Sevilla Romantiek & speciale gelegenheden

Sevilla Romantiek & speciale gelegenheden: Onze meest aanbevolen

Sevilla: tour Guadalquivir per jacht met drankje & eetopties

1. Sevilla: tour Guadalquivir per jacht met drankje & eetopties

Neem deel aan een pittoreske boottocht in kleine groep met bemanning aan boord over de rivier de Guadalquivir. Nip van een welkomstdrankje terwijl je tijdens deze ontspannende riviertocht van het uitzicht geniet.Kies uit een optionele tapa of een gastronomisch menu om je zeilbeleving te verrijken. Ontmoet elkaar bij het Nueva York-dok, op slechts een paar meter van het stadscentrum van Sevilla. Nadat je bent verwelkomd door de vriendelijke bemanning, ga je aan boord van het volledig uitgeruste luxejacht om je reis over de rivier de Guadalquivir te beginnen. Geniet van het uitzicht op lokale bezienswaardigheden, zoals Torre del Oro, de arena van Real Maestranza en de Puente de Triana. Terwijl je stroomafwaarts gaat, vertelt de bemanning je over de geschiedenis van Sevilla en de verschillende plekken waar je langskomt. Geniet van het comfort van airconditioning in de zomer of verwarming in de winter, evenals een benedendek en een ruim zonneterras. Er wordt muziek gespeeld en er is een barservice, voor als je meer drankjes wilt kopen. Kies uit drie verschillende varianten: • Rondvaart van 1 uur met welkomstdrankje (een pitcher met rebujito voor 2 of een glas wijn, bier of frisdrankje). • Rondvaart van 1,5 uur met een welkomstdrankje (een pitcher met rebujito voor 2 of een glas wijn, bier, of frisdrankje). Geserveerd met diverse Iberische lekkernijen zoals jamón ibérico de bellota en een kaasplateau met 6 verschillende soorten kaas. • Lunch- of dinerrondvaart van 2 uur met onbeperkt rebujito, wijn, bier of frisdrank. Het gastronomische menu met 6 gerechten is afhankelijk van de tijd van het jaar: Lente- en zomermenu: • Voorgerecht: jamón ibérico de bellota, kaasplankje en knapperig brood met eendenmousse en eendenham • Hoofdgerecht: paddenstoelenrisotto, kabeljauw in pil-pilsaus en entrecote met whisky • Dessert: ijs met krokante chocolade •Glas cava Herfst- en wintermenu: • Voorgerecht: jamón ibérico de bellota, kaasplankje en knapperig brood met eendenmousse en eendenham • Hoofdgerecht: kikkererwten met staart van stier, kabeljauw in pil-pilsaus en entrecote met whisky • Dessert: karamelpannacotta • Glas cava

Sevilla: ticket voor live flamencodansshow in het theater

2. Sevilla: ticket voor live flamencodansshow in het theater

Ervaar de spannende dans van een live flamenco-optreden in een schitterend theater in Sevilla. Kijk hoe 6 artiesten van wereldklasse een verhaal van passie weven door middel van instrumentals, zang en dans, en dompel jezelf onder in de Andalusische cultuur. Ga op eigen gelegenheid naar het Teatro Flamenco Sevilla-theater en ga zitten in uw stoel om u voor te bereiden op de show, of kom iets eerder aan om te genieten van een drankje aan de bar. Luister naar de zachte melodie van gitaren die het live optreden beginnen terwijl het ritme begint te stromen. Bewonder de kleurrijke outfits van de dansers terwijl ze op het podium tollen totdat de flamenco zijn finale bereikt.

Sevilla: flamencoshow Casa de la Memoria

3. Sevilla: flamencoshow Casa de la Memoria

Duik in de geschiedenis en cultuur van Sevilla met een flamencoshow van 1 uur bij Casa de la Memoria. Flamenco ontstond in de late 18de eeuw en is van groot cultureel belang voor Spanje. De dans belichaamt het mengen van de diverse etnische groepen die Spanje al eeuwenlang hun thuis noemen.  In een intiem theater uit de 15de eeuw betreed je de kleurrijke wereld van de flamenco en zie je de dansers bewegen op het bonzende ritme van de gitaar. Bewonder de gedetailleerde kostuums en het onmiskenbare talent van de artiesten. Voel de emotionele resonantie van de flamencotraditie en leer waarderen hoe deze kunstvorm kenmerkend is voor de regio.

Flamenco Dansmuseum: show met optioneel museumticket

4. Flamenco Dansmuseum: show met optioneel museumticket

Zie de nationale dans van Spanje tot leven gebracht tijdens een opwindend-authentieke flamenco-uitvoering, met een groep van deskundige dansers die hun vaardigheden laten zien op de 18e-eeuwse binnenplaats van het Flamenco Dansmuseum van Sevilla. Ga mee met de ritme tijdens de vurige ritmes en sensuele dansbewegingen van de volkskunst die een tijdloze traditie is geworden. Het Flamenco Dansmuseum van Sevilla heeft bezoekers en de lokale bewoners al tientallen jaren verrukt met zijn sensationele live-optredens. Ga naar één van de laatst overgebleven binnenplaatsen van Ecijanos in Sevilla en ervaar een extravaganza die je ademloos maakt. Trakteer jezelf  op een intieme uitvoering met traditionele Alegrías, lange treinjurken, kolkende sjaals en klikkende castagnetten, speciaal gechoreografeerd door de legendarische flamencodanseres en museumoprichter Cristina Hoyos. Met geweldige livemuziek, dramatische theatrale verlichting en een achtergrond van hangende stoelen en sinaasappelbomen, staat alles in deze ervaring garant voor een onvergetelijke nacht. Om het meeste uit je ervaring te halen, boek je de optie met een ticket voor de show en een bezoek aan het prachtige Flamenco Dansmuseum.

Sevilla: ticket voor flamencoshow in La Casa de la Guitarra

5. Sevilla: ticket voor flamencoshow in La Casa de la Guitarra

Koop toegangskaarten om de Spaanse volkskunst van flamenco tot leven te zien komen tijdens een authentieke show in La Casa de la Guitarra, Sevilla. Wees getuige van een intiem optreden met traditionele Alegrías-muziek, lange treinjurken, wervelende sjaals en klikkende castagnetten in het huis van kunstenaar José Luis Postigo. Bereik de historische Barrio de Santa Cruz, het hart van Sevilla, en betreed La Casa de la Guitarra, een plek met een rijke geschiedenis waar respect voor traditie samengaat met de beste voorzieningen voor bezoekers. Bekijk de grote collectie oude klassieke gitaren van José Luis Postigo. Voordat de show begint, maak je kennis met flamenco. Tik dan met je tenen en verlies jezelf in de vurige ritmes en sensuele dansbewegingen van de volkskunst die een tijdloze traditie is geworden. Zie een groep ervaren muzikanten en dansers, van wie velen nationale onderscheidingen hebben.

Vanuit Sevilla: Romeinse stad Italica & middeleeuws klooster

6. Vanuit Sevilla: Romeinse stad Italica & middeleeuws klooster

Vertrekvanuit Sevilla en reis een paar minuten noordwaarts naar het dorp Santiponce, de locatie van één van de belangrijkste en grootste Romeinse ruïnes in Spanje. Na aankomst bij de goed bewaarde ruïnes van de Romeinse stad Italica ontdek je prachtige voorbeelden van Romeinse architectuur, mozaïekwerk en infrastructuur. De Romeinse nederzetting Italica is de oudste Romeinse nederzetting in Spanje. De stad diende als belangrijke militaire buitenpost en werd in 206 v.Chr. gesticht door generaal Publius Cornelius Scipio als vestigingsplaats voor soldaten die gewond raakten tijdens de slag van Illipa. De naam verwijst naar de eerste kolonisten die uit Italië kwamen en het was de geboorteplaats van Marcus Ulpius Trajanus (53 n.C.) en zijn opvolger, Aelius Hadrianus (76 n.C.). Je bewondert het enorme amfitheater met 25.000 zitplaatsen, één van de grootste in het Romeinse rijk. Dwaal door de tunnels waar de gladiatoren hebben rondgelopen en betreed de kooien waar de leeuwen ondergebracht werden. In het midden van de arena is een grote put die bedekt is geweest met een houten structuur, die werd gebruikt tijdens gladiatoren- en wilde dieren-gevechten.  Afleveringen van de Game of Thrones-tv-serie werden gefilmd in en rond de Romeinse ruïnes van Itálica. Het Romeinse amfitheater was de locatie van de drakenkuil, waar in seizoen 7 een aantal personages een belangrijke bijeenkomst hielden. Na het bezoek van Italica bezoek je het klooster van San Isidoro del Campo, een middeleeuws fort uit de Mudejar, gotiek en barok. Hierna wordt je weer teruggebracht naar Sevilla.

Sevilla: flamencoshow en Andalusische gastronomie-ervaring

7. Sevilla: flamencoshow en Andalusische gastronomie-ervaring

Bezoek een exclusieve wijk in het hart van de stad waar je de flamencoshow in petit comité kunt zien. Dit is je kans om jezelf onder te dompelen in de flamenco, terug te kijken op het verleden en de sfeer te herscheppen van het oude Café Cantantes, eind 19e eeuw, begin 20e eeuw. Op de avond zelf kun je ervoor kiezen om de show te begeleiden met: Optie 1: Flamenco en drankje, een glas wijn inbegrepen Optie 2: Flamenco en tapasdiner, bestaande uit diverse tapas en dessert. Optie 3: Flamenco en kathedraaldiner, bestaande uit voorgerechten, 2 gangen en dessert.

Sevilla: flamencoles van 1 uur

8. Sevilla: flamencoles van 1 uur

Tijdens deze unieke flamenco-ervaring leer je de flamenco dansen en kun je jezelf onderdompelen in de cultuur rond deze dans. Je leert de basisvaardigheden van de flamenco,  de correcte houding van je armen en handen, de juiste beweging van je voeten en de hoe je de Flamenco danst. Deze activiteit is absoluut geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Na enige lichamelijke voorbereidingen   ben je klaar om deze unieke dansroutine na te doen. Je gids leert je vanaf het absolute begin de juiste vaardigheden.  Je leert meer dan alleen het ritme en de lichaamshouding, je zult ook deze kunstvorm beter begrijpen en leren waarom deze wereldwijd beroemd is. Het leren van deze dans is een schat die je voor altijd bijblijft. 

Sevilla: 1 uur durende rondvaart op de Guadalquivir-rivier

9. Sevilla: 1 uur durende rondvaart op de Guadalquivir-rivier

Vang de hoogtepunten van Sevilla terwijl je over de rivier de Guadalquivir vaart tijdens deze rondvaart. Geniet het hele jaar door van het uitzicht op milieuvriendelijke boten met verwarming en een café/bar binnen. Ontdek tijdens het doorlopende commentaar historische weetjes over de sites terwijl ze voorbij komen. Begin de reis vanaf het Muelle de Nuevo York-dok. Vind de juiste stoel boven- of benedendeks. Als het warm weer is, zorgt de rivier ervoor dat het buiten koel blijft. Bekijk aan het begin van de cruise de wijk Triana en de Torre del Oro en vang een glimp op van de toren van de kathedraal van Sevilla. Leer tijdens de rondleiding enkele leuke feiten van de gids die gesproken commentaar geeft. Sommige van de sites waarover ze praten, liggen direct aan de rivier, zoals de Torre Schindler. Maak een foto van ze vanaf het bootdek. Hoor het gejuich van de Plaza de Toros op weg naar de rivier. Zie met het Monasterio de la Cartuja en de Puente del Alamillo hoe Sevilla oud en nieuw in evenwicht houdt. Geniet onderweg van een hapje of drankje in het eigen café en de bar van het schip. Vind inspiratie voor andere plekken om te bezoeken na de cruise.

Sevilla: Game of Thrones & Romeinse tour in park Itálica

10. Sevilla: Game of Thrones & Romeinse tour in park Itálica

Ontdek het archeologische park Itálica tijdens deze rondleiding langs plekken die dienst deden als filmlocatie voor de HBO tv-serie "Game of Thrones". Leer over de geschiedenis van deze Romeinse stad treed in de voetsporen van je favoriete personages. Je gids wacht op je bij de hoofdingang van de oude stad. Vanaf hier krijg je een korte introductie op de geschiedenis van deze legendarische, oude stad en bezoek je enkele van de huizen waar de Romeinse burgers 2000 jaar geleden woonden. Itálica heeft ook een van de beste collecties aan mozaïeken in Spanje. Het Romeinse amfitheater is het grootste gebouw in dit complex en is de meest bekende filmlocatie die tijdens de rondleiding wordt bezocht. Wie had kunnen denken dat 20 eeuwen na haar bouw enorme draken over de ruïnes zouden vliegen, terwijl Jon Snow, Daenerys, Cersei, en een tiental andere personages bijeen zouden komen om hun onenigheden uit te discussiëren om een grotere vijand te bestrijden.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Andere belevingen
  • Meerdaagse tours
53 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Sevilla

Welke topattracties zijn een must-see in Sevilla?

De topattracties in Sevilla zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Sevilla?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Córdoba

Sitemap Sevilla

Wil je alle activiteiten in Sevilla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sevilla

Geweldig leuke tocht langs alle bezienswaardigheden waarbij de gids op een leuke manier een stukje geschiedenis vertelde. Echt een aanrader om op deze manier de stad te ervaren, zien, horen en voelen!

Heerlijk boottochtje met een leuke kapitein, duidelijke informatie in de Engelse taal. Heerlijke tapas en goede wij. Een echte aanrader!

Erg fraaie show! Zanger, gitarist en de dansers waren super. Leuk en sfeervol zaaltje. Echt waar voor ons geld. Een echte aanrader!

met volle overtuiging werd er gedanst en gezongen. jammer dat we geen Spaans verstaan

een geweldige show compleet met een gitarist, zangeres en 2 danseressen.