Selfoss

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Selfoss: De beste dingen die je niet wil missen

 • Silfra Fissure: snorkelervaring met onderwaterfoto's

  1. Silfra Fissure: snorkelervaring met onderwaterfoto's

  Neem deel aan een unieke ervaring en snorkel op een locatie die National Geographic wordt genoemd als één van de beste duiklocaties ter wereld. De Silfra Fissure ligt in het UNESCO-werelderfgoed Nationaal park Þingvellir, in een vallei waar de tektonische platen van Noord-Amerika en Europa elk jaar verder uit elkaar drijven. Trek je uitrusting aan met alle benodigde snorkeluitrusting,  inclusief neopreen over je hoofd en handschoenen, een thermisch onderpak, droogpak en je eigen masker, snorkel en zwemvliezen. Zwem vervolgens door het pure, gefilterde gletsjerwater voor de ultieme bucketlist-ervaring! Er zijn elke dag maar een paar plekken beschikbaar, dus beveilig je plek nu!

  Geweldige ervaring, wij werden erg goed begeleid en alles werd goed en duidelijk uitgelegd door super leuke zeer toegankelijke gidsen! Absolute aanrader!

 • Raufarhólshellir lavatunnel: ondergrondse expeditie

  2. Raufarhólshellir lavatunnel: ondergrondse expeditie

  Ontmoet je gids in de lavatunnel van Raufarhólshellir en ervaar een van de langste en bekendste lavatunnels in IJsland. Start een onvergetelijk avontuur door een natuurverschijnsel dat op slechts 30 minuten rijden van de hoofdstad ligt. Omdat de grot een natuurwerk is, kan het terrein erg ruw en moeilijk te manoeuvreren zijn. Er werd een loopbrug gebouwd in de lavagrot om het gemakkelijker te verkennen, en er werden lichten geïnstalleerd om de ervaring te verbeteren en de steeds veranderende kleuren, landschappen en geologische formaties uit te lichten. De Raufarhólshellir-grot  is een van de meest uitgestrekte lavatunnels in IJsland met een plafondhoogte van 10 meter. Volg het pad van de loopbrug met je gids, die je de geologische formaties zal uitleggen. Je luistert naar vermakelijke verhalen over Hollywoodavonturen, de banden met de oude Indianenstammen en andere leuke weetjes. De s...

  Leuke gids! Er werd veel verteld over de lava tunnel en ook gelachen. De tunnel zelf is mooi om te zien. Veel diverse kleuren en wij hadden mazzel dat er nog ijspegels waren (in de zomer zijn deze er niet) wij zijn in maart geweest.

 • IJsland: entreeticket voor de Secret Lagoon

  3. IJsland: entreeticket voor de Secret Lagoon

  De 'Gamla Laugin' werd oorspronkelijk in 1891 aangelegd, en was daarmee het eerste zwembad van IJsland. Breng wat tijd door in deze ontspannende omgeving en voel hoe je zorgen van je af glijden. Een natuurlijke warmwaterbron levert water van 38-39°C, dat met 10 liter per seconde uit de diepte van de aarde omhoogborrelt, waardoor het zichzelf steeds aanvult en er op elk moment een continue toevoer van vers, schoon water in het bad is. Je kunt dus zo lang in het bad rusten als je maar wil.  Geniet van de gloednieuwe faciliteiten bij de Secret Lagoon, waaronder kleedruimtes, douches, rustkamers, een bar en een restaurant. De Secret Lagoon ligt in het afgelegen plaatsje Fluðir, op slechts 1 uur van Geysir, 1 uur en 20 minuten van Reykjavik en 2 uur van Vik, waardoor het een geweldige bestemming is tijdens je reis naar IJsland. 

 • Langjokull-gletsjer: sneeuwscooter- & natuurijsgrottentocht

  4. Langjokull-gletsjer: sneeuwscooter- & natuurijsgrottentocht

  Je combineert tijdens deze avontuurlijke tour een tocht met de sneeuwscooter en een bezoek aan de natuurlijke ijsgrot op de Langjokull-gletsjer. Je begint met een voorbereiding in het basiskamp voordat je de veiligheidsvoorzieningen met betrekking tot je sneeuwscooterrit doorneemt. Je vertrekt naar de gletsjer om je avontuur te beginnen. Na ongeveer een half uur rijden bereik je de ijsgrot. Je parkeert de sleden en loopt naar de grot terwijl je de geweldige omgeving bewondert. Zorg voor voldoende foto's, want de ijsgrot biedt uitstekende fotomogelijkheden. Je gaat terug naar het basiskamp nadat je de grot hebt bezocht, voordat je naar Gullfoss of Reykjavik gaat.

  We zijn met een monstertruck de glqetsjer opgegaan. Dat was heel erg leuk. Ongeveer 45 a 60 min rijden (afhankelijk van de condities van de 'weg') en je ziet prachtige vlaktes. Na aankomst wordt je in een prima uitrusting gehesen en begint het sneeuwscooter avontuur naar de ijsrots. de ijsgrot is enorm laag, waardoor je zittend een rondje kan schuiven. Prachtig! Het enige nadelige puntje was dat de groep erg groot was. De groep werd opgedeeld in tweeën bij de ijsgrot, maar nog was het eigenlijk teveel. Het was een foto maken en daarna weer terug met je sneeuwscooter. Een prima excursie.

 • Hellisheiði Geothermische fabriek: tentoonstelling met audiotour

  5. Hellisheiði Geothermische fabriek: tentoonstelling met audiotour

  Ontdek hoe IJsland groene, duurzame energie produceert met een rondleiding op de tentoonstelling Geothermische energie. Aankomst in de Hellisheiði-elektriciteitscentrale, op slechts ongeveer 20 minuten rijden van Reykjavík. Bewonder de prachtige omgeving, omringd door lava en mos, die de tour des te gedenkwaardiger maakt. Baan je een weg door de interactieve tentoonstelling met commentaar van je informatieve audiogids. Ervaar uit de eerste hand hoe groene, duurzame energie wordt geproduceerd in de grootste geothermische centrale op één locatie ter wereld.

 • Vulkaanfilm - Laatste uitbarsting in de hoogst beschikbare kwaliteit

  6. Vulkaanfilm - Laatste uitbarsting in de hoogst beschikbare kwaliteit

  De film begint met een historisch overzicht van uitbarstingen in IJsland en gaat dan door de laatste uitbarstingen in IJsland. Alleen beeldmateriaal in de hoogst mogelijke kwaliteit wordt gebruikt, opgenomen in 4K of beter. Er is geen voice-over - alleen video en geluid, met een verhaal dat je ademloos zal maken vanwege de krachten van de IJslandse natuur. De film begint met een kort overzicht van de uitbarstingen in IJsland, te beginnen met de Katla-uitbarsting in 1918, Hekla in 1947, Askja in 1961, Surtsey in 1963, de Westman-eilanden in 1973, Krafla in 1975 en nog veel meer. Ten slotte leer je over 2010 en de uitbarsting van Fimmvörðuháls gevolgd door Ejafjallajökull die al het luchtverkeer blokkeerde. Je komt ook meer te weten over de uitbarsting van Grímsvötn in 2011 en Holuhraun in 2014-2015. Je zult vertrekken met een beter begrip van de omvang van deze uitbarstingen en welke ef...

 • Van Reykjavik: South Coast Private Tour

  7. Van Reykjavik: South Coast Private Tour

  Spring in een comfortabele Super Jeep voor een privétour met maximaal 7 personen. Breng de dag door met het verkennen van de schilderachtige zuidkust van IJsland. Begin met het bezoeken van enkele van de gebieden die het meest zijn getroffen door de uitbarsting van de Eyjafjallajökull-vulkaan in 2010, waarbij vulkanische as alle luchtverkeer tussen Noord-Amerika en Europa stopte. Leer hoe vulkaanuitbarstingen de geologie en cultuur van IJsland hebben gevormd. Ga verder om de prachtige Seljalandsfoss-waterval te bewonderen. Volg je gids het pad af direct achter de val om de machtige Skógafoss-waterval te bereiken. Loop en rijd over zwarte zandstranden bezaaid met de Atlantische branding. Bekijk de torenhoge, door vogels bewoonde kliffen rondom het schilderachtige kustplaatsje Vík. Stop bij lokale restaurants en cafés in Vik om een idee te krijgen van het IJslandse leven. Geniet van de f...

Sightseeing in Selfoss

Möchten Sie alle Aktivitäten in Selfoss entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Wat anderen zeggen over Selfoss

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.005 beoordelingen

Wat een ervaring! Allereerst is het iin een prachtig gebied. Het water was ‘cristal’ clear. Erg gaaf om tussen twee continenten te snorkelen. Onze gids Marcelo legde alles zeer goed en enthousiast uit. De eerste keer in zo’n dry suit is er best wel wat uitleg bij nodig. Ik zou zeggen een ‘must do’!

Geweldige ervaring, wij werden erg goed begeleid en alles werd goed en duidelijk uitgelegd door super leuke zeer toegankelijke gidsen! Absolute aanrader!

Schitterende ervaring! Elsa, onze gids, was ook heel leuk en vertelde veel. Super uitleg gehad.

echt een fantastische ervaring om mee te maken. met de kou valt het echt mee.

Was erg leuk! Goede begeleiding van aardige vrolijke mensen :)