Kies data
Belevingen in

Sesimbra

Sesimbra: De beste dingen die je niet wil missen

Setubal & Tróia: boottocht met dolfijnen spotten in de Sado-riviermonding

1. Setubal & Tróia: boottocht met dolfijnen spotten in de Sado-riviermonding

Vertrek vanuit Setubal of Tróia aan boord van een 22 meter lange catamaran en ga op zoek naar de gemeenschap van dolfijnen die de monding van de Sado bewonen. Laat je begeleiden door een deskundige bemanning die hun expertise zal gebruiken om deze speelse dolfijnen in hun natuurlijke habitat te lokaliseren. Leer meer over deze unieke dolfijnengemeenschap, de enige in zijn soort in Portugal, met je deskundige gidsen. Vaar door de monding en bewonder de prachtige landschappen van de kustlijn van het natuurpark Arrábida. Let op de speelse dolfijnen die dit deel van de kust al generaties lang bewonen. Kijk hoe de dolfijnen dartelen en spelen terwijl ze door het kalme water zwemmen. Hoor meer over hun voedingsgewoonten, fokken en hun relatie met mensen tijdens een informatieve en ontspannende boottocht.

Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

2. Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

Boottocht door het natuurpark Arrábida, beginnend bij Sesimbra en richting Cabo Espichel. Wilde stranden, prachtige baaien, grotten en kliffen zijn enkele van de hoogtepunten van deze prachtige tour. Ga op avontuur om alle pracht van dit unieke ecosysteem te ontdekken. Snorkelmaskers worden verstrekt als je daarom vraagt. De tour begint in de beschutte haven van Sesimbra. Bezoek eerst het beroemde strand van Ribeiro do Cavalo. Geniet van het omringende landschap terwijl je duikt en zwemt in het kristalheldere water. De tour gaat dan verder naar het westen waar je de mythische stranden van Mijona en Inferno zult bezoeken. Ga verder langs het natuurpark Arrábida en bekijk de beroemde walvisbaai en maak van de gelegenheid gebruik om iets te weten te komen over de geschiedenis van de vissers die in hetzelfde gebied op walvissen jaagden. Duik en zwem in het kristalheldere water van hetzelfde strand. Er wordt ook typische likeur uit de regio Setubal geserveerd. Na deze stop vaar je richting Cabo Espichel, waar je meer grotten en landschappen van ongelooflijke wonderen zult bezoeken. Na al dit avontuur keer je terug naar de haven van Sesimbra waar deze ervaring eindigt.

Vanuit Sesimbra: natuurpark Arrábida kajak- en grotexcursie

3. Vanuit Sesimbra: natuurpark Arrábida kajak- en grotexcursie

Je vertrekt vanuit Sesimbra en ontdekt de schoonheid van het natuurpark Arrábida. Je betreedt het beschermde gebied om de verschillende soorten leefomgevingen te verkennen, van de bergen tot aan de zee. Je vaart met kajak langs de kust om heilige grotten te vinden die alleen per boot bereikbaar zijn. Je ziet kleine stranden met adembenemende schoonheid terwijl je je een weg baant naar de opmerkelijke karstformatie van de Gruta do Frade. Je profiteert van het prachtige landschap en staat dicht bij de indrukwekkende rotsformaties met behulp van je gids. Je gaat vervolgens terug naar Sesimbra en bezoekt het rustige strand van Ribeiro do Cavalo. Je geniet van een snack en gaat zwemmen in het heldere water, omringd door adembenemende rotsen. Je proeft enkele typische zoetigheden uit de regio en eindigt zo je geweldige ervaring.

Arrábida: kajak- en snorkelervaring

4. Arrábida: kajak- en snorkelervaring

Geniet van een unieke ervaring die is ontworpen voor diegenen die avontuur en natuuractiviteiten willen. De regio van het natuurpark Arrábida en het zeepark Luiz Saldanha biedt de ideale omstandigheden voor kajakken: goed weer, helder en transparant water en een uitgestrekte zeekust om te verkennen. Geniet van 2 uur kajakken langs de kust, waar u een van de mooiste uitzichten van Portugal kunt bewonderen. Geniet van de rustige en smalle stranden tussen rotsen en geheime grotten langs de Serra da Arrábida. Stop bij Pedra da Anicha, een klein eiland met helder en transparant water. Neem de tijd om te snorkelen en verken de grote biologische diversiteit, scheuren en onderwaterholtes die een uitstekende duikervaring bieden.

Lissabon: Sesimbra ontdekkingstocht per kajak

5. Lissabon: Sesimbra ontdekkingstocht per kajak

Deze ontdekkingstocht per kajak is een rondleiding van 3 uur die vanaf het openluchtcentrum van Bork in de haven van Sesimbra begint. De tour reist door de baai van Sesimbra en ook langs de prachtige kust van het natuurpark Arrabida en het maritiem reservaat Luiz de Saldanha. Je gids/instructeur helpt je op weg, als je de kliffen, grotten en andere geologische wonderen tijdens de tour verkent. Je hebt ook tijd om te rusten en te genieten van een snack op Praia do Ribeiro do Cavalo, een van gebieden van Portugal met kristalhelder water. Dan peddel je terug naar de haven van Sesimbra, waar je begon met je tour. Deze tour per kajak is de beste manier om plezier te hebben met familie en vrienden terwijl je unieke landschappen bewondert en verbazingwekkende souvenirfoto's maakt.

Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

6. Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

Vertrek van de jachthaven en zoek naar dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Zie tuimelaars en gewone dolfijnen in het heldere blauwe water van het park, zonder hun natuurlijk gedrag te verstoren.  Bekijk diverse vormen van wilde dieren en vogels in het park. Zwem en zonnebaad op de mooiste Portugese stranden, die alleen toegankelijk zijn via de zee. Bezoek grotten en rotsformaties langs de hele kustlijn van het park en luister naar je lokale gids die je vertelt over de mysterieuze geschiedenis tijdens de 18e eeuw.

Sesimbra: coasteering-avontuur in Arrábida Natural Park

7. Sesimbra: coasteering-avontuur in Arrábida Natural Park

Je verkent de kust van Sesimbra vanuit een uniek perspectief op een avontuur van 4 uur coasteering. Coasteering is een mix van rotsklimmen, abseilen, zwemmen en wandelen, en Sesimbra is één van de beste plekken voor de sport. Dankzij de combinatie van een natuurlijk beschermd gebied met het blauwgroene, doorschijnende water van de zee, is coasteering in Sesimbra een speciaal avontuur dat gegarandeerd een opwindende tijd is, ongeacht de tijd van het jaar. Ontmoet je gids in Porto de Abrigo om je uitrusting voor coasteering te verzamelen. Zoals je zou verwachten, vereist deze activiteit verschillende veiligheidsmaatregelen en wordt je de hele tijd geholpen en gecontroleerd door ervaren professionals. Je krijgt een helm, een duikpak en schoenen. Sommige routes vereisen abseilen en het gebruik van een harnas. Touwen en reddingspakketten zijn beschikbaar in geval van nood, maar meestal is de activiteit een coole en rustige ervaring. Bewonder de adembenemende landschappen terwijl je zwemt, wandelt, klimt en springt. Klauter over prachtige rotsachtige steile hellingen over baaien.

Van Lissabon: kajaktocht naar Arrabida Park

8. Van Lissabon: kajaktocht naar Arrabida Park

Ontdek de wonderen van de Sesimbra in het hart van het natuurpark Arrábida tijdens deze begeleide reis. Verken het water per kajak en stop bij het Ribeiro do Cavalo-strand voor een picknick en wat ontspanning in de zon. Kies tussen ophalen vanuit Lissabon of vergaderen direct in het oude dorp Sesimbra (ongeveer 45 minuten rijden van Lissabon). Eenmaal in Sesimbra spring je in een kajak (dubbel zitten op de bovenste kajaks) om de oceaan in te gaan. Sesimbra ligt in het hart van het natuurpark Arrábida en heeft het mooiste landschap in de regio, gevuld met kalkstenen kliffen, grouts, doorgangen tussen rotsformaties en een strand om te genieten van een pauze en te genieten van de zon. De eerste etappe op de kajak vanaf het startpunt is ongeveer 1,5 uur peddelen totdat je het strand van Ribeiro do Cavalo bereikt. Geniet van een picknickpauze waar u op een ontspannen manier het landschap kunt bewonderen. Opties zijn beschikbaar als je voedselallergieën of andere beperkingen hebt (er wordt een bericht gestuurd met extra info over het eten en met extra info voor aanvang van de reis). De tweede etappe op de kajaks brengt je terug naar het startpunt. De reis is over het algemeen een beetje sneller omdat er wat wind is die je helpt op de terugweg. Als je hebt gekozen voor ophalen, word je teruggebracht naar Lissabon voor aflevering.

Lissabon: dolfijnen kijken in het natuurpark Arrábida

9. Lissabon: dolfijnen kijken in het natuurpark Arrábida

Deze boottocht gaat langs de kustlijn op zoek naar dolfijnen die mogelijk terug te vinden zijn op het zeereservaat van Arrábida. De tour neemt je mee naar de bekendste waarneming, met een slagingspercentage van 95% bij het zien van dolfijnen. De gebruikte boten zijn krachtige semi-opblaasbare boten met stoelen en alle comfort en veiligheid voor een reis van 3 uur. Het is altijd een goede ervaring, die de dolfijnen combineert met een prachtige boottocht op een kostenlijn van kalme en ongerepte wateren, die wordt beschermd tegen de noordenwinden door de berg Arrábida.

Sesimbra: Ribeiro do Cavalo strand taxiboot

10. Sesimbra: Ribeiro do Cavalo strand taxiboot

Maak een aangename boottocht door het natuurpark Arrabida naar het prachtige strand, Ribeiro do Cavalo, en keer terug op het tijdstip van uw keuze. Uw dag begint bij de maritieme pier, Espadarte, in de haven van Sesimbra, waar een lid van het bootteam op u wacht. Als u eenmaal aan boord bent gegaan, is het een tocht van 10-15 minuten langs de kust van het natuurpark Arrábida naar het idyllische strand dat bekend staat als Ribeiro do Cavalo. Nadat u op het strand bent geland, kunt u zo lang als u wilt genieten van het kristalheldere, rustige water van een van de beste wilde stranden van Europa. U kunt de terugkomsttijd naar Porto de Abrigo plannen op dezelfde dag als uw reis, onder leiding van de schipper.

Sitemap Sesimbra

Wil je alle activiteiten in Sesimbra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sesimbra

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.236 beoordelingen

De natuur waar we gekajakt hebben is prachtig! De apparatuur was oké. De groep was groot, maar met drie gidsen voelde het goed. De koekjes die we op het strand hadden, smaakten heerlijk =) Onze gids Annabelle heeft tijdens de tour veel foto's gemaakt en die daarna met iedereen gedeeld, wat ik op prijs stelde. De ophaallocatie in de stad is niet super eenvoudig te weten, aangezien onze Google Maps twee verschillende plekken op twee verschillende apparaten liet zien, met behulp van het adres dat we hebben ontvangen. En we waren niet de enigen die daar problemen mee hadden, zo leek het. Het zou dus geweldig zijn om een screenshot van de kaart of iets dergelijks te delen, zodat mensen weten waar ze precies heen moeten.

Ik vond het geweldig, het was erg leuk, de route was erg mooi, de gidsen waren erg vriendelijk. Het stopt bij de terugkeer van de route op een strand, om een beetje te baden (ze geven je een kleine snack: water, sap en zoetigheden die typisch zijn voor het gebied). We hadden geluk en zagen een dolfijn… ze bieden je een waterdichte rugzak aan voor je persoonlijke bezittingen. Ik zou herhalen.

Rondleiding is leuk. Wanneer je start in Lissabon, houd er dan rekening mee dat er twee ophaallocaties zijn. Er is geen ophaalservice bij het hotel zoals vermeld in de app. En u hoeft uw paspoort niet mee te nemen zoals vermeld in de app. Sommige informatie komt dus niet overeen met de realiteit.

We hielden van de reis van begin tot einde, het zien van enkele baaien en een strand waar we een stop maakten. De majestueuze monitoren legden de geschiedenis van de baaien uit en brachten ons sap en een typisch snoepje uit Sesimbra.

Het was echt heel erg fijn! Hele goede en vriendelijke instructeurs! Leuke activiteit.