Dingen om te doen Sesimbra

Sesimbra: De beste dingen die je niet wil missen

Sesimbra: coasteering-avontuur in Arrábida Natural Park

1. Sesimbra: coasteering-avontuur in Arrábida Natural Park

Je verkent de kust van Sesimbra vanuit een uniek perspectief op een avontuur van 4 uur coasteering. Coasteering is een mix van rotsklimmen, abseilen, zwemmen en wandelen, en Sesimbra is één van de beste plekken voor de sport. Dankzij de combinatie van een natuurlijk beschermd gebied met het blauwgroene, doorschijnende water van de zee, is coasteering in Sesimbra een speciaal avontuur dat gegarandeerd een opwindende tijd is, ongeacht de tijd van het jaar. Ontmoet je gids in Porto de Abrigo om je uitrusting voor coasteering te verzamelen. Zoals je zou verwachten, vereist deze activiteit verschillende veiligheidsmaatregelen en wordt je de hele tijd geholpen en gecontroleerd door ervaren professionals. Je krijgt een helm, een duikpak en schoenen. Sommige routes vereisen abseilen en het gebruik van een harnas. Touwen en reddingspakketten zijn beschikbaar in geval van nood, maar meestal is de activiteit een coole en rustige ervaring. Bewonder de adembenemende landschappen terwijl je zwemt, wandelt, klimt en springt. Klauter over prachtige rotsachtige steile hellingen over baaien.

Lissabon: Sesimbra ontdekkingstocht per kajak

2. Lissabon: Sesimbra ontdekkingstocht per kajak

Deze ontdekkingstocht per kajak is een rondleiding van 3 uur die vanaf het openluchtcentrum van Bork in de haven van Sesimbra begint. De tour reist door de baai van Sesimbra en ook langs de prachtige kust van het natuurpark Arrabida en het maritiem reservaat Luiz de Saldanha. Je gids/instructeur helpt je op weg, als je de kliffen, grotten en andere geologische wonderen tijdens de tour verkent. Je hebt ook tijd om te rusten en te genieten van een snack op Praia do Ribeiro do Cavalo, een van gebieden van Portugal met kristalhelder water. Dan peddel je terug naar de haven van Sesimbra, waar je begon met je tour. Deze tour per kajak is de beste manier om plezier te hebben met familie en vrienden terwijl je unieke landschappen bewondert en verbazingwekkende souvenirfoto's maakt.

Lissabon: Sesimbra & Arrábida natuurpark met wijnproeverij

3. Lissabon: Sesimbra & Arrábida natuurpark met wijnproeverij

Maak een dagtour door de regio Setúbal in Portugal tijdens een reis door het prachtige landschap. Zie kastelen onderweg en probeer heerlijke wijn. Begin je avontuur door de rivier de Taag over te steken op weg naar de indrukwekkende Cabo Espichel op het meest westelijke puntje van de kustlijn van Sesimbra. Ga dan naar het vissersdorp Sesimbra en bezoek een Moors kasteel. In deze havenstad vind je ook vele stranden en restaurants met verse zeevruchten. Vlakbij ligt het Natuurpark Arrábida aan de oevers van de rivierdelta van de Sado. Bezoek de beroemde stranden van Portinho da Arrábida en Figueirinha, voordat je naar Setubal voor een lunch met vis! Na de lunch ga je naar het indrukwekkende Arrábida-gebergte. Dit is een natuurreservaat (Natuurpark Arrábida). Bezoek een klein familiebedrijf te midden van het rustige Arrábida-gebergte en leer meer over hoe deze kostbare nectar wordt gemaakt. Je ziet de wijngaarden en hoe het proces is voltooid, en natuurlijk, proef je de resultaten. Dit alles gebeurt op een informele en leuke manier onder begeleiding van een lokale gids.

Arrábida en Sesimbra-dagtour & wijnproeverij

4. Arrábida en Sesimbra-dagtour & wijnproeverij

Ervaar de smaken en natuurlijke schoonheid van Portugal tijdens deze mooie dagtour. Op weg naar de Portugese regio Extremadura reis je Lissabon uit over de langste brug van Europa, de Vasco da Gama-brug. In Palmela vindt u een Moors kasteel dat fantastische fotomomenten biedt. Bezoek een familielandgoed waar u zelfgemaakte wijn kunt proberen. Ga dan verder door de bergen van het Arrábida National Park - tot 500 meter of 1.640 voet boven de zeespiegel - en bewonder het spectaculaire uitzicht op een van de mooiste landschappen van Portugal. Het park herbergt ook veel planten- en diersoorten die uitsluitend in deze regio voorkomen. Een groot deel van het park is onderworpen aan strenge beschermende maatregelen en bepaalde locaties zijn alleen toegankelijk met speciale toestemming. Tijd voor een korte pauze. Maak een ontspannen wandeling op het strand van Portinho Arrábida en geniet van de koele zeebries en de frisse lucht. Ga vervolgens naar het charmante vissersdorp Sesimbra om te lunchen in een van de vriendelijke lokale restaurants van het dorp met heerlijke gerechten met de verse vangst van de dag. In de zomer kunt u afkoelen met een duik in de Atlantische Oceaan, of gewoon nog een wandeling maken langs de uitnodigende stranden van het dorp. Mis uw kans niet om de prachtig gerestaureerde kerk van het dorp uit 1725 te bezoeken, of maak een wandeling om het kasteel van Sesimbra te verkennen. Het perfecte vervolg op een heerlijke maaltijd is natuurlijk goede wijn. Neem deel aan een rondleiding door de wijnmakerij José Maria da Fonseca, een van de oudste in Portugal. Het is nog steeds in familiebezit. Ontdek de uitstekende wijnen van de regio tijdens een wijnproeverij met 2 lokale variëteiten. Als een perfecte afsluiting kunt u genieten van het uitzicht over Lissabon vanaf het platform van het standbeeld van Christus de Koning voordat u de 25 de Abril-brug oversteekt en terugkeert naar Lissabon.

Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

5. Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

Boottocht door het natuurpark Arrábida, beginnend bij Sesimbra en richting Cabo Espichel. Wilde stranden, prachtige baaien, grotten en kliffen zijn enkele van de hoogtepunten van deze prachtige tour. Ga op avontuur om alle pracht van dit unieke ecosysteem te ontdekken. Snorkelmaskers worden verstrekt als je daarom vraagt. De tour begint in de beschutte haven van Sesimbra. Bezoek eerst het beroemde strand van Ribeiro do Cavalo. Geniet van het omringende landschap terwijl je duikt en zwemt in het kristalheldere water. De tour gaat dan verder naar het westen waar je de mythische stranden van Mijona en Inferno zult bezoeken. Ga verder langs het natuurpark Arrábida en bekijk de beroemde walvisbaai en maak van de gelegenheid gebruik om iets te weten te komen over de geschiedenis van de vissers die in hetzelfde gebied op walvissen jaagden. Duik en zwem in het kristalheldere water van hetzelfde strand. Er wordt ook typische likeur uit de regio Setubal geserveerd. Na deze stop vaar je richting Cabo Espichel, waar je meer grotten en landschappen van ongelooflijke wonderen zult bezoeken. Na al dit avontuur keer je terug naar de haven van Sesimbra waar deze ervaring eindigt.

Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

6. Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

Vertrek van de jachthaven en zoek naar dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Zie tuimelaars en gewone dolfijnen in het heldere blauwe water van het park, zonder hun natuurlijk gedrag te verstoren.  Bekijk diverse vormen van wilde dieren en vogels in het park. Zwem en zonnebaad op de mooiste Portugese stranden, die alleen toegankelijk zijn via de zee. Bezoek grotten en rotsformaties langs de hele kustlijn van het park en luister naar je lokale gids die je vertelt over de mysterieuze geschiedenis tijdens de 18e eeuw.

Lissabon: dolfijnen kijken in het natuurpark Arrábida

7. Lissabon: dolfijnen kijken in het natuurpark Arrábida

Deze boottocht gaat langs de kustlijn op zoek naar dolfijnen die mogelijk terug te vinden zijn op het zeereservaat van Arrábida. De tour neemt je mee naar de bekendste waarneming, met een slagingspercentage van 95% bij het zien van dolfijnen. De gebruikte boten zijn krachtige semi-opblaasbare boten met stoelen en alle comfort en veiligheid voor een reis van 3 uur. Het is altijd een goede ervaring, die de dolfijnen combineert met een prachtige boottocht op een kostenlijn van kalme en ongerepte wateren, die wordt beschermd tegen de noordenwinden door de berg Arrábida.

Vanaf Sesimbra: dolfijnen spotten op boottocht in Arrábida

8. Vanaf Sesimbra: dolfijnen spotten op boottocht in Arrábida

Kijk uit naar tuimelaars in het Estuarium van de Sado tijdens een schilderachtige boottocht vanaf Sesimbra. Stap aan boord in de plezierhaven van Sesimbra en vaar langs de rivier de Sado naar natuurpark Arrábida. Observeer de tuimelaars, dolfijnen en dwergwalvissen in hun natuurlijke leefomgeving. Geniet van de aanblik van deze betoverende dieren als ze eten en samen in het water spelen. Profiteer van de diensten van een ervaren gids die je vertelt over de marineomgeving en de biodiversiteit van de kust. Kom meer te weten over de geologie en krijg informatie over lokale bezienswaardigheden en hun archeologisch belang. Als het weer het toelaat en er voldoende animo is, kan er op een geschikte beschutte plek gepauzeerd worden om te zwemmen in het kalme kristalheldere water.

Lissabon: dagtour door natuurpark Arrábida en Sesimbra

9. Lissabon: dagtour door natuurpark Arrábida en Sesimbra

Ontdek de ontzagwekkende schoonheid van Parque Natural da Arrábida aan de monding van de Sado tijdens een dagtour vanuit Lissabon. Laat je ophalen bij je hotel of appartement en rijd in een minibus met airconditioning over de brug Ponte 25 de Abril over de rivier de Taag naar de kustplaats Cascais. Ontspan tijdens de rit van een half uur naar Parque Natural da Arrábida en bewonder de verscheidenheid aan bomen en prachtige flora. Het 108 vierkante kilometer grote park is een van de 30 nationaal beschermde gebieden en hier vind je ook het Convento de Nossa Senhora da Arrábida, een voormalig klooster dat werd gebouwd in de 16e eeuw. Ga verder door het park en vang af en toe een glimp op van de gouden zandstranden rond Lagoa de Albufeira (het meer van Albufeira). Bezoek Cabo Espichel en ontdek de Santuário de Nossa Senhora do Cabo Espichel, een bedevaartsoord sinds het begin van de 18e eeuw. Vanaf de nabijgelegen kliffen kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Ga verder naar het schiereiland Setubal, waar je het rustige vissersdorpje Sesimbra kunt verkennen. Baan je een weg naar het Moorse kasteel hoog boven de stad voordat je gaat lunchen in Sesimbra of in de nabijgelegen baai Portinho da Arrábida. Vraag gerust je gids om aanbevelingen. Als je kiest voor de optionele boottocht van 3 uur om dolfijnen te spotten, ontmoet je je gids en vaar je op de luxe catamaran. Vaar over het kalme water en luister naar commentaar aan boord terwijl je uitkijkt naar de speelse dolfijnen. Als alternatief kun je genieten van de zon op een van de verborgen stranden van Arrábida of genieten van traditionele gerechten en wijn in een wijnkelder. Ga aan het einde van de tour terug naar Lissabon en geniet onderweg van het geweldige uitzicht.

Vanuit Sesimbra: natuurpark Arrábida kajak- en grotexcursie

10. Vanuit Sesimbra: natuurpark Arrábida kajak- en grotexcursie

Je vertrekt vanuit Sesimbra en ontdekt de schoonheid van het natuurpark Arrábida. Je betreedt het beschermde gebied om de verschillende soorten leefomgevingen te verkennen, van de bergen tot aan de zee. Je vaart met kajak langs de kust om heilige grotten te vinden die alleen per boot bereikbaar zijn. Je ziet kleine stranden met adembenemende schoonheid terwijl je je een weg baant naar de opmerkelijke karstformatie van de Gruta do Frade. Je profiteert van het prachtige landschap en staat dicht bij de indrukwekkende rotsformaties met behulp van je gids. Je gaat vervolgens terug naar Sesimbra en bezoekt het rustige strand van Ribeiro do Cavalo. Je geniet van een snack en gaat zwemmen in het heldere water, omringd door adembenemende rotsen. Je proeft enkele typische zoetigheden uit de regio en eindigt zo je geweldige ervaring.

Veelgestelde vragen over Sesimbra

Welke topattracties zijn een must-see in Sesimbra?

De topattracties in Sesimbra zijn:

Sitemap Sesimbra

Wil je alle activiteiten in Sesimbra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sesimbra

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.837 beoordelingen

We hadden een hele leuke ervaring, we kregen na korte tijd de eerste dolfijnen te zien. Onze gids legde alles heel goed uit, je voelde je alsof je in goede handen was. Als laatste was er een tocht naar de afgelegen stranden en grotten aan de kust, waar we gelukkig nog een groep dolfijnen van een andere soort tegenkwamen. Een geslaagde reis, Muito Obrigado!

We had a wonderful time with Francisco and Dimitri! A perfect activity if you are looking for adventure and adrenaline. After the first dive my ears were hurting, but the guides taught me a great way to manage the pressure and I completed the tour without any issues. I would definitely recommend this activity!

een geweldige gids die perfect Frans spreekt, een ontdekking van de prachtige kust. Als je uit Lissabon komt, moet je de transfer plannen (30 € via uber) omdat er geen rechtstreeks openbaar vervoer meer is.

Zeer vriendelijk personeel en een geweldige tour. We hadden de kajaktocht met pick-up geboekt en ook dit verliep heel vlot. Wij raden aan !!!

Een goed voorbereide en schitterende excursie, veel dank aan Martim voor zijn uitleg en zijn goede humeur!