Seoul Educatieve activiteiten

Seoul Educatieve activiteiten: Onze meest aanbevolen

Seoul: gedemilitariseerde zone Zuid-Korea, halve of hele dag

1. Seoul: gedemilitariseerde zone Zuid-Korea, halve of hele dag

Reis naar een van de meest betekenisvolle toeristische bestemmingen ter wereld, de Koreaanse gedemilitariseerde zone (DMZ) op de grens van Zuid- en Noord-Korea.Krijg inzicht in de Koreaanse geschiedenis en cultuur. Bezoek eerst Imjingak Park. Bekijk de Bridge of Freedom, gebruikt door krijgsgevangenen die uit het noorden werden gerepatrieerd. Ga vervolgens naar de 3e infiltratietunnel, een onvolledige doorgang gebouwd door Noord-Korea die onder de gedemilitariseerde zone loopt. De tunnel, ontdekt in 1978, gaat 73 meter onder de grond door gesteente. Je kunt te voet de tunnel in. Zodra je weer aan de oppervlakte bent, neemt je gids je mee de hellingen van Mount Dora op voor het uitzicht vanaf het Dorasan Observatorium. Bij goed weer kun je helemaal naar Noord-Korea kijken zonder de telescoop van het observatorium te gebruiken. Kijk uit naar het 4-kilometer lange stuk van de DMZ dat Korea sinds 1953 verdeelt voordat je terugkeert naar Seoul.

Van Seoul: rondleiding DMZ, 3e tunnel en Gamaksan-brug

2. Van Seoul: rondleiding DMZ, 3e tunnel en Gamaksan-brug

Kies opties voor ophalen, privétour of ontmoet je gids voordat je samen naar de DMZ reist. Zie Freedom Bridge, Mangbaedan Altar en een historische stoomlocomotief. Reis naar een door Noord-Korea gegraven tunnel, bekijk observatoria en bezoek de herenigingsdorpen in de DMZ. Kom langs bij 3 haltes bij Imjingak - Freedom Bridge, Mangbaedan Altar en een stoomlocomotief die werd vernietigd tijdens de Koreaanse oorlog. Stap met je gids (of groep) in een bus en ga verder naar de DMZ. Bezoek vier verschillende plekken binnen de DMZ. Kom eerst aan bij de 3e infiltratietunnel door te lopen (of monorail als de privéoptie is geselecteerd) en zie een tunnel die door Noord-Koreanen is gegraven om Zuid-Korea binnen te vallen. Verken vervolgens het Dorasan-observatorium, het meest noordelijke observatorium van Noord-Koreaans grondgebied. Kom dan aan op Dorasan Station, het meest noordelijke station in Zuid-Korea, verbonden met Pyeongyang Station. Je krijgt ook de kans om enkele Unification Villages te bezoeken tijdens je rondleiding door de DMZ. Bezoek ten slotte de hangbrug bij Gamaksan, waar de geallieerden een hevige strijd vochten in de Koreaanse oorlog. Maak een wandeling van 15 tot 20 minuten en bewonder de adembenemende natuurlijke schoonheid op de top van de brug. Voor een privétour kun je ervoor kiezen om de Majang Suspension Bridge te bezoeken aan het prachtige Majang-meer, dat het toneel was van een veldslag in de Koreaanse oorlog. Het is nu veranderd in een schilderachtige bestemming met de langste hangbrug in Zuid-Korea, waar je de 256 meter lange brug kunt lopen.

Ochtend 3 uur durende introductie tot Seoul Tour (paleis, tempel en meer)

3. Ochtend 3 uur durende introductie tot Seoul Tour (paleis, tempel en meer)

Begin je tour vanuit het hotel in Seoul tussen 8:00 en 9:20 uur. Stop eerst bij de boeddhistische tempel Jogyesa. Let op de sprinkhanen en baeksong-bomen voor de Daeungjeon, een werkelijk prachtig gezicht. Kijk verwonderd naar de Daeungjeon en het belangrijkste tempelgebouw die ongeveer 500 jaar oud zijn. Ga verder naar het Gyeongbok-paleis waar je eerst de wisseling van de wachtceremonie zult observeren. Verken vervolgens het Gyeongbok-paleis, gebouwd in 1395 en misschien wel het mooiste paleis in Korea en nog steeds het grootste van alle vijf belangrijkste paleizen in Seoul. Bezoek vervolgens Cheongwadae, het presidentiële blauwe huis, bekend om zijn prachtige, blauwe tegels. Deze pannen en het gladde dak zijn prachtig in harmonie met de berg Bugaksan erachter. Ontdek hoe het blauwe huis met zijn blauwe dakpannen en de vloeiende ronding van het dak de schoonheid van Korea vertegenwoordigt. Hier heb je de kans om Cheongwadae Sarangchae te bezoeken, een geschiedeniscentrum dat bezoekers de kans geeft om in de voetsporen te treden van de presidenten van Korea en meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis van Seoul voordat de tour rond 12.30 uur eindigt.

Seoul op jouw manier: persoonlijke ervaring met een lokale host

4. Seoul op jouw manier: persoonlijke ervaring met een lokale host

Boek deze gepersonaliseerde tour en de lokale operator zal contact met je opnemen met enkele vragen over je interesses. Je wordt gekoppeld aan een gelijkgestemde local en er wordt speciaal voor jou een op maat gemaakt reisschema gemaakt. Je wordt gekoppeld aan gidsen die gepassioneerd zijn over de plek die ze thuis noemen en die ervoor kiezen om hun vrije tijd door te brengen met gelijkgestemde reizigers die op hen zijn afgestemd. Ontmoet je gids op een handige plek. Als je tijdens de tour zin hebt om van richting te veranderen, of je gids denkt dat je iets anders leuk zou vinden, kan de reisroute worden gewijzigd. Geniet van het ontdekken van geweldige plekken waar je nog nooit van hebt gehoord en die moeilijk te vinden zijn, omdat ze niet goed bekend zijn bij bezoekers. De dag draait om jouw wensen, dus geniet van je persoonlijke ontmoeting en op maat gemaakte reisroute en laat je lokale gastheer je een Seoul laten zien waar je dol op zult zijn.

Vanuit Seoel: rondleiding met gids gedemilitariseerde zone

5. Vanuit Seoel: rondleiding met gids gedemilitariseerde zone

Tijdens deze tour krijg je de kans om te praten met Noord-Koreaanse overlopers die met succes een nieuw leven in Zuid-Korea zijn begonnen en je een realistisch en accuraat beeld kunnen geven van het leven in Noord-Korea. Op weg naar en van de DMZ (de Koreaanse gedemilitariseerde zone), en tijdens elke stop binnen de DMZ, vertellen een Noord-Koreaanse overloper en een gids je over het ware leven in Noord-Korea. Op deze manier krijg je ook twee perspectieven, uit twee Korea's, te horen betreffende de tragische Koreaanse Oorlog. Je kunt de overloper vragen stellen over het leven in Noord-Korea, over de reis naar Zuid-Korea en over andere aspecten van de Koreaanse geschiedenis. Aan het einde van de reis krijg je thee en ginseng in het Ginseng Center, waar je nog meer vragen kunt stellen aan je gids en de Noord-Koreaanse overloper. Als je de tour met lunch hebt geselecteerd, kun je bibimbap proberen, een traditioneel Koreaans gerecht met rijst en verschillende ingrediënten, of koude noedels in Noord-Koreaanse stijl, een traditioneel gerecht dat de leiders van de twee Korea's tijdens een recente top kregen geserveerd. Rond 13:00-14:00 uur, afhankelijk van de optie die je hebt geselecteerd en van het verkeer, keer je weer terug naar Seoul, vlak bij het stadhuis.

Veelgestelde vragen over Seoul

Welke topattracties zijn een must-see in Seoul?

De topattracties in Seoul zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Seoul?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Namiseom

Seoul: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Sitemap Seoul

Wil je alle activiteiten in Seoul ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Seoul

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.203 beoordelingen

Hoewel de DMZ momenteel officieel gesloten is vanwege de Mexicaanse griep, hebben we een paar andere locaties in de buurt bezocht die echt hebben bijgedragen aan het overbrengen van de geschiedenis en de huidige situatie, terwijl de laatste stop bij het Peace Observatory hoop gaf op eenwording in de toekomst. De gids was briljant en gaf veel informatie en was zeer aanspreekbaar als we nog andere vragen hadden.

Ik zou deze tour aanbevelen. De vrouwelijke gids was zeer toegewijd, informatief en vriendelijk. Hoewel ik niet altijd alles kon begrijpen, heb ik toch iets nieuws geleerd. Er waren 3 stops en je had altijd 10-15 minuten voor jezelf, wat meer dan genoeg voor mij was. Dus als je in Seoul bent, moet je de DMZ bezoeken.

Tuvimo's voor een uitgebreide ervaring, samen met een reis naar een andere dag, prácticamente el recorrido door la ciudad fue como un tour privado, adems los guías fueron muy amables

Leuke tour met strakke planning maar zeker de moeite waard. Onze Gids Jinny is een topper en heeft ons een goede uitleg gegeven. Echt een aanrader als je DMZ wil zien.

Hele vriendelijke gids, overal precies genoeg tijd besteed en super interessant. Echt een aanrader!