Kies data
Belevingen in

Senja

Senja: De beste dingen die je niet wil missen

Van Senja: sneeuwschoentocht met kleine groep

1. Van Senja: sneeuwschoentocht met kleine groep

Reis naar het platteland in het midden van de prachtige bergen en fjorden, waar je met sneeuwschoenen een kleine berg kunt beklimmen en de arctische wildernis van Noord-Noorwegen kunt verkennen. Begin vanuit het zuiden van Senja, waar je naar de meest geschikte berg of vallei gaat. Met een kleine groepsgrootte, maximaal 8 personen, zult u een intieme en gezellige ervaring hebben. Na de rit kunt u uw benen strekken tijdens een mooie wandeling op een kleine berg of door een vallei. De Arctische natuur biedt u een onvergetelijke ervaring. Zie rendieren, adelaars, sneeuwhoenders, hazen of andere dieren in het wild, als je geluk hebt. Afhankelijk van de omstandigheden wordt de wandeling met of zonder sneeuwschoenen gedaan. In de herfstmaanden oktober en november ervaar je het kleurrijke landschap voordat het bedekt is met een dikke laag sneeuw. In de winter zal het landschap wit zijn met sneeuw om in te spelen. Geniet van de lunch wanneer je de top bereikt. Je gids zal tijdens de tour foto's maken en deze na de reis gratis met je delen. Geniet gewoon van de wandeling.

Senja: privétour noorderlicht

2. Senja: privétour noorderlicht

Doe mee met deze privénachttrip naar de wildernis in Noord-Noorwegen. Ga weg van de lichtvervuiling in de dorpen naar verschillende afgelegen bestemmingen. Uw gids bepaalt de route op basis van de meest actuele weersvoorspellingen, soms rijdend dicht bij de Finse grens. Maak een korte stop om thermische kleding aan te trekken. Stel je camera's in en luister naar enkele fotografietips. Ga daarna op jacht naar de beste plek om het noorderlicht te zien. In de regio zijn er veel verschillende microklimaten, dus het is mogelijk om een heldere hemel te vinden, zelfs als het bewolkt is. Geniet van de stilte, adem zuivere frisse lucht in en wacht tot de lichten verschijnen. Als de omstandigheden het toelaten, kun je een kampvuur maken om warm te blijven. Geniet van een zelfgemaakte maaltijd en leer je groep kennen. Wees klaar om dit spectaculaire natuurverschijnsel te fotograferen. Tijdens de reis zal uw deskundige lokale gids u helpen met uw camera en extra foto's maken om na de reis met u te delen. Aan het einde van de tour keer je terug naar je accommodatie in Senja.

Van Senja: kleine groep noorderlichtjachttocht

3. Van Senja: kleine groep noorderlichtjachttocht

Ga mee op deze nachtelijke reis naar de wildernis in Noord-Noorwegen op zoek naar de beste plek om het noorderlicht te zien. Ga op zoek naar gaten in de bewolking en geniet van een gezellig kampvuur om bij te ontspannen. Nadat je je gids hebt ontmoet, stop je om je te kleden in thermische kleding. Tijdens deze stop is er een korte introductie en tijd om je camera's in te stellen en te luisteren naar enkele fotografietips. Daarna start je de jacht op het noorderlicht. Rijd weg van de lichtvervuiling in de dorpen naar verschillende afgelegen bestemmingen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Uw gids bepaalt de route op basis van de meest actuele weersvoorspellingen, soms rijdend dicht bij de Finse grens. Zodra je gids de beste plek heeft gevonden om van de aurora borealis te genieten, stop je en wacht je tot de lichten verschijnen. Houd je vingers gekruist! Als de omstandigheden het toelaten, maak dan een kampvuur om warm te blijven. Ontspan, geniet van een warme zelfgemaakte maaltijd, leer je groep kennen en fotografeer het verbazingwekkende natuurlijke fenomeen van het noorderlicht. Tijdens de reis zal je gids je helpen met je camera en extra foto's maken om na de reis met je te delen. Aan het einde van de tour wordt u afgezet bij uw accommodatie in het zuiden van Senja.

Sitemap Senja

Wil je alle activiteiten in Senja ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.