Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in het Engels te bekijken.
Dagtocht

Van Yerevan: Lake Sevan en Dilijan-dagtour

Activiteitenaanbieder: Hyur Service LLC

Van Yerevan: Lake Sevan en Dilijan-dagtour

Activiteitenaanbieder: Hyur Service LLC

Vanaf € 29,79 per persoon

Bezoek eerst Lake Sevan - een van de grootste zoetwatermeren op grote hoogte in Eurazië. Bewonder vervolgens Dilijan, vaak aangeduid als "Armeens Zwitserland" vanwege zijn fantastische natuurlijke bossen.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie. Meer informatie
Duur 10 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Tourgids
Engels, Russisch

Belevenis

Highlights
 • Bezoek het grootste zoetwatermeer op grote hoogte in Eurazië
 • Bewonder de bossen van het ‘Armeens Zwitserland’
 • Verken de meest populaire kloosters in Armenië
Volledige beschrijving
Breng een dag door met genieten van het prachtige natuurlijke landschap en de oude kloosters van het noordwesten van Armenië. Bekijk een vulkanisch meer omringd door bergen, bewonder het majestueuze Sevanavank-klooster aan het meer en zie hoe de natuur zich vermengt met de architectuur van het Haghartsin-klooster. Leer de verhalen van deze historische plaatsen in het Engels, Russisch en, afhankelijk van de beschikbaarheid, in het Armeens. De eerste stop is het Sevan-meer, dat op 1900 meter boven de zeespiegel een van 's werelds grootste zoetwatermeren op grote hoogte is. Het meer is van vulkanische oorsprong en wordt omringd door bergen van 3.000 meter en hoger. Bewonder het prachtige landschap en het kristalheldere water, evenals het middeleeuwse kerkcomplex dat in 874 op het schiereiland is gebouwd. De volgende stop is het Sevanavank-klooster, dat in 874 op het schiereiland werd gebouwd in opdracht van de dochter van koning Ashot Bagratuni, prinses Mariam. Het silhouet van de kerk tegen de achtergrond van het turquoise meer en de blauwe lucht zal zeker indruk maken. Ga verder naar Dilijan, een stad aan de oevers van de rivier de Aghstev, omringd door bergen en bossen. Dilijan heeft de faam van een kuuroord omdat de warme zon, frisse lucht en natuurlijke spa's een grote genezende invloed op mensen hebben. Neem een pauze om te lunchen in een gezellig nabijgelegen restaurant voordat je doorgaat naar het Goshavank-klooster, gesticht door de beroemde middeleeuwse wetenschapper Mkhitar Gosh. Het complex bestaat uit verschillende religieuze en seculiere gebouwen. Zorg ervoor dat je stopt en bewonder de

khachkar

(Armeense kruissteen) gelegen voor de basiliek. Een van de beroemdste Armeense symbolen, deze khachkar werd in 1291 gesneden door de bekwame meester Poghos. De laatste stop is het Haghartsin-klooster, gelegen in de bossen van de regio Tavush. Het werd gesticht in de 10e-11e eeuw en bestaat uit de kerken St. Grigor, St. Astvatsatsin (Heilige Moeder van God) en St. Stepanos. De enorme eik, die bijna even oud is als het klooster, maakt het hele tafereel compleet en is een geweldig voorbeeld van architectuur die door de jaren heen is vermengd met de natuur. Het klooster is onlangs gerenoveerd door de schenking van sjeik Dr. Sultan Bin Mohammad Al Qassimi, de heerser van Sharjah, die tijdens zijn bezoek onder de indruk was van het klooster. Na een dag vol ontdekkingen keert u terug naar het ontmoetingspunt in een busje met airconditioning.

Inbegrepen
 • Professionele gids die Russisch, Engels en Armeens spreekt
 • Vervoer met airconditioning
 • Lichte versnaperingen (flessen water en snoep)
 • Wifi
 • Lunch ($ 8-11)
 • Neem contante Drams mee: het is niet altijd mogelijk om de lunch in het restaurant met Credit Card te betalen.
Niet geschikt voor
 • Rolstoelgebruikers
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle vereiste beschermende materialen worden verstrekt
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je temperatuur wordt verplicht gecontroleerd

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Kom alsjeblieft 15-30 minuten voordat de activiteit begint naar het ontmoetingspunt om in te checken en om je voorkeursstoelen te selecteren.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen
 • Weersbestendige kleding

Goed om te weten

 • Deze tour omvat een klim van 200 treden naar Sevanavank en een wandeling van 600 meter de heuvel af naar Haghartsin
 • Stoelen staan niet van tevoren vast
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,9 /5

gebaseerd op 17 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • Vervoer
  4,3/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

It was an enjoyable tour although I could not understand why some people complained at the end. I am not the easiest person on the planet, and I enjoyed it! The tour guide was knowledgeable (I can't remember the name right now, a man with a name starting in S, maybe Samuel?), patient and friendly. The tour had a good pace although it was long - a good day out. The sightseeing was interesting. I went solo and met some interesting people too. Lunch was tasty and I could order a glass of good wine for a minimal fee. I suggest you go early as I arrived exactly on time and I did not have a good seat on the coach. Very good tour, recommended.

Verder lezen

29 augustus 2022

Vertalen

This is excellent value for money. The tour guide was really friendly and struck a good balance between giving information and not being annoyingly over-talkative. The itinerary is great and a lot is packed into one day. I would have liked to have spent more time in Dilijan is the only thing, we literally stopped for a photo and then continued. Lunch was also excellent (not included in the price but it was equivalent to about €10 for two courses + coffee).

Verder lezen

21 augustus 2022

Vertalen

Die Tour war gut organisiert, es war genug Zeit zum Besichtigen und es wurden ausreichend Informationen zu Besonderheiten der Klöster gegeben. Mir persönlich hat nicht gefallen, dass im Bus wirklich ununterbrochen Informationen gegeben wurden, auf zwei Sprachen, das hat auf Dauer sehr gestört. Dieselben Informationen hätten mir direkt an den Kirchen auch gereicht. Man braucht im Bus auch einmal Ruhe.

Verder lezen

4 augustus 2022

Vertalen

Product ID: 384665