app zijn gevuld met belangrijke informatie, tips en speciale aanbiedingen. Geniet van aantrekkelijke kortingen bij exclusieve partners met jouw bonus boekje.

Wenen: kerstmarkt Schönbrunn en klassiek concert

4. Wenen: kerstmarkt Schönbrunn en klassiek concert

Als ideale aanvulling op een kerstmuziekavond bieden wij culinaire waardebonnen aan, die bij alle gastronomische stands van Schloss Schönbrunn Cultuur- en Kerstmarkt kunnen worden ingewisseld. Schlossorkest Schönbrunn wacht op u in de paleisoranje waar Mozart zelf in 1786 optrad. Het concert is een fijne selectie van meesterlijke muziek van Mozart en Strauss, afgerond met twee vocale uitvoeringen. Bezoek de kerstmarkt tijdens de openingstijd: 19. november tot 23. december | 10.00 uur tot 21.00 uur 24. december | 10.00 uur tot 16.00 uur 25. December tot 4. Januari | 10.00 uur tot 18.00 uur Geniet daarna van kerstmuziek tijdens het concert in de Oranjerie om normaal gesproken om 20.30 uur* *behalve: 24.12. 15:00, 25.-30.12. 20:30, 31.12. 19:00, 01.01. 16:00 & 20:30 uur

Avond bij het Schönbrunnpaleis: rondleiding, diner & concert

5. Avond bij het Schönbrunnpaleis: rondleiding, diner & concert

Bezoek Wenen en beleef een bijzondere avond bij het Schönbrunnpaleis met een rondleiding, diner en concert. Dompel jezelf onder in de wereld van de keizerin Maria Theresia en keizer Franz Joseph I en ontdek de keizerlijke jachthut. Ook vandaag de dag blijft deze locatie een plek waar politieke ontmoetingen plaatsvinden. De prachtige architectuur en het bijzondere interieur van het Schönbrunnpaleis maken dit tot een attractie die je niet wilt missen. Na de rondleiding met gids geniet je van een diner in een restaurant in het Schönbrunngebied. Hier krijg je een heerlijk 3-gangenmenu. 's Zomers kun je genieten van een maaltijd in de buitenlucht. Smikkel als een koning met uitzicht over het kasteel en maak jezelf klaar voor het concert. Bij de Orangerie Schönbrunn luister je naar muziek van Mozart en beleef je een concert in de prachtige concerthal. Ervaar de geweldige overtures, de aria's en de duetten van Wolfgang Amadeus Mozarts concertos en opera's zoals 'het Huwelijk van Figaro', 'de Magische Fluit' en 'Don Giovanni'. De meest populaire aria's, walsen en polka's van de koning van de wals, Johan Strauss, vermaken je tijdens de tweede helft van het concert, zoals, 'Die Fledermaus', 'de Zigeunerbaron', 'de Blauwe Donau' en 'Radetzkymars'. Het orkest wordt vergezeld door 2 operazangers – een sopraan en een bariton - maar ook door charmante dansers die historische kostuums dragen. Na de tour met audiogids kun je genieten van het volgende diner: • Tafelspitz (gekookt rundvlees) consommé met semolinaknoedels • Gestoofd rundvlees met sjalottensaus, geserveerd met Weense aardappelbeignets & kerstomaatjes • Apfelstrudel van de Hofbackstube Schönbrunn met slagroom Een vegetarisch menu kan op verzoek worden verstrekt als je dit van tevoren aangeeft.

Wenen: OV-stadskaart en kortingen op attracties

6. Wenen: OV-stadskaart en kortingen op attracties

Met de Vienna City Card kun je overal komen in de prachtige hoofdstad van Oostenrijk. Na activering heb je 24, 48 of 72 uur de tijd om de hele stad te verkennen met gratis en onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer, waaronder metro, trams, regionale treinen, bussen en nachtbussen (zone 100). Geniet van talloze voordelen tijdens je verblijf, bij musea en bezienswaardigheden, tentoonstellingen, theaters, concerten, winkels, 20% korting bij deelnemende restaurants, en nog veel meer (max. 7 dagen). Bespaar tot wel 50% met de kortingen. Als je met je gezin reist, heb je geluk: één kind onder de 15 jaar mag gratis meereizen met de houder van een City Card. Zie de app 'ivie - Your Personal Vienna Guide' voor alle informatie over de kortingen die je met de kaart kunt krijgen. Download ivie, voer je 8-cijferige code in om je digitale Vienna City Card te activeren en gebruiken.

Wenen: strudelshow met proeverij in Schönnbrunn Paleis

7. Wenen: strudelshow met proeverij in Schönnbrunn Paleis

Bezoek het bekende Schönbrunn paleis in Wenen en geniet van de originele Strudelshow in de hofbakkerij van café Residenz. Ga de statelijke trap naar de historische kelder waar sinds eeuwen gebakken wordt. Hier vindt ieder uur een spektakel plaats waar je honger van krijgt, de Strudelshow. Je ontdekt hoe de originele Weense appelstrudel gemaakt wordt. Bekijk hoe dun het deeg wordt uitgerekt, zodat je doorheen kunt kijken! Aan het einde van de show geniet je van vers gebakken appelstrudel. Ook ontvang je het originele recept voor de Weense appelstrudel zodat je er thuis ook eentje kunt bakken.

Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

8. Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

Stap in een bus en verken Wenen zoals je wilt. Met dit hop on, hop off-ticket kun je zo vaak uitstappen als je wilt bij elke halte, zodat je alle bezienswaardigheden in je eigen tempo kunt verkennen. Je kunt ook gewoon blijven zitten en vanuit de bus de stad bekijken terwijl je luistert naar de interessante toelichting. Kies voor 1 van de 3 routes, die allemaal een ander deel van Wenen laten zien. Bekijk bijvoorbeeld de Staatsopera, het Kunsthistorisches Museum, Heldenplatz, Parlement, Burgtheater en het fantastische Hilton Hotel. Of laat je naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere rijden voordat je verder gaat naar KunstHausWien, het Erste Donau-Dampfschiffahrts-Gesellschaft of UNO City - de keuze is aan jou! Je tour biedt 3 verschillende busroutes, die naar wens kunnen worden gecombineerd: Rode route Bewonder de bezienswaardigheden langs de Ring, zoals de Staatsopera, het Hofburgpaleis, het Parlement en het Burgtheater. Haltes: Staatsopera - Kunsthistorisch Museum/Herodenplein - Burgtheater/stadhuis - Universiteit - Schwedenplatz - MAK - Hilton Hotel - Kursalon - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 09:30 - 16:30 Gele route Ontdek het beroemde Schloss Schönbrunn, Schwarzenberg Platz, en het Belvedere. Haltes: Staatsopera - Schloss Schönbrunn - Museum voor militaire geschiedenis - Paleis Belvedere - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 10:00 - 16:30 De rit van de Staatsopera naar het paleis Schönbrunn duurt ongeveer 25 minuten. Blauwe route: Bezoek het beroemde "Pratergebied" waar je kennis kunt maken met de meesterwerken van het Museum voor Toegepaste Kunsten, Museum voor Schone Kunsten of zelfs het Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Ontmoet de grootste Oostenrijkse componist, Johann Strauss, in het stadspark. Haltes: Staatsopera - Prater - Museum voor Toegepaste Kunst - Museum voor Schone Kunsten - Hundertwasserhuis - Stadtpark - Johann Strauss Monument Bussen komen elke 90 minuten aan Maandag - zondag, 10:30 - 14:45 Je ticket bevat ook een zelfgeleide wandeling met een app om het muzikale erfgoed van de stad te ontdekken. Doorkruis de stad in je eigen tempo en maak kennis met de belangrijkste concertzalen van Wenen. Zie de Weense Staatsopera, het standbeeld van Beethoven, Konzerthaus Wenen, het Muziekhuis en het Beethovenmuseum. Pak je koptelefoon en een kaart van het servicecenter van de lokale partner en volg de instructies van de QuietVox Guiding App om van plek naar plek te gaan. Scan de QR-codes bij iedere halte om er meer over te leren.

Wenen: concert Strauss & Mozart in Schönbrunn

9. Wenen: concert Strauss & Mozart in Schönbrunn

Ga mee met een excursie die je meeneemt naar een concert in de Orangerie Schönbrunn in Wenen, een stad vol magische kastelen en paleizen, spectaculaire muzikale evenementen en een hoftraditie die vele honderden jaren teruggaat. In Schönbrunn ervaar je de magie en het spektakel van deze plek die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, en waar Mozart ooit op een klavecimbel speelde. Wees welkom in Schloss Schönbrunn. Luister hoe het Paleisorkest meesterwerken van Wolfgang Amadeus Mozart en Johann Strauss speelt, begeleid door dans en zang. Op geselecteerde data vinden de concerten plaats in de Grote Galerij of in de Wit-Gouden Zaal direct in het Paleis, in Paleistheater Schönbrunn of in andere concertzalen in Wenen.

Skip-the-line: stadstour Schloss Schönbrunn & Wenen

10. Skip-the-line: stadstour Schloss Schönbrunn & Wenen

Profiteer van de voordelen van deze tour en sla de wachtrijen bij Schloss Schönbrunn over! Krijg een algemene indruk van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Wenen. Met de bus gaat de tocht langs de Ringstraße, waar talrijke architectonische juweeltjes te vinden zijn, zoals de Staatsopera, het Kunsthistorisch Museum met zijn wereldberoemde collectie, het Habsburgs Museum en het Natuurhistorisch Museum. Ontdek het museumkwartier waar Schloss Hofburg (het winterverblijf van de Keizer), het Oostenrijkse Parlement, het Stadshuis, en het Staatstheater te vinden zijn. Het hoogtepunt van je bezoek is een rondleiding door de zalen van Schloss Schönbrunn, de voormalige keizerlijke zomerresidentie waar onder meer Maria Theresia verbleef. 

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Citycards
30 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Schloss Schönbrunn

Wil je alle activiteiten in Schloss Schönbrunn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Schloss Schönbrunn

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 10.927 beoordelingen

Ik heb de ViennaPass 6 dagen gebruikt voor 2 personen. We hebben van veel attracties geprofiteerd, maar zelfs in die tijd hebben we niet alle beschikbare zitplaatsen kunnen zien, ondanks het feit dat we dankzij de ViennaPass geen tijd verspilden aan het in de rij staan om kaartjes te kopen. Als u het Schönbrunn-paleis wilt bezoeken, is het de moeite waard om eerder naar de plaats te komen en een uur toegang te boeken, en terwijl u wacht, kunt u de tentoonstelling van de keizerlijke koetsen en koetsen bekijken (we raden aan !! een wandeling waard) of neem een wandeling door de tuinen van het paleis. Ik beveel ViennaPass van harte aan, want dankzij de kaart besparen we tijd en geld voor andere genoegens :)

Wij hebben deze kaart gekocht voor 3 dagen. Hadden reeds van te voren bekeken wanneer alles open was en zo reeds een planning op gemaakt. Zo hebben we alles kunnen doen die gepland stond. We moesten ook niet aan schuiven in de rij. Je mag bijna overal binnen door je pass te scannen. Enkel in shonn brunn moet je eerst langs de kassa gaan om een ticket. Je doet er ook voordeel bij. Hadden we alles appart bezocht kostte ons dat €60 meer. Zeker doen.

Perfecte reisplanning met alle voordelen en kortingen mogelijk vanaf de bank. Met de City Card vind je voor weinig geld een vervoersnetwerk dat ideaal gebruikt kan worden.

Heel praktisch, je hoeft niet de hele tijd in de rij te staan om een kaartje te kopen

leuke ervaring, opgeleid en vriendelijk personeel, traditioneel eten is iets unieks?