Seoul Cultuur & geschiedenis

Seoul Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Vanuit Seoul: DMZ-excursie van een hele of halve dag

1. Vanuit Seoul: DMZ-excursie van een hele of halve dag

Ga mee op een dagtocht vanuit Seoul voor een rondleiding door de Gedemilitariseerde Zone op de grens van Noord- en Zuid-Korea. Bekijk 's werelds zwaarst versterkte grens en leer meer over de Koreaanse oorlog. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Derde Tunnel en het Dora-Observatorium. Begin de tour met een pick-up bij je accommodatie in het centrum van Seoul en reis naar Imjingak Park. Bij aankomst in Imjingak Park zie je de Freedom Bridge en de oude stoomtrein, die de tragedie van de Koreaanse oorlog laat zien. Betuig je respect bij een gedenkteken voor de soldaten die in de Koreaanse oorlog zijn gesneuveld. Ga de echte DMZ binnen en ontdek de derde infiltratietunnel en de DMZ-tentoonstellingshal om meer te leren over het conflict tussen Zuid- en Noord-Korea. Bezoek het Dora-Observatorium om Noord-Korea door telescopen te bekijken en een blik te werpen op het propagandadorp van Noord-Korea. Ga vervolgens naar Dorasan Station, het laatste station op Zuid-Koreaans grondgebied, en ontvang een souvenirstempel bij de stationsbalie. Aan het eind van de tour reis je ontspannen terug naar Seoul, langs Unification Village, en word je afgezet bij het stadhuis. 

Vanuit Seoul: DMZ-tour met optionele vragen en antwoorden over Noord-Koreaanse overlopers

2. Vanuit Seoul: DMZ-tour met optionele vragen en antwoorden over Noord-Koreaanse overlopers

Zie de realiteit van de meest verdeelde natie ter wereld, de DMZ (Koreaanse gedemilitariseerde zone). Betreed de beperkte DMZ-zone met je gids en krijg toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de DMZ tijdens deze rondleiding vanuit Seoul. Bekijk het Imjingak-park, het Dora-observatorium en meer. Bekijk belangrijke gebieden van veiligheidstoerisme, waaronder de Derde Tunnel gebouwd voor invasie door Noord-Korea, Dora Observatory waar u Noord-Korea kunt zien, en Dorasan Station, een wens voor eenwording. Recent nieuws over de verklaring van het einde van de oorlog betekent dat als u deze kans niet aangrijpt om de DMZ te zien, u misschien iets misloopt. Kies ervoor om een optionele sessie toe te voegen om een Noord-Koreaanse overloper te ontmoeten om meer te weten te komen over hun verhaal en de kijk van een insider op hun land.

Ochtend 3 uur durende introductie tot Seoul Tour (paleis, tempel en meer)

3. Ochtend 3 uur durende introductie tot Seoul Tour (paleis, tempel en meer)

Begin je tour vanuit het hotel in Seoul tussen 8:00 en 9:20 uur. Stop eerst bij de boeddhistische tempel Jogyesa. Let op de sprinkhanen en baeksong-bomen voor de Daeungjeon, een werkelijk prachtig gezicht. Kijk verwonderd naar de Daeungjeon en het belangrijkste tempelgebouw die ongeveer 500 jaar oud zijn. Ga verder naar het Gyeongbok-paleis waar je eerst de wisseling van de wachtceremonie zult observeren. Verken vervolgens het Gyeongbok-paleis, gebouwd in 1395 en misschien wel het mooiste paleis in Korea en nog steeds het grootste van alle vijf belangrijkste paleizen in Seoul. Bezoek vervolgens Cheongwadae, het presidentiële blauwe huis, bekend om zijn prachtige, blauwe tegels. Deze pannen en het gladde dak zijn prachtig in harmonie met de berg Bugaksan erachter. Ontdek hoe het blauwe huis met zijn blauwe dakpannen en de vloeiende ronding van het dak de schoonheid van Korea vertegenwoordigt. Hier heb je de kans om Cheongwadae Sarangchae te bezoeken, een geschiedeniscentrum dat bezoekers de kans geeft om in de voetsporen te treden van de presidenten van Korea en meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis van Seoul voordat de tour rond 12.30 uur eindigt.

Seoul: Gyeongbokgung Palace History Walk

4. Seoul: Gyeongbokgung Palace History Walk

Bezoek Gyeongbokgung Palace, opgericht in 1395 als het belangrijkste paleis in de Joseon-dynastie. Ontmoet je gids op het station van Gyeongbokgung en ga naar de hoofdingang van het Gyeongbukgung-paleis. Maak gebruik van de diepgaande kennis van uw Engelssprekende gids van de Koreaanse geschiedenis. Neem de tijd om rond te kijken in het paleis en de architectuur te bewonderen. Leer meer over de geschiedenis en verborgen verhalen van het grootste paleis van de Joseon-dynastie. Maak foto's van de locaties waar ooit koningen en koninginnen stonden. Ontdek de invloed die de dynastie had op de Koreaanse samenleving gedurende haar vijf eeuwen aan de macht. Beëindig de tour in het Gyeonghoiru-paviljoen, de evenementenhal van het paleis. Geniet na de rondleiding van wat tijd om het paleis in je eigen tempo te verkennen.

Seoul: noordkant van Seoul / Gwangjang-markt

5. Seoul: noordkant van Seoul / Gwangjang-markt

Je dag begint met een pick-up van je hotel naar het Gyeongbokgung-paleis, het mooiste en nog steeds het grootste van alle vijf paleizen. (Dinsdag: bezoek Changdeokgung-plaats) Ga vervolgens naar het dorp Bukchon Hanok, wat zich letterlijk vertaalt naar "noordelijk dorp", waar veel traditionele huizen fungeren als culturele centra, pensions en restaurants. Loop naar Samcheongdong vol met cafés, musea, antiekwinkels en galerieën waar u kunt genieten van de kunst en winkelen. Ga vervolgens naar Ihwha Mural Village, op minder dan 10 minuten lopen bergopwaarts van het bruisende Daehakno-gebied. Terwijl je de hellingen van Mount Naksan opgaat, zullen het lawaai en de drukte plaatsmaken voor frisse lucht en prachtige, weidse uitzichten over de stad, maar ook voor iets onverwachts: straatkunst. Ten slotte eindigt uw reis op de Gwangjang-markt, de eerste markt van het land. Hoewel de goederen geen merkproducten zijn, zal de brede selectie van hoogwaardige goederen tegen goedkope prijzen het een plezierige winkelervaring maken. De markt staat bekend om het heerlijke eten, dus lunch of wat snacks.

Van Seoul: avondtour naar Hwaseong-fort UNESCO-site

6. Van Seoul: avondtour naar Hwaseong-fort UNESCO-site

Verken een stukje Koreaanse geschiedenis in een uniek licht tijdens deze nachttour door het Suwon Hwaseong-fort. Ontdek een van de meest bekende en geliefde UNESCO-sites in Korea. Vertrek vanuit Seoul en ga naar Suwon, de enige volledig ommuurde stad in Zuid-Korea. We zullen het Hwaseong Haenggung-paleis bezoeken in het zomerseizoen. 'Haenggung' staat voor een tijdelijke plek waar koninklijke families logeerden. Suwon Haenggung-paleis is het grootste daarvan. Geniet van het nachtelijke uitzicht op dit paleis en maak prachtige foto's. Bewonder het Suwon Hwaseong-fort dat in 1997 werd aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Het fort, ontworpen door de meest inspirerende oude architect genaamd Jeong Yak-Yong, is een samensmelting van wetenschap en industrie en neemt Chinese vindingrijkheid op in zijn plannen. Het hele fort is 's avonds prachtig verlicht. Leer meer over de geschiedenis van de Joseon-dynastie, inclusief het feit dat Suwon de nieuwe hoofdstad van het oude Korea had kunnen zijn en dat de koning het fort bouwde om dichter bij zijn overleden vader te zijn.

Seoul: Dark Side of the City en Ghost Stories Walking Tour

7. Seoul: Dark Side of the City en Ghost Stories Walking Tour

Bereid je voor op de engste, historisch correcte en angstaanjagend kille verhalen. Korea heeft een unieke geschiedenis die je naar binnen zal zuigen. Je zult plaatsen zien waar bloedige bloedbaden plaatsvonden. Je zult onder een brug lopen die een duister sinister geheim draagt. Je zult drie van de vijf paleizen van Seoul tegenkomen en de geheimen leren over een van hen die zelfs Seoulites niet weten. Je rondleiding wordt geleid door een historicus die je de duistere kant van de Koreaanse geschiedenis vertelt, waaronder de slachting van de mannen van zijn neef door prins Suyang en het bloedbad op de plek waar Korea's eerste westerse ziekenhuis was. Verhalen in de Japanse koloniale tijd worden gedeeld tijdens het wandelen in koninklijke paleizen. De route strekt zich uit naar andere delen van Seoul, zoals Nagwon-dong en Chenggyecheon Stream. Hoor moderne urban legendes, echte misdaadgebeurtenissen en eigenzinnige geheimen van gebouwen die de lokale overheid liever niet zou weten. Misschien ontmoet je een geest wel, dus wees niet te verrast. Je krijgt een basisindeling van de lay-out van Seoul en ziet veel sites, waaronder de drie van vijf paleizen, de Cheonggyecheon-stroom, Tapgol Park, de Insa-dong-buurt, het stadhuis van Seoul en het iconische Gwanghwamun-plein. Uw gids is een waardevolle bron van informatie en volledige tips over andere plaatsen om te zien en te eten. Er zijn rustpauzes en mogelijkheden om drankjes en snacks te nuttigen. Als je de donkere steegjes en geheime plekjes vol horror wilt verkennen, kun je de "Premium Tour" nemen voor uitgebreid en exclusief delen van verhalen.

Privétour op maat Seoul met je Koreaanse buddy

8. Privétour op maat Seoul met je Koreaanse buddy

Volg deze privéwandeling van 4 uur om Seoul in je eigen tempo te verkennen met een aangepast reisschema. Selecteer waar je heen wilt en plan je route met je gids. Bekijk de beste plaatsen om te bezoeken tijdens uw verblijf, leer hoe u in toprestaurants kunt komen en leer hoe u door het transportsysteem kunt navigeren. Voor liefhebbers van geschiedenis, bezoek Gyeongbokgung Palace, Changdeokgung Palace, Bukchon Hanok Village, Samcheongdong en Insadong. Als je meer geïnteresseerd bent in de moderne aspecten van de stad, ga dan naar de wijk Gangnam, COEX, en ontspan bij de Han-rivier. Voor shoppers wordt een bezoek aan Myeongdong en de Namdaemun-markt ten zeerste aanbevolen.

Seoul: Suwon Hwaseong Fortress Halve en hele dagtour

9. Seoul: Suwon Hwaseong Fortress Halve en hele dagtour

Bezoek het Suwon Hwaseong-fort tijdens deze rondleiding en bewonder een eersteklas voorbeeld van unieke Koreaanse architectuur uit de 18e eeuw. Leer meer over de wetenschappelijke, architectonische en artistieke aspecten van Korea in die tijd. Het fort is een icoon geworden van de traditionele Koreaanse cultuur en is een populaire toeristische attractie geworden. Suwan Hwaseong, gebouwd tijdens het laatste deel van de Joseon-dynastie (1392-1910), wordt algemeen beschouwd als een van de meest indrukwekkende forten van de regio. En bezoek het Hwaseong Haenggung-paleis. Het paleis ligt buiten Seoul en was de residentie van de koning tijdens zijn reizen, in tijden van oorlog en wanneer hij de graven bezocht. Na de lunch (Menu: Ugeoji tang, Naengmyon, Doenjang-stoofpot, Kimchi-stoofpot), bezoek je het Korean Folk Village. Een museum dat het leven in Korea weergeeft zoals het enkele eeuwen geleden was. Tijdens je verkenning zie je smeden, pottenbakkers en wevers aan het werk en leer je over de traditionele ambachten waarmee Koreaanse ambachtslieden vroeger hun brood verdienden. Bewonder meer dan 250 traditionele huizen en bezoek misschien een uitvoering van traditionele volksmuziek en dans in het amfitheater. Aan het einde van de tour keert u terug naar Seoul en wordt u afgezet in het Myeongdong-gebied. [Tour van een halve dag] • Ophalen bij het hotel • Suwon Hwaseong-fort • Hwaseong Haenggung-paleis • Afzetten in Myeongdong-gebied [Hele dag tour] • Ophalen bij het hotel • Suwon Hwaseong-fort • Hwaseong Haenggung-paleis • Lunch • Koreaans volksdorp • Afzetten in Myeongdong-gebied

Seoel: DMZ, Gyeongbokgung-paleis en stadstour

10. Seoel: DMZ, Gyeongbokgung-paleis en stadstour

Korea is sinds 1950 verdeeld in Noord en Zuid. Noord-Korea is meer gesloten geworden, terwijl Zuid-Korea zich blijft ontwikkelen als een democratie en leidende economie en zijn cultuur deelt met de rest van de wereld. Het DMZ-gebied is de enige plek waar je de realiteit van de meest verdeelde natie ter wereld kunt zien. Deze tour omvat een militaire toeristengids, een shuttle-voertuig en toegangsprijzen voor een locatie die helpt om de geschiedenis van de oorlog uit te leggen. Uw gidsen zijn professionele beveiligingsspecialisten, waardoor u meer te weten kunt komen over Noord- en Zuid-Koreaanse relaties. Bezoek de Third Tunnel Experience, die is ontworpen om Zuid-Korea binnen te vallen met tanks, het observatorium waar je Noord-Koreaanse inwoners kunt zien, het War History Pavilion en Imjingak. Ervaar elk aspect van het DMZ-gebied.   Je bezoekt ook het Gyeongbok-paleis, waar de koning, zijn familie en 2000 anderen eerder woonden terwijl ze de natie regeerden. Wees gefascineerd als je hoort hoe het paleis meer werd gerund als een modern bedrijf - met werknemers en adviseurs - in plaats van als het koninklijke complex dat je zou verwachten.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Transfers
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Seoul

Welke topattracties zijn een must-see in Seoul?

De topattracties in Seoul zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Seoul?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Namiseom

Seoul: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Sitemap Seoul

Wil je alle activiteiten in Seoul ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Seoul

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.806 beoordelingen

De tour in onbaatzuchtige echt goed. Goden waren deskundig en zeer behulpzaam. De informatie was boeiend. Ophalen was Punch, maar de drop-off heeft ook een totaal andere locatie zonder instructies over hoe je van het drop-off-gebied terug naar het ophaalgebied kunt komen. Het kostte me 1 1/2 uur om daar te komen, omdat de afleverlocatie nergens in de buurt van mijn hotel en ook niet in de buurt van het ophaalgebied was. Wees gewaarschuwd,

Een heel mooie reis. Onze gids Crystal wist op elke vraag een antwoord en was super aardig. We kregen Noord-Korea te zien en over het algemeen was de tour van een halve dag redelijk voldoende. Je moet langs een paar checkpoints en wordt in de bus gecontroleerd door het leger. Maar het is begrijpelijk en iedereen moet weten dat dit geen Disneyland is. Ik zou het iedereen aanraden die Korea wat beter wil leren kennen.

Hallo. Ik maakte dit bezoek zaterdag 06 augustus 2022 met de dagoptie. Alles was perfect. De gids was zeer aangenaam en beschikbaar. In de ochtend werd het vervoer per bus geregeld. 's Middags vervoer was per privévoertuig. We hadden een zeer goede lunch, in een zeer populair restaurant, we moesten 15 minuten in de rij staan. Het middagbezoek was ook heel goed, rondleiding en daarna gratis bezoek. Ik raad aan.

Ik doe niet veel tours, maar deze was het geld helemaal waard! Een van de meest fascinerende tours die ik ooit heb gedaan. Geweldige communicatie, transport, zeer informatief. Een goede mix van structuur en ook vrije tijd om te verkennen. Onze gids was zeer deskundig en vriendelijk. 10/10 ervaring! Zou deze tour ten zeerste aanbevelen als je de kans krijgt!

Mooie ervaring geeft een apart gevoel om daar te zijn.