Sevanmeer

Sevanmeer: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Yerevan: Lake Sevan, Dilijan, Tsaghkadzor Tour & lunch

1. Van Yerevan: Lake Sevan, Dilijan, Tsaghkadzor Tour & lunch

Ontdek Tsaghkadzor, Lake Sevan, Dilijan en meer op een multi-stop begeleide reis vanuit Yerevan. Probeer traditionele gerechten in Sevan en bewonder de architectuur van het Haghartsin-kloostercomplex. Begin uw reis met een bezoek aan een van de beroemdste bezienswaardigheden van het land: het meer van Sevan. Slechts een uur rijden van de hoofdstad Yerevan, ligt Sevan op een hoogte van 1900 m boven de zeespiegel en omgeven door een uitgestrekte bergketen. Bereid je dan voor om omringd te worden door ongelooflijke natuur terwijl je naar het noorden van Armenië gaat. Bezoek de stad Dilijan voordat je een stop maakt bij het klooster van Haghartsin, dat dateert uit de 10e eeuw. Haghartsin is een van die plekken in Armenië die aanvoelt als een filmset. De refter van Haghartsin is een van de grootste voorbeelden van Armeense kerkarchitectuur. Het was een absolute innovatie op het moment dat het werd gebouwd.

Yerevan: Private Garni, Geghard, Lake Sevan, en Dilijan Tour

2. Yerevan: Private Garni, Geghard, Lake Sevan, en Dilijan Tour

Deze fantastische tour zal je kennis laten maken met de exotische Paganistische geschiedenis van Armenië, om vervolgens de latere ontwikkeling en verspreiding van het christendom in het hele land te laten zien. Je eerste stop is Garni Temple (77 na Christus), de enige permanente heidense tempel in het hele post-Sovjetgebied. Het monastieke complex van Geghard is een andere historische site die deel uitmaakt van deze dagelijkse rondleiding. Ongeveer vertaald in het Engels als "Klooster van de Heilige Lans", verwijst het naar de lans waarmee Longinus Jezus doorstak terwijl hij nog steeds aan het kruis hing. Het complex is een weergave van het 13e-eeuwse Armenië, dat wordt beschouwd als de gouden eeuw van de architectuur van het land. Op weg naar de tempel is er ook een korte stop bij de Charents-boog, waar je de kans krijgt om te genieten van een van de beste momenten van je reis naar Armenië: een schilderachtig uitzicht op de Bijbelse berg Ararat. Vanaf hier gaat je tour verder naar het prachtige Lake Sevan. Sevan ligt op slechts een uur rijden van de hoofdstad Yerevan, op een hoogte van 1900 meter boven de zeespiegel en wordt omringd door een enorme bergketen. Je tocht langs het meer begint met het beklimmen van een trap naar het Sevan-schiereiland, een aangename ochtendtraining die zichzelf zal compenseren met een onvergetelijk panoramisch uitzicht op het meer vanaf de top. Je bezoekt ook het klooster van Sevanavank, gebouwd door de prinses Mariam om het leven van haar overleden echtgenoot in de 9e eeuw te eren. De tour brengt je vervolgens naar het noorden van Armenië, waar je wordt omringd door prachtige natuur. Als u door de stad Dilijan reist, maakt u een stop bij het klooster van Gosh-Goshavank. De eindbestemming tijdens deze reis is het klooster van Haghartsin, dat dateert uit de 10e-14e eeuw.

Van Tbilisi: het beste van Armenië in 2 dagen

3. Van Tbilisi: het beste van Armenië in 2 dagen

Dag 1: Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel, bereik je snel de grens met Armenië en rond 11:00 uur. Je stapt de historische regio Lori binnen, die beroemd is om zijn rotsachtige landschappen en mysterieuze kloosters. Hier bezoekt u het UNESCO-werelderfgoed Haghpat. Een paar uur vanaf daar arriveert u bij het schilderachtige meer van Sevan, een van de kenmerkende locaties van Armenië. Hier kunt u een middeleeuws klooster zien en zelfs genieten van een traditionele lunch aan het meer. In de late namiddag bereikt u Yerevan, de moderne hoofdstad. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden die u hier niet mag missen, zijn de Moeder van Armenië, Victory Park en Cascade. Dag 2 Je tweede dag begint met een rit van 1 uur om de Garni-tempel en het klooster van Geghard te zien, een echt juweel van religieuze architectuur in Armenië. Na een aantal klassieke bezienswaardigheden, wordt u uitgenodigd voor een rondleiding door de wereldberoemde cognacfabriek, waar u meer te weten komt over de geschiedenis van de drank en brandewijnen proeft van verschillende delen van het verouderingsproces. Na een interessante dag van verkenning, bereik je Tbilisi rond 21:00 uur.

Van Yerevan: Ski Day in Tsaghkadzor en Lake Sevan

4. Van Yerevan: Ski Day in Tsaghkadzor en Lake Sevan

Begin je dag helder en vroeg met een warme groet door je gids die op je wacht in de lobby van je hotel. Na een korte meet and greet ben je klaar om de avonturen van de dag te beginnen. Maak een korte en schilderachtige rit in de richting van het beroemdste skigebied van het land, Tsaghkadzor, waar u kunt genieten van skiën door de berg Teghenis. Begin met skiën met een kabelbaanrit naar het eerste ski-pad van de berg, vanwaar je de hellingen kunt raken. Geniet tijdens het skiën van het prachtige uitzicht op de trotse Armeense besneeuwde bergtoppen. Na je skiplezier ga je naar het grootste meer in Armenië, het Sevan-meer, dat tijdens het winterseizoen gedeeltelijk bedekt is met ijs en een prachtig uitzicht heeft om te aanschouwen. Rij vervolgens richting het schiereiland Sevan om het oude kloostercomplex van Sevanavank te zien en bewonder de adembenemende panoramische uitzichten. Na uw bezoek aan het klooster springt u terug aan boord van uw comfortabele voertuig en keert u terug naar uw hotel in Yerevan.

Dagtrip naar Garni, Gegard en Sevanmeer vanuit Yerevan

5. Dagtrip naar Garni, Gegard en Sevanmeer vanuit Yerevan

Begin je dag vroeg om 9.30 uur. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Yerevan, maak je je eerste stop bij de Arc of Ararat, vertraag je en geniet je van het fantastische uitzicht op de berg Ararat. Ga verder naar de Garni Pagan-tempel en leer meer over de enige heidense tempel in Armenië. Verken de heidense tempel, een bekend symbool van het voorchristelijke Armenië dat werd omgebouwd tot een koninklijk zomerhuis. Ga voor je volgende stop naar het unieke door UNESCO beschermde Geghard-kloostercomplex, dat dateert uit de 13e eeuw. Je tour gaat verder naar Sevan Lake en Sevanavank. Stop hier en geniet van uw lunch bij Sevan Lake Iishkhan, een soort lokale forel, voordat u terugkeert naar Yerevan.

Yerevan: privétour naar het Sevanmeer en het kuuroord Dilijan

6. Yerevan: privétour naar het Sevanmeer en het kuuroord Dilijan

Bezoek Lake Sevan, 's werelds op een na grootste meer op grote hoogte op 1900 meter boven zeeniveau. Verken dit enorme bergmeer dat 5% van de oppervlakte van Armenië beslaat. Bewonder de prachtige turquoise wateren en het dramatische berglandschap nadat je de heuvel van het schiereiland hebt beklommen. Ga verder naar het kuuroord Dilijan in het Dilijan National Park, een beschermd gebied dat bekend staat om zijn serene meren, pittoreske heuvelpaden en vredige dorpjes. Woorden alleen kunnen de natuurlijke schoonheid van Dilijan niet beschrijven. Geniet van de beboste bergen en het milde klimaat van Dilijan. Maak een wandeling in het Old Dilijan Complex aan de historische Sharambeyan-straat. Vervolg vervolgens je reis naar Haghartsin, een sprookjesachtig middeleeuws klooster midden in het bos.

Stadstour Tsaghkadzor en Sevan Lake

7. Stadstour Tsaghkadzor en Sevan Lake

Maak je klaar om Tsaghkadzor Town, gelegen in de gelijknamige vallei, te verkennen. Deze stad wordt beschouwd als het meest ontwikkelde skigebied in het hele land. De naam Tsaghkadzor betekent "Het dal van bloemen of bloemenkloof" in het Armeens. Het is ook bekend als een belangrijk spa- en kuuroord. Bij aankomst in deze stad, zult u worden ingenomen door de majestueuze schoonheid in elke hoek. Later neemt u de kabelbaan en stapt u omhoog naar de top, van waaruit de prachtige sfeer en spectaculaire natuur van Tsaghkadzor zich ontvouwt. Geniet van de vogelvlucht van Tsaghkadzor Town en Teghenis Mount. De volgende stop is het turquoise Lake Sevan, de "Blauwe Parel" van Armenië. Maak een wandeling langs de oevers van dit prachtige meer en geniet van wat vrije tijd om de stranden te verkennen, of ontspan op een van de ligstoelen. Bezoek het Sevanavank-klooster, dat wordt beschouwd als een van de meest bezochte plaatsen en toeristische attractie in Armenië. Dit kloostercomplex werd gebouwd in de 9e eeuw. Het bestaat uit twee kerken, Surb Arakelots "Holy Apostles" en Surb Astvatsatsin "Holy Mother of God". Maak kennis met de geschiedenis van deze belangrijke site van de ervaren gids. Over het algemeen biedt deze reis naar het Sevanavank-klooster een unieke combinatie van de grootsheid van de natuur met de geschiedenis en architectuur. De tour eindigt later die avond met een terugkeer naar Yerevan City.

Yerevan: Echmiadzin, Zvartnots, Lake Sevan en Dilijan Tour

8. Yerevan: Echmiadzin, Zvartnots, Lake Sevan en Dilijan Tour

Nadat je van Yerevan bent vertrokken, ga je naar een van de meest beroemde bezienswaardigheden van het land: het prachtige meer Sevan. Sevan ligt op slechts een uur rijden van de hoofdstad Yerevan, op een hoogte van 1900 meter boven de zeespiegel en wordt omringd door een enorme bergketen. De tocht begint met het beklimmen van een trap naar het Sevan-schiereiland, een aangename ochtendtraining die zichzelf zal compenseren met een onvergetelijk panoramisch uitzicht op het meer van bovenaf. Je bezoekt ook het klooster van Sevanavank, gebouwd door de prinses Mariam om het leven van haar overleden echtgenoot in de 9e eeuw te eren. Sevanavank is ook de thuisbasis van een van de mooiste Amenaprkich (alle redders) Khachkars van Armenië. Vervolgens reis je naar het noorden van Armenië, waar je wordt omringd door prachtige natuur. Als u door de stad Dilijan reist, maakt u een stop bij het klooster van Gosh-Goshavank. De laatste bestemming tijdens deze reis is het klooster van Haghartsin, dat dateert uit de 10e-14e eeuw. De naam wordt vertaald als "het spel van de adelaar". Het landschap lijkt enigszins op een prachtig kunstwerk, met zowel het klooster als de natuur eromheen en biedt een adembenemend uitzicht.

Armenië: privétour naar Garni, Geghard en het Sevanmeer

9. Armenië: privétour naar Garni, Geghard en het Sevanmeer

Deze tour laat je kennismaken met de mysterieuze heidense geschiedenis van Armenië en legt de verspreiding en invloed van het christendom in de geschiedenis van het land uit. Bezoek de Tempel van Garni, de enige staande Grieks-Romeinse tempel in het hele post-Sovjetgebied. De tempel staat op een hoog plateau met uitzicht op de kloof van de Azat-rivier en herbergt een Romeins badhuis met een mozaïek gemaakt van 30.000 stukjes natuursteen. Het herbergt ook de ruïnes van het koninklijk paleis, dat dateert uit de 3e eeuw. Ga naar het kloostercomplex van Geghard. Het complex stamt uit de middeleeuwen en werd beschouwd als de Gouden Eeuw van de architectuur van het land. Bekijk de indrukwekkende kerk die recht uit massieve rots is gehouwen. Rijd naar het prachtige Sevanmeer, omgeven door een enorme bergketen. Beklim een trap naar het Sevan-schiereiland voor een onvergetelijk panoramisch uitzicht op het meer en bekijk het 9e-eeuwse klooster van Sevanavank. Sevanavank, gebouwd door prinses Mariam ter ere van haar overleden echtgenoot, is ook de thuisbasis van een van de mooiste Amenaprkich Khachkars van Armenië.

Privétour naar Khor Virap, Garni, Geghard en het meer van Sevan

10. Privétour naar Khor Virap, Garni, Geghard en het meer van Sevan

Hoewel er verschillende historische monumenten in Armenië zijn, is de oudste en meest bekende waarschijnlijk de bijbelse berg Ararat. Deze tour belooft spectaculaire uitzichten vanaf de plek die het dichtst bij de berg ligt. Het Khor Virap-klooster ligt op ongeveer een uur rijden van de hoofdstad Jerevan en biedt een geweldig uitzicht op het bepalende symbool van Armenië - de majestueuze Ararat. Khor Virap vertaalt zich als "diepe kerker", en werd gebouwd op de plaats van de voormalige koninklijke gevangenis, gelegen op de historische plek van Artashat. Het was precies deze gevangenis waarin ze Gregorius de Verlichter, de eerste Armeense katholiek, 13 jaar vasthielden. Daarom is het geen verrassing dat deze plek een van de meest heilige plekken is voor Armeniërs over de hele wereld. Deze tour laat je kennismaken met de exotische heidense geschiedenis van Armenië en laat je de latere ontwikkeling en verspreiding van het christendom in het land zien. De Garni-tempel (77 n.Chr.) Is de enige nog bestaande heidense tempel in het hele post-Sovjetgebied. De tempel staat op een hoog plateau met uitzicht op de kloof van de Azat-rivier. Het is ook de thuisbasis van het Romeinse badhuis met zijn mysterieuze mozaïek, gemaakt van 30.000 stukjes natuursteen, evenals de ruïnes van het koninklijk paleis, daterend uit de 3e eeuw na Christus Het kloostercomplex van Geghard is een andere historische plek die deel uitmaakt van deze privétour. Het complex is een weergave van het 13e-eeuwse Armenië, dat wordt beschouwd als de Gouden Eeuw van de architectuur van het land. Het meest verbazingwekkende is dat deze kerk recht in de vaste rots is uitgehouwen. Het prachtige meer Sevan ligt vlakbij, omgeven door een uitgestrekte bergketen. Na het beklimmen van een trap naar het schiereiland Sevan kunt u genieten van een onvergetelijk panoramisch uitzicht op het meer. Op de top staat een klooster, gebouwd door prinses Mariam ter ere van het leven van haar overleden echtgenoot in de 9e eeuw. Sevanavank is ook de thuisbasis van een van de mooiste Amenaprkich (alle redders) Khachkars van Armenië, een van de 13 zeldzaamste kruistonen die Jezus uitbeelden.

Sitemap Sevanmeer

Wil je alle activiteiten in Sevanmeer ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.