Schloss Schönbrunn

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Op ontdekking bij Schloss Schönbrunn: wat is er te doen?

Schloss Schönbrunn is de populairste toeristische trekpleister van Oostenrijk, en als je er op bezoek gaat zal dat je niet verbazen. Elk seizoen is het paleis een must-see, of je nu glühwein drinkt op de Kerstmarkt of 's zomers door de fleurige tuinen wandelt.

 • Een klassiek concert bijwonen

  1. Een klassiek concert bijwonen

  Wenen is de wereldhoofdstad van de klassieke muziek. Dagelijks vinden in de Orangerie concerten van Mozart en Strauss plaats. Vooraf boeken is aan te raden!

 • Het landgoed verkennen

  2. Het landgoed verkennen

  Bij de infobalie kun je een plattegrond van het landgoed krijgen - ga op pad langs de fonteinen, doolhoven en botanische tuinen. Je kunt zelfs een rit van 55 minuten maken op de Panoramatrein voor €7.

 • Koninklijk eten

  3. Koninklijk eten

  In het park zijn negen horecagelegenheden, waarvan Cafe Gloriette misschien wel het bestbewaarde geheim is. Vanaf de Glorietteheuvel heb je er een adembenemend uitzicht over het paleis en het landgoed.

 • Het paleis verkennen

  4. Het paleis verkennen

  Bij je ticket is een audiogids inbegrepen, die je begeleidt op je wandeling door de keizerlijke geschiedenis. De zalen lijken zich te vermenigvuldigen waar je bij staat, de een nog grandiozer dan de ander.

 • De dierentuin bezoeken

  5. De dierentuin bezoeken

  Schönbrunn Zoo is de oudste dierentuin ter wereld en heeft al drie keer de titel 'Beste Dierentuin van Europa' gewonnen!

Plan je bezoek

 • Ga vroeg om de drukte te ontlopen

  Het is immers de bestbezochte plek in Oostenrijk. Vanuit centraal Wenen bereik je Schloss Schönbrunn met de U4 - een rit van een kwartier brengt je naar halte Schönbrunn. De openingstijden voor het park verschillen per seizoen, maar probeer in elk geval rond 8:30 bij het paleis te zijn. Je zal er blij om zijn als je de rijen ziet in de middag.

 • Koop je tickets in combinaties

  Anders betaal je apart voor elke tuin en het paleis. Er zijn veel combinaties te krijgen, van de Classic Pass tot meer luxe arrangementen als Sisi's Treasures, waar een driegangenmaal en een concert bij zijn inbegrepen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  8:30 - 17:30
 • Toegangsprijzen
  De duurste optie is een Grand Tour met gids, die kost €18.90. Je kunt ook pakketten boeken met een concert of maaltijd erbij - check onze lijst.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet nodig, maar aan te raden voor mensen die een wat educatievere ervaring willen!
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro U4 naar halte Schönbrunn.
 • Extra tips
  In een afgelegen deel van het park bevindt zich een openbaar zwembad - neem je zwemkleding mee!

Sitemap Schloss Schönbrunn

Wil je alle activiteiten in Schloss Schönbrunn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Schloss Schönbrunn

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 3.661 beoordelingen

Het was echt wel een unieke ervaring. Door de Corona crisis was haast geen toeristen aanwezig. Zelfs onze fantastische gids vertelde ons dat wij een toer gingen meemaken wat nog nooit in haar carrière was voor gekomen. We hadden het kasteel bijna letterlijk voor ons alleen. Ik heb foto’s die niemand heeft. Het weer was prachtig. De locatie was prachtig en onze gids was enthousiast en lief. Echt een top bezoek. Ik wil dus gerust zeggen aanrader maar onze omstandigheden waren echt wel exceptioneel. Ondanks dit feit raad ik de tour met GetYourGide wel aan. Het was niet onze eerste keer met deze organisatie. Vorige touren in andere landen zoals die van Harry Potter in Londen waren ook top georganiseerd. Dikke pluim van ons en we zien ons zeker terug. Grtjs Olaf.

De begeleide tour was zeer goed georganiseerd. Catherine is een voortreffelijke gids die ook veel achtergrond informatie gaf over oa de andere bezienswaardigheden. Blij dat we dit geboekt hadden.

Goed geregeld, op loopafstand van het openbaar vervoer, vriendelijk personeel en een goed begin van onze beleving van het historisch Wenen.

Such a nice guide we had. Thank you Billiana for telling is the story with so much knowledge and enthousiasme!

prachtige en rustgevende omgeving. Muziek, zang en dans waren goed op elkaar afgestemd. Heerlijke avond gehad.