Schloss Schönbrunn

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Op ontdekking bij Schloss Schönbrunn: wat is er te doen?

Schloss Schönbrunn is de populairste toeristische trekpleister van Oostenrijk, en als je er op bezoek gaat zal dat je niet verbazen. Elk seizoen is het paleis een must-see, of je nu glühwein drinkt op de Kerstmarkt of 's zomers door de fleurige tuinen wandelt.

 • Een klassiek concert bijwonen

  1. Een klassiek concert bijwonen

  Wenen is de wereldhoofdstad van de klassieke muziek. Dagelijks vinden in de Orangerie concerten van Mozart en Strauss plaats. Vooraf boeken is aan te raden!

 • Het landgoed verkennen

  2. Het landgoed verkennen

  Bij de infobalie kun je een plattegrond van het landgoed krijgen - ga op pad langs de fonteinen, doolhoven en botanische tuinen. Je kunt zelfs een rit van 55 minuten maken op de Panoramatrein voor €7.

 • Koninklijk eten

  3. Koninklijk eten

  In het park zijn negen horecagelegenheden, waarvan Cafe Gloriette misschien wel het bestbewaarde geheim is. Vanaf de Glorietteheuvel heb je er een adembenemend uitzicht over het paleis en het landgoed.

 • Het paleis verkennen

  4. Het paleis verkennen

  Bij je ticket is een audiogids inbegrepen, die je begeleidt op je wandeling door de keizerlijke geschiedenis. De zalen lijken zich te vermenigvuldigen waar je bij staat, de een nog grandiozer dan de ander.

 • De dierentuin bezoeken

  5. De dierentuin bezoeken

  Schönbrunn Zoo is de oudste dierentuin ter wereld en heeft al drie keer de titel 'Beste Dierentuin van Europa' gewonnen!

Plan je bezoek

 • Ga vroeg om de drukte te ontlopen

  Het is immers de bestbezochte plek in Oostenrijk. Vanuit centraal Wenen bereik je Schloss Schönbrunn met de U4 - een rit van een kwartier brengt je naar halte Schönbrunn. De openingstijden voor het park verschillen per seizoen, maar probeer in elk geval rond 8:30 bij het paleis te zijn. Je zal er blij om zijn als je de rijen ziet in de middag.

 • Koop je tickets in combinaties

  Anders betaal je apart voor elke tuin en het paleis. Er zijn veel combinaties te krijgen, van de Classic Pass tot meer luxe arrangementen als Sisi's Treasures, waar een driegangenmaal en een concert bij zijn inbegrepen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  8:30 - 17:30
 • Toegangsprijzen
  De duurste optie is een Grand Tour met gids, die kost €18.90. Je kunt ook pakketten boeken met een concert of maaltijd erbij - check onze lijst.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet nodig, maar aan te raden voor mensen die een wat educatievere ervaring willen!
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro U4 naar halte Schönbrunn.
 • Extra tips
  In een afgelegen deel van het park bevindt zich een openbaar zwembad - neem je zwemkleding mee!

Sitemap Schloss Schönbrunn

Wil je alle activiteiten in Schloss Schönbrunn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Schloss Schönbrunn

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 4.052 beoordelingen

Aanrader om een rondleiding te doen. Wat een prachtig kasteel en een prachtige tour. De gids wist veel informatie te vertellen met de nodige humor. Na allerlei kamers binnen hebben we ook de tuinen (deels) onder begeleiding bezocht. Het is zeker de moeite waard om in de tuin de heuvel te beklimmen. Prachtig uitzicht op het kasteel en Wenen!

Heel mooie tour door een aantal (44) kamers van het kasteel met veel historische uitleg/achtergrond. Ook een mooie tour door de enorm grote tuinen. Dikke duim

het welkomsdrankje hoort niet bij het diner maar bij de avondvoorstelling

Mooie en interessante rondleiding door vriendelijke en ervaren gids

Billie was a fantastic guide! We had a such a nice tour.Thanks