Belevingen in

Sevilla

Verwacht bruisende pleinen, middeleeuwse sferen en Game of Thrones-locaties in de hoofdstad van Andalusië.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gratis annulering

Annuleer tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Sevilla: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Een wandeling door Sevilla is een wandeling door de historie: van de Moorse invloed in de Middeleeuwen tot het toppunt van het Spaans kolonialisme en de rijkdom die dat met zich meebracht. Er is aardig wat te doen en te zien in Sevilla.

 • Alcázar van Sevilla

  1. Alcázar van Sevilla

  Deze residentie van Moorse koningen werd in 930 gebouwd en ontwikkelde zich in de eeuwen die volgden. Met zijn mooie tuinen is het een ultiem voorbeeld van mudéjar-architectuur.

 • Kathedraal van Sevilla

  2. Kathedraal van Sevilla

  De op twee na grootste kerk ter wereld staat op de plek waar in de 12e eeuw de Alhomadmoskee stond. Sinds 1898 is het de laatste rustplaats van Christopher Columbus.

 • De Giralda

  3. De Giralda

  De [klokkentoren van de Kathedraal] (/giralda-l4544/) is meer dan 100 meter hoog en diende in de tijd van de moskee als minaret. Sinds de 16e eeuw staat op het bronzen vaandel 'geloof'.

 • Torre del Oro

  4. Torre del Oro

  Deze robuuste "Toren van Goud" aan de oever van de Guadalquivir was ooit bedekt met gouden tegels. Tegenwoordig vind je er het Marinemuseum, waar je leert over de Spaanse kolonisatie van het Amerikaanse continent.

 • María Luisa Park

  5. María Luisa Park

  In 1929 was dit park aan de rivier het centrum van de Iberisch-Amerikaanse Expo. De perfecte plek om even uit te puffen op een warme zomerdag.

 • Plaza de España

  6. Plaza de España

  Dit plein werd voor de Expo gebouwd aan de rand van het María Luisa Park. Het complex in de vorm van een halve cirkel staat vol fonteinen en kleine kanaaltjes.

 • Algemeen Archief van de Indies

  7. Algemeen Archief van de Indies

  Het archief bevindt zich in het Casa Lonja de Mercaderes en stamt uit 1785. Er liggen 43.000 documenten die driehonderd jaar Spaanse kolonisatie illustreren.

 • Teatro de la Maestranza

  8. Teatro de la Maestranza

  Dit theater werd gebouwd voor de Expo van 1992. Er vinden hoofdzakelijk opera- en muziekvoorstellingen plaats, zoals de Spaanse operetten die bekend staan als Zarzeulas.

 • 9. Museum voor de Schone Kunsten, Sevilla

  In het museum uit 1839 zie je kunst van de Middeleeuwen tot de 20e eeuw. Bekijk meesterwerken van kunstenaars als Zurburán, Murillo en Goya.

 • 10. Metropol Parasol

  Dit wafelachtige gebouw zorgde voor de nodig controverse, maar al met al blies het leven in een uitgepufte buurt. Vanaf de top heb je panoramisch uitzicht over de stad; bij de grond zie je Romeinse en Moorse ruïnes.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Sevilla?

  In vier volle dagen kun je de attracties van Sevilla ervaren zonder te hoeven haasten. Als je in de lente komt voor het Feria de Abril, neem dan wat meer tijd om van dit kleurrijke evenement te genieten. De Semana Santa (Heilige Paasweek) is ook een tijd in de stad die je een onvergetelijke ervaring zal bezorgen.

 • Openbaar vervoer in de stad

  Sevilla heeft een bus- en metrosysteem, en er zijn overal taxi's. De hoofdattracties bevinden zich ook allemaal op loopafstand van elkaar. Als je in Triana slaapt of deze buurt wil verkennen, geen zorgen: daar komen de bus en metro ook.

 • Waar slaap je in Sevilla?

  De wijk Santa Cruz is redelijk centraal, en alles wat er te zien is in Sevilla ligt vlakbij. Arenal is ook een goede optie, net als de voormalige Joodse wijk Triana aan de overkant van de rivier. Denk eraan dat sommige hotels een minimum van een week hanteren tijdens Semana Santa.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen maart en mei is het weer al lekker, dan laat de zomerdrukte nog op zich wachten en vinden er een paar geweldige festivals plaats.

Sightseeing in Sevilla

Möchten Sie alle Aktivitäten in Sevilla entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Wat anderen zeggen over Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 31.360 beoordelingen

The trip unfortunately started with some troubles because the tourcompany never got a notification of my booking, although I was in the system. Due to this I came to the pick up point there was no one to pick me up. But when I called them the lady on the phone saved the day. She called the tour guide and requested her to pick me up anyway in Sevilla. The guide, Montser, was supposed to give a Spanish and French tour (because I supposedly as English speaking guest) was not on the list. But she and the French guest were amazingly friendly and flexible enough to trade the French for English explanation. So eventually, I had an amazing tour after all! Great service, really nice tour, great explanation. Thank you!

Fantastic tour with a great guide, Andrés, who enthousiasticaly told history in such a charming way, detailed and background info, he knows so much about the history and the people who lived in the palace. I could listen for hours to his stories in well spoken English. The 90 minuten have flown, really great value for money. After the tour ee had a lovely walk in the gardens, peacocks strutting by, beautiful place!! In the shadow lovely seats to rest, my kids 17 and 14 also loved the tour. . I would recommend a bottle of water and sunscreen. Absolutely loved it!

Beautiful trip on the yacht Miarma, we really enjoyed it immensely, the service, the food and drinks were outstanding, very kind people. For me the best way to see the city and have a relaxing evening at the same time, loved it. Worth it!

Door covid moesten we lang wachten na de entree, en eenmaal in het gebouw mochten er niet stoppen. Gelukkig liep de gids langzaam en gaf ons zo de gelegenheid om foto's te maken.

geweldige gids die de tijd nam om alles te vertellen en te laten zien, zeker een aanrader