Semperoper

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Semperoper: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Dresden: nachtwakerstour door de oude stad

1. Dresden: nachtwakerstour door de oude stad

Je ontmoet je gids, de nachtwaker van Dresden, voor de Zwinger. In het licht van zijn lantaarn verken je de stad en hoor je verhalen over het oude Dresden. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Zwinger, een indrukwekkend paleis in barokstijl. Geniet van de kleurrijke anekdotes van je gids, terwijl je het statige barokke theater, de Semperoper passeert.  Bewonder de Fürstenzug, een waanzinnige muurschildering die alle heersers van Saksen in processie afbeeldt. Zie de Frauenkirche, een majestueuze Lutherse kerk met een indrukwekkende koepel. Leer de stad op een onvergetelijke manier kennen met deze combinatie van traditionele rondleiding en uniek theater.

...
Dresden: combiticket Semperoper & rondleiding oude stad

2. Dresden: combiticket Semperoper & rondleiding oude stad

Bezoek de Semperoper en ontdek het weelderige interieur en de prachtige architectuur in de stijl van de Italiaanse hoogrenaissance, gereconstrueerd volgens de originele ontwerpen. Leer meer over de unieke akoestiek in het kunstzinnige auditorium. Dompel jezelf onder in de rijke historie van dit roemruchte gebouw. Een bezoek aan de Semperoper is op alle dagen mogelijk, behalve wanneer er optredens of evenementen plaatsvinden. Ervaar dit adembenemende operagebouw vanuit meerdere gezichstpunten. Je Duitssprekende gids neemt je vervolgens mee naar de andere hoogtepunten van Dresden, zoals de Zwinger, het Residenzschloss, de wereldberoemde Frauenkirche en de recentelijk gebouwde Neumarkt.

...
Historische wandeltocht door Dresden en Semperoper in het Duits

3. Historische wandeltocht door Dresden en Semperoper in het Duits

Ontdek de historische stad Dresden tijdens een wandeltocht en bekijk iconische gebouwen zoals de Frauenkirche. Ga verder naar de Semperoper voor een rondleiding door deze indrukwekkende opera. Begin je reis bij het kasteel van Dresden en ga naar de beroemdste bezienswaardigheid van de hele stad: de Frauenkirche. Bewonder de prachtig gerestaureerde kerk van buitenaf en bekijk het prachtige interieur. Ga verder naar de processie van prinsen, een cruciaal onderdeel van de Saksische geschiedenis, en naar de stallenbinnenplaats van het kasteel van Dresden. Krijg een idee van hoe deze indrukwekkende gebouwen er van binnen uitzien en bekijk het Taschenbergpalais. Een wandeltocht door Dresden zou ongetwijfeld niet hetzelfde zijn zonder de Zwinger te zien. Luister naar interessante en vermakelijke verhalen over Augustus II de Sterke, voordat de tour eindigt op het theaterplein met zijn kathedraal. Verken vervolgens de beroemde Semperoper, de Saksische Staatsopera en de hofopera tijdens een rondleiding van 1 uur. Leer de geschiedenis achter elke bocht terwijl je door de prachtige kamers reist.

...
Dresden: Semperoper-tickets en rondleiding van 45 minuten

4. Dresden: Semperoper-tickets en rondleiding van 45 minuten

In de prachtige Semperoper in Dresden bewonder je de prachtige architectuur in de stijl van de Italiaanse Renaissance en verken je versierde kamers, die zijn gereconstrueerd in de oorspronkelijke stijl. Ontdek een van de mooiste en prestigieuze operahuizen ter wereld en kom meer te weten over de geschiedenis van dit grandioze gebouw. Ervaar de sfeer in een van de mooiste en meest prestigieuze operahuizen ter wereld, een echt luxueuze ervaring. Je kunt ook genieten van dagelijkse rondleidingen door de Semperoper tijdens periodes waarin er geen repetities of uitvoeringen plaatsvinden. De rondleidingen zijn beschikbaar in het Engels en Duits.

...
Dresden: de Originele Nachtwakertour met lantaarn

5. Dresden: de Originele Nachtwakertour met lantaarn

Verken de prachtige Altstadt van Dresden in de schemering en volg de historische nachtwaker op zijn ronde. Tegen de avond slaat het uur van de nachtwaker. Zijn hoorns klinkt in smalle steegjes, het licht van zijn lantaarn doordringt de duisternis. Met zijn hellebaard beschermt hij de eerbare burgers tegen zwervers en duistere figuren, zelfs in de donkerste hoeken. Kijk uit naar een onderhoudende tour met griezelige verhalen en sappige anekdotes uit voorbije eeuwen. Bovendien zie je de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Bekijk de Semperoper en de beroemde Zwinger, loop over het plein voor het paleis en zie de Brühlsche Terrassen in de verte.

...
Dresden: oude en nieuwe stad Nachtwacht Tour

6. Dresden: oude en nieuwe stad Nachtwacht Tour

Doe mee aan deze vermakelijke tour met spookachtige verhalen en sappige anekdotes uit de afgelopen eeuwen. Volg de historische Nachtwacht op hun ronde door kronkelende steegjes, verborgen achtertuinen en langs beroemde bezienswaardigheden aan beide zijden van de rivier de Elbe. Ervaar de griezelige locaties van Dresden in de flikkerende lantaarnlichten tegen een spectaculaire achtergrond doordrenkt van geschiedenis. Ontdek de geheimen van de stad zoals de Nachtwacht je vertelt over machtige heersers, invloedrijke courtisanes en de pracht van het Saksische hof.

...
Dresden: historische wandeltocht en chocolademuseumticket

7. Dresden: historische wandeltocht en chocolademuseumticket

Historische wandeltocht: Reis terug in de tijd en dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van Dresden. Luister naar feiten en verhalen van je ervaren en erkende gids, die het verleden van de stad weer tot leven zal brengen. Ontdek de donkere tijden van de middeleeuwen, de kracht van de renaissance en de grootsheid van de barok. Verken de achtergronden van de vreedzame revolutie van 1989 en hoor hoe het moet hebben gevoeld voor de mensen van voormalig Oost- en West-Duitsland. De wandeltocht door de historische binnenstad begint op de Neumarkt. Bekijk de beroemdste attracties van Dresden, waaronder de Frauenkirche, de Semperoper en de barokke Zwinger. Ga vanaf het kasteel van Dresden naar Brühl's Terrace en de Procession of Princes en Stallhof, tot je aankomt bij de kathedraal van Dresden. Volg daarna je gids naar het Taschenbergpalais en de Augustus-brug, voordat je je wandeltocht in de buurt van de Frauenkirche beëindigt. Chocolademuseum: Bij uw tour is toegang tot het chocolademuseum van Dresden inbegrepen, dat u voor of na uw wandeling kunt bezoeken. Dresden stond bekend als de "chocoladehoofdstad" van Duitsland en wordt beschouwd als de plaats waar melkchocolade werd uitgevonden. Van hieruit werd het wereldwijd geëxporteerd. Ervaar de fascinerende geschiedenis van deze delicatesse en wat echt goede chocolade is. Leer verrassende feiten over de talrijke chocoladefabrieken in het 19e-eeuwse Dresden. Ontdek een van 's werelds grootste collecties chocoladevormen van Anton Reiche en volg het lange pad van cacaoboon tot heerlijke chocolade. Ontdek daarna hoe de eerste chocoladerepen misschien hebben gesmaakt en hoe echt goede melkchocolade tegenwoordig smaakt.

...
Dresden City Card voor 1-3 dagen

8. Dresden City Card voor 1-3 dagen

Gebruik de Dresden City Card om de hoofdstad van Saksen te verkennen: ontdek de cultuur, doe leuke activiteiten, bezoek concerten of ga dineren in een restaurant. Maak gratis gebruik van het openbaar vervoer, reis met de bus, de tram en S-Bahn, en krijg kortingen op allerlei andere aanbiedingen waaronder musea, rondleidingen, concerten, theatervoorstellingen, eetgelegenheden en winkels. Musea en tijdelijke tentoonstellingen Dresden Transport Museum (€1 korting) Dresden City Museum (€1 korting) Carl-Maria-von-Weber Museum (€1 korting) Schillerhäuschen (gratis) Asisi Panometer (€1,50 korting) Sightseeing en stadstours Sightseeing stadstour met 22 haltes (€2 korting) Comedy Tour Dresden (€7 korting) Segway Tour Dresden (€10 korting) Tour door de Semperoper (Opera van Dresden) (€1 korting) Rondleidingen van Dresden Informatie (€2 korting) Concerten en Theater Herkuleskeule (10% korting) Staatsschauspiel (10% korting) Dresden Frauenkirche (20% korting) Vrijetijdsactiviteiten in Dresden Dresden Zoo (€1 korting) Dresden zweeftrein (€1,50 korting) Tickets voor de koepel van de Frauenkirche (€2 korting) Je krijgt ook kortingen in bepaalde restaurants in de omgeving van Dresden.

...
Dresden: Segway Tour Langs de Elbe en de oude stad

9. Dresden: Segway Tour Langs de Elbe en de oude stad

Ontdek de ongelooflijke Elbe-vallei van Dresden vanuit een geheel nieuw perspectief en bekijk de stad per Segway. Maak kennis met dit trendy vervoer op twee wielen en ga vervolgens naar de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Begin bij de Königsufer en reis naar de historische Frauenkirche. Rijd langs het magische kasteel van Dresden en de beroemde Zwinger en bekijk vervolgens de Semperoper en de indrukwekkende kathedraal van Dresden. Geniet van het verhoogde uitzicht vanaf je Segway en ontdek de mooiste kant van Dresden op een snelle en comfortabele manier.

...
Dresden: Smile Tour met Prosecco

10. Dresden: Smile Tour met Prosecco

Ontdek de schoonheid van Dresden en ontdek de prachtige oude stad op een leuke manier. Bekijk de beroemdste bezienswaardigheden van de stad en bewonder de mooie gebouwen zoals het kasteel van Dresden, de Zwinger, de Semperoper en de nieuw gebouwde Frauenkirche. Lees meer over de vervlogen dagen van Dresden en de talloze manieren waarop het werd verwoest in de loop van de Tweede Wereldoorlog. Vergeet niet te glimlachen en te genieten van de werkelijk prachtige gebieden van de oude stad met een glas bubbels prosecco.

...

Sitemap Semperoper

Wil je alle activiteiten in Semperoper ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Semperoper

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 11.930 beoordelingen

Het was echt heel goed, met tram, trein en bus kun je alles makkelijk bereiken en voor wat sightseeing kreeg je ook nog eens korting op de entreeprijs. Ik zou het zeker weer boeken. Dresden is gewoon geweldig en het personeel is allemaal supervriendelijk, ik was daar met mijn zus en hij genoot ook van alles?

Ons bezoek aan de Semper Oper in Dresden was fantastisch. Die is niet op alle dagen toegankelijk. Gelukkig konden we onze reis zo aanpassen dat we er alsnog naartoe konden. Het verhaal over de bouw en 2 keer herbouw is indrukwekkend, begeleid door tekeningen en foto's..

De trip was met Get your guide heel snel geregeld en het was een hele mooie ervaring. We hadden een fantastische gids die ons heel veel wist te vertellen over de opera en een stukje van de "vernieuwde" oude stad.

Mooie rondleiding, duidelijke uitleg, werd rekening gehouden met afstand ivm covid, is aan te bevelen

Alles was perfect, ik kan alles alleen maar geweldig aanbevelen