Sevilla
Kerken en kathedralen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sevilla Kerken en kathedralen: Onze meest aanbevolen

 • Kathedraal van Sevilla en Giralda: ticket met voorrang

  1. Kathedraal van Sevilla en Giralda: ticket met voorrang

  Betreed de kathedraal en ga naar de tombe van Christoffel Columbus, voor de Puerta del Principe. Het monument bevat de overblijfselen van de ontdekkingsreiziger, hoewel er nog steeds discussie bestaat over of de botten in de tombe nu wel of niet echt van hem zijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de kathedraal, die teruggaat tot in de 15e eeuw. In 1248 veroverde de Castilliaanse koning Ferdinand III Sevilla op de Almohaden en veranderde hun grote moskee uit de 12e eeuw in een kerk. 153 jaar later besloten de bestuurders van de stad om de moskee, die in 1356 beschadigd was geraakt tijdens een aardbeving, te vervangen. Dit resulteerde in de grootse kathedraal die je vandaag de dag kunt zien en die officieel bekend staat als de Catedral de Santa María de la Sede. Het is een van de grootste kerken ter wereld en bevat belangrijk werk van Zurbaran, Murillo, Goya en andere kunstenaa...

  Was een goede manier om zonder wachtrij de kathedraal, op eigen gelegenheid, te bekijken.

 • Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

  2. Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

  Verken de rijke geschiedenis van Sevilla door twee van de belangrijkste plekken van de stad te bezoeken: de Kathedraal van Sevilla en het Koninklijk Paleis. Bekijk eerst de pracht van de Kathedraal van Sevilla en haar unieke architectuur. Kom dankzij je gids van alles te weten over de rijke een multiculturele geschiedenis van deze heilige plaats. Beklim de Giralda, de klokkentoren van de kathedraal. Bezoek daarna het Koninklijk Paleis en ontdek hoe verschillende culturen Sevilla gevormd hebben. Je gids neemt je hier mee op een prettige wandeling door de sinaasappelbomen en mirte en legt de nuances van de geschiedenis en cultuur van Sevilla aan je uit.

  Veel gezien en genoten van de veelzijdigheid, al met al bijna 3 uur rondgeleid incl beklimming toren. Was de moeite waard.

 • Sevilla: Alcázar, kathedraal en Giralda-tour met kaartjes

  3. Sevilla: Alcázar, kathedraal en Giralda-tour met kaartjes

  Ontmoet je gids en ga vervolgens op pad voor je sightseeing-avontuur. De eerste stop van de dag is het Royal Alcázar van Sevilla. Geniet van toegang zonder wachtrij en breng vervolgens 1 uur en 15 minuten door met het verkennen van dit historische monument. Bekijk binnen het indrukwekkende Mudejar-paleis, het gotische paleis en de stucwerkbinnenplaats en wandel vervolgens door de uitgestrekte tuinen. Leer tijdens je verkenning over de geschiedenis van het monument en de prominente figuren die hier ooit woonden. Ga vervolgens naar de kathedraal van Sevilla en bewonder de architectuur van dit monument dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Geniet van een wandeling rond de beroemde Patio de los Naranjos en bekijk vervolgens het graf van de beroemde reiziger, Christoffel Columbus. Beëindig de tour bij de Giralda, de beroemde klokkentoren van de stad.

 • Sevilla: rondleiding door kathedraal met voorrangstoegang

  4. Sevilla: rondleiding door kathedraal met voorrangstoegang

  De kathedraal van Sevilla, gebouwd in de 15e eeuw op de locatie van een 12e-eeuwse moskee, is een van de grootste en meest indrukwekkende kerken ter wereld. Tijdens deze rondleiding van 1 uur verwonder je je over het spectaculaire gouden altaarstuk en de enorme kunstcollectie. De kroon op het kathedraalcomplex van Sevilla is de beroemde klokkentoren Giralda. De toren, die een hoogte van 98 meter bereikt, werd gebouwd als een minaret aan het einde van de 12e eeuw. Je komt meer te weten over de oorsprong van het complex als een Arabische moskee en ziet verder bewijsmateriaal op de binnenplaats van de wassing. Verken de collectie belangrijke kunstwerken uit meerdere eeuwen die de 44 kapellen van de kathedraal en het midden van het middenschip versieren. Aan het einde van de tour neem je afscheid van je gids en klim je naar de top van de Giralda-toren om van het fantastische uitzicht op d...

  We hadden een goede gids voor de rondleiding, wel in het Engels, maar was goed te volgen. Indrukwekkende kathedraal, een aanrader. Wel van tevoren boeken via internet.

 • Sevilla: Kathedraal, Giralda & Alcázar rondleiding van 4 uur

  5. Sevilla: Kathedraal, Giralda & Alcázar rondleiding van 4 uur

  Luister naar het verhaal achter de kathedraal van Sevilla en het prachtige Alcázar van een deskundige gids tijdens een rondleiding van 3 uur door de wijk Santa Cruz. Reis onderweg door de Arabische, christelijke en Romeinse geschiedenis van de stad. Treed binnen de indrukwekkende muren van het Alcázar, het oudste paleis in Europa, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt door de Spaanse monarchie, maar oorspronkelijk door de islamitische Moren was gebouwd. Bewonder de grootsheid van de kathedraal van Sevilla, die op de plaats van een grote moskee werd gebouwd. Bekijk de Giralda, de klokkentoren die tijdens het bewind van de Almohaden-dynastie als een minaret werd gebouwd. Wandel door de smalle steegjes van de oude Joodse wijk en meer. 

  De kathedraal was vanwege Corona gesloten, maar de gids maakte er een mooie rondleiding van. Veel verteld over de stad en de geschiedenis. Met palies is een bezoek waard. Carmen bedankt !

 • Sevilla: rondleiding kathedraal en Giralda met toegangskaarten

  6. Sevilla: rondleiding kathedraal en Giralda met toegangskaarten

  Verken de twee monumenten die de stad Sevilla belichamen: de Giralda-klokkentoren en de kathedraal van Sevilla. Nadat je je gids hebt ontmoet, maak je een korte wandeling naar de kathedraal, waar je de ticketlijn overslaat om binnen te komen. Eens een moskee, werd de kathedraal later omgebouwd na de Reconquista-periode. Laat je verrassen door het gouden altaar van de burgemeester van Capilla, de rustplaats van Christopher Columbus en de enorme ruimte in de kathedraal. Bekijk de gotisch-Mudejar-stijl van het koorgebied met zijn 68 kruisgewelven. Geniet van de sinaasappelboompatio en een tocht naar de top van de Giralda, de klokkentoren van de kathedraal die zo kenmerkend is voor Sevilla. Geniet vanaf hier van een fantastisch uitzicht over de hele stad Sevilla, want het is het hoogste gebouw in de stad.

 • Sevilla: Segway panorama-tour

  7. Sevilla: Segway panorama-tour

  Begin je 75 minuten durende Segway-ervaring met een introductie bij het kantoor van de lokale aanbieder. Ontvang een veiligheidsbriefing van je gids en leer hoe je het vervoermiddel kunt gebruiken. Na enige tijd oefenen en wanneer je vertrouwd bent geraakt met de Segway, ga je op pad. Verheug je op een panoramische tour en ontdek bezienswaardigheden zoals Giralda, de kathedraal, het Archivo General de Indias, het Alcázar, Puerta de Jerez, het Hotel Alfonso XIII, de Plaza de Espana, de oude tabaksfabriek, het Parque Maria Luisa, het Palacio de San Telmo, de Torre del Ore en de rivier de Guadalquivir. Op interessante locaties kom je meer te weten over de bezienswaardigheid van je gids die ook foto's van je neemt. Deze activiteit is beschikbaar als groepstour en als privétour.

  Een privé Segway tour gehad van Fran in Sevilla. Een super gids die heel veel weet over Sevilla. Was onze eerste keer op een Segway. Goede uitleg en na even oefenen hadden we het onder de knie. We hebben genoten! Dankjewel Fran!!

 • Sevilla: rondleiding hoogtepunten inclusief kaartjes

  8. Sevilla: rondleiding hoogtepunten inclusief kaartjes

  De kathedraal van Sevilla is de grootste gotische tempel ter wereld. De constructie van dit monument begon in de 15e eeuw. Het werd in 1987 uitgeroepen tot een UNESCO-monument. Leer meer over de oorsprong van de kathedraal die in de stad werd gebouwd over de Mezquita Aljama, de klokkentoren Giralda over de minaret van de moskee en het hof van sinaasappelbomen over het hof voor absolutie. Giralda is de klokkentoren van de kathedraal van Sevilla en bereikt een hoogte van 104 meter, waar je een van de beste panorama's op de stad hebt. De excursie gaat door naar de Alcazar, een van de belangrijkste koninklijke paleizen van Europa die nog steeds in gebruik zijn. Dit versterkte paleis werd gebouwd tijdens verschillende historische perioden, islamitische motieven, barok, renaissance en andere. Het werd ook in 1987 tot UNESCO-monument uitgeroepen. Om de oorsprong hiervan te vinden moet je terug...

  Formule eerst katedraal en dan real alcazar is ten zeerste aan te raden, je kan achteraf nog zolang rondlopen als je wil en genieten van de tuin.

 • Sevilla: rondleiding kathedraal en Giralda

  9. Sevilla: rondleiding kathedraal en Giralda

  De kathedraal van Sevilla is ongetwijfeld een van de emblematische monumenten van de stad. Het is de grootste gotische kathedraal ter wereld en de op twee na grootste tempel van het hele christendom. Leer van je lokale gids en ontdek dit UNESCO-werelderfgoed. Bezoek de Koninklijke Kapel, het Koor, het Hoofdaltaarstuk en het graf van Christoffel Columbus, naast het genieten van andere kunstwerken die dit monument herbergt. Loop ten slotte rond de Patio de los Naranjos. Ontspan en overweeg de fontein en sinaasappelbomen. Bewonder vervolgens de klokkentoren die bekend staat als de Giralda. Het is de voormalige minaret van de moskee die onder moslimheerschappij op de plek stond. Ga naar het bekendste symbool van de stad en geniet van een indrukwekkend uitzicht over Sevilla.

 • Vanuit Sevilla: dagtrip Pueblos Blancos en Ronda

  10. Vanuit Sevilla: dagtrip Pueblos Blancos en Ronda

  Vertrek uit Sevilla en reis naar Ronda met een lokale gids om één van de oudste steden van Spanje te verkennen. Maak een wandeling over de met bomen omzoomde paden van de 19e-eeuwse tuinen van Alameda del Tajo, waar het uitzicht adembenemend is. Ga naar de Plaza de Toros de Ronda, erkend als één van de oudste en meest monumentale arena's van steen. Je komt meer te weten over het historische monument en maakt enkele souvenirfoto's vanuit het midden van de arena, waar de matadors meestal staan. Ga vervolgens naar de brug die de oude en nieuwe wijken van Ronda verbindt en krijg een geweldig uitzicht op de El Tajo-kloof waarop de stad is gelegen. Ontdek de hoogtepunten van de prachtige locatie, zoals het modernistische paleis van Casa de San Juan Bosco, compleet met koloniale en Nasrid decoraties en een prachtig uitzicht op de vallei. Andere hoogtepunten van je trip zijn de Arco de Felipe ...

  Great trip - driver Romano was friendly and the guide in town, Danny, was excellent and knowledgeable. Luckily we were a very small group of 4. Only wish we had had time to climb down the ravine.

Sitemap Sevilla

Wil je alle activiteiten in Sevilla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 7.903 beoordelingen

Prachtige kathedraal we brengen een paar uur door in deze 3e kathedraal van Europa en de giralda met zijn 35 beklimmingen

De klim naar de giralda is zacht en biedt verschillende mogelijke houdingen! Het panoramische uitzicht is schitterend!

Zeer mooie gids met goede uitleg .. activiteit die we opnieuw zullen doen in Malaga .. geweldige ervaring. Testen..

De kathedraal is magnifiek. Van tot Covid: weinig mensen dus genoeg tijd om langs te komen. Prachtige kathedraal.

Het was geweldig en de gids, Miro, was erg aardig. Aanbevolen 100%, ik zou het zeker herhalen :)