Setúbal

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Setúbal: de beste attracties

Setubal: 7 attracties en bezienswaardigheden

Dit levendige en eigenaarde vissersdorp ligt op slechts 48km van Lissabon, een fantastische plek om te bezoeken al ligt het wat verborgen. Dit vaak vergeten pareltje kent prachtige natuur, een nationaal park en afgelegen en onaangetaste stranden.

 • Praia do Figueirinha

  1. Praia do Figueirinha

  Twee schatten in één, dit adembenemende strand ligt in het Arrabida National Park, met klippen met pijnbomen, kalm water en gouden stranden. De zee heeft 's zomers een heerlijke temperatuur.

 • Arrabida Nationaal Park

  2. Arrabida Nationaal Park

  Rijke begroeing, fijne stranden en bijzondere dieren, waaronder dolfijnen, flamingo's en ooievaars, wonen allemaal in Arrabida National Park. De Marine Reserve is ook super om dolfijnen te kijken of boottochten te maken.

 • 3. Jesusklooster

  Deze kerk uit de 15e eeuw, gebouwd in Manueline (late gotiek) stijl, wordt bewoond door de 'Poor Clare' nonnen en vind je midden op een open plein. De hoofdkapel is een echte attractie; bedekt in groene en witte tegels.

 • Stadsmuseum

  4. Stadsmuseum

  Duik in Setubal's fascinerende geschiedenis in dit vroegere klooster, vol schilderijen uit de 16e eeuw, heilige beelde, gouden en zilveren voorwerpen, archeologe en munten.

 • Alcacer do Sal

  5. Alcacer do Sal

  Kastelen en parochies bekleden deze stad. Het is een paradijs om te zeilen, te windsurfen of te hengelen. De Sado Estuary Natural Reserve kent luxueuze lagunes en blauwe rivieren.

 • Kasteel de Palmela

  6. Kasteel de Palmela

  Iedereen houdt van kastelen en dit enorme, versterkte bouwwerk, dat bovenaan de oostkant van de heuvels van Serra de Arrabida ligt, heeft een ongekend uitzicht over zowel de Tagus als Sado delta's.

 • 7. Cetóbriga

  Overblijfselen van de stenen viscontainers uit dit vroegere vis-pekelbedrijf zijn nog zichtbaar, net als resten van vroegere huizen, tombes en baden. Interpretaties van kunstenaars laten zien hoe het er vroeger was.

Plan je bezoek

 • Mensen gaan meestal naar de Algarve, is dit echt de moeite waard?

  Zeker weten! Vooral als je een meer ontspannen en langzamer levenstempo najaagt, weg van alle toeristen. Door de rijke geschiedenis, natuur en heuvels in zo'n compacte omgeving, valt er veel te zien en doen. Je ervaart een fantastisch rustgevend gevoel en kan je te buiten gaan aan heerlijke visrestaurants.

 • Ik houd van uitgaan, moet ik hiervoor in Setubal zijn?

  Er zijn een paar clubs, die vrij commercieel zijn, als dat je ding is zit je dus goed. Als je iets eclectischer zoekt, dan is dit niet echt jou plek. O Lady Negro Bar speelt alternatievere muziek; gothic en metal. Bar Incognito speelt vooral indie muziek.

Goed om te weten

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +351
 • De beste periode voor een bezoek
  Hier kun je echt heel het jaar naar toe, dankzij milde korte winters en zonovergoten zomers!

Sitemap Setúbal

Wil je alle activiteiten in Setúbal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Setúbal

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 427 beoordelingen

Ophalen was goed geregeld met een duidelijke locatie. De dag voor de activiteit kregen we een bericht met extra info over wat mee te brengen en waar te zijn op welk tijdstip. Vriendelijke begeleider die goed Engels sprak. Tijdens de activiteit voldoende rustpauzes met extra uitleg over de kustlijn. Prachtige natuur!

Leuke activiteit als je in Sesimbra verblijft. Je hebt een stop langs een mooi strand waar je niet zomaar kunt komen. De bergen en grotten langs de kust zijn schitterend.