Kies data

Dingen om te doen Selçuk

Selçuk: De beste dingen die je niet wil missen

Van Izmir, Kusadasi en Selcuk: dagtocht om Efeze te verkennen

1. Van Izmir, Kusadasi en Selcuk: dagtocht om Efeze te verkennen

Geniet van een gedenkwaardige dag met het zien van de historische bezienswaardigheden in de oude stad Efeze tijdens deze dagtocht. Kies uit opties om te vertrekken vanuit uw hotel in Izmir, Kusadasi of Selcuk. Stop bij hoogtepunten zoals de Herculespoort, de Tempel van Hadrianus en het Domitianusplein. Wordt opgehaald vanuit het comfort van uw accommodatie. Leun achterover en ontspan tijdens de rit naar Efeze. Volg je lokale gids naar het Huis van de Maagd Maria, waar de religieuze figuur haar laatste dagen zou hebben doorgebracht. Ga naar de bovenste Agora, in het verleden de zetel van de politieke macht. Ga verder naar het Odeon-theater uit de 2e eeuw na Christus. Ga naar het Domitianusplein en bekijk de gravures op de oude zuilen in de tempel van Domitianus. Passeer de fontein van Pollio. Bewonder het reliëf van Hercules bij de Herculespoort voordat je naar de tempel en fontein van keizer Trajanus gaat. Bewonder de uitbundig gebeeldhouwde boog bij de Tempel van Hadrianus. Wandel langs de Romeinse baden, de openbare latrine, het marktplein en het bordeel. Bekijk de verbluffende overblijfselen van de op twee na grootste bibliotheek in de Romeinse wereld in de bibliotheek van Celsus. Ga naar The Great Theatre, een enorme Hellenistische structuur. Blik op een van de wonderen van de antieke wereld in de Tempel van Artemis. Keer terug naar uw accommodatie. Tijdens de rondleiding krijg je de kans om het traditionele Turkse handwerk te bekijken.

Van Izmir: Efeze-tour van een hele dag

2. Van Izmir: Efeze-tour van een hele dag

Begin met een pick-up van je hotel in Izmir. Vervolgens begint de ontdekking van Efeze met het Huis van de Maagd Maria en op 10 minuten rijden van de oude stad Efeze. Verken de stad door onder begeleiding van een gids door de marmeren straten te wandelen. Bekijk de Odeon, State Agora, de Pretension, het Memmius-monument, de Domitianus-tempel, de Hercules-poort, de Curetes-straat, de Hadrianustempel en de latrines. Kies voor een optioneel bezoek aan de rijtjeshuizen tegen een meerprijs. Ga na de rijtjeshuizen verder met je verkenningstocht met de Celsus-bibliotheek, Marble Road, Commercial Agora, Great Theatre en Arcadian (havenweg). Geniet van een lekkere lunch geserveerd in een schilderachtig lokaal restaurant. Bezoek de Tempel van Artemis. Hier is een goede kans om prachtige foto's te maken van de kerk van St. John en de moskee van İsa Bey. Geniet van vrije tijd in het oude dorp Sirince om de traditionele huizen, de wijnproductie met fruitsmaak te ontdekken en te genieten van een wijnproeverij. Sluit de dag af met een transfer terug naar de luchthaven van Izmir of naar uw hotel in Izmir.

Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

3. Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

Ontdek de adembenemende regio van Pamukkale en zijn warmwaterbronnen op een dagtrip vanuit Selcuk, Kusadasi of Izmir. Begin door 's ochtends uw chauffeur/gids te ontmoeten bij de receptie van uw hotel en een transfer naar Pamukkale. p> Verken de oude stad Hierapolis, gebouwd op stevige kalksteenlagen gevormd door mineraalrijk water dat millennia lang stroomde over een verhoogd vlakke plateau. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de heilige stad, waaronder het theater, de tempel van Apollo en de Necropolis. Bewonder de Necropolis (begraafplaats) van Hierapolis, een van de grootste oude begraafplaatsen in Anatolië. Bekijk een Romeins bad, de Poort van Domitianus, de hoofdstraat van de oude stad en de Byzantijnse Poort. Loop naar de natuurlijke warmwaterterrassen, gevormd door stromend warm water dat rijk is aan calcium en het hele jaar door temperaturen van 35 graden Celsius . Krijg de kans om de glanzend witte travertijnterrassen van Pamukkale te zien, gelegen naast de ruïnes van Hierapolis. Geniet van optionele vrije tijd om te zwemmen in Cleopatra's Pool voordat je de tour beëindigt met een transfer terug naar je hotel. En tijdens de rondleiding krijg je de kans om het Turkse traditionele handwerk te bekijken.

Van Istanbul: dagtocht naar Efeze met vlucht en lunch

4. Van Istanbul: dagtocht naar Efeze met vlucht en lunch

Bekijk de hoogtepunten van het oude Efeze, waaronder de populaire bedevaartsoorden zoals de Tempel van Artemis en het Huis van de Maagd Maria. Laat je ophalen bij je hotel in Istanbul en arriveer op de luchthaven voor een vlucht van 1,5 uur naar Izmir. Ontmoet je lokale chauffeur en geniet van de rit naar Selcuk, waar je je bij andere groepsdeelnemers voegt en aan je tour begint. Begin met een bezoek aan het Huis van de Maagd Maria, een populair katholiek bedevaartsoord dat bekend staat als het huis waar Maria haar laatste dagen doorbracht. Ga verder met het verkennen van het oude Efeze, een van de best bewaarde klassieke steden in het oostelijke Middellandse Zeegebied en ooit beschouwd als het belangrijkste handelscentrum in de regio. Bewonder de tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen. Voel je alsof je een stap terug in de tijd hebt gezet als je door de straten van Efeze loopt en prachtige monumenten bewondert, zoals de op twee na grootste bibliotheek van de antieke wereld en het grootste Romeinse theater op het Aziatische continent. Rijd terug naar Izmir voor uw terugvlucht naar Istanbul, waar uw chauffeur u begroet en terugbrengt naar uw hotel.

Efeze: rondleiding Huis van de Maagd Maria, kleine groep

5. Efeze: rondleiding Huis van de Maagd Maria, kleine groep

Efeze is na Pompeii het op één na grootste openluchtmuseum ter wereld. Je verkent de openbare delen van het terrein met een gelicentieerde gids in een kleine groep. Profiteer van ophaalservice vanuit je hotel in Kusadasi of Selcuk of vanuit de haven van het cruiseschip. Je chauffeur neemt je mee naar verschillende belangrijke bezienswaardigheden van het gebied terwijl de gids je helpt je onder te dompelen in de Grieks-Romeinse, Byzantijnse en de Ottomaanse geschiedenis. De activiteit bestaat uit lunch en je kunt kiezen voor een demonstratie van tapijt of leer. Naast de stad van het oude Efeze, kun je ook één van de zeven wonderen van de antieke wereld verkennen - de Artemistempel, evenals de tempels van Hadrianus en Domitianus, de fonteinen van Trojan, Polio, de bibliotheek van Celsus en het grote theater dat ooit het middelpunt van entertainment was voor tot wel 24.000 mensen. Je ziet ook het Huis waar de Maagd Maria naar verluidt haar laatste jaren in het leven heeft doorgebracht. De rondleiding eindigt om ongeveer 16:00 uur, waarna je wordt teruggebracht naar je hotel of cruiseschip.

Van Istanbul: Efeze-dagtour

6. Van Istanbul: Efeze-dagtour

Breng een volledige dag door tussen de beroemde ruïnes van Efeze, vliegend van Istanbul naar Izmir en terug. Uw gids haalt u vroeg in de ochtend op bij uw hotel en brengt u naar Istanbul Ataturk Airport voor uw vlucht naar Izmir. Bij aankomst in Izmir ontmoet je je gids en rijd je in 40 minuten naar Efeze. Bezoek de uitgestrekte en rijke archeologische vindplaats Efeze en stel je het leven in de Romeinse tijd voor terwijl je door de oude stadspoorten loopt. Bekijk de ruïnes van State Agora, een marktplaats uit de Romeinse tijd. Bewonder Marble Road, daterend uit 1 na Christus. Bekijk vervolgens de prachtige architectuur van Celsus Library, de op twee na grootste in de antieke wereld. Je gids zal je ook het Efeze-theater laten zien, dat ooit 15.000 toeschouwers had, en vele andere oude monumenten uit het Griekse en Romeinse verleden van Efeze. Bezoek na de lunch de archeologische vindplaats van het Huis van de Maagd Maria, waar naar verluidt Maria haar laatste jaren bij St. John heeft doorgebracht. Na een bezoek aan het huis van de Maagd Maria, ga je terug naar de luchthaven van Izmir voor je terugvlucht naar Istanbul. Aan het einde van de tour wordt u afgezet bij uw hotel.

Dagtour door oude ruïnes in Efeze vanuit Izmir

7. Dagtour door oude ruïnes in Efeze vanuit Izmir

Deze dagtour vanuit Izmir neemt je mee naar Efeze in Selçuk om de best bewaarde ruïnes van Turkije uit de oude Griekse, Romeinse en Byzantijnse beschavingen te verkennen. Bezoek de belangrijkste ruïnes in Efeze, waaronder de Tempel van Artemis, die een van de zeven wereldwonderen was voordat deze in 401 na Christus werd verwoest. Je zult ook de bibliotheek van Celsus zien, gebouwd om 12.000 rollen te bevatten en destijds een van de grootste bibliotheken ter wereld. Het nabijgelegen Great Theatre, het grootste openluchttheater ter wereld, was ontworpen om plaats te bieden aan 24.000 mensen - zelfs de ruïnes zijn enorm. Na het ontdekken van de indrukwekkende monumenten, bezoekt u het Archeologisch Museum van Efeze. Het museum herbergt veel belangrijke beelden en relikwieën, waaronder een bewaard gebleven deel van de oorspronkelijke tempel van Artemis. Na te hebben genoten van een lunch met traditionele Turkse gerechten, reis je naar het Huis van de Maagd Maria op de Bulbul-berg, waar archeologen en historici geloven dat de moeder van Jezus aan het einde van haar leven leefde.

Efeze en Pamukkale: dagtocht per vliegtuig vanuit Istanbul

8. Efeze en Pamukkale: dagtocht per vliegtuig vanuit Istanbul

Reis terug in de tijd tijdens een rondleiding van Istanbul naar de oude steden Efeze en Hierapolis. Breng een hele dag door met het bewonderen van oude, multiculturele architectuur en monumenten zonder je zorgen te maken over de details van reizen en organiseren. Begin uw dag met het ophalen van uw hotel in Istanbul in de vroege ochtend en transfer vlot naar de luchthaven om uw vlucht naar Izmir te halen. Word bij aankomst begroet en reis naar Efeze om uw gids te ontmoeten. Verken deze iconische voormalige Griekse stad, gebouwd in de 10e eeuw, beroemd om zijn tempels, monumenten en theaters. Dit staat bekend als het commerciële, religieuze en sociale centrum van de oudheid en is zeker het hoogtepunt van uw hele bezoek aan Turkije. Ontdek de combinatie van Griekse, Romeinse en Byzantijnse markeringen van beschaving in de stad. Bezoek de fonteinen van Trajanus, Polio, de tempels van Hadrianus en Domition, en de bibliotheek van Celcius. Laat u verrassen door het Grote Theater met een capaciteit van 24.000 toeschouwers, de Tempel van Artemis en het Huis van de Maagd Maria. Ga verder naar Pamukkale, dat bekend staat om zijn natuurlijke thermale bronwater. Ontdek waarom deze plek bekend staat als het katoenkasteel, terwijl je ziet hoe de chemische eigenschappen van het water puur wit gekleurde travertijnen en getrapte waterterrassen hebben gevormd die langs de berghelling lopen en lijken op stapels katoen. Bezoek de oude stad Hierapolis, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het hoogtepunt van deze site is de Sacred Pool, die je kunt betreden als je dat wilt. Daar kabbelt ondiep thermaal water over een prachtig aantal oude Romeinse ruïnes die eronder liggen. Ga naar de Necropolis van Hierapolis met 1200 grafstenen, waaronder die van Marcus Aurelius Ammianos. Na uw tour gaat u terug naar Denizli Airport voor uw avondvlucht terug naar Istanbul en wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Ephesus-dagtour met retourvluchten vanuit Istanbul

9. Ephesus-dagtour met retourvluchten vanuit Istanbul

Verken een historisch juweeltje van de oostelijke Middellandse Zee tijdens een dagtour door Efeze vanuit Istanbul, met retourvluchten, en loop in de voetsporen van Cleopatra, Marcus Antonius, de Maagd Maria en Johannes de Apostel. Ephesus, het grootste openluchtmuseum van Turkije, bevat meer dan 30 gebouwen en constructies die met elkaar zijn verbonden door straten die nog steeds de sporen van wagenwielen dragen. Je gids zal je het ontzagwekkende Grote Theater laten zien, waar St. Paul predikte tegen de heidenen en gladiatoren die ooit in de strijd verwikkeld waren. Loop over Marble Street naar de Bibliotheek van Celsus en sta versteld van de gerestaureerde façade. Bezoek de tempel van Hadrianus, Romeinse baden en andere opmerkelijke ruïnes. Ga verder naar de kerk van de Maagd Maria. Volgens de christelijke traditie werd Maria na de opstanding van Christus door de apostel Johannes naar Efeze gebracht. De kerk werd gebouwd op de fundering van het huis waar ze haar laatste dagen doorbracht, zoals geauthenticeerd door paus Paulus VI en paus Johannes Paulus II. Eindig je dag in de tempel van Artemis, een van de 7 wereldwonderen. Tegenwoordig zijn er slechts een reeks kolommen en verspreide ruïnes van deze prachtige Hellenistische constructie, hoewel de grootsheid van de kolossale structuur ooit die van het Parthenon overtrof.

Vanuit Istanbul: 5-daagse reis naar Cappadocië, Pamukkale en Efeze

10. Vanuit Istanbul: 5-daagse reis naar Cappadocië, Pamukkale en Efeze

Dag 1 Ontmoet uw chauffeur bij de receptie van het hotel voor een luchthaventransfer in Istanbul om uw vlucht naar Cappadocië te halen. Bij uw aankomst in Cappadocië wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger met een bordje met uw naam erop. Vervolgens wordt u overgebracht naar het reisbureau. Doe mee aan een privédagtour door Noord-Cappadocië. Bezoek iconische bezienswaardigheden zoals het uitkijkpunt Uchisar Castle en het openluchtmuseum van Göreme. Bekijk een pottenbakkersdemonstratie en geniet van een traditionele lunch in Avanos. Ga verder naar Red River, Devrent Valley, Pasabag (Monks Valley) en een traditionele tapijtweverijschool. Als de tour rond 17.00 uur afloopt, word je naar je hotel begeleid. Overnacht in Cappadocië. Dag 2 Begin uw dag met een ontbijt in uw hotel. Ontmoet je gids en vertrek vanuit het hotel voor een privétour door Zuid-Cappadocië. Geniet van Goreme Panorama, wandelen in de Rode Vallei, het oude Griekse dorp Cavusin, Love Valley, een traditionele lunch, Kaymaklı Underground City, Onyx-demonstratie en Pigeon Valley. Overnacht in Cappadocië. Dag 3 Nadat je rond 08:00 uur bij je hotel bent opgehaald, ga je naar Pamukkale door een bezoek te brengen aan Sultan Han Caravansarai en het Konya Mevlana Museum. Overnacht in Pamukkale. Dag 4 Lekker ontbijten en uitchecken bij het hotel. Ga op pad met je gids voor een privé Pamukkale-dagtour. Verken Pamukkale White Travertines, de ruïnes van de oude Romeinse antieke stad Hierapolis (Necropol, antiek theater, Apollo-tempel). Aan het einde van de tour, transfer naar Kusadasi. Overnacht in Kusadasi. Dag 5 Na het ontbijt uitchecken bij het hotel. Vertrek voor nog een privédagtour door Efeze. Bezoek Ephesus Ancient Greek, Roman City (Celsus Library, Temple of Hadrian, Open Air Theatre en de andere ruïnes), Virgin Mary House, St. John Basilica, Isa Bey Mosque en Artemis Temple. Sluit de tour af om 17:00 uur en transfer naar de luchthaven voor je vlucht terug naar Istanbul. Bij uw aankomst in Istanbul wordt u afgezet bij uw hotel.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
  • Citycards
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
130 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 9

Veelgestelde vragen over Selçuk

Welke topattracties zijn een must-see in Selçuk?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Selçuk?

Overzicht activiteiten in Selçuk

Wil je alle activiteiten in Selçuk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Selçuk

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.049 beoordelingen

It was a very good trip. The distance is not too far, the guide was very knowledgeable, it was a small group and the sights were very beautiful. We had a nice half day.

Leuke gids en chauffeur. Ze stemden de tour af op onze wensen, aangezien we maar met vijf waren. Zeer deskundig en vriendelijk.

Goede excursion en een hele goede gids, zeer de moeite waard, de gids naam is Barb.

Super fijne en lieve reisleidster die ook tijd nam voor extra dingen en uitleg

Gedetailleerde uitleg, vriendelijke en behulpzame tourguide.