Belevingen in
Verenigd Koninkrijk

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Schotland: De beste dingen die je niet wil missen

Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

1. Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

Deze trip neemt je mee naar de spaarzaam verlichte ondergrondse ruimtes onder de straten van de oude stad van Edinburgh, waarvan vaak gezegd wordt dat het er spookt. Tijdens de tour van 1 uur bezoek je de kelders onder de South Bridge, die uit de 18e eeuw stammen. In Most Haunted Live werden deze kelders uitgeroepen tot een van de griezeligste plekken ter wereld. Leer hoe ze door de jaren heen gebruikt werden en over de leefomstandigheden van de armen en daklozen die er vaak kwamen. Terwijl je bij kaarslicht door de ondergrondse ruimtes wandelt, leer je een donkerdere kant van de geschiedenis van Edinburgh kennen. Je gids in kostuum vertelt over de moorden van Burke en Hare en de vervolging van heksen. Ontdek de personages die door de straten van Edinburgh spookten en de paranormale verhalen die met de kelders worden geassocieerd.  The Haunted Vaults tour-optie behandelt meer paranormale en spookverhalen. Je bezoekt ook de martelingtentoonstelling en ontdekt hoe en waarom deze items werden gebruikt.

...
Loch Lomond: 1 uur durende boottocht

2. Loch Lomond: 1 uur durende boottocht

Je vertrekt vanuit het dorp Balloch en vaart voorbij de statige huizen van historische Schotse industriëlen terwijl je steeds het uitzicht bewaart op Ben Lomond, een van de zuidelijkste Munro's (bergen) van Schotland. Dan vaar je verder richting Inchmurrin, het grootste inlandse eiland van Groot-Brittannië, waar de ruïnes van het 12de eeuwse kasteel Lennox zich bevinden. Je komt alles te weten over de geschiedenis en de legende van Loch Lomond en zijn omgeving terwijl je geniet van het spectaculaire uitzicht over Schotland. Je luistert naar commentaar, ingesproken door de bekende historicus en archeoloog, Neil Oliver, die bekendheid verwierf met "Coast" en "A History of Scotland" op de BBC. Vanaf de luxueuze, rustige passagiersboot heb je een uitstekend uitzicht; er is plaats aan dek zowel in open lucht als overdekt en er is een volledig uitgeruste bar.

...
Edinburgh: voorrangstoegang en rondleiding Edinburgh Castle

3. Edinburgh: voorrangstoegang en rondleiding Edinburgh Castle

Bij het standbeeld van Adam Smith op de Royal Mile begint je rondleiding. Al wandelend naar Edinburgh Castle vertelt je gids alvast het een en ander over de betekenis van het kasteel. Zo kom je er gaandeweg achter welke belangrijke historische figuren het kasteel hebben gevormd. Bij het kasteelcomplex krijg je van de gids je voorrangsticket overhandigd. Daarmee kun je direct naar binnen in de meest bezochte, betaalde attractie van Schotland.  Eenmaal binnen leidt je gids, die het kasteel letterlijk en figuurlijk vanbinnen en vanbuiten kent, je rond door alle hoofdgebouwen en attracties. Dus ook door de Argyle Battery en One O'clock Gun, Hospital Square en het Western Panorama, de kerkers en het militaire gevang, het Black Banquet en Thomas Ranolphs gewaagde kasteelinval, St. Margret's Chapel, Mons Meg, Crown Square en The Honors of Scotland. Je gids neemt je mee over het kasteelterrein en wijdt je in in 3000 jaar kasteelgeschiedenis, maar kan je niet in de musea van het kasteel rondleiden. Na je rondleiding kun je ook zelf nog op verkenning uit in de verschillende kasteelgebouwen en -musea – hopelijk beter geïnformeerd dan wanneer je alles zonder gids zou hebben ontdekt.

...
Glasgow: rondleiding Celtic Park Stadium

4. Glasgow: rondleiding Celtic Park Stadium

Celtic Park is een van de grootste voetbalstadions in Europa. Kom alles te weten over de kleurrijke geschiedenis en het erfgoed van de Celtic Football Club sinds haar oprichting in 1888.   Leer tijdens een 1 uur durende rondleiding het stadion vanuit een nieuw perspectief kennen.  Ervaar het erfgoed en de cultuur van Celtic, een club met fans over de hele wereld. Maak een rondleiding door het stadion en kom meer te weten over de geschiedenis van de club door middel van indrukwekkende tentoonstellingen. Ga de thuiskleedkamer binnen, bezoek de bestuurskamer, loop door de spelerstunnel en voel de magie van het veld.

...
Edinburgh: spooktocht in de oude stad en ondergronds

5. Edinburgh: spooktocht in de oude stad en ondergronds

Ga mee met een spooktocht in Edinburgh in de vroege namiddag en geniet van een wandeling met een professionele, lokale gids gekleed in een historisch kostuum. Zie historische plekken in de oude stad tijdens deze 1 uur durende tour, terwijl je gids je alles vertelt over het duistere verleden van Edinburgh. Betreed ondergrondse gewelven onder de historische South Bridge, vlakbij de beroemde Royal Mile. De gewelven staan bekend als enkele van de meest behekste ter wereld. Bezoekers en gidsen hebben er al vele spoken zien ronddolen. Beleef een middag vol spoken, foltering, dood en horror in de historische hoofdstad van Schotland.

...
Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

6. Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

Geniet van een gruwelijk spannende tour met deze begeleide wandeltocht langs de bekendste plekken van Edinburgh waar het spookt en bezoek de begraafplaats Greyfriars Kirkyard om meer te leren over de legende van Greyfriars Bobby. Bewonder de gotische mausoleums en leer meer over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Hierna ga je naar de Edinburgh Vaults in de bogen van de South Bridge. Hoor verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoe een aantal historische figuren hier altijd zijn gebleven. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

...
Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

7. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden. Ontspan, nadat je bent opgehaald bij het trefpunt, in de bus van je groep en luister naar de vermakelijke toelichting van de gids. Je eerste halte is Kilmahog voor een kennismaking met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Als je nieuwsgierig bent naar deze langharige dieren, dan is dit echt wat voor jou.Daarna vervolg je de reis naar Glencoe. Houd hier een fotopauze van 10 minuten terwijl je van het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden geniet. De lunch is dan in Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je het beste kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie. Dan worden we naar Loch Ness zelf gebracht. Het beste van alles is dat je je beleving bij Loch Ness zelf kunt aanpassen. Bezoek het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar Nessie, zoals de lokale bevolking het monster liefkozend noemt. Of hang gewoon wat rond op de pier en pak een koffie met wat uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

...
Edinburgh: tour Chocolatarium, proeverij en chocolade maken

8. Edinburgh: tour Chocolatarium, proeverij en chocolade maken

Begin aan een interactieve chocoladetour samen met je deskundige gids. Je leert alles over chocola: van de cacaoboom tot aan de Schotse chocoladereep. Ruik de geroosterde chocolade, en zie hoe zoete en volle chocolade wordt gemaakt van de bittere cacaobonen. Zie uit naar echt chocoladefruit en proef chocolade in de verschillende productiestadia. In de Chocoladekeuken kiest je je favoriete smaken en maakt je je eigen chocoladereep. Je kunt deze aan het einde van je tour mee naar huis nemen. Terwijl je wacht tot je chocoladereep is afgekoeld, kun je deelnemen aan een proeverij. Hier kom je meer te weten over Schotse chocolatiers en proef je chocolade elk uit één regio. Geniet van een kop warme chocolademelk en kies je favoriete chocolade uit veel verschillende proefglazen.

...
Edinburgh: Late-Night Underground Vaults Terror Tour

9. Edinburgh: Late-Night Underground Vaults Terror Tour

Doe mee aan deze nachtelijke tour door Edinburgh om de donkerste en meest angstaanjagende ervaring van de stad te ontdekken terwijl je spookverhalen hoort over de stad die boven en onder de grond van de Royal Mile worden verteld. Nadat je door de beroemde wynds en afsluitingen van de Royal Mile bent gelopen, hebt geleerd over de gruwelijke levensomstandigheden en hebt geluisterd naar verhalen van moordenaars die door de straten zwierven, word je meegenomen naar de spookachtige ondergrondse gewelven. Er wachten tentoonstellingen met martelingen voor mensen met een sterke maag om te leren hoe deze apparaten in vervlogen tijden werden gebruikt. Ga naar het huis van "The Watcher" geest, bekijk het beruchte stenen cirkelgewelf en ontdek waarom je nooit naar binnen zou moeten gaan!

...
Edinburgh: Schotse whisky-ervaring & proeverij

10. Edinburgh: Schotse whisky-ervaring & proeverij

Deze begeleide whiskyrondleiding  vertelt het verhaal van het beroemdste product van Schotland. Een hoogtepunt van deze activiteit is de Diageo Claive Vidiz Scotch Whisky Collection, de grootste verzameling Scotch whisky ter wereld, met bijna 3500 flessen. Deze rondleiding begint met de Whiskey Barrel Car Ride, die gasten door het productie- en rijpingsproces van Scotch whisky leidt. Dit wordt gevolgd door een zintuiglijke reis door Schotland met een inleiding tot Scotch whisky aroma's. Vervolgens kun je genieten van een begeleide waardering van Scotch whisky, samen met het bekijken van 's werelds grootste collectie Scotch Whisky (gasten jonger dan 18 jaar krijgen Irn Bru, een Schotse frisdrank). Het geschenk van een kristalproefglas is ook inbegrepen in deze ervaring. Als je voor de optie gouden ervaring kiest, kun je na het genieten van een volledige rondleiding 4 regionale single malts vergelijken en contrasteren terwijl je ontspant in de prachtige McIntyre Gallery. Met behulp van ervaren gidsen en voorzien van proefnotities, nip je als een echte kenner en vergelijk je de regio's om je perfecte smaak te vinden.

...

Sitemap Verenigd Koninkrijk

Wil je alle activiteiten in Verenigd Koninkrijk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Schotland

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 54.256 beoordelingen

Onze gids Anna was zeer onderhoudend en goed op de hoogte van de geschiedenis van Edinburgh. Chapeau voor Anna.

Een ontzettend leuke tour, met een onvergetelijke chauffeur Calum, die deze dag onvergetelijk heeft gemaakt.

Goed georganiseerd, op tijd, leuke gids, goede (spook)verhalen. Fascinerende omgeving.

William is the best! Really really enjoyed his tour. Would recommend it to anyone.

Great guide, interesting stories and beautiful landscape