Kies data
Sevilla

Kerken & kathedralen

Sevilla Kerken en kathedralen: Onze meest aanbevolen

Kathedraal van Sevilla en Giralda: ticket met voorrang

1. Kathedraal van Sevilla en Giralda: ticket met voorrang

Betreed de kathedraal van Sevilla met voorrangstoegang en verken de schatten binnenin. Bekijk werken van Goya en leer meer over het verhaal als je de audiogidsoptie kiest. Beklim de La Giralda-toren voor een spectaculair uitzicht over Sevilla. Ga de kathedraal binnen en zie het graf van Christopher Columbus voor de Puerta del Principe. Het monument herbergt de botten van de ontdekker, hoewel er nog steeds discussie is over de vraag of ze echt zijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de kathedraal en de Castiliaanse koning Fernando III, die Sevilla veroverde op de Almoravidische heersers en de 12e-eeuwse Grote Moskee bouwde. Ervaar deze indrukwekkende kathedraal zoals die nu bekend staat, bekend als de kathedraal van Santa María de la Sede. Betreed een van de grootste kerken ter wereld met opmerkelijke werken van Zurbaran, Murillo en Goya. Kom meer te weten over deze werken en meer, indien je de audiogidsoptie kiest.

Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

2. Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

Verken de rijke geschiedenis van Sevilla door twee van de belangrijkste plekken van de stad te bezoeken: de Kathedraal van Sevilla en het Koninklijk Paleis. Bekijk eerst de pracht van de Kathedraal van Sevilla en haar unieke architectuur. Kom dankzij je gids van alles te weten over de rijke een multiculturele geschiedenis van deze heilige plaats. Beklim de Giralda, de klokkentoren van de kathedraal. Bezoek daarna het Koninklijk Paleis en ontdek hoe verschillende culturen Sevilla gevormd hebben. Je gids neemt je hier mee op een prettige wandeling door de sinaasappelbomen en mirte en legt de nuances van de geschiedenis en cultuur van Sevilla aan je uit.

Sevilla: kathedraal en Giralda-toren, rondleiding en tickets

3. Sevilla: kathedraal en Giralda-toren, rondleiding en tickets

Bezoek de grootste gotische kathedraal ter wereld en de bijbehorende toren op deze rondleiding van 1 uur. Loop langs de rijen om meteen te beginnen aan je rondleiding. De bouw van de kathedraal begon in 1401 en werd 150 jaar later afgerond. Beklim de 35 hellingen van La Giralda. Bewonder de 81 glas-in-loodramen. Zie meesterwerken van kunstenaars als Alejo Fernández, Pedro Roelas, Murillo, Velázquez, Zurbarán, Valdés Leal en Goya. In 1987 is de Kathedraal van Sevilla opgenomen in het UNESCO Werelderfgoed. Geen wonder: de kerk is een plek vol kunst en historie.

Sevilla: rondleiding door kathedraal met voorrangstoegang

4. Sevilla: rondleiding door kathedraal met voorrangstoegang

De kathedraal van Sevilla, gebouwd in de 15e eeuw op de locatie van een 12e-eeuwse moskee, is een van de grootste en meest indrukwekkende kerken ter wereld. Tijdens deze rondleiding van 1 uur verwonder je je over het spectaculaire gouden altaarstuk en de enorme kunstcollectie. De kroon op het kathedraalcomplex van Sevilla is de beroemde klokkentoren Giralda. De toren, die een hoogte van 98 meter bereikt, werd gebouwd als een minaret aan het einde van de 12e eeuw. Je komt meer te weten over de oorsprong van het complex als een Arabische moskee en ziet verder bewijsmateriaal op de binnenplaats van de wassing. Verken de collectie belangrijke kunstwerken uit meerdere eeuwen die de 44 kapellen van de kathedraal en het midden van het middenschip versieren. Aan het einde van de tour neem je afscheid van je gids en klim je naar de top van de Giralda-toren om van het fantastische uitzicht op de stad te genieten.

Sevilla: Kathedraal, Giralda & Alcázar rondleiding van 4 uur

5. Sevilla: Kathedraal, Giralda & Alcázar rondleiding van 4 uur

Luister naar het verhaal achter de kathedraal van Sevilla en het prachtige Alcázar van een deskundige gids tijdens een rondleiding van 3 uur door de wijk Santa Cruz. Reis onderweg door de Arabische, christelijke en Romeinse geschiedenis van de stad. Treed binnen de indrukwekkende muren van het Alcázar, het oudste paleis in Europa, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt door de Spaanse monarchie, maar oorspronkelijk door de islamitische Moren was gebouwd. Bewonder de grootsheid van de kathedraal van Sevilla, die op de plaats van een grote moskee werd gebouwd. Bekijk de Giralda, de klokkentoren die tijdens het bewind van de Almohaden-dynastie als een minaret werd gebouwd. Wandel door de smalle steegjes van de oude Joodse wijk en meer. 

Sevilla: Alcázar, kathedraal en Giralda-tour met kaartjes

6. Sevilla: Alcázar, kathedraal en Giralda-tour met kaartjes

Profiteer van een rondleiding met voorrangstoegang voor zowel het Alcázar als de kathedraal die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Luister naar fascinerende feiten van je gids en zie Santa Cruz en de beroemde klokkentoren. Ontmoet je gids en vertrek vervolgens op je sightseeing-avontuur. De eerste stop van de dag is het Koninklijk Alcázar van Sevilla. Geniet van skip-the-line toegang en besteed vervolgens 1 uur en 15 minuten aan het verkennen van dit historische monument. Binnen zie je het indrukwekkende Mudejar-paleis, het gotische paleis en de Stucco Courtyard, en dwaal je vervolgens door de uitgestrekte tuinen. Leer tijdens je verkenning over de geschiedenis van het monument en de prominente figuren die hier ooit hebben gewoond. Ga vervolgens naar de kathedraal van Sevilla en bewonder de architectuur van dit door UNESCO beschermde monument. Geniet van een wandeling rond de beroemde Patio de los Naranjos en bekijk vervolgens het graf van de beroemde reiziger, Christopher Columbus. Loop door de levendige wijk Santa Cruz. Beëindig de tour bij de Giralda, de beroemde klokkentoren van de stad.

Sevilla: wandeltocht door de oude Joodse wijk van Santa Cruz

7. Sevilla: wandeltocht door de oude Joodse wijk van Santa Cruz

Voltooi je reis naar Sevilla door een wandeling te maken door het pittoreske labyrint van smalle straatjes in de wijk Santa Cruz. Dit gebied, de voormalige Joodse wijk, is het toeristische hart van de stad. Ontmoet je officiële gids in het stadscentrum en betreed de buurt tijdens een kleine groepsreis. Leer hoe een oude Sefardische gemeenschap gedurende vele eeuwen in dit gebied woonde. Loop op dezelfde plaatsen waar de Spaanse barokschilder Bartolomé Esteban Murillo ooit stapte. Wandel langs tapasbars met octopus en Iberische ham, met sinaasappelbomen omzoomde pleinen en winkels met souvenirs, handwerk en keramiek. Bekijk de gotische kathedraal en passeer het Real Alcázar, een Moors-renaissancistisch paleis met weelderige tuinen. Ontdek geheime, verleidelijke gangen en de best bewaarde verborgen juweeltjes van de stad terwijl je volledig wordt ondergedompeld in deze levendige buurt.

Van Sevilla: dagtour door Cordoba en moskee-kathedraal

8. Van Sevilla: dagtour door Cordoba en moskee-kathedraal

Je vertrekt vanuit Sevilla voor een 1,5 uur durende, schilderachtige rit naar Córdoba, waarbij je onderweg prachtige plekken passeert. Vervolgens kom je aan in de stad, die ooit, vanwege de culturele schatten en vele bibliotheken, medische scholen en universiteiten, als het licht van de wereld werd beschouwd. In de 8e eeuw werd de stad veroverd door de islamitische legers, waarna het de hoofdstad van het Islamitische Emiraat en het Kalifaat van Córdobaat werd, dat vooral onder de tweede kalief, Al-Hakam II, opbloeide. Bewonder de Mezquita van Córdoba met je voorrangsticket en zie de gouden mozaïeken en eindeloze rijen aan rood-wit gestreepte bogen. Wandel langs honderden gestreepte suikerrietzuilen en neem de kerkelijke elegantie van de Moorse moskee in je op. Bekijk de elegante koepels terwijl je gids boeiend vertelt over Córdoba's beroemdste bezienswaardigheid. Daarna ga je naar het Alcázar de los Reyes Cristianos waar je over de verschrikkelijke geschiedenis van deze plek als de zetel van de Spaanse Inquisitie leert en de prachtige tuinen bewondert. Loop vervolgens door de smalle straatjes van de Joodse wijk en zie de witgekalkte huizen vol bloemen. Ontdek de enige synagoge van Andalusië en wandel over de Calle de las Flores om een van de mooiste straten van Córdoba te bekijken. Profiteer van wat vrije tijd om in je eentje rond te lopen, te winkelen en te genieten van een traditionele lunch. Vervolgens rijd je terug naar Sevilla, waar je wordt afgezet bij je hotel.

Sevilla: gedeelde of privétour met de Segway

9. Sevilla: gedeelde of privétour met de Segway

Begin je 75 minuten durende Segway-ervaring met een introductie bij het kantoor van de lokale aanbieder. Ontvang een veiligheidsbriefing van je gids en leer hoe je het vervoermiddel kunt gebruiken. Na enige tijd oefenen en wanneer je vertrouwd bent geraakt met de Segway, ga je op pad. Verheug je op een panoramische tour en ontdek bezienswaardigheden zoals Giralda, de kathedraal, het Archivo General de Indias, het Alcázar, Puerta de Jerez, het Hotel Alfonso XIII, de Plaza de Espana, de oude tabaksfabriek, het Parque Maria Luisa, het Palacio de San Telmo, de Torre del Ore en de rivier de Guadalquivir. Op interessante locaties kom je meer te weten over de bezienswaardigheid van je gids die ook foto's van je neemt. Deze activiteit is beschikbaar als groepstour en als privétour.

Sevilla In One Day

10. Sevilla In One Day

Geniet van een dag en bezoek het Real Alcázar van Sevilla, de karakteristieke wijk Santa Cruz en de kathedraal van Sevilla. Bekijk andere belangrijke hoogtepunten van de stad, zoals het Spaanse plein, Torre del Oro en nog veel meer. Het Alcázar van Sevilla is een van de oudste paleizen die wereldwijd in gebruik is. Dit paleis heeft verschillende stadia in de tijd doorlopen, van het einde van de elfde eeuw tot vandaag. De muren hebben de invloed gezien van verschillende culturen die door Sevilla zijn gegaan. Ontdek deze trouwe getuige van de geschiedenis van Sevilla, gekenmerkt door de diversiteit aan culturen en erfenissen die in de stad hebben geleefd. Als je door de uitgestrekte trottoirs van oranje en mirte loopt, ga je naar een andere tijd en een ander tijdperk. Ontdek vervolgens de wijk Santa Cruz. Gemakkelijk de drukste en meest populaire, loop door typische smalle straatjes, statige huizen, sprankelende fontein en alle charme en legendes eromheen. De historische kathedraal van Sevilla is de christelijk-gotische kathedraal met het grootste gebied ter wereld. De UNESCO verklaarde in 1987 door het Real Alcázar en Archivo de Indias, Erfgoed mensheid. Volgens de overlevering begon de bouw in 1401, hoewel er geen bewijsstukken zijn voor de start van de werkzaamheden tot 1433. De bouw werd uitgevoerd op de plaats na de sloop van de oude Aljama-moskee van Sevilla, waarvan de minaret (de Giralda) worden behouden en de Patio de los Naranjos. Leer Sevilla echt kennen door de stad nog dieper te verkennen. Ontdek op het Spaanse plein een beroemd icoon van de stad en geniet van de plek waar de lokale bevolking en toeristen zich vermengen. Stop vervolgens en bewonder de Torre del Oro, een 36 meter hoge toren op de linkeroever van de rivier de Guadalquivir. Nadat je de rivier hebt bewonderd, ontdek je de arena, vaak de Real Maestranza de Caballeria de Sevilla genoemd, de thuisbasis van de stierengevechten. Ga dan naar een van de drukste pleinen van de stad, het Salvadorplein. Kijk eens goed naar de op een na grootste tempel van Sevilla, de kerk van El Salvador. Bekijk oude winkels in Sierpes Street, denk na over de Metropol Parasol, voordat u uiteindelijk het Real Alcazar de Sevilla bereikt. Als een van de oudste paleizen die nog steeds wereldwijd in gebruik zijn, heeft het vele stadia in de tijd doorgemaakt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
44 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 44

Veelgestelde vragen over Kerken en kathedralen in Sevilla

Welke andere activiteiten dan Kerken en kathedralen zijn de moeite waard in Sevilla?

Sitemap Sevilla

Wil je alle activiteiten in Sevilla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 7.903 beoordelingen

Zeer interessant en zeer boeiend bezoek. De tour duurt ongeveer 3 uur en stelt je in staat om de kathedraal, de giralda en het Alcazar van Sevilla te bezoeken. De zeer bekwame gids was in staat om ons langs de hele route te begeleiden en het bezoek te verrijken met veel echt interessante bezienswaardigheden.

Het uitzicht vanaf de toren over Sevilla is adembenemend. Maar je moet voorzichtig zijn, want plotseling begonnen de klokken te luiden en het bonkte in je oren ‍ De kathedraal is geweldig. Neem voldoende tijd om alles te zien.

Uitleg is duidelijk door de goed Engels sprekende gids. Alleen klopte de duur vd rondleiding niet Het was maar 1 uur ipv 1,5 u die beloofd werd

Prachtige kathedraal en fantastisch uitzicht over heel Sevilla vanaf de Giralda. Zeker een aanrader!

Geweldig zo mooi. Fijn dat ww dit met een gids gedaan hebben.