Datums kiezen

Ontdek het beste van
Selfoss

Onze aanbevelingen voor Selfoss

Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

1. Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

Snorkel op een plek die National Geographic noemde als een van de beste duikplekken ter wereld, met deze tour door de Silfra-kloof in Nationaal park Þingvellir. Met een droogpak van hoge kwaliteit blijf je warm terwijl je de magische onderwater-gletsjerwereld verkent. Zwem door het zuivere, gefilterde smeltwater van de gletsjer. Kijk uit naar lokale plantensoorten en zeedieren zoals de dwergkarper. Verken de vallei waar de tektonische platen van Noord-Amerika en Europa elk jaar verder uit elkaar drijven, gelegen in de UNESCO-werelderfgoedlocatie van Nationaal park Þingvellir.

Raufarhólshellir lavatunnel: ondergrondse expeditie

2. Raufarhólshellir lavatunnel: ondergrondse expeditie

Begin de ervaring bij de lavatunnel van Raufarhólshellir en verken een van de langste en bekendste lavabuizen in IJsland. Omdat de tunnel een natuurwerk is, kan het terrein behoorlijk ruig en moeilijk te manoeuvreren zijn. Volg de route van de voetgangersbrug met je gids terwijl ze de geologische formaties uitleggen. Bewonder de steeds veranderende kleuren, het landschap en de geologische formaties. Luister naar vermakelijke verhalen over Hollywood-avonturen en andere leuke weetjes over de geschiedenis van de grot. Geniet van ongeveer 1 uur puur avontuur.

Silfra: Snorkelen tussen tektonische platen, ontmoeten op locatie

3. Silfra: Snorkelen tussen tektonische platen, ontmoeten op locatie

Geniet van een snorkeltocht door de Silfra-kloof in Thingvellir National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van de wonderen van de beroemde Golden Circle-route. Drijf tussen twee tektonische platen in het helderste water ter wereld met 300 voet of 100 meter zicht. Zodra je bij Silfra aankomt, word je verdeeld in groepen van 6 personen, één groep per gids. Trek een wetsuit aan om je warm en comfortabel te houden in het koude water. Na een veiligheidsbriefing ga je naar het toegangsplatform om ongeveer 45 minuten in het water door te brengen. Zweef door wat de Big Crack wordt genoemd, Silfra's smalste gedeelte waar de continentale platen zo dichtbij zijn je kunt ze bijna aanraken. De spleet wordt dan breder in Silfra Hall. Als je vanuit de juiste hoek kijkt, zie je helemaal tot aan het meer Thingvallavatn, meer dan 150 meter verderop. Ga de kathedraal van Silfra binnen op een diepte van 23 meter en het voelt alsof je over de rotsblokken en glaciaal slib. Beëindig het snorkelavontuur bij de Silfra-lagune. Geniet van warme chocolademelk en koekjes om op te warmen. Chat met je gids en stel al je vragen.

Reykjavik: Gouden Cirkel, Blauwe Lagune en Aurora Tour

4. Reykjavik: Gouden Cirkel, Blauwe Lagune en Aurora Tour

Haal het meeste uit een korte reis naar IJsland met een gecombineerde Golden Circle-, Blue Lagoon- en noorderlichttour vanuit Reykjavík. Breng een magische dag door met reizen door watervallen, kraters en natuurlijke poelen en bewonder 's nachts het iconische noorderlicht. Laat u ophalen bij uw hotel en begin de dag met een bezoek aan de drie belangrijkste Golden Circle-attracties. Verken Thingvellir National Park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wees getuige van verschillende uitbarstingen bij Geysir en stop bij de Gullfoss-waterval, een krachtige waterval met meerdere druppels. Bekijk een 3000 jaar oude vulkanische krater bij het Kerið-kratermeer, voordat je verder gaat naar de beroemde Blue Lagoon. Ontdek een unieke thermale spa met een enorm geothermisch zwembad, sauna's, een stoombad en een bar in het zwembad. Ontvang een toegangsbewijs samen met een handdoek, gezichtsmasker en gratis drankje. Geniet van ongeveer 90 minuten vrije tijd om te ontspannen en op eigen kosten te dineren, en ga daarna op jacht naar het noorderlicht in de avond. Reis tot ver buiten de stadsgrenzen, op zoek naar duisternis en wolkenloze luchten. Warm jezelf op terwijl je wacht met een warme chocolademelk. Rijd naar een paar verschillende locaties op zoek naar de aurora. Vind ze glinsterend aan de nachtelijke hemel in betoverende groene tinten. Laat je gids je helpen met foto-instellingen voor de perfecte foto en laat je vervolgens weer terugbrengen naar de stad.

Reykjavík: Golden Circle en Blue Lagoon Tour met Transfers

5. Reykjavík: Golden Circle en Blue Lagoon Tour met Transfers

Ontdek de iconische Golden Circle-route van IJsland tijdens een begeleide busreis vanuit Reykjavík. Bezoek het historische Nationaal park Thingvellir, zie een geiser uitbarsten in Strokkur, bewonder de Gullfoss-waterval en maak een rit naar de wereldberoemde Blue Lagoon. Stap in Reykjavík in een bus en ontspan tijdens de rit naar de beste plek op aarde om de Noord-Atlantische divergerende platen te bekijken in het Nationaal park Thingvellir. Zie uitbarstingen van tot wel 20 meter hoog bij Strokkur, die elke 5 minuten uitbarst. Geniet van het uitzicht op de prachtige Gullfoss-waterval, die wordt beschouwd als de mooiste van de 30.000 watervallen van IJsland. Breng een bezoek aan de prachtige vulkaankrater bij Kerið en bewonder hem van bovenaf vanaf een uitzichtpunt.  Sluit je dag af met een ontspannende duik in het rustgevende water van de Blue Lagoon. Zorg dat je je toegangsbewijs voor de Blue Lagoon reserveert voor 17:00 uur, want dan komt de tour daar aan. Nadat je klaar bent bij de Blue Lagoon, ga je terug naar Reykjavík en word je afgezet bij het verzamelpunt waar je de tour bent begonnen.

Van Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss watervaltour

6. Van Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss watervaltour

Bekijk een minder bezocht deel van IJsland met een dagtour van Reykjavik naar Landmannalaugar in de hooglanden. Bekijk een prachtige tweeledige waterval, wandel door het natuurreservaat Fjallabak en geniet van een geothermische warmwaterbron. Landmannalaugar staat niet voor niets bekend als de parel van de hooglanden. De verscheidenheid aan landschappen die u zult zien is opmerkelijk, met bij elke bocht nieuwe vosta's. Hier heb je ongeveer 4 uur om te genieten van het beste wat de omgeving te bieden heeft. We nemen het 1,5-2 uur durende gemakkelijke Lauga-loop-wandelpad waarlangs we de beroemde kleurrijke ryholite-heuvels en opvallende obsidiaan-rotsformaties passeren, stijgen naar de stomende geothermische poelen en het pad volgen door de uitlopers van de Bláknúkur-berg. Na de wandeling heb je de mogelijkheid om te baden in het geothermische warmwaterbronbad, als beloning voor je inspanningen op de paden. Geniet van een geweldig uitzicht terwijl je in het geneeskrachtige water blijft hangen. We genieten van andere geweldige bezienswaardigheden op weg van en naar Landmannalaugarþ. We zien de watervallen bij Hjálparafoss, Glanni en Háifoss. De Háifoss-waterval is de vierde grootste van IJsland. Ook brengen we een bezoek aan Hnausapollur, een oud kratermeer gevormd door vulkaanuitbarstingen. Bewonder de turkooisblauwe tint van het water, die contrasteert met het desolate woestijnzand van het omringende landschap. We keren moe maar tevreden terug naar Reykjavík, met herinneringen aan de ongerepte natuur om nog jaren van te genieten.

IJsland: volledig eiland zelfgeleide audiogids

7. IJsland: volledig eiland zelfgeleide audiogids

Met de complete audiogids van IJsland krijg je alle informatie die een reisleider je anders zou geven. Met behulp van GPS herkent de app waar u zich op uw rondreis bevindt en voorziet u op de juiste plaatsen van spannende informatie. Zo staat niets uw individuele huurautoreis in de weg. Jouw digitale IJsland-reisgids voor het hele eiland van vuur en ijs! Deze audiogids biedt meer dan 340 zenders (7,5 uur speelduur) met informatie over het land, de mensen en bezienswaardigheden in alle delen van het land. Het omvat niet alleen de ringweg en de Gouden Cirkel, maar ook de schiereilanden Reykjanes en Snaefellsnes, de Westman-eilanden, de Oost- en Westfjorden en de wilde IJslandse Hooglanden.

Geothermische installatie Hellisheiði: tentoonstelling met audiotour

8. Geothermische installatie Hellisheiði: tentoonstelling met audiotour

Ontdek hoe IJsland groene, duurzame energie produceert op de Hellisheiði Geothermal Energy Exhibition in Selfoss. Deze zelfgeleide tour laat je de frontlinies zien van IJslands werk aan ecologische duurzaamheid en de geschiedenis van geothermische energie in het land. Je ervaring begint bij de Hellisheiði Power Plant, ongeveer 20 minuten buiten Reykjavík. De energiecentrale bevindt zich onder de berg Hengill en wordt omgeven door lavavelden, mos en schilderachtige berglandschappen. Begin je zelfgeleide tour door je een weg te banen door de interactieve tentoonstelling met commentaar van je informatieve audiogids. Ervaar uit de eerste hand hoe groene, duurzame energie wordt geproduceerd in de grootste single-site geothermische energiecentrale ter wereld. Inbegrepen in je rondleiding is een stop in de Carbfix-kamer, waar je meer te weten komt over de samenwerking van de fabriek met Carbfix. Carbfix is een van de toonaangevende oplossingen voor de klimaatcrisis en de opwarming van de aarde. Profiteer tijdens uw bezoek van de uitkijkplatforms in de tentoonstelling waarmee u de prachtige IJslandse natuur nog beter kunt bekijken. U bent ook van harte welkom om het personeel ter plaatse al uw vragen te stellen tijdens uw tour.

Vulkaan Tentoonstelling en Bioscoop - Lavacentrum IJsland

9. Vulkaan Tentoonstelling en Bioscoop - Lavacentrum IJsland

Reis door de geologische geschiedenis van het land en verken het vurige hart van IJsland in het bekroonde lavacentrum met uitzicht op de grote vulkanen Eyjafjallajökull, Katla en Hekla. Kom meer te weten over de vulkanen met behulp van interactieve schermen en video's. Laat je meevoeren door een ervaring die educatie combineert met artistieke uitstallingen van de verschillende natuurkrachten die IJsland gevormd hebben. Ga naar het onderdeel Trembling Earth en kom meer te weten over hoe het uit elkaar schuiven van tektonische platen en het opstijgen van magma regelmatig aardbevingen veroorzaken. Ervaar het spektakel van een gesimuleerde aardbeving. Kom bij het onderdeel Fiery Heart of Iceland meer te weten over de normale stijging van magma aan de randen van de uit elkaar schuivende platen en het samenspel tussen de platen en een mantelpluim (heet gesteente) onder IJsland, om precies te zijn onder de centrale hooglanden.Zodra het gasachtige gesmolten gesteente in de aardkost en mantel, dat bekendstaat als magma, naar buiten komt tijdens een vulkanische uitbarsting, wordt het lava en tefra (vliegend materiaal) genoemd. Er zijn 30 vulkanische systemen in IJsland die allerlei soorten vulkanen bevatten, wat een sterke impact heeft op de natuur en het snel veranderende landschap. In het Magma Learning Center krijg je een beter inzicht in veel vulkanische structuren.Tefra ontstaat wanneer magma met water of ijs samenkomt, of als gasachtig magma heel viskeus is. Het magma deelt zich op in stukken van verschillende afmetingen die zich over grote gebieden kunnen verspreiden. Krijg een panoramisch uitzicht over vier grote, actieve maar slapende vulkanen en een groep vulkanische eilanden bij het onderdeel Local Volcano, of vanaf het uitzichtplatform. Alle vulkanen zijn van verschillende soorten, en twee ervan behoren tot de meest actieve en productieve vulkanen van IJsland.   

Vanuit Reykjavík: Dagtour in kleine groep langs de zuidkust

10. Vanuit Reykjavík: Dagtour in kleine groep langs de zuidkust

Deze tour brengt alles samen wat de IJslandse zuidkust te bieden heeft in de vorm van watervallen, een zwart strand, basaltrotsen, gletsjers en vulkanen. We beginnen ons avontuur door het charmante agrarische stadje Selfoss, waar de Viking Trail zich voor ons ontvouwt. Naarmate we verder naar het zuiden trekken, maken de betoverende vergezichten over het laagland geleidelijk plaats voor majestueuze bergpanorama's, die een adembenemende weergave van de grootsheid van de natuur onthullen. Onze eerste stop is de ontzagwekkende Skógarfoss, een dramatisch meesterwerk dat een indrukwekkende 60 meter naar beneden stort. Hier pauzeren we om te genieten van de grootsheid van het kunstenaarschap van Moeder Aarde en een moment vast te leggen dat voor altijd in ons geheugen zal worden gegrift. We vervolgen de Viking Trail en gaan dan op weg naar de betoverende zwarte zandstranden van Reynisfjara. De machtige Noord-Atlantische Oceaan botst tegen de ebbenhouten kusten en creëert een symfonie van kracht en schoonheid. Neem de tijd om dit dramatische wonderland te verkennen, dompel jezelf onder in de betoverende sfeer en laat je betoveren door het onuitwisbare beeld dat zich voor je ontvouwt. Onze volgende bestemming is het charmante kustplaatsje Vík í Mýrdal. Dit unieke juweeltje, onaangetast door havens, biedt een panoramisch uitzicht dat zich uitstrekt tot buiten het dorp en het betoverende kusttapijt omvat dat zich voor onze ogen ontvouwt. Leg vanaf het uitkijkpunt van de charmante kerk een moment van rust en schoonheid vast dat voor altijd een speciaal plekje in je hart zal innemen. We vervolgen onze reis en gaan richting de ontzagwekkende Sólheimajökull-gletsjer. Terwijl ons avontuur ten einde loopt, maken we onze laatste stops bij de iconische Seljalandsfoss en de verborgen parel van Gljúfrabúi. Seljalandsfoss verleidt met zijn etherische schoonheid, waardoor je je achter zijn trapsgewijze gordijn van water kunt wagen, een ervaring die je met ontzag zal achterlaten. En discreet genesteld in de berghelling, onthult Gljúfrabúi zijn verborgen pracht en nodigt u uit om zijn geheime charme te ontdekken. Met je hart vol herinneringen en je camera vol boeiende foto's, keren we terug naar Reykjavik, waar je kunt nadenken over het prachtige landschap dat deze tour heeft geboden. Ga met ons mee op deze onvergetelijke reis, waarbij elke stop een nieuw hoofdstuk onthult in het verhaal van de zuidkust van IJsland.

Alle activiteiten

21 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Selfoss

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Selfoss?

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Selfoss?

Andere activiteiten in Selfoss

Wil je alle activiteiten in Selfoss bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Selfoss

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.540 beoordelingen

Een must-do activiteit om te doen als je naar IJsland komt. Jana en Luce besteden veel zorg, ze doen hun best om ervoor te zorgen dat we van de ervaring genieten. Tijdens de duik zijn we zeer goed uitgerust, het is helemaal niet koud. Alleen het gezicht en de handen komen in contact met het water, maar het water bereikt snel kamertemperatuur in de handschoenen, wat betekent dat het tijdens de hele activiteit lauw is in contact met onze handen. Het uitzicht is schitterend, profiteer optimaal van alles wat je ziet! Jana maakt foto's met een GoPro om het moment te vereeuwigen en stuurt ze 's avonds naar ons. Een geweldige activiteit met geweldige gidsen!

Een onvergetelijke ervaring. We hadden een buitengewone tijd met Luce en 2 andere Fransen. Een groep van in totaal 5 Fransen is magisch. We hadden een goede grap en genoten van deze snorkelmaskerduik. 40 minuten in water van 2 graden en niet eens koud. Het was -13 buiten!!! We hadden het geluk dat we veel zon en gek licht hadden. De kleuren onder water waren uitzonderlijk. We vonden het fantastisch !

Geweldige tijd doorgebracht met Luce, een geweldige gids !! Een tijdloos moment, de apparatuur, de service en de foto's waren fantastisch! Ik raad het 100% aan. Bedankt voor alles :)

Zeker een bucketlist-ervaring, en een ervaring die een reactie van je vrienden zal opleveren als ze je foto's zien. Het geld waard!

leukengods die ons goed en boeiend kon vertellen hoe het ontstaan is. zeer relevant in relatie tot de recente aardbevingen