Sevilla
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Sevilla

Bekijk alle tours en activiteiten in Sevilla

Sevilla: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Een wandeling door Sevilla is een wandeling door de historie: van de Moorse invloed in de Middeleeuwen tot het toppunt van het Spaans kolonialisme en de rijkdom die dat met zich meebracht. Er is aardig wat te doen en te zien in Sevilla.

Foto: Elliott Brown@flickr (CC BY-SA 2.0)

Alcázar van Sevilla

Deze residentie van Moorse koningen werd in 930 gebouwd en ontwikkelde zich in de eeuwen die volgden. Met zijn mooie tuinen is het een ultiem voorbeeld van mudéjar-architectuur.

Kathedraal van Sevilla

De op twee na grootste kerk ter wereld staat op de plek waar in de 12e eeuw de Alhomadmoskee stond. Sinds 1898 is het de laatste rustplaats van Christopher Columbus.

De Giralda

De [klokkentoren van de Kathedraal] (/giralda-l4544/) is meer dan 100 meter hoog en diende in de tijd van de moskee als minaret. Sinds de 16e eeuw staat op het bronzen vaandel 'geloof'.

Torre del Oro

Deze robuuste "Toren van Goud" aan de oever van de Guadalquivir was ooit bedekt met gouden tegels. Tegenwoordig vind je er het Marinemuseum, waar je leert over de Spaanse kolonisatie van het Amerikaanse continent.

Foto: Elliott Brown@flickr (CC BY-SA 2.0)

María Luisa Park

In 1929 was dit park aan de rivier het centrum van de Iberisch-Amerikaanse Expo. De perfecte plek om even uit te puffen op een warme zomerdag.

Plaza de España

Dit plein werd voor de Expo gebouwd aan de rand van het María Luisa Park. Het complex in de vorm van een halve cirkel staat vol fonteinen en kleine kanaaltjes.

Algemeen Archief van de Indies

Het archief bevindt zich in het Casa Lonja de Mercaderes en stamt uit 1785. Er liggen 43.000 documenten die driehonderd jaar Spaanse kolonisatie illustreren.

Teatro de la Maestranza

Dit theater werd gebouwd voor de Expo van 1992. Er vinden hoofdzakelijk opera- en muziekvoorstellingen plaats, zoals de Spaanse operetten die bekend staan als Zarzeulas.

Museum voor de Schone Kunsten, Sevilla

In het museum uit 1839 zie je kunst van de Middeleeuwen tot de 20e eeuw. Bekijk meesterwerken van kunstenaars als Zurburán, Murillo en Goya.

Metropol Parasol

Dit wafelachtige gebouw zorgde voor de nodig controverse, maar al met al blies het leven in een uitgepufte buurt. Vanaf de top heb je panoramisch uitzicht over de stad; bij de grond zie je Romeinse en Moorse ruïnes.

Sevilla: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Sevilla?

In vier volle dagen kun je de attracties van Sevilla ervaren zonder te hoeven haasten. Als je in de lente komt voor het Feria de Abril, neem dan wat meer tijd om van dit kleurrijke evenement te genieten. De Semana Santa (Heilige Paasweek) is ook een tijd in de stad die je een onvergetelijke ervaring zal bezorgen.

Openbaar vervoer in de stad

Sevilla heeft een bus- en metrosysteem, en er zijn overal taxi's. De hoofdattracties bevinden zich ook allemaal op loopafstand van elkaar. Als je in Triana slaapt of deze buurt wil verkennen, geen zorgen: daar komen de bus en metro ook.

Waar slaap je in Sevilla?

De wijk Santa Cruz is redelijk centraal, en alles wat er te zien is in Sevilla ligt vlakbij. Arenal is ook een goede optie, net als de voormalige Joodse wijk Triana aan de overkant van de rivier. Denk eraan dat sommige hotels een minimum van een week hanteren tijdens Semana Santa.

Tips & informatie

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen maart en mei is het weer al lekker, dan laat de zomerdrukte nog op zich wachten en vinden er een paar geweldige festivals plaats.

Activiteiten in Sevilla

De must-see bezienswaardigheden in Sevilla

Sitemap Sevilla

Wil je alle activiteiten in Sevilla ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sevilla

Uitstekend verzorgd, de gids was erg gemotiveerd en regelde alles goed

De gids regelde alles uitstekend en zorgde ervoor dat we over op tijd waren en genoeg tijd hadden om alles te bekijken. Hij was zeer gemotiveerd ons iets over de geschiedenis van Andalusië te leren. De gids in het Alhambra viel goed in de groep, ik vond zijn grapjes wat te veel en te flauw.

Vanaf Sevilla: Alhambra en Albaicín Tour Beoordeeld door A,Pieter.A., 18-11-2016

Lola vertelt enthousiast over het Alcazar in Sevilla!

Het Alcazar in Sevilla is een prachtig paleis met 3 stromingen. Het christendom, jodendom en moslims. Het staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het heeft prachtige, rijk versierde zalen en de tuinen zijn 3x zo groot dan het paleis. Onzi gids Lola is een enthousiaste vertelster, ze geniet zelf ook echt van het paleis.

Sevilla: skip-the-line Alcázar-tour met gids Beoordeeld door Monikwe, 02-11-2016

Uitstekend om eerste indruk te krijgen van de stad

Leuke stadswandeling met voldoende informatie en met een vleugje humor gebracht door een enthousiaste gids. Beetje laat aanvangsuur aangezien de tocht 3 uur duurt.

Sevilla: Gratis Wandeltocht Van 3 uur Met Lokale Gids Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 26-08-2016

Professioneel, leerzaam onderhoedend met een persoonlijke touch.

Deze rondleiding onder begeleiding van gids José Antonio was ronduit fantastisch. 10 punten.

Monumenten van Sevilla: 2-uur durende tour met gids Beoordeeld door Jan, 22-06-2016

Het motto 'Feel the city'is prima waar gemaakt, een geweldig overzicht

De gids was super enthousiast en had veel kennis. Grote stad, dus veel gelopen en veel gezien. Echt een aanrader, maar neem bij warm weer voldoende te drinken mee en zorg voor goed schoeisel

Sevilla: Gratis Wandeltocht Van 3 uur Met Lokale Gids Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 02-05-2015

Sevilla
4.4
Gebaseerd op 647 beoordelingen van GetYourGuide-klanten