Kies data

Dingen om te doen Sevilla

Verwacht bruisende pleinen, middeleeuwse sferen en Game of Thrones-locaties in de hoofdstad van Andalusië.

Sevilla: De beste dingen die je niet wil missen

Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

1. Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

Verken de rijke geschiedenis van Sevilla en bezoek twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: de kathedraal van Sevilla en het Alcazar. Maak gebruik van voorrangstoegang en kom meer te weten over beide locaties dankzij een deskundige gids. Bekijk eerst de prachtige kathedraal van Sevilla en zijn unieke architectuur. Geniet van voorrangstoegang en kom dankzij je gids alles te weten over de rijke en interculturele geschiedenis van deze heilige plaats. Beklim de Giralda, de klokkentoren van de kathedraal. Breng vervolgens een bezoek aan het Alcazar, en krijg inzicht in de verscheidenheid aan culturen en erfenissen die in Sevilla bestaan. Nadat je de wachtrij hebt overgeslagen, neemt de gids je mee op een aangename wandeling langs de sinaasappelbomen en mirten, en helpt je de nuances van de geschiedenis en cultuur van Sevilla te begrijpen.

Kathedraal van Sevilla en Giralda: ticket met voorrang

2. Kathedraal van Sevilla en Giralda: ticket met voorrang

Betreed de kathedraal van Sevilla met voorrangstoegang en verken de schatten binnenin. Bekijk werken van Goya en leer meer over het verhaal als je de audiogidsoptie kiest. Beklim de La Giralda-toren voor een spectaculair uitzicht over Sevilla. Ga de kathedraal binnen en zie het graf van Christopher Columbus voor de Puerta del Principe. Het monument herbergt de botten van de ontdekker, hoewel er nog steeds discussie is over de vraag of ze echt zijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de kathedraal en de Castiliaanse koning Fernando III, die Sevilla veroverde op de Almoravidische heersers en de 12e-eeuwse Grote Moskee bouwde. Ervaar deze indrukwekkende kathedraal zoals die nu bekend staat, bekend als de kathedraal van Santa María de la Sede. Betreed een van de grootste kerken ter wereld met opmerkelijke werken van Zurbaran, Murillo en Goya. Kom meer te weten over deze werken en meer, indien je de audiogidsoptie kiest.

Sevilla: entreeticket koninklijk paleis Alcázar

3. Sevilla: entreeticket koninklijk paleis Alcázar

Koop een kaartje voor het Koninklijk Alcázar van Sevilla, en bewonder het prachtige middeleeuwse islamitische paleis. Loop rond en bewonder de verbluffende architectuur en de prachtige tuinen. Het Koninklijke Alcázar van Sevilla, dat oorspronkelijk in 913 werd gebouwd als fort voor de Cordobaanse gouverneurs van Sevilla, is een verbazingwekkende samensmelting van christelijke en Moorse architectuur. Het werd in 1987 uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoedlocatie en is in de 11 eeuwen sinds de oprichting vele malen gerenoveerd. Kom meer te weten over de manier waarop de christelijke koning Fernando III zijn intrek heeft genomen in het Alcázar, toen hij in Sevilla gevangen zat in 1248, en hoe de verschillende monarchen het paleis als hoofdverblijf gebruikten. Ontdek ook de rol van het Alcázar als opnamelocatie voor de tv-serie Game of Thrones.

Sevilla: ticket voor live flamencodansshow in het theater

4. Sevilla: ticket voor live flamencodansshow in het theater

Ervaar de spannende dans van een live flamenco-optreden in een schitterend theater in Sevilla. Kijk hoe 6 artiesten van wereldklasse een verhaal van passie weven door middel van instrumentals, zang en dans, en dompel jezelf onder in de Andalusische cultuur. Ga op eigen gelegenheid naar het Teatro Flamenco Sevilla-theater en ga zitten in uw stoel om u voor te bereiden op de show, of kom iets eerder aan om te genieten van een drankje aan de bar. Luister naar de zachte melodie van gitaren die het live optreden beginnen terwijl het ritme begint te stromen. Bewonder de kleurrijke outfits van de dansers terwijl ze op het podium tollen totdat de flamenco zijn finale bereikt.

Sevilla: stadsboottocht door de rivier de Guadalquivir

5. Sevilla: stadsboottocht door de rivier de Guadalquivir

Ontdek de rivier de Guadalquivir, de enige bevaarbare rivier van Spanje. Je vertrekt vanuit het dok van de Marqués del Contadero en kunt gaan genieten van een ontspannende riviercruise. Kijk uit over de omgeving vanaf het dek van de moderne boot en zie verschillende delen van het historische en moderne Sevilla. Vaar onder historische bruggen door en kom langs de wijk Triana, de paviljoens van Expo 92, de Exposición Iberoamericana van 1929, de torens van het Plaza de España en verschillende kloosters. 

Sevilla: Koninklijke Alcazar, kathedraal en Giralda

6. Sevilla: Koninklijke Alcazar, kathedraal en Giralda

De beste manier om Sevilla te ontdekken is via de architectuur, de verhalen en de personages van de monumenten, die een essentieel onderdeel zijn van de geschiedenis van de stad. Tijdens deze tour met voorrang van 3 uur bezoek je de Alcázar, het oudste koninklijk paleis van Europa. Elke koning die ooit in het paleis woonde heeft zijn stempel op het geheel achtergelaten. Ga verder naar de Kathedraal van Sevilla voor het tweede deel van de tour. Bezoek het interieur en kom meer te weten over de belangrijke historische figuren die er begraven zijn. Bewonder werk van veel belangrijke kunstenaars. Zie de enorme glas-in-loodramen uit de 16e eeuw die de 5 schepen van de kathedraal verlichten. Bezoek de beroemde Moorse toren Giralda, een symbool van de stad.

Sevilla: Royal Alcázares Skip-the-Line toegang met audiotour

7. Sevilla: Royal Alcázares Skip-the-Line toegang met audiotour

Verken het Koninklijk Alcázares in je eigen tempo met een toegangsticket en een zelfgeleide audiotour. Wals langs de ticketlijnen met skip-the-line toegang en luister naar informatief commentaar terwijl je de historische bezienswaardigheden ontdekt. Ontvang je ticket per e-mail, download de app en maak je klaar om de geheimen van Sevilla's typische attractie te ontdekken. Vermijd de lange rijen en loop rechtdoor deze combinatie van historische gebouwen en vredige tuinen binnen. Zet je koptelefoon op om alles te weten te komen over de indrukwekkende Leeuwenpoort en de Patio de las Doncellas. Bewonder de Hal van Ambassadeurs, het machtscentrum in het Koninklijk Alcázares, terwijl je luistert naar verhalen en anekdotes uit de geschiedenis van de site die het resultaat zijn van diepgaand onderzoek. Bekijk attracties zoals de Hall of Justice, het House of Trade en de Hall of the Feast terwijl je in je eigen tempo verkent. Druk op pauzeren of terugspoelen zoals u wilt, omdat u profiteert van de flexibiliteit om uw audiotour herhaaldelijk en op elk gewenst moment voor of na uw bezoek te gebruiken.

Flamenco Dansmuseum: show met optioneel museumticket

8. Flamenco Dansmuseum: show met optioneel museumticket

Zie de nationale dans van Spanje tot leven gebracht tijdens een opwindend-authentieke flamenco-uitvoering, met een groep van deskundige dansers die hun vaardigheden laten zien op de 18e-eeuwse binnenplaats van het Flamenco Dansmuseum van Sevilla. Ga mee met de ritme tijdens de vurige ritmes en sensuele dansbewegingen van de volkskunst die een tijdloze traditie is geworden. Het Flamenco Dansmuseum van Sevilla heeft bezoekers en de lokale bewoners al tientallen jaren verrukt met zijn sensationele live-optredens. Ga naar één van de laatst overgebleven binnenplaatsen van Ecijanos in Sevilla en ervaar een extravaganza die je ademloos maakt. Trakteer jezelf  op een intieme uitvoering met traditionele Alegrías, lange treinjurken, kolkende sjaals en klikkende castagnetten, speciaal gechoreografeerd door de legendarische flamencodanseres en museumoprichter Cristina Hoyos. Met geweldige livemuziek, dramatische theatrale verlichting en een achtergrond van hangende stoelen en sinaasappelbomen, staat alles in deze ervaring garant voor een onvergetelijke nacht. Om het meeste uit je ervaring te halen, boek je de optie met een ticket voor de show en een bezoek aan het prachtige Flamenco Dansmuseum.

Sevilla: rondleiding Alcázar en kathedraal & toegang Giralda

9. Sevilla: rondleiding Alcázar en kathedraal & toegang Giralda

Ontmoet de gids op Plaza del Triunfo en ga naar de eerste stop van de rondleiding, het Alcázar van Sevilla. Je gaat het paleis met voorrang naar binnen en de rondleiding kan beginnen. Kom te weten hoe Moorse en christelijke stijlen werden gecombineerd om een paleis te creëren dat typerend is voor de Mudejár-architectuur. Ontdek de Patio de las Doncellas en de Salón de Embajadores, ook bekend uit de serie Game of Thrones. Bewonder het bijzondere houtsnijwerk en de kleurrijke tegels in islamitische stijl. Wandel vervolgens door de tuinen vol met sinaasappelbomen en vredige waterpartijen.  Ga vervolgens naar de kathedraal van Sevilla. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over de belangrijke rol van de kathedraal in de geschiedenis van de stad, en over de islamitische, laatgotische, renaissancistische en barokke invloeden in de architectuur.  Bewonder het prachtige 18e-eeuwse barokke altaarstuk en het sierlijke orgel. Je kunt ook het mausoleum bezoeken waar de overblijfselen van Christoffel Columbus zijn bijgezet.  Ten slotte leidt de gids je naar de Moorse Giralda-toren. Toen Spanje onder moslimheerschappij stond, werd vanaf deze toren de oproep tot gebed aangekondigd. Beklim de trappen en bewonder het spectaculaire uitzicht over Sevilla vanaf de top van de toren.  Je kunt kiezen voor een privétour of een tour met een kleine groep, afhankelijk van waar je naar op zoek bent.

Sevilla: Royal Alcazar, kathedraal & Giralda-torentour

10. Sevilla: Royal Alcazar, kathedraal & Giralda-torentour

Heb je weinig tijd en wil je alles in één dag ontdekken? Waarom één ding kiezen als je er twee kunt hebben? Selecteer onze combinatie en bespaar geld door een bezoek te brengen aan de kathedraal en het Koninklijk Alcazar: twee essentiële plaatsen om te ervaren in Sevilla, beide uitgeroepen tot werelderfgoed door Unesco in 1987. Ontdek Sevilla, een van de beroemdste steden ter wereld en bekend om zijn onvergelijkbare schoonheid en zijn grote historische gebeurtenissen, zowel politiek als economisch. U kunt ook genieten van het uitzicht op de monumenten vanaf plaatsen als Plaza del Triunfo en Plaza Virgen de los Reyes. We ontmoeten elkaar 20 minuten van tevoren op ons ontmoetingspunt waar we je voorstellen aan je officiële gids, we geven je de headsets (indien nodig) en we beginnen onze weg naar de grootste gotische kathedraal ter wereld. Eenmaal binnen laat u zich fascineren door de imposante geschiedenis van onze kathedraal. Na de rondleiding door de kathedraal en de Giralda-toren bezoeken we de prachtige paleizen van Koninklijk Alcázar van Sevilla.

Beschikbare activiteiten

392 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 25

Veelgestelde vragen over Sevilla

Welke topattracties zijn een must-see in Sevilla?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Sevilla?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Granada

Overzicht activiteiten in Sevilla

Wil je alle activiteiten in Sevilla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 55.111 beoordelingen

Het paleis was erg mooi. We hadden een ticket met tijdslot maar het was zo druk dat dit niet zoveel toegevoegde waarde had. Ze laten iedereen binnen dus iets te druk. Grootste teleurstelling was dat er geen enkele fontein in de tuin in werking was. Wat een domper. Juist de vele fonteinen geven de tuin glans. Niet eentje stond er aan. Viel dus enorm tegen

It's a very efficient way to get ticket.

Wat een indrukwekkend bouwwerk! Leuk om de Giralda te beklimmen over de hellingen en dan genieten van een prachtig uitzicht. Maar pas op je oren als de klok slaat!

de gids was heel erg vriendelijk en wist veel over de tapas te vertellen ook een beetje geschiedenis.

Het was niet zo druk. Ik heb echt kunnen genieten van Versailles en van de tuinen.

Heel mooi paleis met prachtige tuinen. Ontspannende en verrassend mooie uitstap.