Kies data

Senaatsplein

Senaatsplein: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Helsinki: sightseeingtour van 5 uur Helsinki & Suomenlinna

1. Helsinki: sightseeingtour van 5 uur Helsinki & Suomenlinna

Ontdek Helsinki's historische monumenten met een lokale gids en bezoek onder andere het Olympisch Stadion waar in 1952 de Olympische Zomerspelen werden gehouden. Bekijk het monument van componist Jean Sibelius en wandel over de promenade van Esplanade Park. Bezoek de oude markthal en bewonder de grootste orthodoxe kerk van West-Europa, de Oespenski-kathedraal. Pak daarna de veerboot naar het kasteel van Suomenlinna, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Wandel naar de Koningspoort en bekijk de kerk die voor de Russische troepen gebouwd werd. Bezoek de kazerne en de Grote Binnenplaats, het herdenkingsgraf van Augustin Ehrensvärd op de binnenplaats werd ontworpen door koning Gustav III van Zweden.

Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

2. Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

Maak kennis met het centrum van Helsinki als een local tijdens een wandeltocht met kleine groepen met een stadsplanner. Geniet van de bezienswaardigheden, cultuur en geschiedenis met je promovendus en professionele stadsplannersgids die de stad door en door kent. Stel al uw vragen. Ontdek weetjes uit het verleden van Helsinki, van de pest in de middeleeuwen tot het verblijf van Lenin in de 20e eeuw. Ontdek tijdens je tocht door het stadscentrum van Helsinki waarom Helsinkians picknicken bij graven, welk beeld het meest wordt gediscrimineerd door meeuwen en waarom er een orthodoxe kathedraal in de stad bestaat. Bezoek veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki, met een typische reisroute (afhankelijk van het weer, de feestdagen en evenementen), waaronder: Senaatsplein, Marktplein, Uspenski-kathedraal, Kathedraal van Helsinki, Nationale Bibliotheek van Finland, het presidentieel paleis, Allas Sea Pool, Esplanadi Park , Kappeli, Old Church Park, het Centraal Station, Oodi, Lasipalatsi, Kamppi Chapel en Amos Rex.

Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

3. Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

Begin aan een rondleiding door de Finse hoofdstad Helsinki en zie hoe het dagelijkse leven zich ontvouwt met verhalen en geschiedenis van je gids. Bezoek de hoogtepunten van de stad, van het bruisende marktplein waar de lokale bevolking hun boodschappen haalt tot de kolossale Centrale Bibliotheek Oodi. Begin op het iconische Senaatsplein en bewonder de Lutherse kathedraal. Bekijk vanaf het plein de universiteit van Helsinki en de oude senaat en ontdek de betekenis achter het standbeeld van de Russische tsaar. Stel tijdens je wandeling je gids gerust al je vragen over de hoofdstad. Volg vervolgens je gids naar de haven en bewonder de Uspenski-orthodoxe kathedraal. Ga verder naar Market Square en leer meer over de Finse gastronomie. Hier krijg je tips over waar je kunt eten en drinken na de tour. Als je geluk hebt, zie je misschien de lokale bevolking zwemmen en ontspannen in de Oostzee. Baan je een weg naar Havis Amanda en leer over de betekenis van dit standbeeld voor velen in de stad. Stop bij het pittoreske Esplanade Park en zie de man waar de meeuwen het meest van houden. Nadat je de Esplanade bent gepasseerd, loop je door de bruisende Aleksanterinkatu-straat van Helsinki en ontdek je het "eenhoornblok". Bekijk aan het einde van de Aleksanterinkatu-straat het standbeeld van Three Smiths, dat werd beschadigd tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. Luister naar verhalen over deze gecompliceerde periode in de geschiedenis van Finland en de impact die tot op de dag van vandaag voortduurt. Stop bij het centraal station van Helsinki voordat je bij de laatste halte van de tour komt, de nieuwe centrale bibliotheek Oodi. Bekijk bij aankomst het Finse parlement, het muziekcentrum en het Kiasma Contemporary Art Museum. Volg een kleine rondleiding door de bibliotheek en bewonder de unieke architectuur voordat je de rondleiding afrondt.

Rondleiding door Helsinki

4. Rondleiding door Helsinki

Ontmoet je deskundige lokale gids in de kathedraal van Helsinki en sluit je aan bij je kleine groepswandeling om de hoofdstad van Finland te ontdekken.   Luister terwijl je gids intieme kennis van de stad deelt en arriveer op het Senaatsplein, een belangrijke plek gehuld in historisch erfgoed. Passeer de uitbundige kathedraal van Helsinki, bewonder de klassieke gevels van de Rotskerk en de Finlandia-hal voordat je geniet van de felgekleurde huizen van de wijk Mannerheim, een schilderachtige wijk aan de gracht. Hoor over de gevarieerde architectuur, een levendige cafécultuur en een overvloed aan pittoreske natuurlijke geneugten. Ga dan verder door het groene Esplanade Park tussen luxe huizen en cafés in neorenaissancestijl. Poseer voor foto's naast het marktplein en speur het landschap af naar het presidentiële paleis. Duik dan in de levendige sfeer van de voedselmarkt in Helsinki. Blader door verleidelijke eetstalletjes op het marktplein en bewonder het prachtige architecturale aanbod, waaronder mooie voorbeelden van modernisme, functionalisme en art nouveau. Sluit je tour af op de markt en neem afscheid van je gids en groep.

Helsinki: milieuvriendelijke helikopter-sightseeingtour

5. Helsinki: milieuvriendelijke helikopter-sightseeingtour

Ervaar een exclusieve en onvergetelijke sightseeingtour door Helsinki en de archipel. De vluchten worden uitgevoerd met zeer moderne helikopters, die de stilste en milieuvriendelijkste ter wereld zijn die op duurzame vliegtuigbrandstof vliegen. Na je veiligheidsbriefing en een fotomoment, vertrek en vlieg je boven de prachtige natuur rond Helsinki. Bekijk de natuurlijke staatsbossen aan de oostkant van de stad terwijl je hoog vliegt. Geniet van een gratis glas champagne terwijl je richting de archipel voor Helsinki gaat. Naarmate je dichter bij de stad komt, vlieg je rond Suomenlinna, het zeeforteiland en het stadscentrum. Maak een aantal fantastische foto's terwijl de helikopter langs de kustlijn van het centrum passeert om je een prachtig tafereel te laten zien dat bestaat uit het Senaatsplein en de kathedraal van Helsinki. Bekijk waarom Helsinki bekend staat als "de Stad van de Architectuur", met veel neoklassieke gebouwen om naar te kijken. Vlieg dicht bij Löyly en kijk op een heldere dag of je de skyline van Tallinn kunt zien, de Estse hoofdstad die aan de overkant van het water ligt. Rond de tour af door over de chique buurten aan de westkant van Helsinki te vliegen met prachtige villa's die eigendom zijn van een paar internationale beroemdheden.

Helsinki-stad: 1,5 uur durende stadstour met elektrische TukTuk

6. Helsinki-stad: 1,5 uur durende stadstour met elektrische TukTuk

Bekijk Helsinki en zijn belangrijkste bezienswaardigheden op een milieuvriendelijke en unieke manier aan boord van een volledig elektrische TukTuk en ervaar de stad op een nieuwe en ontspannen manier. Leun achterover en ontspan tijdens je 1,5 uur durende tour terwijl je gids je langs de schilderachtige kustlijn en het Kaivopuisto Park, het oudste en bekendste park van Helsinki, rijdt, omringd door ambassades en villa's. Vaar soepel langs vele belangrijke bezienswaardigheden in Helsinki, met uw deskundige gids en chauffeur die hun historisch belang uitlegt, waaronder het iconische marktplein, het stadhuis, het indrukwekkende presidentiële paleis, de beroemde kathedraal van Helsinki, de Katajanokka Art Nouveau-wijk met de machtige ijsbreker, en de Uspenski-orthodoxe kathedraal met zijn groene daken en gouden tips. Het beste van alles is dat je ervoor kiest om de hele TukTuk voor jezelf, je familie of je vrienden te boeken om te genieten van een privétour. En als de tijd het toelaat, stop en maak onderweg gedenkwaardige foto's.

Helsinki: stadstour van een halve dag

7. Helsinki: stadstour van een halve dag

Begin je wandeltocht vanaf het Stationsplein, direct naast één van de mooiste romantische gebouwen van Helsinki, het Nationale Theater. Van daaruit vervolg je je wandeling door het centrum van Helsinki en neem je de sfeer van de levendige straten in je op, de meeste gebouwen zijn uit het einde van de 19e en begin van de 20e eeuw. Wandel daarna door de belangrijkste winkelstraat, Aleksanterinkatu, naar het belangrijkste plein van de stad, het Senaatsplein. Op het centrale punt van het plein staat de magnifieke kathedraal van Helsinki, gebouwd in 1852 toen Finland deel uitmaakte van het Russische rijk. Pauzeer bij de nabijgelegen zetel van de Finse regering en het hoofdgebouw van de universiteit van Helsinki. Vervolg je weg naar het schiereiland Katajanokka en pauzeer bij de Uspenskii-kathedraal, een prachtige orthodoxe kathedraal bovenop een heuvel. Loop de heuvel op naar het terras van de kathedraal voor een mooi uitzicht over Helsinki. Verken het marktplein (Kauppatori), waar je souvenirs kunt vinden en lokale specialiteiten kunt proeven. Loop vervolgens langs het Esplanade Park en de hoofdstraat van Helsinki, Mannerheimintie, voordat je pauzeert bij het parlementsgebouw, het Nationaal Museum en de Finlandia Hall, een concert- en congreshal ontworpen door de beroemde Finse architect Alvar Aalto. Na een wandeling door het district Töölö, bezoek je de unieke rotskerk, uitgehouwen in een rotsachtige heuvel en daarna maak je een kort ritje met de stadsbus naar het park en het monument gewijd aan de beroemdste Finse componist, Jean Sibelius. Sluit de rondleiding af op het indrukwekkende, met graniet beklede Centrale treinstation, waar dagelijks bijna een kwart miljoen reizigers passeren. Deze privéwandeltocht is flexibel met de ophaallocaties, starttijd en de route. Spreek het voor jou meest geschikte tijdstip af en ontmoet je gids bij de haven, het treinstation of een hotel.

Helsinki Airport Layover 3-uur durende rondleiding

8. Helsinki Airport Layover 3-uur durende rondleiding

Als je 3-4 uur tussen de vluchten op de luchthaven van Helsinki kunt u reizen naar het centrum van de stad om een overzicht van deze verre noordelijke hoofdstad en haar inwoners te krijgen. Je krijgt een kans om een lokale inwoner, over Helsinki en haar cultuur en geschiedenis, die u helpen het meeste uit uw korte tijd hier te maken gepassioneerd voldoen. De gids zal u te ontmoeten op het vliegveld of treinstation als je aankomt en reist mee naar het centrum van Helsinki. Vanaf de luchthaven, de trein reis duurt ongeveer 30 minuten. Bekijk enkele van de meest interessante bezienswaardigheden van de stad, waaronder het prachtige plein van de Senaat en het omliggende 19e-eeuwse wijk. Je ziet ook de unieke Kerk in de Rock en diverse andere plaatsen die de lokale favorieten zijn. Na de excursie, ga terug naar de luchthaven met uw gids, die je direct je mee naar de vertrekhal.

Helsinki: zelfgeleide audiotour met hoogtepunten in de stad

9. Helsinki: zelfgeleide audiotour met hoogtepunten in de stad

Dompel jezelf onder in de charmante en fascinerende stad Helsinki, een centrum voor het maritieme leven. Leer tijdens deze audiotour over de geschiedenis door prachtige oude gebouwen te bezoeken en luister naar beroemde lokale componisten die cruciaal waren in de ontwikkeling van deze Scandinavische stad. Geniet van prachtige bezienswaardigheden in Esplanade Park, bewonder de enorme veerboten die komen en gaan in de haven en bezoek het iconische Senaatsplein. Probeer iets nieuws op de unieke voedselmarkt van het land en leer over de gewaagde zwemtradities. Je ziet ook het Helsinki Informatiecentrum, het Senaatsplein, Kaisaniemi Park, het Ateneum Art Museum met de Finse National Gallery, het Helsinki Music Centre, het Parliament House en het Design Museum. Jouw rondreis. Jouw manier.

Helsinki tussenstop met retourvluchten naar de luchthaven

10. Helsinki tussenstop met retourvluchten naar de luchthaven

Maak gebruik van een reisschema dat speciaal is ontworpen om de top 12 attracties van Helsinki te dekken, perfect voor reizigers met een korte tussenstop op de luchthaven. Leer verborgen verhalen die alleen bekend zijn door je gids om je reis uniek te maken. Ontvang een meet and greet op de luchthaven van Helsinki en ga dan naar de wijk Töölö in het stadscentrum om het Olympisch Stadion te zien, gebouwd voor de Olympische Zomerspelen 1952. Ga verder naar het Sibelius Monument van Eila Hiltunen in Sibelius Park en bewonder vervolgens de nationale romantische gevel van het Nationaal Museum van Finland. Zie waar het parlement van Finland zit en bewonder de hedendaagse architectuur van het Kiasma-museum. Kijk met verwondering naar de Temppeliaukio-kerk, direct gebouwd in massief gesteente. Passeer Esplanade Park en de 19e-eeuwse oude markthal in de buurt van Market Square. Zie de monumentale Uspenski-kathedraal op weg naar het Senaatsplein en bekijk vervolgens de kathedraal van Helsinki, gebouwd als eerbetoon aan tsaar Nicolaas I van Rusland.

Sitemap Senaatsplein

Wil je alle activiteiten in Senaatsplein ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.