Sevilla
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Sevilla

Sevilla: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Sevilla

Sevilla: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Een wandeling door Sevilla is een wandeling door de historie: van de Moorse invloed in de Middeleeuwen tot het toppunt van het Spaans kolonialisme en de rijkdom die dat met zich meebracht. Er is aardig wat te doen en te zien in Sevilla.

Alcázar van Sevilla
Foto: Elliott Brown@flickr (CC BY-SA 2.0)

Alcázar van Sevilla

Deze residentie van Moorse koningen werd in 930 gebouwd en ontwikkelde zich in de eeuwen die volgden. Met zijn mooie tuinen is het een ultiem voorbeeld van mudéjar-architectuur.

Kathedraal van Sevilla

Kathedraal van Sevilla

De op twee na grootste kerk ter wereld staat op de plek waar in de 12e eeuw de Alhomadmoskee stond. Sinds 1898 is het de laatste rustplaats van Christopher Columbus.

De Giralda

De Giralda

De [klokkentoren van de Kathedraal] (/giralda-l4544/) is meer dan 100 meter hoog en diende in de tijd van de moskee als minaret. Sinds de 16e eeuw staat op het bronzen vaandel 'geloof'.

Torre del Oro

Torre del Oro

Deze robuuste "Toren van Goud" aan de oever van de Guadalquivir was ooit bedekt met gouden tegels. Tegenwoordig vind je er het Marinemuseum, waar je leert over de Spaanse kolonisatie van het Amerikaanse continent.

María Luisa Park
Foto: Elliott Brown@flickr (CC BY-SA 2.0)

María Luisa Park

In 1929 was dit park aan de rivier het centrum van de Iberisch-Amerikaanse Expo. De perfecte plek om even uit te puffen op een warme zomerdag.

Plaza de España

Plaza de España

Dit plein werd voor de Expo gebouwd aan de rand van het María Luisa Park. Het complex in de vorm van een halve cirkel staat vol fonteinen en kleine kanaaltjes.

Algemeen Archief van de Indies

Algemeen Archief van de Indies

Het archief bevindt zich in het Casa Lonja de Mercaderes en stamt uit 1785. Er liggen 43.000 documenten die driehonderd jaar Spaanse kolonisatie illustreren.

Teatro de la Maestranza

Teatro de la Maestranza

Dit theater werd gebouwd voor de Expo van 1992. Er vinden hoofdzakelijk opera- en muziekvoorstellingen plaats, zoals de Spaanse operetten die bekend staan als Zarzeulas.

Museum voor de Schone Kunsten, Sevilla

In het museum uit 1839 zie je kunst van de Middeleeuwen tot de 20e eeuw. Bekijk meesterwerken van kunstenaars als Zurburán, Murillo en Goya.

Metropol Parasol

Dit wafelachtige gebouw zorgde voor de nodig controverse, maar al met al blies het leven in een uitgepufte buurt. Vanaf de top heb je panoramisch uitzicht over de stad; bij de grond zie je Romeinse en Moorse ruïnes.

Plan je bezoek aan Sevilla

Hoe veel dagen heb je nodig in Sevilla?

In vier volle dagen kun je de attracties van Sevilla ervaren zonder te hoeven haasten. Als je in de lente komt voor het Feria de Abril, neem dan wat meer tijd om van dit kleurrijke evenement te genieten. De Semana Santa (Heilige Paasweek) is ook een tijd in de stad die je een onvergetelijke ervaring zal bezorgen.

Openbaar vervoer in de stad

Sevilla heeft een bus- en metrosysteem, en er zijn overal taxi's. De hoofdattracties bevinden zich ook allemaal op loopafstand van elkaar. Als je in Triana slaapt of deze buurt wil verkennen, geen zorgen: daar komen de bus en metro ook.

Waar slaap je in Sevilla?

De wijk Santa Cruz is redelijk centraal, en alles wat er te zien is in Sevilla ligt vlakbij. Arenal is ook een goede optie, net als de voormalige Joodse wijk Triana aan de overkant van de rivier. Denk eraan dat sommige hotels een minimum van een week hanteren tijdens Semana Santa.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen maart en mei is het weer al lekker, dan laat de zomerdrukte nog op zich wachten en vinden er een paar geweldige festivals plaats.

Activiteiten in Sevilla

De must-see bezienswaardigheden in Sevilla

Steden in Spanje

Sitemap Sevilla

Wil je alle activiteiten in Sevilla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sevilla

Een fascinerende tour van een bekwame gids

In mei 2019 heb ik samen met mijn dochter op een zonnige dag een privé-fietstour bij Baja Bikes Servilla gedaan. Onze gids was negen jaar geleden uit Nederland vertrokken om in Servilla te gaan wonen en werken, de stad waar hij verliefd op was geworden. Die liefde heeft hij goed op ons overgebracht. Hij wist ons veel interessante en fascinerende dingen over de geschiedenis van Servilla te vertellen en beantwoordde al onze vragen vol enthousiasme. De gids heeft ons plekken laten zien die wij zelf niet hadden bezocht. Mijn dochter en ik raden iedereen aan om de reis in Servilla te beginnen met deze fietstour, zodat je de charme van de stad vanaf het begin ervaart en zodat je kunt bepalen welke plekken je later nog wilt bezoeken. Alles zien in Servilla in een paar dagen is onmogelijk, maar deze fietstour heeft ons een mooie samenvatting van de mooiste plekken gegeven.

Sevilla: 3 uur privé stadstour per e-bike Beoordeeld door Barbara, 06/04/2019

Leuke en mooie bezienswaardigheden met een woordje uitleg

Onze gids, Lorena, was een spontane dame die met een vleugje humor de geschiedenis van Sevilla, alsook van de monumenten, heeft toegelicht. De kathedraal en paleis was echter later op de dag zeer druk. Aan te raden om je rondleiding dus zo vroeg mogelijk te laten doorgaan. Er was ook genoeg tijd op zelf nog even in de kathedraal en Alcázar alleen rond te lopen en om de giralalda te beklimmen (35 verdiepingen + 17 trappen, maar perfect haalbaar)! Boeking ging zeer vlot en we hadden onmiddellijk onze digitale tickets.

Kathedraal en Giraldatoren fantastisch, gids racete door zijn verhaal.

Het trefpunt was goed aangegeven, gelukkig konden we wachten in de schaduw. Helaas ging onze gids (Henrique) heel snel, hij vertelde alles heel snel, hij racete door de Kathedraal, je had geen tijd om goed rond te kijken nadat hij zijn verhaal had verteld. De rondleiding zou een uur duren, met drie kwartier waren we klaar en konden we de Giraldatoren beklimmen (wat bijzonder was). Al met hal vertelde de gids wel goed, maar ging alles veel te snel.

Als je van tuinen en parken houdt, doe dan een andere rondleiding.

2,5 is toch een beetje te kort, voor al die bezienswaardigheden. De tour is zo samengesteld dat je aan het eind vrijgelaten wordt in de kathedraal en op eigen gelegenheid de Giraldi kan beklimmen. Maar liever had ik zo’n open einde gehad in de prachtige paleistuin van Alcázar, waarvoor nu maar 20 minuten beschikbaar waren.

Aanrader! Enthousiaste gids en goed verzorgde tour.

Een bus met airco vervoert je naar de verschillende locaties. Een enthousiaste gids vertelt je veel interessante weetjes. Als afsluiter krijg je lekkere tapas en een drankje naar keuze (proef zeker de Vino de Naranja).

Vanuit Sevilla: rondleiding Romeinse stad Itálica Beoordeeld door Natalie, 08/10/2019