Belevingen in
Selçuk

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Selçuk: De beste dingen die je niet wil missen

Van Izmir, Kusadasi en Selcuk: dagtocht om Efeze te verkennen

1. Van Izmir, Kusadasi en Selcuk: dagtocht om Efeze te verkennen

Geniet van een gedenkwaardige dag met het zien van de historische bezienswaardigheden in de oude stad Efeze tijdens deze dagtocht. Kies uit opties om te vertrekken vanuit uw hotel in Izmir, Kusadasi of Selcuk. Stop bij hoogtepunten zoals de Herculespoort, de Tempel van Hadrianus en het Domitianusplein. Wordt opgehaald vanuit het comfort van uw accommodatie. Leun achterover en ontspan tijdens de rit naar Efeze. Volg je lokale gids naar het Huis van de Maagd Maria, waar de religieuze figuur haar laatste dagen zou hebben doorgebracht. Ga naar de bovenste Agora, in het verleden de zetel van de politieke macht. Ga verder naar het Odeon-theater uit de 2e eeuw na Christus. Ga naar het Domitianusplein en bekijk de gravures op de oude zuilen in de tempel van Domitianus. Passeer de fontein van Pollio. Bewonder het reliëf van Hercules bij de Herculespoort voordat je naar de tempel en fontein van keizer Trajanus gaat. Bewonder de uitbundig gebeeldhouwde boog bij de Tempel van Hadrianus. Wandel langs de Romeinse baden, de openbare latrine, het marktplein en het bordeel. Bekijk de verbluffende overblijfselen van de op twee na grootste bibliotheek in de Romeinse wereld in de bibliotheek van Celsus. Ga naar The Great Theatre, een enorme Hellenistische structuur. Blik op een van de wonderen van de antieke wereld in de Tempel van Artemis. Keer terug naar uw accommodatie. Tijdens de rondleiding krijg je de kans om het traditionele Turkse handwerk te bekijken.

Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

2. Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

Ontdek de prachtige regio Pamukkale en zijn warmwaterbronnen tijdens een dagtrip vanuit Selcuk, Kusadasi of Izmir. Begin met het ontmoeten van uw chauffeur/gids bij de receptie van uw hotel in de ochtend en een transfer naar Pamukkale. Verken de oude stad Hierapolis, gebouwd op stevige kalksteenlagen gevormd door mineraalrijk water dat millennia lang over een verhoogd plateau stroomde. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de heilige stad, waaronder het theater, de tempel van Apollo en de necropolis. Bewonder de Necropolis (begraafplaats) van Hierapolis, een van de grootste oude begraafplaatsen in Anatolië. Bekijk een Romeins bad, de poort van Domitianus, de hoofdstraat van de oude stad en de Byzantijnse poort. Loop naar de natuurlijke warmwaterterrassen, gevormd door stromend warm water dat rijk is aan calcium en het hele jaar door temperaturen van 35 graden Celsius. Krijg de kans om de glimmende witte travertijnterrassen van Pamukkale te zien, gelegen naast de ruïnes van Hierapolis. Geniet van optionele vrije tijd om te zwemmen in Cleopatra's Pool voordat je de tour beëindigt met een transfer terug naar je hotel. En tijdens de rondleiding krijg je de kans om het traditionele Turkse handwerk te bekijken

Private Efeze & Huis van de Maagd Maria Tour

3. Private Efeze & Huis van de Maagd Maria Tour

Je gids en chauffeur zullen je verwelkomen bij de receptie van het hotel of de haven van Kusadasi en rijden vroeg in de ochtend om de drukte te verslaan en eerst naar het huis van de Maagd Maria te rijden; daarna bezoeken we Efeze, de tweede grootste stad van het Romeinse rijk. Slenterend door de straten van Efeze, bezoekt u de fontein van Traianus, de tempel van Hadrianus en de bibliotheek van Celsus. Een bezoek aan de Terrashuizen wordt het hoogtepunt van de dag: Een aantal wooneenheden waar de rijken en de hoogwaardigheidsbekleders van Efeze de mooiste grondmozaïeken, fresco's, terracotta pijpleidingen en privébadkamers hebben. Later in de middag bezoekt u de Sint-Jansbasiliek, vermoedelijk het graf van de apostel Johannes, de geliefde discipel van Christus. De rest van de Artemis-tempel is te zien vanaf de top van de Sint-Jan.

Van Izmir: Efeze-tour van een hele dag

4. Van Izmir: Efeze-tour van een hele dag

Begin met een pick-up van je hotel in Izmir. Vervolgens begint de ontdekking van Efeze met het Huis van de Maagd Maria en op 10 minuten rijden van de oude stad Efeze. Verken de stad door onder begeleiding van een gids door de marmeren straten te wandelen. Bekijk de Odeon, State Agora, de Pretension, het Memmius-monument, de Domitianus-tempel, de Hercules-poort, de Curetes-straat, de Hadrianustempel en de latrines. Kies voor een optioneel bezoek aan de rijtjeshuizen tegen een meerprijs. Ga na de rijtjeshuizen verder met je verkenningstocht met de Celsus-bibliotheek, Marble Road, Commercial Agora, Great Theatre en Arcadian (havenweg). Geniet van een lekkere lunch geserveerd in een schilderachtig lokaal restaurant. Bezoek de Tempel van Artemis. Hier is een goede kans om prachtige foto's te maken van de kerk van St. John en de moskee van İsa Bey. Geniet van vrije tijd in het oude dorp Sirince om de traditionele huizen, de wijnproductie met fruitsmaak te ontdekken en te genieten van een wijnproeverij. Sluit de dag af met een transfer terug naar de luchthaven van Izmir of naar uw hotel in Izmir.

Efeze, Huis van de Maagd Maria en Tempel van Artemis

5. Efeze, Huis van de Maagd Maria en Tempel van Artemis

Een professionele erkende gids ontmoet je op een bepaald tijdstip in de haven van Kusadasi of je hotel. Nadat je je gids hebt ontmoet, rijd je naar het Huis van de Maagd Maria, gelegen in het Aladag-gebergte, op 8 km van Efeze. Op de derde Oecumenische Raad op 431 na Christus in Efeze, werd beweerd dat Maria in 37 na Christus met St. Johannes naar Efeze kwam en daar tot haar dood in 48 na Christus woonde. Na de ontdekking van het huis, verklaarde de aartsbisschop van Izmir het als bedevaartsoord in 1892. Je bezoekt dan éénvan de belangrijkste hoogtepunten in Turkije, Efeze, één van de 12 steden van de Ionische Liga (een oude Griekse wijk op de westkust van Klein-Azië), gelegen nabij Izmir. Als havenstad was het een belangrijk vertrekpunt voor handelsroutes naar Klein-Azië. Loop door de historische marmeren straten met prachtige openbare gebouwen, waaronder: de baden van Scholastica, de bibliotheek van Celsus, de tempel van Hadrianus en het Grote Theater. Als laatste bezoek je de Artemission-tempel, die ooit een van de zeven wonderen van de oude wereld was, voordat je terugkeerd naar het centrum en de haven van Kusadasi. Toegangsprijzen zijn niet inbegrepen in dit programma; in totaal bedragen ze ongeveer 17 USD die aan het einde van de activiteit contant aan je gids kunnen worden betaald. Als je met een visum of mastercard wilt betalen, stopt je gids een paar minuten op kantoor op weg terug naar het centrum van Kusadasi.

Dagtour door oude ruïnes in Efeze vanuit Izmir

6. Dagtour door oude ruïnes in Efeze vanuit Izmir

Deze dagtour vanuit Izmir neemt je mee naar Efeze in Selçuk om de best bewaarde ruïnes van Turkije uit de oude Griekse, Romeinse en Byzantijnse beschavingen te verkennen. Bezoek de belangrijkste ruïnes in Efeze, waaronder de Tempel van Artemis, die een van de zeven wereldwonderen was voordat deze in 401 na Christus werd verwoest. Je zult ook de bibliotheek van Celsus zien, gebouwd om 12.000 rollen te bevatten en destijds een van de grootste bibliotheken ter wereld. Het nabijgelegen Great Theatre, het grootste openluchttheater ter wereld, was ontworpen om plaats te bieden aan 24.000 mensen - zelfs de ruïnes zijn enorm. Na het ontdekken van de indrukwekkende monumenten, bezoekt u het Archeologisch Museum van Efeze. Het museum herbergt veel belangrijke standbeelden en relikwieën, waaronder een bewaard gebleven deel van de oorspronkelijke tempel van Artemis. Na te hebben genoten van een lunch met traditionele Turkse gerechten, reis je naar het Huis van de Maagd Maria op de Bulbul-berg, waar archeologen en historici geloven dat de moeder van Jezus aan het einde van haar leven leefde.

Ephesus-toegangsticket met audiotour voor mobiele telefoons

7. Ephesus-toegangsticket met audiotour voor mobiele telefoons

Ephesus, gesticht door de Grieken en veroverd door de Romeinen, was ooit een stad met spreekwoordelijke rijkdom. Het was een bruisende haven die zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld tot een belangrijk centrum voor het christendom. Tijdens deze zelfgeleide tour profiteert u van skip-the-line toegang en ontdekt u het gebruik van uw smartphone om terug te reizen in de tijd naar het vroegere leven van de stad. De tour is de perfecte manier om de site op een leuke en inzichtelijke manier te ervaren en waardevol inzicht te krijgen in een van de meest populaire plaatsen in Turkije. De eerste stop van de dag is naar de staat Agora, die ooit het politieke hart van de stad was met een weelderig plein. Ga verder naar Bouleuterion en ontdek de ontmoetingsplaats van de gemeenteraad, die misschien ook een ruimte was voor artistieke uitvoeringen. Terwijl je door de colonnades, stoa's en andere gebouwen slentert, luister je naar fascinerende verhalen over hoe het leven hier was voor de lokale bevolking. Kom aan bij de Tempel van Domitianus en ontdek de nogal ongewone architecturale lay-out van het U-vormige altaar. Wandel vervolgens over de Curetes die het politieke en commerciële hart van Efeze met elkaar verbonden. Ontdek de legende van de fontein van de keizer en verken vervolgens het grote badencomplex van de Scolastica, inclusief de weelderige marmeren latrines. Ga naar het graf van de Egyptische prinses Arsinoe en bewonder de betoverende Celsus-bibliotheek, waarschijnlijk het beroemdste monument van Efeze. Vanaf hier leidt de weg naar de poort van Mazeus en Mithridates, en naar het Grand Theatre waar uitvoeringen en gladiatorenwedstrijden plaatsvonden. Last but not least, loop door het kruispunt van de Arcadiane en volg een klein pad dat u naar de spectaculaire ruïnes van de enorme kerk van Maria leidt.

Efeze: dagtour archeologische vindplaats met lunch

8. Efeze: dagtour archeologische vindplaats met lunch

Ontdek de wonderen van de archeologische vindplaats Efeze tijdens een tour die zeker een hoogtepunt zal zijn van uw bezoek aan Turkije. Je begint de dagtour met een bezoek aan de Isa Bey-moskee, een van de meest spectaculaire voorbeelden van Anatolische architectuur. Ga naar de oude stad Efeze en maak een begeleide wandeling naar de Celsus-bibliotheek, de tempel van Hadrianus en de Trajanus-fontein. Verken de historische marmeren straat en stop bij het Grote Theater, waar St. Paul predikte. De lunch is een open buffet in een lokaal Turks restaurant. Daarna bezoek je een tapijtcoöperatie om te zien hoe de Turkse tapijten met de hand worden gemaakt. Zie het heiligdom van de Maagd Maria, op de plek waar men denkt dat ze haar laatste jaren heeft geleefd. In de late namiddag bezoek je de Tempel van Artemis (Diana), op de plek van een van de 7 wereldwonderen.

Efeze: kustexcursie met kleine groepen met terraswoningen

9. Efeze: kustexcursie met kleine groepen met terraswoningen

Bezoek Efeze en zijn attracties tijdens een excursie met kleine groepen. Bekijk de terrashuizen, het huis van de Maagd Maria en de Artemission-tempel met entreegelden en een erkende gids. Ontmoet je gids in Kusadasi Cruise Port op de afgesproken tijd en begin je 20 minuten durende rit naar Efeze. Eenmaal daar, begin je met het verkennen van de stad, een van de 12 steden van de Ionische Liga. Als havenstad was dit een belangrijk vertrekpunt voor handelsroutes naar Klein-Azië. Wandel door de geschiedenis langs marmeren straten met prachtige openbare gebouwen, waaronder de Thermen van Scholastica en de Bibliotheek van Celsus. Ontmoet de Tempel van Hadrianus en The Grand Theatre, 2 van de meest indrukwekkende gebouwen in Efeze. Bezoek de Terrashuizen, gelegen aan de rand van Pion Mountain. Bekijk de 6 wooneenheden die op 3 kunstmatige terrassen zijn gebouwd. Deze huizen zijn versierd met muurfresco's en vloermozaïeken, bewoond door de rijke burgers van Efeze. Bekijk het Huis van de Maagd Maria, gelegen in het Aladag-gebergte, op 8 km afstand van Efeze, en leer over de connectie met toen Maria in 431 na Christus naar Efeze kwam en waarom dit gebied in 1892 een bedevaartsoord werd. Stop bij de Artemission-tempel, waar vroeger een van de 7 wonderen van de antieke wereld was. Dit is de laatste stop van je tour voordat je terugrijdt naar je vertrekpunt.

Van Izmir: Efeze en het huis van de Maagd Maria Dagtrip

10. Van Izmir: Efeze en het huis van de Maagd Maria Dagtrip

Vertrek vanuit Izmir voor een dag vol bezienswaardigheden en geschiedenis in Efeze met een privégids en voertuig. Bezoek het Huis van de Maagd Maria, de Tempel van Artemis en de ruïnes van Efeze. Krijg een echt gevoel voor dit unieke gebied en zijn geschiedenis. Laat je ophalen bij de haven van Izmir, de luchthaven van Izmir of je hotel in Izmir en vertrek naar Efeze in ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden. Luister onderweg naar de locaties die je gaat bezoeken. Kom aan bij het Huis van de Maagd Maria en maak een rondleiding door de fascinerende en spirituele locatie. Ga naar de volgende bestemming, de oude stad Efeze. Maak een wandeltocht door een van de mooiste archeologische vindplaatsen ter wereld. Bewonder het Odeon, de fontein van Trajanus, de Scholastica-baden , de tempel van Hadrianus en natuurlijk de zeer indrukwekkende bibliotheek van Efeze. Keer terug naar het busje via de Arcadian Way waar Mark Anthony en Cleopatra ooit in processie reden. Na je 2 uur durende verkenningstocht rond Efeze, neem je een uur voor de lunch. Ga verder naar de volgende halte, de Tempel van Artemis (Diana), gebouwd ter ere van de Griekse godin en beschouwd als een van de zeven wereldwonderen. Je gids zal de betekenis beschrijven van deze massieve structuur, die de grootste marmeren tempel in de oude Griekse wereld was en waarvan vandaag de dag weinig meer over is. Na je privétour van een hele dag door Efeze, kun je ontspannen op een comfortabele rit terug naar je favoriete drop-off-locatie in Izmir.

Veelgestelde vragen over Selçuk

Welke topattracties zijn een must-see in Selçuk?

Sitemap Selçuk

Wil je alle activiteiten in Selçuk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Selçuk

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 472 beoordelingen

Deze tour was echt geweldig Super geweldige gids en chauffeur Voordat je naar een fabriek werd gereden, werd je gevraagd of je wilde gaan winkelen of iets buiten de tour wilde zien. We besloten het niet te doen en werden toen naar het hotel gereden. De gids was zeer goed opgeleid en je kreeg veel waardevolle informatie. Je hebt ook genoeg vrije tijd.

Super service, prive tour gehad. Was echt prachtig ook super fijn dat alles op ons eigen tempo ging was niet tijd gebonden. Heerlijk gezwommen was gelukkig niet zo druk! Ga zeker opnieuw boeken. Husseyn heeft ons een unieke ervaring gegeven zeker een die we niet snel vergeten.

Onze gids was geweldig! Hij kende zijn geschiedenis van de regio's en was zeer informatief. Het busje was erg schoon en de bestuurder was een veilige bestuurder.

Best tour and the best guide. Wonderful experience and very nice to see

Busje mooi op tijd. Alles goed geregeld ! Gids wist wel te vertellen.