Seinheuwel

Seinheuwel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen + ticket boottocht

1. Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen + ticket boottocht

Geniet van een helikoptervlucht vanaf het V&A Waterfront van Kaapstad met informatief commentaar.Vlieg rond de Tafelberg om de Atlantische Oceaan aan de ene kant van het Kaapse Schiereiland te zien en ga verder tot je aan de andere kant bij de Indische Oceaan komt. Krijg een ticket voor de Table Bay Boat Safari bij deze tour. Kom naar het V&A Waterfront-helikopterplatform en check 15-20 minuten van tevoren in voor je geplande gedeelde helikoptervlucht over de stad en de kust. Krijg bij aankomst eerst veiligheidsinstructies en ga dan door naar het mooie vluchtdek om het gebeuren van dichtbij te bekijken terwijl je wacht tot je zelf aan boord kunt gaan. Klim aan boord van de helikopter en begin je avontuur met een volledige rondvlucht om de Tafelberg. Daarna vlieg je over de stad om het stadion van Kaapstad te bekijken, een van de locaties van het WK van 2010. Reis verder langs de kust van de Atlantische Oceaan, langs Seinheuwel, Kampsbaai en het strand van Clifton. Op weg naar de Karbonkelberg kun je je in vogelvlucht vergapen aan riante villa's en de bergen van de Twaalf Apostelen. Je zweeft over de historische Houtbaai en steekt daarna het Kaapse Schiereiland over om van de ene oceaan naar de andere te gaan. Kijk of je kunt zien waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan bij elkaar komen in de buurt van de Valsbaai. Het terrein onder je verandert langzaam van zandstranden naar glooiende heuvels, die op hun beurt weer overlopen in ruige kliffen. Vlieg door over het strand van Muizenberg. Houd je ogen open voor schaduwen in het water – dat zouden wel eens witte haaien kunnen zijn. Je keert terug naar Kaapstad langs de andere kant van de Tafelberg en krijgt de kans om dit beroemde baken van de stad en het omliggende landschap vanuit een andere hoek te bekijken. Op weg terug naar het V&A Waterfront-helikopterplatform zweef je nog over de mooie wijngaarden van de Constantiavallei: een schilderachtige afsluiting van je tocht.

Kaapstad: stadstour van een halve dag

2. Kaapstad: stadstour van een halve dag

Ontdek het beste dat Kaapstad te bieden heeft tijdens deze tour van een halve dag. Begin uw avontuur met een stop bij de beroemde Tafelberg voor een rondwandeling. Ga verder naar Signal Hill voor ongelooflijke uitzichten en perfecte foto's. Vervolg uw weg naar Camps Bay en stop bij Maiden's Cove voor meer adembenemende uitzichten. Rijd door Clifton, Bantry Bay, Seapoint, het V&A Waterfront en het stadscentrum van Kaapstad. Rijd langs het conferentiecentrum van Kaapstad, rijd langs Heerengracht Street, langs het treinstation van Kaapstad en stop bij het Kasteel de Goede Hoop. Sluit uw bezoek af met een stop bij het Noon Gun-museum en het Cape Town Diamond Museum.

Kaapstad: halve dag Tafelberg en stadsrondleiding

3. Kaapstad: halve dag Tafelberg en stadsrondleiding

Ga naar de top van de Tafelberg op deze halve dagervaring, waar ook ophaalservice bij je hotel en een verkenningstocht door de historische wijken van Kaapstad bij inbegrepen is. Je begint met een rit door het stadscentrum en komt langs monumenten zoaals Kasteel de Goede Hoop, in 1666 gebouwd door de VOC. Bezichtig de barokke pracht van het Stadhuis en de Grand Parade. Langs Adderley Street ga je verder naar St. George's-kathedraal, zetel van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu. Je gaat langs Company Gardens en de Maleisische buurt (ook bekend als Bo-Kaap). Naar deze historische wijk aan de voet van de Tafelberg werden in de vroege 18e eeuw afstammelingen van slaven uit Java, Ceylon en andere regio's in het verre Oosten gebracht. Vervolgens ga je via Kloof Nek naar de Tafelberg en stijg je per kabelwagen (mits het weer het toestaat) naar de top (tickets niet inbegrepen). Je ziet de wilde bloemen en de beroemde zilveren boom en geniet van een vogelperspectief op de stad en de stranden. Op heldere dagen zie je aan de ene kant Kaappunt en aan de andere kant Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat. 

Kaapstad: duovlucht parapente

4. Kaapstad: duovlucht parapente

Je ontmoet je persoonlijke ‘opstijgmanager’ bij aankomst en na de veiligheidsinstructies ben je ‘ready for take-off’. Je wordt veilig vastgegespt, neemt enkele kleine stapjes en … hup … je vliegt! Met een vakkundige piloot achter je kun je je ontspannen en genieten van het adembenemende uitzicht. Paragliden geeft je een onbeschrijflijk gevoel van vrijheid. Zodra je in de lucht bent, zul je verbaasd zijn dat je zo ontspannen bent. Je zit rechtop, ongeveer zoals thuis op de bank, en hebt helemaal niet het gevoel dat je zakt of valt. Geniet voor een ogenblik van de wereld van de arenden terwijl je door de lucht glijdt met ongeveer 40 kilometer per uur. Als het weer het toelaat, mag je de paraglider zelf besturen! De instructeur plaatst zijn handen op de jouwe om je te laten zien hoe je stuurt. Het is echt heel simpel en een fantastisch gevoel. Dit is volledig optioneel natuurlijk, net als de acrobatische touren voor het landen.

Kaapstad: Leeuwenkop bij zonsondergang, wandeling van 3 uur

5. Kaapstad: Leeuwenkop bij zonsondergang, wandeling van 3 uur

Van alle wandelingen in Kaapstad, is de klim naar de Leeuwenkop veruit het populairst. De berg ligt tussen Tafelberg en de Seinheuvel en biedt 360 graden uitzicht op de stad, de Tafelbaai en de Atlantische zeekust. De zonsondergang bewonderen en de stadslichten van bovenaf zien, is een totaal nieuwe manier om van Kaapstad te genieten. Je baant je een weg naar de top op een spiraalvormig pad. De beklimming duurt ongeveer een uur en onderweg zijn er continu prachtige uitzichten. Je gepassioneerde en deskundige gids wijst op iconische bezienswaardigheden en vertelt over de geschiedenis van de stad. Kom meer te weten over de geologie, fauna en flora van deze werelderfgoedsite.  Er zijn een aantal ladders en kettingen die je naar de top helpen. Als je last hebt van hoogtevrees, kan dit ontmoedigend lijken, maar als je klaar bent voor de uitdaging, zal je gids je helpen. Op de top kijk je neer op de Tafelberg en de stad Kaapstad en profiteer je van het licht en de fantastische fotografische gelegenheid. Loop terug naar beneden als de zon ondergaat en bewonder het uitzicht op de Tafelberg verlicht door een gouden hemel. Als je geluk hebt, rijst de maan op vanuit de oostelijke bergen, waardoor je uitzicht nog beter wordt.  

Tafelberg: wandeling Platteklip Gorge

6. Tafelberg: wandeling Platteklip Gorge

Ga terug naar de natuur tijdens een uitdagende wandeling door de Platteklip-kloof en word beloond met een spectaculair uitzicht op Kaapstad vanaf de top van de Tafelberg. Na ophaalservice van je accommodatie,  wordt je naar het begin van de wandeling gebracht. De wandeling van de Platteklip-kloof duurt ongeveer 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van het niveau van de groep. Wandel met een ervaren gids die zal wijzen op bezienswaardigheden zoals Leeuwenkop en de Seinheuvel, bekend om de Noon Gun-salute van de Zuid-Afrikaanse marine. Je krijgt een panoramisch uitzicht op Duivelspiek en bezoek Robbeneiland, waar Nelson Mandela 18 jaar in een maximale veiligheidsgevangenis werd gehouden.  Word beloond met een spectaculair uitzicht op False Bay en de bergen op weg naar Kaappunt. Reis terug naar beneden met de kabelbaan van Tafelberg om je geweldige ervaring te eindigen.

Tafelbergwandeling met lokale gids

7. Tafelbergwandeling met lokale gids

Ga terug naar de natuur en bewonder de flora en fauna van de Tafelberg tijdens een wandeling van een halve dag met een gekwalificeerde berggids. Trek in je eigen tempo en in alle veiligheid terwijl je de culturele geschiedenis van Kaapstad en zijn natuurlijke omgeving leert kennen. Halve dagwandeling door India Venster: Krijg een adembenemend uitzicht op de stad en de rotsformaties van de westkust en kijk uit over Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat. De wandeling duurt 3-4 uur om de top te bereiken. Platteklip Gorge Halve dagwandeling: Wandel over een van de meest populaire paden voor een prachtig uitzicht op Lions Head, Signal Hill, Devils Peak, Robbeneiland en meer. Het is een inspannende, maar veilige wandeling die 2 tot 3 uur duurt om de top te bereiken. Lions Head-wandeling van een halve dag: Doe mee aan deze geweldige wandeling voor gezinnen om een panoramisch uitzicht te krijgen vanaf 670 meter boven de zeespiegel. Kijk naar beneden als de prachtige stranden van Camps Bay en Sea Point. Neem het avontuurlijke pad met nietjes en kettingen of de gemakkelijkere route als je dat liever hebt.

Kaapstad: scootertocht op de Tafelberg

8. Kaapstad: scootertocht op de Tafelberg

Ontmoet je gids op de parkeerplaats van de Tafelberg Kloofnek. Spring aan boord van een bus en word naar Signal Hill gebracht voor de eerste afdaling. Bij aankomst op Signal Hill krijgt u helmen en handschoenen voordat u een veiligheidsbriefing ontvangt over het gebruik van de scooters. Volg de gids over een jeepbaan helemaal naar Bo Kaap om de eerste run van de tour te voltooien. Spring vervolgens terug aan boord van de bus en word naar de Tafelberg gebracht om het startpunt van de 2e afdaling te bereiken. Nadat je bent gedropt bij Dead Man's Tree, geniet je van een panoramisch uitzicht op Kaapstad en maak je van de gelegenheid gebruik om een aantal fantastische foto's van de stad te maken. Na deze fotomoment, freewheel de berg af op een ander off-road parcours, langs Deer Park en eindigend bij Oranjezicht. Na de shuttle naar de Tafelberg, begint het plezier opnieuw als je het freewheel van een jeepbaan de berg af krijgt, door Deer Park naar Oranjezicht.

Kaapstad: wandelpad Tafelberg Kasteelspoort

9. Kaapstad: wandelpad Tafelberg Kasteelspoort

Verheug je op een heel speciale wandeling en begin je ervaring in het prachtige Camps Bay. De Kasteelspoort-ravijn is een pad dat je via een kronkelend pad naar de top leidt Zie onderweg spectaculaire kliffen en fynbos-vegetatie met de beroemde suikerstruiken. Eenmaal bovenaan word je beloond met een spectaculair uitzicht op Camps Bay, van de  Tafelberg  naar het kabelbaanstation en Seinheuwel.  Ga vanaf daar naar de Houtkop-stuwdam om een indrukwekkend technisch meesterwerk te bewonderen. Je pad leidt je vervolgens door de Vallei van de Rode Goden naar de kabelbaan.  Deze wandeling is geschikt voor iedereen met een redelijk fitnessniveau.

Kaapstad: Lion's Head en Signal Hill Morning Trail Run

10. Kaapstad: Lion's Head en Signal Hill Morning Trail Run

Begin aan een parcours rond Lion's Head en Signal Hill en ervaar de prachtige Cape Flora. Veel van dit rijke, natuurlijke erfgoed is nergens anders op aarde te zien. Dompel jezelf onder in de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur terwijl je de paden opgaat. Geniet van het fascinerende uitzicht op de zonsopgang over de Hottentots Holland-berg en de Tafelberg. Begin je run van ongeveer 10 kilometer aan de voet van Lion's Head en klim geleidelijk langs de ruggengraat van de berg helemaal naar de eerste stop bij het uitkijkpunt Signal Hill. Geniet vanaf hier van het adembenemende uitzicht op de Atlantische kust, Robbeneiland en het prachtige twaalf apostelengebergte. Vanaf Signal Hill gaat de route langs de oostkant van de berg met een zachte afdaling voordat je oversteekt naar de westkant van Lion's Head. Het pad slingert zich rond de voet van de berg en biedt panoramische uitzichten en uitzicht op een van de duurste delen van de stad van Kaapstad, evenals de stranden.

Sitemap Seinheuwel

Wil je alle activiteiten in Seinheuwel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Seinheuwel

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 608 beoordelingen

Door de vele maatschappijen die rondvluchten aan de waterkant aanbieden, was het even zoeken naar de juiste contactpersoon. Plan er dus maar wat tijd voor in. Toen we op de juiste plek kwamen, verliep alles soepel. Shuttle naar de lanceerplaats, veiligheidsbriefing via TV. Korte wachttijd. Dan de grote vlucht met de kleine helikopter rond de Tafelberg. Een heel aardige jonge piloot. Goede uitleg van alle overgevlogen gebieden in gemakkelijk te begrijpen Engels. Een onvergetelijke ervaring!

Op tijd vertrokken. Zeer aardige en vermakelijke piloot - hij liet ons de hele tijd iets zien. Prijsprestaties waren goed - het is zeker de moeite waard! Helaas werkte het transport niet, er was niemand om ons op te halen - jammer! Uber was een eenvoudig, snel en goedkoop alternatief.

Het was gewoon perfect, van de briefing over de vlucht en vervolgens de transfer terug naar de waterkant !!!

Het was echt een geweldige ervaring! Steve mijn piloot nam mijn angsten weg en landde me veilig

Eenvoudig boeken, eenvoudig inchecken, begrijpelijke veiligheidsinstructies.