Sevilla Natuur & avontuur

Sevilla Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Toegangsticket Sevilla aquarium

1. Toegangsticket Sevilla aquarium

Je brengt 90 fascinerende minuten door in het aquarium van Sevilla en bewondert een grote verscheidenheid aan soorten die de biodiversiteit van de rivieren, zeeën, oerwouden en oceanen van de planeet vertegenwoordigen. Je vindt er meer dan 400 watersoorten in 35 aquaria, gepresenteerd in hun verschillende habitats en ecosystemen. Het belangrijkste aquarium is de Oceanario, die 2 miljoen liter water bevat en bijna 9 meter hoog is. Het is één van de diepste haaienaquaria in Spanje. Bij Toca Toca bekijk je de typische zeedieren van dichtbij, zoals zeekomkommers, zeesterren en zee-egels. En bij Los Bebes del Acuario zie je roggen en eieren die zich vastklampen aan waterplanten. Elke tank heeft een LCD-scherm met informatie over de bewoners van de tank. De twee vrouwelijke haaien zijn gehuisvest in een enorme tank, vergezeld van tandbaars, makreel en tonijn. Ook vanuit de tunnel zie je de bewoners van de tank door de ramen die op verschillende niveaus zijn gepositioneerd. De koraalriftanks zijn voorzien van kleurrijke tropische vissen met schitterende blauwe en gele markeringen. Vreemd ogende soorten zijn de kogelvis en pijpervissen. Daarnaast zie je reptielen zoals schildpadden, anaconda's, boa's, kaaimannen en zeeschildpadden. Andere zeedieren die je er ziet zijn inktvis, de reuze-octopus en spinkrabben. Een winkel met speelgoed met een visthema zal de kinderen bevallen en er is ook een café voor een kleine versnapering.

Sevilla: 1 uur durende rondvaart op de Guadalquivir-rivier

2. Sevilla: 1 uur durende rondvaart op de Guadalquivir-rivier

Vang de hoogtepunten van Sevilla terwijl je over de rivier de Guadalquivir vaart tijdens deze rondvaart. Geniet het hele jaar door van het uitzicht op milieuvriendelijke boten met verwarming en een café/bar binnen. Ontdek tijdens het doorlopende commentaar historische weetjes over de sites terwijl ze voorbij komen. Begin de reis vanaf het Muelle de Nuevo York-dok. Vind de juiste stoel boven- of benedendeks. Als het warm weer is, zorgt de rivier ervoor dat het buiten koel blijft. Bekijk aan het begin van de cruise de wijk Triana en de Torre del Oro en vang een glimp op van de toren van de kathedraal van Sevilla. Leer tijdens de rondleiding enkele leuke feiten van de gids die gesproken commentaar geeft. Sommige van de sites waarover ze praten, liggen direct aan de rivier, zoals de Torre Schindler. Maak een foto van ze vanaf het bootdek. Hoor het gejuich van de Plaza de Toros op weg naar de rivier. Zie met het Monasterio de la Cartuja en de Puente del Alamillo hoe Sevilla oud en nieuw in evenwicht houdt. Geniet onderweg van een hapje of drankje in het eigen café en de bar van het schip. Vind inspiratie voor andere plekken om te bezoeken na de cruise.

Vanuit Sevilla: dagtocht naar Aracena en de Rio Tinto-mijnen

3. Vanuit Sevilla: dagtocht naar Aracena en de Rio Tinto-mijnen

Ontdek een regio zoals je die nergens anders ter wereld vindt, zo zeer zelfs dat NASA er een basis heeft opgezet om dit mysterieuze gebied te bestuderen. Rio Tinto en omgeving worden al sinds 2000 jaar benut voor het winnen van koper, zilver en goud. Deze mijnbouw heeft het landschap in dit gebied zo verandert, dat het tegenwoordig lijkt op de oppervlakte van Mars. De hoofdrivier loopt hier tussen de oude mijnbouwvelden en vervoert daarbij de mineralen in de bodem. Deze metaalhoudende mineralen hebben de rivier een roodachtige kleur gegeven en het zure water heeft leven bijna onmogelijk gemaakt.  Vanuit Sevilla bezoek je het biosfeerreservaat Dehases de Sierra Morena. Het reservaat biedt je de kans om stieren en Iberische zwijnen te zien die in dit gebied wonen. Vervolgens ga je verder naar Aracena, waar je een kasteel en de Gruta de las Maravillas,  de "Grot der Wonderen" kunt bezoeken. Bezoek de Peña de Arias Montano, waar je het Mediterraanse bos met prachtige natuur kunt verkennen. Ontdek de moskee van Almonaster la Real, de Rio Tinto en een bos vol kastanjebomen. De tour biedt ook de mogelijkheid om een boerderij met wilde stieren te bezoeken. Aracena is een kleine plaats in het midden van de Sierra Morena. Het is de hoofdstad van het natuurpark Sierra de Aracena en Picos de Aroche. Aracena biedt bezoekers fantastische wandelpaden door bossen vol kurkbomen en eiken, waar Iberische zwijnen vrij en vreedzaam leven. Eenmaal in Aracena aangekomen, bezoek je de Gruta de las Maravillas, een natuurlijke grot met een lengte van 2000 meter, vol stalactieten en stalagmieten.

Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

4. Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

Je vertrekt 's ochtends uit Sevilla en rijdt in 2 uur in een personenbus naar het beginpunt van het beroemde wandelpad El Caminito del Rey. Bij aankomst in het dorp Ardales kun je op eigen kosten genieten van een kop koffie of een ontbijtje om je energie te geven voor de wandeling van 7 km. Je stapt op het gerenoveerde wandelpad van houten planken en loopt naar de prachtige kloof Los Gaitanes. Marvel at the rugged rock formations surrounding you and take in the spectacular views of the Guadalhorce River. Verzamel moed om de nieuwe hangbrug op 100 meter boven de kloof El Chorro over te steken. Na twee of drie uur lopen eindig je in de buurt van het dorp El Chorro en neem je de bus terug naar het beginpunt, waar je gaat lunchen in een restaurant. Je reist 's avonds terug naar Sevilla, waar de tour eindigt.

Van Sevilla: Witte Dorpen en Ronda Tour

5. Van Sevilla: Witte Dorpen en Ronda Tour

Bezoek Zahara de la Sierra, Ronda en Grazalema met een gids vanuit Sevilla. Bewonder het uitzicht op de typische witte dorpen van Andalusië en Ronda, de hoofdstad van de regio Serrania in Málaaga. De eerste stop is Zahara de la Sierra, een stad van Nasrid-oorsprong. Bezoek dan een van de belangrijkste witte dorpen in Andalusië, Grazalema, dat zijn naam geeft aan de sierra zelf. Bezoekers zullen genieten van deze prachtige stad en het prachtige uitzicht op de bergen. Neem in Grazalema een pauze om te genieten van de keuken in een van de typische bars of geniet van de sfeer van deze charmante stad. De laatste stop is in Ronda, een van de oudste steden van Spanje die bekend staat om zijn tajo, een kloof die de stad in tweeën deelt. Bewonder de grote bogen van deze oude plaats. Geniet van een wandeling door de straten van Ronda, in de voetsporen van schrijvers als García Lorca en Ernest Hemingway.

Vanuit Sevilla: 4WD ervaring door het Doñana National Park

6. Vanuit Sevilla: 4WD ervaring door het Doñana National Park

Vertrek vanuit Sevilla en reis door het nabijgelegen stadje Coria del Rio aan de oevers van de rivier de Guadalquivir. Je gaat naar het bezoekerscentrum in Dehesa de Abajo, gelegen in het noordelijke deel van de moerassen van het Doñana National Park. Bewonder de dennenbossen en weilanden waar ongeveer 200.000 verschillende inwoners wonen, waaronder 300 vogelsoorten zoals flamingo's en Spaanse keizerarend. Je rijdt langs een rijstveld, bekend van Europa's grootste kolonie ooievaars. Ga vervolgens verder door de uitgestrekte natuurlijke ruimte van het noordelijke deel van het Doñana Nationaal Park en bezoek het dorp El Rocío, beroemd om zijn kapel en observatorium. Je loopt langs de paden van Doñana National Park in de buurt van de beek La Rocina en verkent na de lunch het grootste duinsysteem van Spanje. Keer daarna terug naar Sevilla en zie de prachtige zonsondergang door het dennenbos in het Asperillogebied. Hier ontdek je enkele van de grote zoogdieren van het Doñanagebied, zoals herten, everzwijnen en lynxen.

Vanuit Sevilla: uitstap van een dag naar Gibraltar

7. Vanuit Sevilla: uitstap van een dag naar Gibraltar

Vertrek 's ochtends vanuit Sevilla voor een tocht naar de grens van Spanje en Gibraltar, waar je voor de middag aankomt. Bekijk vervolgens de bekendste bezienswaardigheden in het stadscentrum met een lokale gids. Bezoek het natuurreservaat om de legendarische zuilen van Hercules op de flanken van de toegang tot de Straat van Gibraltar te zien. Ga daarna naar de grot van St. Michael in het natuurreservaat Upper Rock en bewonder de stalactieten en stalagmieten van de rotsformaties. Ontmoet de beroemde berberapen die zich op de rots vermaken.  Keer terug naar het centrum om wat tijd door te brengen in Main Street, die bekend staat om de vele winkels en tweedehandsmarkten. Maak gebruik van wat vrije tijd voor jezelf om souvenirs te kopen en aanbiedingen in de winkels te vinden, voordat je weer terugkeert naar Sevilla.

Vanuit Sevilla: ballonvaart naar Huelva

8. Vanuit Sevilla: ballonvaart naar Huelva

Zodra de passagiers in de mand van de ballon zitten, stijg je op tot 450 meter en daal je langzaam af. Alles hangt af van de wind en zijn richting. De ballon gaat waar de wind beslist en dat is zijn belangrijkste charme, omdat hij in zijn stroom wordt gestoken en beweegt als een wolk van kleuren. We hebben van tevoren de weersinformatie en hierdoor weten we de richting van de wind, waardoor we met verschillende hoogtes kunnen spelen. We kunnen kiezen tussen de verschillende "rivieren van lucht", en van koers veranderen naar onze gril, binnen een hoek van mogelijkheden. De kunst van het navigeren is om die "onzichtbare routes" aan te voelen. Vlieg in de omgeving van het Doñana-natuurpark over de boomtoppen (iepen, eiken, dennen en olijfgaarden), de passagiers plukken meestal bladeren of vruchten van de bomen als je eroverheen zweeft. Dit wordt gedaan zodat u een gevoel van mobiliteit heeft. Het is een gevoel alsof je op een zeilboot gaat, maar dan in de lucht zweeft. Vlieg over de natuurlijke omgeving van Doñana en als de wind het toelaat De groene corridor van Guadiamar: het eerste beschermde landschap van Andalusië. Eenmaal in de lucht volgen we de richting van de wind, zodat we weten waar we opstijgen, maar niet waar we landen. Dit is onderdeel van het avontuur!

Sevilla: 2 uur kajakken over de rivier Guadalquivir

9. Sevilla: 2 uur kajakken over de rivier Guadalquivir

Verken de rivier die de Romeinen Betis noemden, nu bekend als de rivier de Guadalquivir, wat in het Arabisch "de Grote Rivier" betekent. Het heeft veel verhalen en leuke weetjes over de geschiedenis van Sevilla. Laat je ervaren professionele gids je meenemen op een reis langs belangrijke historische momenten van Sevilla, zoals de ontdekking van Amerika en de eerste reis rond de wereld. Zie bezienswaardigheden zoals Isla de la Cartuja, Maestranza, El Barrio del Arenal en de Wereldtentoonstelling van 1992. Ontdek waarom deze rivier erg belangrijk was tijdens het gouden tijdperk van Sevilla, dat ongeveer 150 jaar duurde. Sevilla was de belangrijkste haven van Europa voor binnenkomende goederen uit Amerika zoals goud, zilver en tabak. De rivier werd in de 17e eeuw dichtgeslibd en Sevilla verloor haar belang. De rivier werd gerestaureerd voor Expo 92 en wordt nu gebruikt voor cruises en kajakken.

Van Sevilla: het natuurpark Doñana, El Rocio en Matalascañas

10. Van Sevilla: het natuurpark Doñana, El Rocio en Matalascañas

Na minder dan een uur rijden van Sevilla bereikt u het nationale park Doñana, een van Europa's grootste en belangrijkste wetlandreservaten. Dit park is uitgeroepen tot biosfeerreservaat en ingeschreven op de werelderfgoedlijst. Eenmaal daar stapt u in uw 4WD-voertuig om het Nationaal Park te verkennen. Doñana biedt een grote verscheidenheid aan natuurlijke ecosystemen zoals lagunes, moerassen, vaste en mobiele duinen, struikgewasbos, mediterraan bos en 30 km ongerepte stranden. Doñana staat ook bekend om zijn geweldige natuur: vogels, reptielen, amfibieën en zoogdieren. Vang een glimp op van de heren van het Andalusische bos; de Iberische Lynx, de Spaanse keizerarend of zelfs de Egyptische mangoest, een bedreigde soort. Na je avontuur in de natuur ga je op reis naar Rocio's Village. Het Rocio staat wereldwijd bekend om zijn bedevaart in mei en om zijn hermitage waarin de beroemde Heilige Maagd van Rocio is gevestigd. Uit de magie van dit prachtige landschap gaat de tour naar het strand van Matalascañas voor een wandeling of gewoon om te ontspannen. Na wat vrije tijd voor jezelf om te verkennen, sluit je deze onvergetelijke reis af met een aangename rit terug naar Sevilla.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
39 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Sevilla

Welke topattracties zijn een must-see in Sevilla?

De topattracties in Sevilla zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Sevilla?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Córdoba

Sitemap Sevilla

Wil je alle activiteiten in Sevilla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 2.323 beoordelingen

Geweldige manier om vervoer naar het pad te hebben en de rij over te slaan! Zorgt voor een minder stressvolle ervaring. De tour stopt bij een restaurant op weg naar het pad waar je ontbijt kunt kopen! Maak je geen zorgen over het eten voordat je gaat. Ook is de tijd die aan het einde wordt doorgebracht een beetje aan de lange kant. Eten is beschikbaar aan het einde van het parcours, maar ik raad aan om snacks in te pakken, vooral als je voedingsproblemen hebt. Het is zo zo.

Gewéldige excursie! Echt iets aparts, zowel wat je te zien krijgt, als mede door de gids. We hebben bulls, iberische varkens gezien, de rio tinto (ongelooflijk), de mijnen en het Nasa onderzoeksgebied (heel indrukwekkend), de grotten van aracena (de mooiste grotten die we ooit gezien hebben), het kasteel van Arecena en het gebied waar kurkbomen groeien. De uitleg van de gids was geweldig!!!! Dankjewel Carlos en David van Naturanda!!!!

We hadden een heel goede dag, jammer dat we heel weinig uitleg in het Frans hadden. De Parkgids spreekt geen Frans en gaat ondanks onze inspanningen te snel. Franse gids die moeite had om de uitleg te lang te horen om bravo naar Catherine te vertalen voor al haar inspanningen Het uitzicht is verrassend en erg mooi

Leuke tussenstop om te brunchen. Gids Luimi was erg enthousiast, vriendelijk en vertelde veel leuke weetjes! Zeker een aanrader

Geweldige gids, maakte de toch al indrukwekkende kathedraal en Alcázar extra leuk. Voor geen goud willen missen