Sevilla Architectuur

Sevilla Architectuur: Onze meest aanbevolen

Sevilla: rondleiding Alcazar en Kathedraal & toegang Giralda

1. Sevilla: rondleiding Alcazar en Kathedraal & toegang Giralda

Ontmoet je gids op Plaza del Triunfo en ga naar de eerste halte, het Alcázar van Sevilla. Nadat je met voorrang het paleis bent binnengegaan, begint je rondleiding. Leer hoe Moorse en christelijke stijlen werden gecombineerd om een paleis te creëren dat typerend is voor de mudejararchitectuur. Ontdek de Patio de las Doncellas en de Salón de Embajadores, bekend van de serie Game of Thrones. Bewonder het ingewikkelde houtsnijwerk en de kleurrijke tegels in islamitische stijl. Wandel vervolgens door de tuinen vol met sinaasappelbomen en vredige waterpartijen.  Ga vervolgens naar de kathedraal van Sevilla. Tijdens je rondleiding kom je meer te weten over de belangrijke rol van de kathedraal in de geschiedenis van de stad, en over de islamitische, laatgotische, renaissance- en barokinvloeden in de architectuur.  Bewonder het prachtige 18e-eeuwse barokke altaarstuk en het sierlijke orgel. Je kunt ook het mausoleum bezoeken waar de overblijfselen van Christoffel Columbus zijn bijgezet.  Ten slotte leidt je gids je naar de Moorse Giralda-toren. De oproep tot gebed werd vanaf deze toren aangekondigd toen Spanje onder moslimheerschappij stond. Beklim de trappen en bewonder het spectaculaire uitzicht over Sevilla vanaf de top van de toren.  Kies tussen een privétour of een tour in kleine groep, afhankelijk van waar je naar op zoek bent.

Sevilla: voorrangsticket Koninklijk Paleis met rondleiding

2. Sevilla: voorrangsticket Koninklijk Paleis met rondleiding

Ontdek het voormalige paleis van de Moorse koningen van het islamitische Spanje op een rondleiding van het Alcázar van Sevilla. Het complex is uitgeroepen tot een UNESCO Werelderfgoedplaats in 1987 en is hoog aangeschreven om zijn culturele en harmonische elementen. Onderzoek deze unieke bezienswaardigheid door het verhaal van de legendarische 11e-eeuwse koning Muhammad ibn al-Abbad Mu'tamid en enkele personages die Spanje in het begin van de 19e eeuw verlichtten. Het oudste Europese koninklijke paleis is nog steeds in gebruik. Het Alcázar van Sevilla werd gebouwd door de Almohaden met schitterende Islamitische motieven. Latere bewoners voegden elementen uit de barok, renaissance en andere tijdperken toe. Zie de imposante Puerta del León (leeuwenpoort) en reis door verschillende paleizen, koninklijke vertrekken, binnenplaatsen en kapellen. Krijg meer informatie over enkele van de vele dynastieën van de plaats en zijn rol in de ontdekking van Amerika. Treed in de voetsporen van de oude helden en ontdek waarom het monument werd gekozen als locatie voor scènes in de tv-serie "Game of Thrones." Vervolgens kun je genieten van de schoonheid van de Alcázar-tuinen, waar bijna 200 verschillende plantensoorten uit de hele wereld gevonden kunnen worden.

Sevilla: voorrangsticket en rondleiding door Alcázar

3. Sevilla: voorrangsticket en rondleiding door Alcázar

Bezoek de parel van Sevilla en de oudste en meest complexe koninklijke residentie in gebruik in Europa. Alcázar staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is een uitdrukking van de diverse culturen die in de geschiedenis van de stad voorkomen. Je ontdekt Alcázar, waar Roman, Visigoth en Arabische Sevilla floreerden en je bezoekt deze residentie van koningen op een 1,5-uur durende rondleiding met voorrang met een officiële gids. Bezoek deze koninklijke residentie tijdens een 1,5 uur durende rondleiding met een officiële gids. Bewonder de prachtige tuinen die 7 hectare beslaan en zijn botanische soorten van over de hele wereld. Alcázar is één van de top 6 bezochte monumenten in Spanje. Aan het einde van de rondleiding heb je vrije tijd om door te brengen in de tuinen of paleizen.

Sevilla: Koninklijke Alcazar, kathedraal en Giralda

4. Sevilla: Koninklijke Alcazar, kathedraal en Giralda

De beste manier om Sevilla te ontdekken is via de architectuur, de verhalen en de personages van de monumenten, die een essentieel onderdeel zijn van de geschiedenis van de stad. Tijdens deze tour met voorrang van 3 uur bezoek je de Alcázar, het oudste koninklijk paleis van Europa. Elke koning die ooit in het paleis woonde heeft zijn stempel op het geheel achtergelaten. Ga verder naar de Kathedraal van Sevilla voor het tweede deel van de tour. Bezoek het interieur en kom meer te weten over de belangrijke historische figuren die er begraven zijn. Bewonder werk van veel belangrijke kunstenaars. Zie de enorme glas-in-loodramen uit de 16e eeuw die de 5 schepen van de kathedraal verlichten. Bezoek de beroemde Moorse toren Giralda, een symbool van de stad.

Sevilla: Royal Alcázares Skip-the-Line toegang met audiotour

5. Sevilla: Royal Alcázares Skip-the-Line toegang met audiotour

Verken het Koninklijk Alcázares in je eigen tempo met een toegangsticket en een zelfgeleide audiotour. Wals langs de ticketlijnen met skip-the-line toegang en luister naar informatief commentaar terwijl je de historische bezienswaardigheden ontdekt. Ontvang je ticket per e-mail, download de app en maak je klaar om de geheimen van Sevilla's typische attractie te ontdekken. Vermijd de lange rijen en loop rechtdoor deze combinatie van historische gebouwen en vredige tuinen binnen. Zet je koptelefoon op om alles te weten te komen over de indrukwekkende Leeuwenpoort en de Patio de las Doncellas. Bewonder de Hal van Ambassadeurs, het machtscentrum in het Koninklijk Alcázares, terwijl je luistert naar verhalen en anekdotes uit de geschiedenis van de site die het resultaat zijn van diepgaand onderzoek. Bekijk attracties zoals de Hall of Justice, het House of Trade en de Hall of the Feast terwijl je in je eigen tempo verkent. Druk op pauzeren of terugspoelen zoals u wilt, omdat u profiteert van de flexibiliteit om uw audiotour herhaaldelijk en op elk gewenst moment voor of na uw bezoek te gebruiken.

Kathedraal van Sevilla en Giralda: ticket met voorrang

6. Kathedraal van Sevilla en Giralda: ticket met voorrang

Betreed de kathedraal van Sevilla met voorrangstoegang en verken de schatten binnenin. Bekijk werken van Goya en leer meer over het verhaal als je de audiogidsoptie kiest. Beklim de La Giralda-toren voor een spectaculair uitzicht over Sevilla. Ga de kathedraal binnen en zie het graf van Christopher Columbus voor de Puerta del Principe. Het monument herbergt de botten van de ontdekker, hoewel er nog steeds discussie is over de vraag of ze echt zijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de kathedraal en de Castiliaanse koning Fernando III, die Sevilla veroverde op de Almoravidische heersers en de 12e-eeuwse Grote Moskee bouwde. Ervaar deze indrukwekkende kathedraal zoals die nu bekend staat, bekend als de kathedraal van Santa María de la Sede. Betreed een van de grootste kerken ter wereld met opmerkelijke werken van Zurbaran, Murillo en Goya. Kom meer te weten over deze werken en meer, indien je de audiogidsoptie kiest.

Sevilla: Alcázar, kathedraal en Giralda-tour met kaartjes

7. Sevilla: Alcázar, kathedraal en Giralda-tour met kaartjes

Profiteer van een rondleiding met voorrangstoegang voor zowel het Alcázar als de kathedraal die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Luister naar fascinerende feiten van je gids en zie Santa Cruz en de beroemde klokkentoren. Ontmoet je gids en vertrek vervolgens op je sightseeing-avontuur. De eerste stop van de dag is het Koninklijk Alcázar van Sevilla. Geniet van skip-the-line toegang en besteed vervolgens 1 uur en 15 minuten aan het verkennen van dit historische monument. Binnen zie je het indrukwekkende Mudejar-paleis, het gotische paleis en de Stucco Courtyard, en dwaal je vervolgens door de uitgestrekte tuinen. Leer tijdens je verkenning over de geschiedenis van het monument en de prominente figuren die hier ooit hebben gewoond. Ga vervolgens naar de kathedraal van Sevilla en bewonder de architectuur van dit door UNESCO beschermde monument. Geniet van een wandeling rond de beroemde Patio de los Naranjos en bekijk vervolgens het graf van de beroemde reiziger, Christopher Columbus. Loop door de levendige wijk Santa Cruz. Beëindig de tour bij de Giralda, de beroemde klokkentoren van de stad.

Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

8. Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

Verken de rijke geschiedenis van Sevilla door twee van de belangrijkste plekken van de stad te bezoeken: de Kathedraal van Sevilla en het Koninklijk Paleis. Bekijk eerst de pracht van de Kathedraal van Sevilla en haar unieke architectuur. Kom dankzij je gids van alles te weten over de rijke een multiculturele geschiedenis van deze heilige plaats. Beklim de Giralda, de klokkentoren van de kathedraal. Bezoek daarna het Koninklijk Paleis en ontdek hoe verschillende culturen Sevilla gevormd hebben. Je gids neemt je hier mee op een prettige wandeling door de sinaasappelbomen en mirte en legt de nuances van de geschiedenis en cultuur van Sevilla aan je uit.

Sevilla: voorrangsticket Alcázar met rondleiding

9. Sevilla: voorrangsticket Alcázar met rondleiding

Ontdek een van de bijzonderste bouwwerken in Spanje tijdens een 1,5 uur durende rondleiding door het Alcázar van Sevilla. Je ontmoet je gids op de Plaza del Triunfo en omzeilt de wachtrijen voor het gebouw dat in 913 werd gebouwd door de Cordobaanse gouverneurs van Sevilla. Kom meer te weten over de geschiedenis van het paleis en hoe het in 11 eeuwen tijd uitgebreid is. Je betreedt het weelderige complex en bekijkt de luxueuze uitbouw van de Almohaden die het gebouw in de 12e eeuw in een fort veranderden. Maak een reis door de tijd terwijl je luistert naar verhalen over de christelijke Fernando III die verhuisde naar het paleis toen hij in 1248 in Sevilla gevangen werd genomen. Je bekijkt de architectuur die herinnert aan de Moorse moslimheersers, regeringsbeambten, hofbedienden en koninklijke garde. Verwonder je over de schitterendste voorbeelden van Mudéjar-architectuur op het Iberisch Schiereiland. Het paleis en de tuinen vragen er om met alle zintuigen beleefd te worden: van het geluid van de fonteinen, de geuren van de bloemen, tot het gedetailleerde pleister- en balkenwerk van de Mudéjar in het Patio del León.

Vanuit Sevilla: Romeinse stad Italica & middeleeuws klooster

10. Vanuit Sevilla: Romeinse stad Italica & middeleeuws klooster

Vertrekvanuit Sevilla en reis een paar minuten noordwaarts naar het dorp Santiponce, de locatie van één van de belangrijkste en grootste Romeinse ruïnes in Spanje. Na aankomst bij de goed bewaarde ruïnes van de Romeinse stad Italica ontdek je prachtige voorbeelden van Romeinse architectuur, mozaïekwerk en infrastructuur. De Romeinse nederzetting Italica is de oudste Romeinse nederzetting in Spanje. De stad diende als belangrijke militaire buitenpost en werd in 206 v.Chr. gesticht door generaal Publius Cornelius Scipio als vestigingsplaats voor soldaten die gewond raakten tijdens de slag van Illipa. De naam verwijst naar de eerste kolonisten die uit Italië kwamen en het was de geboorteplaats van Marcus Ulpius Trajanus (53 n.C.) en zijn opvolger, Aelius Hadrianus (76 n.C.). Je bewondert het enorme amfitheater met 25.000 zitplaatsen, één van de grootste in het Romeinse rijk. Dwaal door de tunnels waar de gladiatoren hebben rondgelopen en betreed de kooien waar de leeuwen ondergebracht werden. In het midden van de arena is een grote put die bedekt is geweest met een houten structuur, die werd gebruikt tijdens gladiatoren- en wilde dieren-gevechten.  Afleveringen van de Game of Thrones-tv-serie werden gefilmd in en rond de Romeinse ruïnes van Itálica. Het Romeinse amfitheater was de locatie van de drakenkuil, waar in seizoen 7 een aantal personages een belangrijke bijeenkomst hielden. Na het bezoek van Italica bezoek je het klooster van San Isidoro del Campo, een middeleeuws fort uit de Mudejar, gotiek en barok. Hierna wordt je weer teruggebracht naar Sevilla.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
180 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 12

Veelgestelde vragen over Sevilla

Welke topattracties zijn een must-see in Sevilla?

De topattracties in Sevilla zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Sevilla?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Córdoba

Sitemap Sevilla

Wil je alle activiteiten in Sevilla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 7.094 beoordelingen

Geweldige gids, maakte de toch al indrukwekkende kathedraal en Alcázar extra leuk. Voor geen goud willen missen

Echt een aanrader om te bekijken. Ook wel wanstaltig om te zien hoe rijk de kerk is en er zoveel armoede is.

Super leuk en gaaf om allemaal te zien. En wat een top gids.

leuke tour, gids was grappig en vertelde veel verhalen

super eenvoudig toegang regelen. Prachtige beleving